Tekrar selam kızlar.
Ben bu ara haftanın 5 günü yarım gün derslere girmeye başladım tekrar. Yılbaşına kadar bi aksilik olmazsa bu ortalama tempoyla devam edeceğim.
Geçen Pazartesi kontrol randevum vardı. Normalden biraz daha uzunmuş oğluşum. Şaşırmadık çünkü babası 1.98 anası 1.70. Müzikle ilgilenmezse basketbolla ilgilensin deyip çocuk adına şimdiden kararı da verdim. Plasentam şu an herhangi bir risk yaratmamakla birlikte normalinden biraz daha aşağıda duruyormuş. Baştan beri öyleydi de hala aynı yerde. 30.haftaya kadar yukarı çıkacağını düşünüyorum dedi doktorum. Yürüyüşlere spora başlama henüz ben sana zamanını söyleyeceğim dedi. Akşamları yine progesteron fitil kullanabilirsin dedi yuvarlak bi şekilde. Ben de şart mı dedim, hareketli ve yorgun değilsen şart değil dedi. Perinatolog kullanma dedi. Öyle arada kafama göre, geçirdiğim günün yoğunluğuna göre kullanırım diye kendi kendime karar aldım ben de :)
Başka haber yok ben de. Bi de bişi itiraf edicem. Hamilelik öncesi yazacak anlatacak daha çok şey oluyodu, yumurtlama günleri, pozisyonlar, kaçan günler, tedaviler, vitaminler, iğneler, yumurta sayısı, kaçıncı güne çıktığı vs o yüzden daha aktiftim. Şu an mevzu yok yav. :) Ayda bir öğreniyorum ben de ne olduğunu ama sizi takipteyim. Bebekle ilgili yaptığım tek şey alışveriş yapmak. Onun da ayrıntılarından bahsetmek hoş olmayacak burda diye yazmıyorum. Yoksa liste paylaşacaktım mesela vazgeçtim ama isteyen olursa paylaşırım yine.
@seheryeli77 tedavin hayırlı olsun kuzum. Löp löp yumurtaların, embriyoların olsun :) Kasım aşkın bebişin olsun inşallah. Rahim dinlendirme yapılacak mı bu arada onu bilmiyorum?
@Kanguru ve Koala bu psikolojik olarak zor olan günleri atlatma esnasında sigara bırakma başarını gerçekten tebrik ediyorum kuzum. Çok doğru bi karar almışsın. Benim de 29 ekim'de sigarasız 2 yılım geride kalmış olacak. İlk zamanlar zorlanmıştım biraz ama şimdi gereksiz bi alışkanlıkmış gibi geliyor. Kokusu, soğukta dışarı çıktığım günler.. :)
flx77 @nur0606 Umudu kaybetmek yok kızlar. O bebeler bi gün gelecek. Geliyo yani bir sürü ayaklı ispat var burda. :) Her ay deneyip umutlanıp adet olmak ne demektir biz de biliyoruz ve unutmadım da o günleri. Hala ya yine başa dönmek zorunda kalırsam diye korkuyorum hatta. Hamile kalsan da bitmiyor ki psikolojik çile. Hele zor gebe kaldıysan. Dualarım hepinizle. Her bebek eşyasına dokunduğumda önce forumdaki arkadaşlarım ve kuzenim için kıyak istiyorum lütfen diye geçiriyorum içimden. Hatırlayan vardır belki kuzenimle aynı anda pozitifi almıştım ben. Sonra onunkinin kimyasal olduğu ortaya çıkmıştı. Şu an o da 2 aylık hamile. Demek ki dualarım mesajlarım yerine ulaşıyor.
Ha bu arada 2 ay vitamin kullanıp bırakmak geçen 2 aya yazık etmek demektir ona göre. Bırakmayın. Sakın bırakmayın. Zaten işe yaraması için en az 3-4 ay lazım. Ben 10 ay kullandım uleeeen!
Öptüm baaay. :)