Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Beni bile sollayan üstün evhamından ötürü eşine tebriklerimi ve selamlarımı ilet Arminciim.
Bi de bira ısmarla yanında pattisle.

Kızlar slm, nasılsınız? Ben şükür iyiyim Bişi sorucam, yeme içmenize dikkat ediyo musunuz? Aburcubur fastfood tarzı şeyler seven biri olarak ufak kaçamaklar yapılabilir mi? Dışarda yemek falan yiyo musunuz? Ben o günkü korkumdan ötürü şuara hep evde uzanıyo olduğumdan kayınvalidemden ev yemekleri yiyorum genelde, ama canım da başka şeyler istiyooo

Ben dayanamayıp hamburgerle kızarmış pattis yemiştim bikere,mmmm nefisti! Ama yanında ayran içtim. Gazlı içecekleri ve paketlenmiş her türlü gıdayı tüketmemeye çalış. Çok yağlı şekerli tuzlu tüketme.
Çok da abartmamak lazım canımın çektiğini yiyorum ama vücuduma hiçbi faydası olmayacak bişeyi de asla yemem. Abur cubur hiç yemiyorum

Benim canım da hiç döner kebap pide pizza hamburger falan çekmiyo.. gazlı içecek keza öyle kahve falan da istemiyorum çayı limonlu içiyorum diğer türlü gitmiyo. Abur cubur hiç yok çikolata bile istemiyom☺ şu an en güzel yemeğim peynir ekmek.. bol proteinli besleniyorumm.. yoğurt da öyle içimi ferahlatıyor.

Ah ah ben de severim patates hamburger türü şeyleri arada ufak tefek yiyim o zaman, gazlıları zaten içmiyodum önceden de, diğer şeylere de dikkat ediyim, cips isteğimi evde patates kızartarak gideriyim artık napim

Ne güzelmişşş, sağlıklı yaşam işte pide vs Türk mutfağı azıcık daha masum geliyo diğer fast foodlara göre, onlardan ara sıra götürürüm artık inşallah dokunmasınlar da Hep ev yemeği nereye kadar di miii

Ah ah ben de severim patates hamburger türü şeyleri arada ufak tefek yiyim o zaman, gazlıları zaten içmiyodum önceden de, diğer şeylere de dikkat ediyim, cips isteğimi evde patates kızartarak gideriyim artık napim
Evet cips filan yeme.Patatesi haşlayıp baharatlayıp yesen mutlu etmez mi? :)
Etmezse çook nadir kızartabilirsin tabi.

Benim bir tane sağlıksız şeyim var işte kuzum artık diğerleri de olmayıversin☺
Ev yemeğinin gözünü seveyim en güzelii ohh şöyle güzelinden bir zeytinyağlı taze fasulye olsa da yesemm.. :)

Benim bir tane sağlıksız şeyim var işte kuzum artık diğerleri de olmayıversin☺
Ev yemeğinin gözünü seveyim en güzelii ohh şöyle güzelinden bir zeytinyağlı taze fasulye olsa da yesemm.. :)
Ben bıktım 2 gündür fasulyeden hım o sağlıksızı da iyice azaltıyosundur nasılsa di mi

İlk 3 ay yediğinin içtiğinin direkt bebeğe etkisi yok. Bebek tamamen mevcut depondan besleniyor. Sağlıklı beslen kalsiyum al, et ye denme sebebi depoyu yani kandaki vitamin mineralin dolu olsun diye. O yüzden kaçamak yapmanda sıkıntı yok kuzum.
Mesela bana şu an et ve balık hiç cazip gelmiyo. Normalde makarna, pizza tüketmezdim canım onları istiyo yiyorum sucuklu mucuklu zaten toksoplazma bağışıklığım var diye. Haftada bir arada bir bardak kola içiyorum. Çorba morba. Yağlı ana yemek hiç cazip gelmiyo. Kasmıyorum. Kan değerlerin iyi olduğu sürece sorun yok. :)

Hımmm taam o zaman, çok da kasmıyım

Merhaba arkadaşlar tüp bebekle adete göre 6+6 haftalık hamileyim.pztsi kalp atışı için gideceğiz ama dünden beri kasıklarm ağrıyo bazen biraz şiddetli oluyo yürürken o kdr yok ama yatarken ağrıyo çoğunlukla sağda.birde yemek yiyorum ama yedikten sonra bile sanki karnım grulduyor.benden daha tecrübelisiniz sizce endişelenmelimiyim normal mi bu kasık ağrıları

Kasma yaa.. Sadece çubuk krakerle beslenen, su bile içemeyen, sürekli kusan yığınla hamile var. Toparlar sonra iştahın nasılsa. :)
İştahım zaten iyi hatta tv de gördüğüm şeyleri falan istiyo canım, pisboğaz gibi İnşallah mide bulantısı falan yaşamam böyle devam eder Sorun daha çok ıvırzıvırları yemek istemem zaten balık hiç yemem normalde, et, tavuk da eh.. inşallah tersine dönsün de onları canım istesin, özellikle balııık

Normal. 7.hafta gelişimin en hızlı olduğu dönemmiş. Benim de olmuştu kasıkta ve göbek deliği altında tuhaf bi ağrı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…