Uc sey soyleyecegim:
1. Burada baskalari da bahsetmis, ben de katiliyorum: Acini gecirmez ama yuksek ihtimal genetik bozukluk yuzunden kalbi durdu ve yasasaydi, dogsaydi ozurlu dogacakti. Bu "ozurlu" kulaginin duymamasi, konusamamak, yuruyememek, vs gibi hayatini devam ettirmene sorun teskil etmeyen bir ozur degil. Down sendromu bile degil...Yataga bagimli, bazen beyin fonksiyonlari olmayan, hic buyumeyen, cok erken yasta ölen bireylerden bahsediyoruz. Ben dusuk yaptigimda doktorum "bu down sendromu degil, daha kotu durumlar yuzunden oluyor, misal trisomi 13, 14 ve 18 gibi", demisti. Boyle durumlarda beni en cok korkutan "eger ben ölürsem o cocuga o sekilde kim bakar?" olmustur. Uzulmeye devam edeceksin, ama en azindan bunu dusunerek rahatlamaya calisabilirsin.
2. Simdi sakinlesmis olabilirsin, ama dusuk oldugu anda, yani dusurdugunu gordugun anda o aci geri gelecek. Ben hic oyle haykirarak agladigimi hatirlamiyorum, cok primitif bir aci, yani derinlerden gelen, annelik ic gudulerine dokunan bir aci. Bir de adet gorene kadar gececek olan donem cok aci oluyor. Ilk adetten sonra sanki biraz daha hersey duruluyor, hormonlarin da etkisi var sanirim.
3. Ben senin yerinde olsam hastanede kalir, oyle kutuya koyup, buzdolabinda saklamaya falan kalkmazdim, Bunu daha steril ortamda yapsalar, senin psikolojin acisindan cok daha iyi olacak. Neticede bu insanlar bunu gormeye alismis, bu konuda egitim almis insanlar. Dusuk yaptiginda gordugun sey kan, et parcasi falan degil: Bildigin insan goreceksin pedinde ya da tuvalette ya da kulodunda. Cok agir bir durum ve bir doktor, bir hemsire gibi eger egitimli degilsen derin yaralar birakabilir. Ben evde dusuk yaptim, kucucuk bir kutuya koyup bahcemize gomduk ama hatirladikca cok kotu oluyorum. Demem o ki kurtaj olsan daha iyi olmaz mi? Hem de hemen laboratuara yollayabilirler. Tabii senin, esinin ve doktorunun karari bu.
Tekrar cok gecmis olsun. Tekrar hamile kalmak 4-6 ay gibi bir vakit alabilir cunku vucudunun hormonal olarak duzene girmesi lazim.
Ben de cok kilo aldim, ama artik dogumdan sonra verecegim bu kilolari. Ben hamile kaldigimda 59, dusuk yaptigimda 62, tekrar hamile kaldigimda 73 kiloydum (simdi kac kilo oldugumu soylemeyecegim ama evde koridordan esimle ben yanyana gecemiyoruz, birbirimize yol vermek zorunda kaliyoruz. O derecede yani)...Dusuk ile tekrar hamilelik arasinda 10 kilo almisim. Kendimi yemege vurdum herhalde. Hep beraber kilo veririz, kendini uzme :)