Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Hanımlar benim adet 1 hafta gecikmişti dün simsiyah kahve leke geldi bugünde dra gittim kimyasal gebelik geçirdiğimi söyledi. Çok fazla pıhtı dökülüyor ağrıdan duramadım öyle gittim şuan ağrı hafifledi. Yanlız ben 2 gün gecikince test yaptığımda negatifti bende soğan kürüne başladım. Bugün 6gün oluyo soğan kürü dra söylemedim. Şimdi bugün söküldü adet soğana devam edeyimmi bırakayım mı bilemedim. Adetliyken içilirmi soğan suyu?
geçmiş olsun..
soğan kürü adetin 2. günü başlanıyor diye okumuştum sanki.. o tarz şeylere girmeyeydin iyidi.. belki de o düşürdü ne bilecen.

Hanımlar benim adet 1 hafta gecikmişti dün simsiyah kahve leke geldi bugünde dra gittim kimyasal gebelik geçirdiğimi söyledi. Çok fazla pıhtı dökülüyor ağrıdan duramadım öyle gittim şuan ağrı hafifledi. Yanlız ben 2 gün gecikince test yaptığımda negatifti bende soğan kürüne başladım. Bugün 6gün oluyo soğan kürü dra söylemedim. Şimdi bugün söküldü adet soğana devam edeyimmi bırakayım mı bilemedim. Adetliyken içilirmi soğan suyu?
Canım içme kanamanı arttırır.

Nerden çıktı soğan kürü hem de adeti beklerken? Hamile olabilceğini düşünmedin mi o adet olunca yapılıyor. Bebeği de o etkilemiş olabir

sogan kurunu adet baslamadan once bırakıyorlar canım, belkı de sogan kuru sokturdu adetı bu kadar pıhtılı, bıraksan daha ıyı olur dıye dusunuyorum kendı fıkrımce

Nerden çıktı soğan kürü hem de adeti beklerken? Hamile olabilceğini düşünmedin mi o adet olunca yapılıyor. Bebeği de o etkilemiş olabir
Gün içinde 2 tane yaptım Negatif çıkınca yapayım dedim aşırı akıntı vardı ben yok diye başladım soğan kürüne bat 13,14 ağst ben 17 ağustosta başladım soğan kürüne. Keşke gidp kan verseydim diye eşime kızıp duruyorum

Gün içinde 2 tane yaptım Negatif çıkınca yapayım dedim aşırı akıntı vardı ben yok diye başladım soğan kürüne bat 13,14 ağst ben 17 ağustosta başladım soğan kürüne. Keşke gidp kan verseydim diye eşime kızıp duruyorum

yanlıs anlama ama esıne kızma, adet kanaması beklemelıydın canım. bıtkısel dıye yaptıgımız seyler kımyasal ılaclardan daha rısklı, ılacın ınsanlar uzerınde kullanılmaya baslanmasından once bır suru denemesı yapılıp yan etkılerı arastırılıyor ve yan etkılerı ksııden kısıye farklı olsa da sonucta bır sekılde bellı ve en aza ındırgenmıs. bıtkısel ılacı yaparken bı kere vucudun ıhtıyacı var mı , alerjımız var mı hıcbırseyını bılmıyoruz. ustelık sogan kurunde mutlaka adetın 2. gunu baslayın denıyor bu biiiir, adet baslangıcına 10 gun kala bırakmıs olmalısın dıyor bu ikii, ve en onemlısı 6 AYDAN ÖNCE KESİNLİKLE TEKRAR DENEMEYİN denılıyor. yanı dusun ne kadar agır bır kur aslında. sakın bır daha yapma bence bırak adet baslamasını falan sen zaten bir kür yapmıssın. sahsı fıkrım bu kızmanı ıstememe ama bıtkısel seyler deneme baksana aslında hamıle kalmıssın ve pıhtı o kadar cok geldıgıne gore bence rahım kalınlıgın falan da gayet ıyıymıs. saince bekle ve dene bence, bıtkısel olan hersey faydalıdır dıye bı durum soz konusu degıl canım. bıtkısel dıye gıder zehırlı mantarı yer mısın en basıtınden bu nu dusun

