- 26 Şubat 2019
- 4.644
- 6.768
- 158
- Konu Sahibi Sade frappe
-
- #12.161
Canım bu arada doktorun sonuçlar normal çıkarsa ve dond. Transfer yaparsanız hemen tedaviye başlayacak mıymış? Doktorum kürtaj olduğum günü adetimin ilk günü gibi değerlendirileceğini söyledi. Bu mantikla bakarsak bundan sonraki adetim 2. Adetim oluyor belki 2.adetten sonra başlarız der. Tedaviye hemen bu kadar erken başlanıyor mu acaba onu merak ettim. Şahsen ben 3 ay fln dinlendirme verir diye düşünüyodum eger baslaniyorsa hemen vakit kaybetmemek adına bizler icin daha iyi olur.Çok geçmiş olsun canım. İnşallah en kısa zamanda sağlıklı bebeklere kavuşuruz. Ben kürtaj olan embriyo dışında 2 embriyomu genetiğe gönderdim. İkisinde de kromozoml anomali çıktı. Gebeliğim de bu yüzden bitti %95 bizim de doktorumuzun da düşüncesi bu. Başka bir doktorla da başladık o da aynı şeyi düşünüyor. Emriyoların ikisinde de anomali çıktığı için eşimle ikimiz kromozom incelemesi için kan verdik. Şimdi onun sonucunu bekliyoruz. Sonuca göre ya kalan 3 donmuş embriyomu transfer edeceğim ya da baştan başlayarak farklı ilaçlar kullanarak tekrar deneme yapacağız. Kürtajdan sonra hala adet olamadım adet olmayı bekliyorum. Bence düşen embriyoyu göndermenin bir anlamı yok varsa donmuş sağlıklı embriyo bulmak için onları göndermek daha mantıklı. Sen adet oldun mu L Lady Starlight
Sonucun çıktıktan sonra git bence canım ona göre bir tedavi planı yaparsınız. Bizim sonucumuz da 2 hafta sonra çıkmıştı.Yollaman bence de çok iyi olmuş canım, embriyoya bir zararı yoksa her türlü ihtimal için yollamak bence de en iyisi. Beni de doktorum 10 gün sonra cagirdi ama genetik testinin sonucu 15 gun sonra cikiyor, sonucumuz gelmeden bn doktorla ne konusacagim ki? Sonuç çıktıktan sonra gitmek daha mantıklı geliyor sanki.
Benim doktorum da kürtajdan sonraki ilk adette tekrar başlayalım demişti canım ben hala adet olamadım bekliyorum tabi biz kromozom inceleme sonucumuzu da bekliyoruz ikisi aynı zamana denk gelirse inşallah adet olduğumda başlayacağız hemen. Doktorun öyle dediyse sen de öyle yap bence canım beklemek bizim gibi zor şeyler yaşayan kadınlar için psikolojik olarak kolay değil.Canım bu arada doktorun sonuçlar normal çıkarsa ve dond. Transfer yaparsanız hemen tedaviye başlayacak mıymış? Doktorum kürtaj olduğum günü adetimin ilk günü gibi değerlendirileceğini söyledi. Bu mantikla bakarsak bundan sonraki adetim 2. Adetim oluyor belki 2.adetten sonra başlarız der. Tedaviye hemen bu kadar erken başlanıyor mu acaba onu merak ettim. Şahsen ben 3 ay fln dinlendirme verir diye düşünüyodum eger baslaniyorsa hemen vakit kaybetmemek adına bizler icin daha iyi olur.
Evet canım, ben de simdi onu düşünüyodum. Yaptiracagim genetik ve pihtilasma testi sonucu ciktiktan sonra gitmek daha mantikli geliyor. Benim ilk kürtajımda adetim 40 gün üzerine gelmişti, biraz geç geliyor merak etme. P.tesi üniversite hatanesini arayıp randevu almak olacak umarım en kısa zamanda randevu çıkar. Sorun olmadigi taktir de beklememek bence de psikolojik acidan daha iyi.Benim doktorum da kürtajdan sonraki ilk adette tekrar başlayalım demişti canım ben hala adet olamadım bekliyorum tabi biz kromozom inceleme sonucumuzu da bekliyoruz ikisi aynı zamana denk gelirse inşallah adet olduğumda başlayacağız hemen. Doktorun öyle dediyse sen de öyle yap bence canım beklemek bizim gibi zor şeyler yaşayan kadınlar için psikolojik olarak kolay değil.
