Benim de önceden doktorlardan ilgi alaka yönünde belli bir beklentim vardı. Düşük yaptigimda doktorumdan cogu doktorun dusuk yapan hastalarina "yine olur, ilklerde bu tarz sorunlar yaşanıyor, üzme kendini vb telkin edici konusmalar yapmasını beklerken doktorum, ayıldığımda yanıma gelip bir geçmis olsun bile dememisti. Başka bir doktor da beni gördüğünde sırf igili, alakalı, samimi doktorum tarafını göstermek için "canıımm, tatlımm, hayatım..." tarzı yaklaşimları sanki mahalleden bir arkadaşıyla karşılaşmışım hissi yaratiyordu. Bursada 8'e yakın doktor gezmeme rağmen iste bu diyebilecegim bir doktor olmadı malesef. Oysaki tek beklentim hasta psikolojisinden anlayan bir doktor bulmaktı. Işin sonunda psikolojiden anlayan, anlayışlı, düşünceli doktor bulmanın çok zor olduğunu anladım. İşin özeti ben artık doktorlardan beklentimi minimum seviyeye indirdim. Işlerini ciddiyetle yapsınlar, yaptıkları işi önemsesinler, beni herhangi bir aksilikle burunburuna getirmesinler başka da bir beklentim yok. Şuanki tüp bebek doktorumdan da tek beklediğim bu. Tedavinin sonucuna göre beni tebrik etmiş ya da dıger yandan üzüntülerini dile getirmiş getirmemiş hiç umrumda değil. Yumurtalarımı toplarken rahmime zarar vermesin, narkozu dozajımda versin, embriyolarim titizliklikle transfer etsin tek beklentim bu.
Eger sizin de bu konularda bir şüpheniz yoksa devam edin bence. Çünkü bu süreçte doktor degistirmek, adam akilli doktor bulmaya calismak felan sizi strese sokabilir. O sizi aramıyorsa, siz onu arayın " aranacagımı söylediler ama aranmayınca ben aradım; merak ediyorum." Diyerek sorulariniza yanit bulmaya çalışın.