Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
dun kese gormeye gittim iki kese gorundü biri tam 5 haftalik haftasiyla uyumlu yolk kese filan herseyi cok iyi digeri kucuk geriden geliyor eriyip kaybolabilir de gelisebilirde dedi faliyetini sürdürüyormuş oyuzden iki hafta yada bir bucuk hafta icinde gidip hem kalp hem iki numarali minikin belkim kalbini de duyabilirmisim yada onu gormeyebilirim durum bu .(ikisinin de kalbinin sesini duydum sağlıkları yerinde öylede oldu aminnnnnn 🥰😅🙏🏼
Armin gözün aydın canım, minnoşların sağlıcakla gelsin

39 yaşındayım kuzum dün yapılan kontrolde 3 yumurta gözlendi

Az gözükmüş ilkten az yumurta gözüküp sonra ignelerle çoğalan var mi acaba? Kızlar daha iyi bilir. Panik ve arminin fazla yumurta gözükmüştü ama sonuçta azaldı diye hatırlıyorum ben. Ben iki yumurta ile iğneli tedavi olmustum opudan sonra elimde yumurtam bile yoktu bırak embriyoyu.

Bence iğnesiz tedavi denemelisin yumurtaların kaliteli olması için.

Kilo 60 civarı. Zayıfladın diyorlar daha tartılmadım gerçi ne oldum bilmiyorum.

Üstünde günde 1 damla yazıyor

Üstünde yazan mevcut değeri korumak için önerilen miktar.
Günde 12-13 damla iç herhangi bi sıvıya ekleyerek. 5 kilo başına 1 damla içilmesi lazım yükseltmek için.
Ben bi yudum suya damlatıyodum hepsini. Sonra fondip. Bir ay sonra tekrar tahlil yaptırmayı unutma :)

Herşeyin yolunda olmasına sevindim canım. Kalp sesini de duyarsın umarım. Bakalım evine kaç bebe ile döneceksin. Umarım ikincinden de güzel haberler gelir
aminnnnnnnnnn insallah denizim cok teşekkür ederim 🙏🏼💐 bakalım insallah guzel suprizlerle dönerim 🙂

Kızlar selam.. doktordan geldikk yolunda görünüyor her şey, ikili için kan verdim.. %70 erkek dedi ama kimseye demeyin dedi, sonra doktor bilemedi diyolar dedi:) plasenta öndeymiş hala, lekelenme ağrı olabilir dedi.

çok şanslısın gıı, bak sımdı sana nasıl asık bır oglun olacak dıyceksın ben hıc sevılmemısım :) ınsallah saglıkla hayırlı da bır evlat olur canımmmm, optum yıgenımı

Amin inşallah 🙏Dua et kuzum hamilelerin duası tutarmış, dün ablam diyo içime doğdu 1,2 aya kadar hamile kalacaksın içim nasılda enerji doldu anlatamam

kımyasaldan sonra genellıkle kalınıyor, ama tabı dıkkatlı ol artık, okudugun herseyı uygulama. ben de kımyasladan sonra hamıle kalmıstım. ama kurtajdan sonra henuz kımyasal bıle olmadı :)

dun kese gormeye gittim iki kese gorundü biri tam 5 haftalik haftasiyla uyumlu yolk kese filan herseyi cok iyi digeri kucuk geriden geliyor eriyip kaybolabilir de gelisebilirde dedi faliyetini sürdürüyormuş oyuzden iki hafta yada bir bucuk hafta icinde gidip hem kalp hem iki numarali minikin belkim kalbini de duyabilirmisim yada onu gormeyebilirim durum bu .(ikisinin de kalbinin sesini duydum sağlıkları yerinde öylede oldu aminnnnnn 🥰😅🙏🏼

canım masallah, bır kese zaten hep gerıden gıder, dogunca da oyle bır tanesı daha kucuk olur, ama garıp olan su kı dısarıda en hareketlı ve canlı olan kucuk kesedekı bebek olur. bır ıkı arkadasımda gordugum ıcın soyluyorum. bu kucuk kesedekı yıgenler var yaaa, oyle mınnak mınnak durup sonra cin oluyorlar cinnn :) operım her ıkısını de, yolk ve kalp atısı varsa ıcını ferah tut guzelım. hersey yolunda allahın ıznıyle