yanlıs anlama ama esıne kızma, adet kanaması beklemelıydın canım. bıtkısel dıye yaptıgımız seyler kımyasal ılaclardan daha rısklı, ılacın ınsanlar uzerınde kullanılmaya baslanmasından once bır suru denemesı yapılıp yan etkılerı arastırılıyor ve yan etkılerı ksııden kısıye farklı olsa da sonucta bır sekılde bellı ve en aza ındırgenmıs. bıtkısel ılacı yaparken bı kere vucudun ıhtıyacı var mı , alerjımız var mı hıcbırseyını bılmıyoruz. ustelık sogan kurunde mutlaka adetın 2. gunu baslayın denıyor bu biiiir, adet baslangıcına 10 gun kala bırakmıs olmalısın dıyor bu ikii, ve en onemlısı 6 AYDAN ÖNCE KESİNLİKLE TEKRAR DENEMEYİN denılıyor. yanı dusun ne kadar agır bır kur aslında. sakın bır daha yapma bence bırak adet baslamasını falan sen zaten bir kür yapmıssın. sahsı fıkrım bu kızmanı ıstememe ama bıtkısel seyler deneme baksana aslında hamıle kalmıssın ve pıhtı o kadar cok geldıgıne gore bence rahım kalınlıgın falan da gayet ıyıymıs. saince bekle ve dene bence, bıtkısel olan hersey faydalıdır dıye bı durum soz konusu degıl canım. bıtkısel dıye gıder zehırlı mantarı yer mısın en basıtınden bu nu dusun
Canım haklısın ben adet gecikince sorun var herhalde diye başlayayım dedim eşimde bikeresindede böyle olmuştun kana gerek yok bence zaten idrarda çıkmadı deyip tepemi attırdı gitmedim bende benim ihmalkarlığımda var evi toplama telaşından. Çok ağrı çektim ben bata 12 kala tam bat günü göğüslerimde şiş ve ağrı başladı hala devam ediyo. Maydonozla limon smothi de çekip 2 gün onu içtim dedim dra oda güldü iyi temizlik yaptırmışsın vucuda dedi. flx77 flx77 ben kızımda 1 gün geçmişti idrarda belli olmuştu. yok diye okadar çok şey içtimki ama şunu anladım vucut daha önceki reaksiyonları göstermiyor yaştan dolayı, dr sağlıklı değilse vucut ondan atıyor buda kimyasal oluyor dedi 1 aydır vit takviyesi alıyom daha nasıl sağlıklı olacak bu, eşimin aşırı sigara içmesinede bağladı onu başka dr söylememişti erkek 65 te olsa sperm vardır çocuk olur diyip eşimin k... çnı kaldırıp durdu bugünkü dr iyi lafı vurdu ben kaç aydır çabalıyom vitamin şu bu diye o 1 peketi 2 ye çıkarıyor

Dun ikili test sonucunu almak ve ulturason icin doktora gittik ve kotu haberi aldik. Aglamaktan icim cikti cok uzgunum. Bebek 9 haftalik gorundu ve kalp atisi duyulamadi. Kendimi buna alistirmak icin ciktim hastaneden. Yarin ilac vericekler ve kanama yoluyla gidicek bebegim ve genetik test yapicaklar bebekte🙁
Bunlari yasamak cok uzucu ve yorucu sizleride demorilize etmek istemem. Allah herkeze saglikli hamilelik ve bebekler nasip etsin insallah. Sadece paylasmak istedim sizlerle.
Iyi dilekleriniz icin simdiden tesekkurler.

Cok uzuldum :KK43: Ben de gecen sene 8 haftalikken dusuk yasamistim, ne yalan soyleyeyim cok zor bir donem seni bekliyor. Ama geciyor sonunda. Ne diyeyim bilemedim.

Kendine en az 3 ay sure ver. Simdi acin cok yeni ama istediginiz zaman denemelere baslayin doktor sakincasi yok derse. Bir de bu kanamadan (yani dusukten) sonra uzun bir sure adet gormeyebilirsin (ben 43-44 gun sonra adet gormustum) ve cok agir gecebilir.

Konusmak istersen burdan ya da ozelden yazabilirsin.

Canım ben adet bittikten sonra yapmıştım daha önceleri. öyle yazıyordu saraçoğlunun yazılarında.

