• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mayıs ayı tüp bebek yaptıracaklar 2021

Kizlar bi konuda fikrinizi almak istiyorum dün sonucumun negatif çıktığını söylemiştim 3 mayista transferim olmuştu bana 17 mayis tahlil gunu verdiler araya bayram tatili girdigi icin tedavi olduğum dr bayramda abd ye gitti ve benim test günümde yoktu bugün çalışmaya başladı dün testi yaptırdım 3 saat beklettiler sorduğumda başka bi dr ilgilenecek dediler sonra asistanı ve bi hemsire sonucumun negatif oldugunu söylediler iste teselli konuşması falan o an zaten kimsenin söylediğini duymuyorsun icinde yaşadığın bambaşka 😔 dr a bilgi vericez sizi tekrar aricaz moral motivasyon icin dediler dün dr bi hastasının olumlu sonucunu paylaşmış asistanı fotoğraf atmış bu saate kadar beni kimse aramadı yani mutsuzluktan ve üzüntüden mi böyle düşünüyorum sizce bana dönüş yapıp sonuc olumsuz ama şundan dolayi olabilir yada merak etme falan filan biseyler söylemesi yada 2 kelime whatsaptan bari bisey yazması gerekmez mi ben mi çok beklenti içindeyim 😐 onca masraf etmişim korkularim, milyon tane soru cevapsız kafamda soyle bi düşünce var bana dönüş yapmazsa hic aramiyim başka bi dr a başka bi yere sonraki tedavide devam edeyim gibi düşüncelere giriyorum hata mi ederim ne

Şu an zaten meşhur oldu ya sürekli sosyal medyada paylaşmak teklam yapıyo işte onun üzerinden semin durumunu sallayan yok sinir oluyorm sırf o yüzden o reklam yapan yerlere gitmiyorum tabii senle knşp anlatması yeni tedavi için sana bi yol göstermesi lazım
Ben arasam umursamaz tavırla konusursa daha çok moralim bozulacak olumlu sonuc icin yurtdisindaki hastalarini bile ariyor olumlu olandan çok bu durumda olumsuz olanların morale aranmaya ihtiyaci var diye düşünüyorum

Çok haklısınız bence o kadar emek veriyoruz zaten çok zor bir süreç birde o kadar para veriyoruz ama malesef gereken ilgiyi göremiyoruz. 😔😔

Ben arasam umursamaz tavırla konusursa daha çok moralim bozulacak olumlu sonuc icin yurtdisindaki hastalarini bile ariyor olumlu olandan çok bu durumda olumsuz olanların morale aranmaya ihtiyaci var diye düşünüyorum

Duyguları körelmiş bu insanların😡.
Ben sizin yerinizde olsam arar, sadece pozitif hastalarınızı mı arıyorsunuz, oysaki hepimiz aynı ücreti vermistik derim. Durumun neden negatif olduğu hakkında en azından ön görüsünü ya da yorumunu söyleyebilir. Bir nebze de olsa hastasını rahatlatmaya çalışabilir doktorlar. Ticarethane gibi çalışanları Allah’a havale ediyorum.

Bu arada doktorunuz kimdi?

