Mayıs ayı tüp bebek yaptıracaklar 2021

ay ne biliyim canım bende anlamadım valla sınırda cıkınca test bir iki haftasonra tekrarlanırmış ne zaman gecirdiğim anlaşılmıyo işte enfeksiyon hastalıkları daha bilgili diye ona gidicem antibiyotik tedavisi başlıyorlar ama ya gec kaldıysam diye korkuyorum

Canım sana da çok geçmiş olsun. Farklı ilaçlarla bu sorunun üstesinden gelinebilinirmiymiş peki?
Canım bu arada anlamadım ben, dondurulmuş embriyolarından mı iki tanesini yolladın?
Benim yumurtalarım ilk tedavide 9. Günde büyüdü 11. Günde toplandı. Bunda daha yavaş büyütülecek normalde adetin2.3. Günü başlanır adetten 1 hafta önce başlayacakmış bu kez farklı ilaçlar kullanacakmış. Yumurta büyütücü ilaçlarla da ilgili olabiliyormuş yani hangi ilaç olduğu ilacın dozu vs. bunlar yumurtanın genetiğini bozabiliyormuş doktorun söyledikleri bunlardı. Tabi kendi genetiğimizin sonuçları da olumsuz değilse. Donmuş embriyoların tamamından biopsi aldırdık. 2 tanesini incelettik biz en azından 1 tanesi normal çıkar transfer ederiz diye düşündük ama ikisinde de anomali çıktı. Ben biopsi alınmadan önce özellikle sordum doktoruma embriyoya bir zararı olur mu diye hayır demişti. İyi ki de gönderdik o embriyoları genetiksiz transfer ettirmiş olsaydım tekrar aynı şeyi yaşayacakmışım.

Son düzenleme:
E2 ye baktı ona göre mi karar verdi bitanem?
Yok hayır e2 de bakmadı, önce yumurta çatlamasın diye verdiği iğneyi unuttuğumu iddia etti, ben de asla öyle bir şey olmadığını söyledim. O da transfer yaptı. Kızım doğdu. Bazen görüyorum ama kist olunca doktorlar transfer erteliyor. E 2 ben sadece adetin 4.gunu verdim her transferde

Genelde buradan okuduğum beş hafta sürüyormuş kuzum. Bu arada doktorum ultrasonda muayenede yapışıklık var mı ya da baktı. Sen doktora muayeneye gittin mi bu arada?
Başka bir doktora geçen hafta gittim canım Prof. İyi bir doktordu. Embriyoların genetiği olumsuz gelince ne yapmamız gerektiği konusunda başka bir doktordan fikir almak amacıyla gittik. O baktı ultrasonla normal görünüyor bir sorun yok dedi. Bilemiyorum neden olamadım hala. Bu hafta hormon testi yaptıracağım hcg değerim düşmemiştir belki ondan hala olamamış olabilirim.

Bitanem sen biyopsileri opudan hemen sonra yaptırdın, şimdi kısım kısım o biyopsileri teste gönderiyorsun değil mi? Yanı dondurulmuş embriyolara artık dokunulmuyor, biyopsi alınan parçalar gidiyor teste doğru anladıysam. Benim de öyle olacak. En baştan biyopsi yapılacak ve embriyolar dondurulacak sonra istediğim kadarınin o alınan parçaları teste girecek, sağlıklı gelen olmazsa kalanlar gidecek.

O zaman belki benim doktorum da başlar kuzum, biraz ümidim arttı şimdi

Hayır canım benim embriyolardan dondurulduktan yani düşüğümden sonra biopsi alındı. O şekilde gönderdik. Yaşımız genç olduğu için opudan sonraki süreçte genetik incelemeye gerek yok demişti doktorumuz o yüzden o süreçte biopsi alınmadı.

Tedaviye tekrar başladın mı? Hadi inşallah bu sefer kucağına dolar sağlıklı bebislerle.
Baslayamadim kuzum, e2 değerim düşerse pz.tesi basliycaz. Sol tarafta 4- 5 yumurta, sağ tarafta 3 tane gördü doktorum, kistin arkasında da olabilir ama kist öyle bir yerde ki, görünmüyor arkası. 7-8 yumurta en az var yani, o yüzden kaçırmak istemiyoruz bu ayı. Allah razı olsun canım benim, insAllah bu sefer güzel haberler veririm. Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

O zaman demek ki dondurulmuşlara da biyopsi yapılıyor bozulmadan. Belki merkezden merkeze değişiyor bu karar

O zaman demek ki dondurulmuşlara da biyopsi yapılıyor bozulmadan. Belki merkezden merkeze değişiyor bu karar
Merkezden merkeze değişiyor sanırım hangisi daha mantıklı bilmiyorum ama bizim dondurulmuşları göndermekten başka şansımız yoktu sonuçlara baktığımda iyiki de gönderdik diyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.

Hangi merkezde yaptın bitanem? Demek ki merkez bunu sık sık yapıyor ve problem yaşamıyor ki size de tavsiye etmiş. Kalan embriyolarda sağlıklıyı bulur, pozitifi mujdelersin insAllah canım benim

Hangi merkezde yaptın bitanem? Demek ki merkez bunu sık sık yapıyor ve problem yaşamıyor ki size de tavsiye etmiş. Kalan embriyolarda sağlıklıyı bulur, pozitifi mujdelersin insAllah canım benim
Biz Acıbadem İstanbul Atakent hastanesinde tedavi görüyoruz canım. Bakalım inşallah kalanlar sağlıklıdır. İnşallah hepimiz doğru zamanda sağlıklı bebeklerimize kavuşuruz

Genetik test ile ilgili yazan arkadaşları görünce ben de yazmak istedim. Kaybı olan arkadaşlar için çok üzüldüm. Ben de 2 kere kürtaj oldum. 7 yıllık evliyim 2 kere normal yolla gebe kaldım birinin kalbi hiç atmadı diğeri 9 haftalık iken kalbi durdu. Zaten hamile de kalamadım ondan sonra. 2.yi emetiğe gönderdik turner sendromu çıktı. Bunun üzerine eşim ve benim genetik testlerimizi cerrhapaşada yaptırdık. Eşimde 1. Kromozomda inversiyon çıktı. Fakat bu turner sendromunun sebebi değilmiş. Gene de genetik sorunumuz olduğu için pgtli tüp bebek yaptırmaya karar verdik. İlkinde bir tane genetiği sağlam embriyomuz çıktı. Transfer ettirdik negatif oldu sonuç. 2 sene sonra tekrar yaptırdım 2 tane sağlam çıktı bu sefer. Başta ikisi kese gördük fakat biri gelişmedi. Diğeri devam ediyor şu an çok şükür ama korkularımız doğuma kadar sürecek ne yazık ki. Uzun oldu ama düşük yaşayan arkadaşlar genetik testler çok önemli en azından aynı acıları tekrar yaşamamak için…

Anladım canımm. daha önce de pozitif çıktı demiştin, inşallah hayırlısı ile olumsuz bişi yoktur

Yollaman bence de çok iyi olmuş canım, embriyoya bir zararı yoksa her türlü ihtimal için yollamak bence de en iyisi. Beni de doktorum 10 gün sonra cagirdi ama genetik testinin sonucu 15 gun sonra cikiyor, sonucumuz gelmeden bn doktorla ne konusacagim ki? Sonuç çıktıktan sonra gitmek daha mantıklı geliyor sanki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…