İnşallah canım benim inşallah Allah razı olsun bugün çok ağladım çok üzüldüm Rabbim belki bu yolla nasip edecek inşallah 🤲🤲🤲

hep dedıgımız sey canım, dıbe vurdurtmadan suyun yuzune cıkarmıyor allah, ınsallah allah bundan sonrasını kolaylastırmıstır senın ıcın de, bekleyen tum anne adayları ıcın de guzelım.

kımyasaldan sonra genellıkle kalınıyor, ama tabı dıkkatlı ol artık, okudugun herseyı uygulama. ben de kımyasladan sonra hamıle kalmıstım. ama kurtajdan sonra henuz kımyasal bıle olmadı :)
Artık ot, çöp manyağı olduk. İnşallah düzenli olur adetim de girişmem şu otlara, taşınma işi bitse stresim de bitcek belki adetimde düzene gircek ozaman bilmiyorum iyice gerildim, kocayla birbirimizi yiyip duruyoruz okullar açılacak hala ben ev topluyom 😔 kışın 3 kez kimyasal geçirdim dr sağlıksız gebelikdiyo. Zaten ya kimyasal ya dış gebelik oluyo anlamadım valla. bu arada Kuzum senin kürtaj daha 3 ay bile olmadı sanırım, belki tam iyileşir sağlıklı gebelik olur, en yakın zamanda senin bebiş haberini alcaz gibime geliyo içimde öyle his var

Günaydın kızlar bugün rutin kontrol için doktora gittik hormonlar yüksek çıktı ve hiç zaman kaybetmeden tüp bebek yaptırın dedi şimdi bu konuda tecrübe açısından bilgi almak istiyorum
1.Ankara'da Timur Gürgan varmış ve Şanlıurfa'ya merkez açmış bu dr hakkında bilginiz var mı
2. İstanbul için tüp bebek merkezi dr önerileriniz
3. Biz Istanbul'da Bülent Tıraş 'a gitmiştik önerir misiniz
Ben de cumartesi günü tüp bebek doktoru Aret Kamar ile görüştüm, samimi, sıcak,babacan,bilgili,dinleyen biri gibi ilk izlenim
Tüm tetkiklere tek tek baktı, aralık 2017 de çekildiğim hsg yi yenilememi söyledi, muayene etti, çikolata kisti ve miyom bizi olumsuz etkilemez, yumurtalar iyi yumurta üretiyor, tek olumsuz şey yaş faktörü, 43 yaşından sonra %10 a iniyor tüp bebekte şans, zaman kaybetme dedi, tahliller verdi eşim ve benim için. Onları yaptırıp, hsg çektirip gideceğiz tekrar. Yumurta üretimi iyi olduğu için sadece hapla değil, hap+düşük doz iğne uygulamayı düşünüyorum sizde dedi. Adetimin 14. günü olduğu için hsg için uygun dönemde değilim, eylül adetinden sonra hsg çekimi, tahliller ile gideceğiz, aksilik olmazsa Ekim adetiyle tüp bebeğe başlayacağız. Acıbadem Ercan beyle Aret hoca arasında kalmıştım, sanırım Aret bey olacak. 2 yakınım var iki doktora da gidip olumlu sonuç alan
Timur Gürganı duymuştum iyi diye, pek bilgim yok

Minnaklarının kesesini gördün demek, umarım ikinci minnağından da güzel haberler alırsın Arminciğim

Artık ot, çöp manyağı olduk. İnşallah düzenli olur adetim de girişmem şu otlara, taşınma işi bitse stresim de bitcek belki adetimde düzene gircek ozaman bilmiyorum iyice gerildim, kocayla birbirimizi yiyip duruyoruz okullar açılacak hala ben ev topluyom 😔 kışın 3 kez kimyasal geçirdim dr sağlıksız gebelikdiyo. Zaten ya kimyasal ya dış gebelik oluyo anlamadım valla. bu arada Kuzum senin kürtaj daha 3 ay bile olmadı sanırım, belki tam iyileşir sağlıklı gebelik olur, en yakın zamanda senin bebiş haberini alcaz gibime geliyo içimde öyle his var

stres cok etkılıyor canım, mesela ben regl ıznıme denk gelmesın dıye dusundukce hep erken erken gelıyo, 13 nısanda olmustum kurtaj, ama bazıları dıyor kurtajın ertesı ayı hamıle kalınır kolay, ama dıkkat ettım henelde kurtajın yıl donumune denk gelıyor hamılelıkler, kısıye gore yasa gore stres halıne gore degısıyor sanırım. bende hem yaş var hem straslı ıs var ne bıleyım kısmet ınsallah allah bekleyen ve cabalayan herkese gonlune gore guzel evlatlar versın canım.