Kizlar bi konuda fikrinizi almak istiyorum dün sonucumun negatif çıktığını söylemiştim 3 mayista transferim olmuştu bana 17 mayis tahlil gunu verdiler araya bayram tatili girdigi icin tedavi olduğum dr bayramda abd ye gitti ve benim test günümde yoktu bugün çalışmaya başladı dün testi yaptırdım 3 saat beklettiler sorduğumda başka bi dr ilgilenecek dediler sonra asistanı ve bi hemsire sonucumun negatif oldugunu söylediler iste teselli konuşması falan o an zaten kimsenin söylediğini duymuyorsun icinde yaşadığın bambaşka 😔 dr a bilgi vericez sizi tekrar aricaz moral motivasyon icin dediler dün dr bi hastasının olumlu sonucunu paylaşmış asistanı fotoğraf atmış bu saate kadar beni kimse aramadı yani mutsuzluktan ve üzüntüden mi böyle düşünüyorum sizce bana dönüş yapıp sonuc olumsuz ama şundan dolayi olabilir yada merak etme falan filan biseyler söylemesi yada 2 kelime whatsaptan bari bisey yazması gerekmez mi ben mi çok beklenti içindeyim 😐 onca masraf etmişim korkularim, milyon tane soru cevapsız kafamda soyle bi düşünce var bana dönüş yapmazsa hic aramiyim başka bi dr a başka bi yere sonraki tedavide devam edeyim gibi düşüncelere giriyorum hata mi ederim ne yapmalıyım
Malesef benim doktorumda da iletişim sıfır. Düşünün ilk denememde eşim yoğun bakımda yatıyordu Covidden ve ben sürekli ağlıyordum sürekli hergun hastaneye koşturuyordum. Geceleri nöbetlere kalıyordum ve dolayısıyla negatif sonuç oldu. Hatta testi bile eşimin yattığı hastanede yaptırmıştım. Testi attım beni arayıp "Sonucun negatif, bir sonraki ay sana göndereceğim tabloya başlıyoruz." dedi.
Ikinci deneme için gittiğimde kesin anlatıcam sebebini konusucaz falan sanıyorum. Ağzımı açıp tek kelime edemedim, hiç fırsat vermedi. O hızlı hızlı kullanacağım ilaçları söyledi. Şu gün geliyorsun görüşürz tatlım dedi çıktım. Yanı benim ilk denememde neler yaşadığımı bilmiyor. Artık iletişim kurmalarını beklemiyorum doktorlardan. Yakınlarıma söylediğimde çok şaşırmışlardı. Nasıl bilmez böyle bir şeyi diye.

Kizlar bi konuda fikrinizi almak istiyorum dün sonucumun negatif çıktığını söylemiştim 3 mayista transferim olmuştu bana 17 mayis tahlil gunu verdiler araya bayram tatili girdigi icin tedavi olduğum dr bayramda abd ye gitti ve benim test günümde yoktu bugün çalışmaya başladı dün testi yaptırdım 3 saat beklettiler sorduğumda başka bi dr ilgilenecek dediler sonra asistanı ve bi hemsire sonucumun negatif oldugunu söylediler iste teselli konuşması falan o an zaten kimsenin söylediğini duymuyorsun icinde yaşadığın bambaşka 😔 dr a bilgi vericez sizi tekrar aricaz moral motivasyon icin dediler dün dr bi hastasının olumlu sonucunu paylaşmış asistanı fotoğraf atmış bu saate kadar beni kimse aramadı yani mutsuzluktan ve üzüntüden mi böyle düşünüyorum sizce bana dönüş yapıp sonuc olumsuz ama şundan dolayi olabilir yada merak etme falan filan biseyler söylemesi yada 2 kelime whatsaptan bari bisey yazması gerekmez mi ben mi çok beklenti içindeyim 😐 onca masraf etmişim korkularim, milyon tane soru cevapsız kafamda soyle bi düşünce var bana dönüş yapmazsa hic aramiyim başka bi dr a başka bi yere sonraki tedavide devam edeyim gibi düşüncelere giriyorum hata mi ederim ne yapmalıyım
Ah canım çok üzüldüm eğer doktorla konuştuktan sonra duyguların değişmezse ve fırsatın varsa değiştir o doktoru bence . Alt tarafı istediğimiz anlayışla 2-3 cümle söyleyecekler gözlerimizin içine bakarak ama onu da çok görüyorlar sanki . Sinir oluyorum böyle doktorlara anında soğuyorum

Aşırı haklısın.Bak şimdi ben evime 5 saat uzaklıkta bi yerde tüp bebek yaptırdım. Benim pozitif çıkmasına rağmen doktor tenezzül edip benimle konuşmadı sekreteriyle konuştum. Sekreter aynen şunu dedi “ dr diyoki ilaçlara aynen devam bi hafta sonra ultrasona gelsin.” Ben 5 saat uzaktayım dedim. Hoca diyor ki orda gitsin sonucu bildirsin o zaman. Bir de transfer günğ doktordan çalışma şartlarım zor bana rapor lazım olur demiştim doktor da o en kolayı bi olsun da demişti. Şimdi diyo gelmen lazım görmeden yazamam. Gel de delirme.