Kuzum ben senin yerinde olsam bebeğin genetik testi sonuçlandığında giderim, diğer testlerin gelmesi uzun sürebilir, o kadar beklemek yerine bir an önce yeni yol haritanı çizmiş olursun. Bu da senin daha çabuk toparlanmanı, güzel bir enerjiyle yeni tedavine konsantre olmanı sağlar. Naçizane tavsiyem bitanemEvet canım, ben de simdi onu düşünüyodum. Yaptiracagim genetik ve pihtilasma testi sonucu ciktiktan sonra gitmek daha mantikli geliyor. Benim ilk kürtajımda adetim 40 gün üzerine gelmişti, biraz geç geliyor merak etme. P.tesi üniversite hatanesini arayıp randevu almak olacak umarım en kısa zamanda randevu çıkar. Sorun olmadigi taktir de beklememek bence de psikolojik acidan daha iyi.
10 yıllık evliyim. 4 yil boyunca oğlumun olabilmesi icin uğraştık hiç korunmadık çok çok zor süreçler ve yine zor bi hamilelik sonucu oğlumu sağlıklı bi şekilde kucağıma aldım. (Tüp bebek ile)Allah 3 çocuğuma sağlık versin bir daha rahmimle ve tuplerimle isim olmasın ya5 yıldır evliyim yeminle her ya yok tüp yok rahim yok yumurta her yaz muhabbet bu
Sana tüm kalbimle katılıyorum, inanılmaz yıpratıcı bir süreç çok masraflı, ve sorun sadece bendeydi mesela ben kendime bir parça kıyafet alırken bile inanılmaz kötü hissediyorum eşim çok kızıyor böyle yaptığım icinama psikolojik olarak bu yönde hislerim. Suçluluk hissi beni bırakmıyor. Dediğin gibi sürekli tedavi o şu bu derken her şey görev gibi oluyor keyfine varamiyorsun bir şeyin. Allah 3 çocuğuma sağlık versin bundan sonra kendim için de hayatımı evliligimi yaşamak istiyorum ben de10 yıllık evliyim. 4 yil boyunca oğlumun olabilmesi icin uğraştık hiç korunmadık çok çok zor süreçler ve yine zor bi hamilelik sonucu oğlumu sağlıklı bi şekilde kucağıma aldım. (Tüp bebek ile)
2 yıl rahat nefes aldıktan sonra yeniden bebek özlemi doğdu ve 4 sene yine hamilelik için uğraştık, çok şükür şuanda herşey yolunda.
Bazen düşünüyorum sağlıklı bi şekilde doğum yaparsam, bildiğin rahatlayacagim, tamamlanacağım. Çocuk olsun diye değil sadece istediğin için yatağa girmek nasıl bişey bilmiyorum. Her ay adet beklemeyi bırakmak ya bunlar benim bilmediğim duygular ...
Şimdi soruyolar kız mı istiyorsun erkek mi diye,bunu istemeye bile hakkım yokmuş gibi geliyor.
Diyeceğim o ki çok zor zamanlar geçirdik, kimimiz yeniden baştan başlıyor. Rabbim herkesin gönlüne göre versin, kimseyi daha fazla beklemesin, maddi manevi insan savaştan çıkmış gibi oluyor yıpranıyor.
Sağol canım, eşim de aynı fikirde. Doktor senin rahmini kontrol edicek, gitmemiz lazım diyor. Iki hafta sonra gitmek daha mantıklı, şimdi bursadan istanbula taşınıyoruz ama bnm doktorum bursada gitme zamanlarını mantıklı ayarlamamız gerekiyor. Peki bnm bu testleri yaptirmam icin kürtajimin uzerinden belli bir zaman gecmesi gerekiyor mu, biliyor musun?Kuzum ben senin yerinde olsam bebeğin genetik testi sonuçlandığında giderim, diğer testlerin gelmesi uzun sürebilir, o kadar beklemek yerine bir an önce yeni yol haritanı çizmiş olursun. Bu da senin daha çabuk toparlanmanı, güzel bir enerjiyle yeni tedavine konsantre olmanı sağlar. Naçizane tavsiyem bitanem
Evet canım eşli kromozom testi için on gün kadar bekledik biz, bebeğin kromozomu ile ilgili bişey kanımda cikabilirmis daha erken yapsak. On günde temizlenir demişti doktorum. Pıhtılaşma için de acelesi yok, transfer zamanı lazım o sonuç demişti. Pıhtılaşma varsa Oksapar doğuma kadar devam edecek. Opu zamanına yetişmesi gerekmiyor onun. Cd56 da aynı şekilde transfer zamanı lazım.Sağol canım, eşim de aynı fikirde. Doktor senin rahmini kontrol edicek, gitmemiz lazım diyor. Iki hafta sonra gitmek daha mantıklı, şimdi bursadan istanbula taşınıyoruz ama bnm doktorum bursada gitme zamanlarını mantıklı ayarlamamız gerekiyor. Peki bnm bu testleri yaptirmam icin kürtajimin uzerinden belli bir zaman gecmesi gerekiyor mu, biliyor musun?
