• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mayıs ayı tüp bebek yaptıracaklar 2021

Arkadaşlar merhaba 12+2 ikizlere hamileyim transferden beri oksapar kullanıyorum takip doktorum 12 haftada birakabilirsin dedi daha önceden düşüğün yok dedi tüp bebek doktorum 3 ay zorunlu sonrası doktorunuza kalmış dedi bırakan varmi oksapari bırakırsam bişey olur diye korkuyorum sizler ne zamana kadar kullanacaksınız 💕
Tüp benek dr uma gittiö geçen hafta bana coraspin be oksaparı bırakabilirsin geçmişimde kürtaj düşük vb durumun yok dedi ama öncesinde pıhtılaşma tahlili falan da yapılmadı. Benim normalde tansiyonum 9a6 falan kendimi bildim bileli düşük coraspinle oksapar beni mahvediyordu sürekli çarpıntım oluyordu baş dönmesi yaşıyordum. Çok şükür daha iyiyim

Ben 11+4 üm randevu al dedi doktorum alırken 22 ekime verdi o da 22.haftama denk geliyor sonra emin olamadım hemşireme sordum 23.haftaya kadar olabilir sıkıntı yok dedi niye bu kadar erken verdi randevuyu onu da anlamış değilim yer kalmaz diye mi acaba 🤔
Genelde ayrıntılı ultrasona perinatologlar bakıyor ve onlara da sıra bulmak zor genelde insanlar sırayı 1-2 ay öncesinden alıyor o yüzden erken vermiştir.

Ya bana trombofili testi yapılmadı. 2019 yılında yapılan trombosit değerimin görselini aşağıya yükledim. Doktorum e nabızımdan daha önce yapılan tüm tahlillerime baktı bir sorun olsaydı söylerdi veya önlemini alırdı heralde diye düşünüyorum. Değer dışı olarak gözüküyor ama geçen sağlık ocagında da yaptirdigim testte bir cok kan degerim deger dışı olarak işaretlendigi halde saglik ocagindaki doktor ve kendi doktorum degerlerimin normal oldugunu söylemişti. Sanırım orda belirtilen değer dışı her zaman değer dışı anlamına gelmiyor. Aramızda hemşire bir arkadaşımız vardı, bu konuda beni aydınlatırsa sevinirim. Sanırım sendin merakliblog merakliblog
Canım ben diyetisyenim ama benim bildiğim şu güncel tahlil yapıyorlar tüm gebelere ben 6 tüp kan 3 kutu idrar verdim. Güncel sonucun olsa iyi olur dr belki gerek görmemiş ama ben 3 doktor gezdim 8.haftada misal ikisi gerek gördü biri hiç demedi tahlilin nasıl diye. Benim annem laborant ona soruyorum böyle şeyleri ama sınırda yüksek olanlar önemsenmiyor senin doktorun da ondan gerek görmemiştir bu minik yüksekliğe.
Son söz her zaman doktorların tabi

Kızlar bu arada çatlamamak için krem-yağ kullanmaya kaçıncı haftanızda başlayacaksınız? Şahsen ben 4. Ayıma girdiğimde başlamayı düşünüyorum. Bunun için bildiğiniz, önerebileceginiz bakım yağları fln varsa paylaşalım lütfen 🙄

Kızlar bu arada çatlamamak için krem-yağ kullanmaya kaçıncı haftanızda başlayacaksınız? Şahsen ben 4. Ayıma girdiğimde başlamayı düşünüyorum. Bunun için bildiğiniz, önerebileceginiz bakım yağları fln varsa paylaşalım lütfen 🙄
Bebe yağı kullanıyorum canım

Ben basladim gobegim ciktigi icin 😁 Bio oil kullaniyorum, ilerleyen aylarda Lierac da ekleyecegim. İkisini de epey oneren oldu 👍

Ben basladim gobegim ciktigi icin 😁 Bio oil kullaniyorum, ilerleyen aylarda Lierac da ekleyecegim. İkisini de epey oneren oldu 👍
Evet, bu ikisini çok duydum. Lierac alıcam heralde ben de. Nasıl kullanıyorsunuz peki? Geceleri yatmadan önce günde bir kez kullanılsa yeterli olur heralde.

İlk gebeligimde doktor dedi gerek yok para verme diğer yağlar bunlar da zarar vermez diye. Hiç catlamadim. O yüzden bunda da sürüyorum kuzum
Nasıl kullanıyosunuz bebek yağını? Nerden nereye sürüyosunuz göğüsten dize kadar süreni duydum da merak ettim nasıl yapıyosunuz diye

En popüler çatlak ürünleri bio oil, lierac ve tatlı badem yağı. Tatlı badem yağı tüyleri besleyebiliyor diye bir söylenti var. Forumda Bir arkadaş bio oil ve lieracı biri sabah biri akşam şeklinde kullanmış bana mantıklı geldi.
4den itibaren başlamayı planlıyorum az kaldı yani.
Çatlamanın mantığı kuruyan cildin esnemediği için kendine yer açması, bunu krem ve ya yağlarla yapmaya çalışıyoruz; sadece göbek yeterli olmuyor kilo alımı ile birlikte göğüs ve bacak içleri de çatlayabiliyor buraları da unutmamak lazım. bir de bazı arkadaşlarım eczacılarından özel krem hazırlatıp kullanmışlardı seçenek çok. Eğer doktorum zararı yok derse sarı kantaron yağı kullanmak istiyorum o çörekotu gibi ölümden başka her şeye deva oluyor

Back