Dun ikili test sonucunu almak ve ulturason icin doktora gittik ve kotu haberi aldik. Aglamaktan icim cikti cok uzgunum. Bebek 9 haftalik gorundu ve kalp atisi duyulamadi. Kendimi buna alistirmak icin ciktim hastaneden. Yarin ilac vericekler ve kanama yoluyla gidicek bebegim ve genetik test yapicaklar bebekte🙁
Bunlari yasamak cok uzucu ve yorucu sizleride demorilize etmek istemem. Allah herkeze saglikli hamilelik ve bebekler nasip etsin insallah. Sadece paylasmak istedim sizlerle.
Iyi dilekleriniz icin simdiden tesekkurler.
Aynı şeyleri yaşadım seninle canım 2li test için gidip bebeğinin 10.haftada kalbinin durduğunu öğrenmiştim. yaşadığın şoku, üzüntüyü, sonsuz boşluğu en içimde hissettim. Allahım sana güç kuvvet versin. Zaman herşeyin ilacı. İlk zamanlar çok üzülüp acı çekiyosun ama herşey zamanla yoluna giriyor. Umarım ruhen ve bedenen kendini tekrar hazır hissettiğinde yavrun çok bekletmeden sımsıkı tutunur ve sağlıklı doğumla kucağında olur 🙏🙏

canım ben 13 nısanda kurtaj oldum, kendı dusmez dedı doktor, aynı tarıhlerde baska ıkı arkadasım 12. haftada aynı sekılde senın durumundaydı ve onları hapla dusurttuler. ben kurtajdan bu yana hala hamıle kalamadım, doktorum bır ay sonra deneye basla demıstı ama tık yok, hatta adetım bıle gununden once gelıyor ama adet cok bekletmedı, kanamam cok olmadı, hatta adet oncesı olan agrılarım bıle kurtajdan sonra bıttı. ılacla cok sancı cekmıyormussun arkadasım oyle dedı, onu sancılı olur dıye korkutmuslar ama anlamadım dedı. benım hala olmamasının nedenı yasım da olabılır 43 yasına gelıyorum 6 ay sonra kuzum. sen bır ıkı ay rahat dur acele etme, dınlensın rahım, kurtajdan hemen sonra hamıle kalan o kadar cok kı, yeter kı saglıklı olsun canım benım.

Doktor ilacli dusurmeyi tavsiye etti. Bugun gittim ilaci verdi ve kanamam sancili bir sekilde basladi. Receteli agri kesicide vermisti iyiki o olmasa duramam ki agri esigim baya yuksektir benim.
Geçmiş olsun canım çok üzüldüm ama başka bir doktora daha gitmişsinizdir umarım.
Benim kaldigim ulkede baska doktora anca saglik ocagindan referansla gidebiliyosun sordum anca haftaya bakariz dediler. Hastaneye gittigimde birdaha bakin nolur dedim. Alttan baska ebe bakti bu sefer ve kendi gozumle gordum iyice. Kesin 9 haftalik gorunuyo ve kalp atisi yok dedi. Sonra ilaci verdi.
Patoloji ye gitti ikiside normal çıktı genetiği gitmedi. Bende doğuştan perde varmıs rahim y seklindeymiş bebege büyüyecek alan kalmadığı için ölmüşler. Malesef yok 3 yılı bitirdik ben gec evlendim 4 yıla giriyoruz 3 kaybım var yasayan çoçugum yok.histeroskopi yapıldı hem perde hemde yapısıklık lazerle düzeltildi dogal yoldan deniyoruz insallah Rabbim nasip eder. Sende biran önce toparlan Bi rahim filmi cektir. Kan pıhtılaşması ve eşinle kromozom testlerini i yaptırıp Bi sorun yoksa denemelere baslayın. Rabbim tez vakitte nasip etsin inşallah hepimize sağlıklı evlatlar

Hastaneye hic rahim filmi sormadim. Turkiyedeki doktorumda bir sorun yok demisti kontrol ettiginde. kimyasalda olabilir demisti hic rahim filminden bahsetmedi ama sorucam burdaki hastaneye film icin not aldim. Tesekkurler. Zaten diger tum testleri yaptik sayilir rahim filmi ve kromozom testi disinda. Genetik testide dusen bebekten yapicaklar patolojide. Herseyi verdiler kutu eldiven falan buzdolabinda bekletin getirin dediler. Kan uyusmazligi veya pihtilasmasi yok dedi burdaki doktor.
Cok uzuldum :KK43: Ben de gecen sene 8 haftalikken dusuk yasamistim, ne yalan soyleyeyim cok zor bir donem seni bekliyor. Ama geciyor sonunda. Ne diyeyim bilemedim.