Neden riskli genelşk dedi tüp benek doktorunuz. Bende heyet raporu almak şstiyorum tüp bebek risk almamak için tüp merkezleri de verebiliyor mu h?İyi bari biraz hafiflemişse sevindim yaAslında aynı ilde olsak orda doğum bile yapardım ama biliyorsun ilk başlarda yerimizden korkarak kıpırdıyorken 15 günde 1 5 saatlik yola nasıl gideyim diye düşünmüştüm tüp doktorum da zaten ilk 3 ay gelme demişti.
Her doktora tekrar tekrar anlatmak zor cidden bunalıyorsun. Bir de kimse seni kendi doktorun gibi anlamıyor. Ben hastanede çalışıyorum covid aşısı olmadım ve çift gebelik ve kistim var bunlark görüyor diyorum ki heyet raporu almak istiyorum. Benim hamile olup çalışan bi sürü arkadaşım var herkesin bebeği kendine kıymetli diyor ya da ben idareyle papaz olamam yazamam diyor ve özel hastane yani. Ama tüp doktorum direkt senin riskli gebelik çalışmanı istemiyorum ayda bir gel ben sana heyet vericem sonra da zaten 24 hafta iznine ayrılırsın diyor. Anlayış çok önemli ya
Ne iğnesiydi kızlar bahsettiğinizÇok geçmiş olsun,iğneyi bıraktığınızdan beri içiniz rahat değildi ,resmen hissettiniz bence. Rabbim sağlıklı,sıhhatli evlatlar nasip etsin.. yarını da güzelce atlatin inşallah,Allah yardımcınız olsun.
Heyet nerden alıyorsunuz kızlar. Ben de özel hastane bakıyorum bunun için devlet ilgilenmiyor diyorlar24 hafta izni umarım devam eder öyle olursa 1 tane heyet alsak bize yetiyor. 30 haftada da analık iznimiz başlayacak iyi olurdu.
İnsan kendini eksik hissediyor çok haklısın.Sana tüm kalbimle katılıyorum, inanılmaz yıpratıcı bir süreç çok masraflı, ve sorun sadece bendeydi mesela ben kendime bir parça kıyafet alırken bile inanılmaz kötü hissediyorum eşim çok kızıyor böyle yaptığım icinama psikolojik olarak bu yönde hislerim. Suçluluk hissi beni bırakmıyor. Dediğin gibi sürekli tedavi o şu bu derken her şey görev gibi oluyor keyfine varamiyorsun bir şeyin. Allah 3 çocuğuma sağlık versin bundan sonra kendim için de hayatımı evliligimi yaşamak istiyorum ben de
Ne iğnesiydi kızlar bahsettiğiniz
Kan sulandırıcı iğne.Ne iğnesiydi kızlar bahsettiğiniz
Ben corasprin kullanıyorum. İğne progesteron . Kesilince sorun mu oluyorKan sulandırıcı iğne.
Her doktor farklı karar veriyor ben 32.haftaya kadar coraspin, doguma kadar da oksapar kullanacağım. Progestan 12 den sonra bırakılıyor geneldeBen corasprin kullanıyorum. İğne progesteron . Kesilince sorun mu oluyor
Benimki tüp bebek merkezi değil özel hastane. İkiz gebelik ve kistim riskli yerde olunca riske atmayalım çalışmanı istemiyorum dedi. Sizin de ikiz mi? Öyle olunca veriyorlar genelde ama hastane tabikiNeden riskli genelşk dedi tüp benek doktorunuz. Bende heyet raporu almak şstiyorum tüp bebek risk almamak için tüp merkezleri de verebiliyor mu h?
Benim kistim yok tek embriyo zaten şuan dört haftalık. Benim hamilelik şikayetlerim fazla mide bulantısı halsizlik givi zaten kese bu hafta görünmedi. İş yerinde bu sürecin çok sağlıklı olacağını düşünmüyorum bu sebeple rapor alacağım yada çıkacağım işten.Benimki tüp bebek merkezi değil özel hastane. İkiz gebelik ve kistim riskli yerde olunca riske atmayalım çalışmanı istemiyorum dedi. Sizin de ikiz mi? Öyle olunca veriyorlar genelde ama hastane tabiki
Özelde gittiğim doktor çalışmamı istemiyorum dedi ikiz olduğu için kuzumHeyet nerden alıyorsunuz kızlar. Ben de özel hastane bakıyorum bunun için devlet ilgilenmiyor diyorlar
Tek bebekse korkma canım ben ilk gebeligimde 35 haftaya kadar çalıştım KIZIMA gebeyken.Benim kistim yok tek embriyo zaten şuan dört haftalık. Benim hamilelik şikayetlerim fazla mide bulantısı halsizlik givi zaten kese bu hafta görünmedi. İş yerinde bu sürecin çok sağlıklı olacağını düşünmüyorum bu sebeple rapor alacağım yada çıkacağım işten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?