Ben de cumartesi günü tüp bebek doktoru Aret Kamar ile görüştüm, samimi, sıcak,babacan,bilgili,dinleyen biri gibi ilk izlenim
Tüm tetkiklere tek tek baktı, aralık 2017 de çekildiğim hsg yi yenilememi söyledi, muayene etti, çikolata kisti ve miyom bizi olumsuz etkilemez, yumurtalar iyi yumurta üretiyor, tek olumsuz şey yaş faktörü, 43 yaşından sonra %10 a iniyor tüp bebekte şans, zaman kaybetme dedi, tahliller verdi eşim ve benim için. Onları yaptırıp, hsg çektirip gideceğiz tekrar. Yumurta üretimi iyi olduğu için sadece hapla değil, hap+düşük doz iğne uygulamayı düşünüyorum sizde dedi. Adetimin 14. günü olduğu için hsg için uygun dönemde değilim, eylül adetinden sonra hsg çekimi, tahliller ile gideceğiz, aksilik olmazsa Ekim adetiyle tüp bebeğe başlayacağız. Acıbadem Ercan beyle Aret hoca arasında kalmıştım, sanırım Aret bey olacak. 2 yakınım var iki doktora da gidip olumlu sonuç alan

inşallah hayırlısıyla ılk denemede yıgenımın mujdesını alıcaz guzelım :KK200:

Canım
Ekim’de başlar ve kısa sürede sağlıkla bebeğini kucağına alırsın umarım. Doktordan memnun olmak çok önemli bu süreçte içine sinmesi de iyi olmuş.

Canım
Ekim’de başlar ve kısa sürede sağlıkla bebeğini kucağına alırsın umarım. Doktordan memnun olmak çok önemli bu süreçte içine sinmesi de iyi olmuş.
Umarım Denizim, kesinlikle doktorla iletişim kurabilmek, yıldızının tutması çok önemli bu süreçte
Sen nasılsın, diyet nasıl gidiyor, ben 1.5 kilo verdim ama şu anki iştahla alırım gibi, tatilde her gün 1.5 saat yrüyüş yapıyordum temiz havada. İstanbulda sabah zar-zor uyanıp açık ceza evine giriyoruz, ne kendimize zaman ayırabiliyoruz yeteri kadar, ne sevdiklerimize. Köyde sabah 7 de çivi gibi uyanıyor insan, akşama kadar tüm gün senin, haber izlemek yok, bol bol doğayla iç içe, çok iyi geldi.
Tüp bebek öncesi dikkat edeyim ben de, 3-4 kilo fazlam var. İlaç-iğne alacağım o süreçte kesin.

Umarım Denizim, kesinlikle doktorla iletişim kurabilmek, yıldızının tutması çok önemli bu süreçte
Sen nasılsın, diyet nasıl gidiyor, ben 1.5 kilo verdim ama şu anki iştahla alırım gibi, tatilde her gün 1.5 saat yrüyüş yapıyordum temiz havada. İstanbulda sabah zar-zor uyanıp açık ceza evine giriyoruz, ne kendimize zaman ayırabiliyoruz yeteri kadar, ne sevdiklerimize. Köyde sabah 7 de çivi gibi uyanıyor insan, akşama kadar tüm gün senin, haber izlemek yok, bol bol doğayla iç içe, çok iyi geldi.
Tüp bebek öncesi dikkat edeyim ben de, 3-4 kilo fazlam var. İlaç-iğne alacağım o süreçte kesin.
Benim diyet iyi gidiyor canım 1,5 kg verdim ben de. Spora da başladım. Bir iki gün yapıyorum dikiş yerlerinde ağrı varsa biraz ara verip sonra devam ediyorum. Diyete başlamak moral olarak iyi geldi çünkü hala beta hcg sıfırlanmadı. Kan verip sonucun negatif olmadığını görünce, artık diyorum ki tamam bir hafta daha diyete devam,, 1 kg eksik giderim Türkiye’ye :)
Köy yaşamı gerçekten inanılmaz ben de çok severdim, günler ne kadar uzun oluyor bir de değil mi, koşturmaca olmadığı için aynı zaman dilimi köyde farklı yaşanıyor şehirlere göre..

X