Kendine en az 3 ay sure ver. Simdi acin cok yeni ama istediginiz zaman denemelere baslayin doktor sakincasi yok derse. Bir de bu kanamadan (yani dusukten) sonra uzun bir sure adet gormeyebilirsin (ben 43-44 gun sonra adet gormustum) ve cok agir gecebilir.

Konusmak istersen burdan ya da ozelden yazabilirsin.

Evet cok zor bi durum Marjo. Krizler gecirdim son iki gundur. Hastanede beni nasil sakinlestiriceklerini bilemediler. Simdi Aglamalarim kesildi biraz toparlamaya ve bu ilac icin hazirladim kendimi. Gitti bebegim sonucta bu sureci atlatip onumuze bakmakmiz gerekiyo. Kabullendimde diyebiliriz.
Buradaki doktor ilacla dusuk oldugu icin bir regl bekle sonra dene kendini iyi hissedersen devam dedi ama biz iki uc ay bekleyip gun ve yumurta takibi yapmadan pek umursamadan devam edicez kismet olursa.
Zaten kanama 6 hafta surebilirmis az az. Pazartesi ikinci dozu vericekler sanirim kontrolde ne derler bilmiyorum.
Allahin zoruna gitmesin bugune kadar her guzel seyi bakmadigimiz ilgilenmedigimiz anda verdi.
Spora ve boxa baslayip kesinlikle kilo vermem gerekiyor. Hayatimda hic bu kadar kilolu olmamistim. Dizelicek inaniyorum. Tesekkurler Marjo.

Cok tesekkur ederim mesajlariniz icin.

Aynı şeyleri yaşadım seninle canım 2li test için gidip bebeğinin 10.haftada kalbinin durduğunu öğrenmiştim. yaşadığın şoku, üzüntüyü, sonsuz boşluğu en içimde hissettim. Allahım sana güç kuvvet versin. Zaman herşeyin ilacı. İlk zamanlar çok üzülüp acı çekiyosun ama herşey zamanla yoluna giriyor. Umarım ruhen ve bedenen kendini tekrar hazır hissettiğinde yavrun çok bekletmeden sımsıkı tutunur ve sağlıklı doğumla kucağında olur 🙏🙏

Amin. Simdi bebegin varmi? Sorunun ne oldugunu soyledilermi?
Ueniden denemelere cesaretimiz var fakat Icimdeki korkuyu yenebilirim insallah.

Kabullenmekle en iyisini yapmışsın tabi ki üzülüyoruz lakin insan ölüme bile alıştıktan sonra her şeye alışıyor yoksa yaşayabilir miydik? İnşallah en az zararla bu süreci atlatmanı diliyorum.. ❤😌

Dinlenme süresi bu ay dolacak bakalım canım. Pıhtılaşma ve kromozom analizi yaptırdık pıhtılaşma çıktı tekrar hamile kaldım iğne kullandım ama düşük oldu keseyi gördükten sonra. Doktor iğne az gelmiş şimdi tekrar gebe kalınca hem iğne hem corasprin kullanacağız ve rahmin üstten hafif basık bu engel değil ama dinlenerek geçireceksin gebeliğini dedi. Ayrıca bebeğime yapılan testte de bi sıkıntı çıkmadı..İnşallah miniğim bu sefer benimle olur ve sağlıkla gelişip sağlıklı doğumla kucağıma alabilrim hayırlısıyla en yakın zamanda 🙏🙏 şu zamanlarda ortak olduğumuz hüznün sonu Allahın izniyle sağlıklı bebekler olsun inşallah 🙏🙏
Sende kuzu eğer yaptı da biliyorsan bu süreçte bu tarz testleri yaptır en azından bebeğine daha iyi hazırlanırsın ve sağlıklı gebelik geçirirsin inşallah 🙏
Korkuda geçiyor kuzum inan içindeki annelik duygusu öyle bir ağır basıyorki bi anda dünyanın en güçlü insanı oluveriyorsun tekrar bebek diye çırpınıyor kalbin. Azıcık zaman tanı ama kendine sende rahminde dinlensin bu arada...

Son düzenleme:
X