Benim de önceden doktorlardan ilgi alaka yönünde belli bir beklentim vardı. Düşük yaptigimda doktorumdan cogu doktorun dusuk yapan hastalarina "yine olur, ilklerde bu tarz sorunlar yaşanıyor, üzme kendini vb telkin edici konusmalar yapmasını beklerken doktorum, ayıldığımda yanıma gelip bir geçmis olsun bile dememisti. Başka bir doktor da beni gördüğünde sırf igili, alakalı, samimi doktorum tarafını göstermek için "canıımm, tatlımm, hayatım..." tarzı yaklaşimları sanki mahalleden bir arkadaşıyla karşılaşmışım hissi yaratiyordu. Bursada 8'e yakın doktor gezmeme rağmen iste bu diyebilecegim bir doktor olmadı malesef. Oysaki tek beklentim hasta psikolojisinden anlayan bir doktor bulmaktı. Işin sonunda psikolojiden anlayan, anlayışlı, düşünceli doktor bulmanın çok zor olduğunu anladım. İşin özeti ben artık doktorlardan beklentimi minimum seviyeye indirdim. Işlerini ciddiyetle yapsınlar, yaptıkları işi önemsesinler, beni herhangi bir aksilikle burunburuna getirmesinler başka da bir beklentim yok. Şuanki tüp bebek doktorumdan da tek beklediğim bu. Tedavinin sonucuna göre beni tebrik etmiş ya da dıger yandan üzüntülerini dile getirmiş getirmemiş hiç umrumda değil. Yumurtalarımı toplarken rahmime zarar vermesin, narkozu dozajımda versin, embriyolarim titizliklikle transfer etsin tek beklentim bu.
Eger sizin de bu konularda bir şüpheniz yoksa devam edin bence. Çünkü bu süreçte doktor degistirmek, adam akilli doktor bulmaya calismak felan sizi strese sokabilir. O sizi aramıyorsa, siz onu arayın " aranacagımı söylediler ama aranmayınca ben aradım; merak ediyorum." Diyerek sorulariniza yanit bulmaya çalışın.

Kızlar selam estrofem kullanırken dün 6.günümdü akıntımda bir kere pembe gördüğümden dolayı 31 mayıs da olan transferim ertelendi. Çok canım sıkıldı çok üzüldüm var mı böyle bir şey yaşayan 🥺

Duyguları körelmiş bu insanların😡.
Ben sizin yerinizde olsam arar, sadece pozitif hastalarınızı mı arıyorsunuz, oysaki hepimiz aynı ücreti vermistik derim. Durumun neden negatif olduğu hakkında en azından ön görüsünü ya da yorumunu söyleyebilir. Bir nebze de olsa hastasını rahatlatmaya çalışabilir doktorlar. Ticarethane gibi çalışanları Allah’a havale ediyorum.

Bu arada doktorunuz kimdi?
Olumsuz yaklaşmak istemiyorum tedavim onunla devam etse mi bilmiyorum şuan ki ruhsal halimden mi hassas düşünüyorum bilmiyorum zıtlaşmak istemiyorum sonraki sürecte sıkıntı olur çünkü dr un adını burdan yazmıyım ya benim şansım böyle oldu memnun kalan çok hastası vardır beklentiyle alakalı bir durum birazda belki herkese yaklaşımı bu bilemiyorum belki bana denk geldi :(

Şu an zaten meşhur oldu ya sürekli sosyal medyada paylaşmak teklam yapıyo işte onun üzerinden semin durumunu sallayan yok sinir oluyorm sırf o yüzden o reklam yapan yerlere gitmiyorum tabii senle knşp anlatması yeni tedavi için sana bi yol göstermesi lazım
Bu çok doğru. Sosyal medyada süperim, iyi doktorum diye dolaşan; sosyal medyayı süreklı kendi reklamıni yapmak icin kullanan doktorlardan uzak durun kesinlikle. O doktorlar sitesindeki yildiz sayisina, iyi yorumlara da kanmayin. Cogu olumlu yorumlarin onlar tarafindan yazildigina eminim. Ben böyle bir doktota hamileyken yasadigim kanama sebebiyle gittigimde dr düşük yaptigimi anlamadı bile. Keseye bakip bebegin 5 haftalik oldugu soylediginde; gecen hafta kontrolumde bebegin 7 haftalik olculdugu soylememe ragmen "aa o zaman bi kalbine bakalim bu iste bir is var demek yerine gobekten ultrasonla bakip yuzeysel olarak kalbi atiyor diyip yolladi beni. Meger kalbi coktan durmus ta artik kese bozula bozula 5. Haftaya gerilemiş. Neyse işte işin özeti böyle doktorlara kanmayın sakın 🤦‍♀️

Kızlar selam estrofem kullanırken dün 6.günümdü akıntımda bir kere pembe gördüğümden dolayı 31 mayıs da olan transferim ertelendi. Çok canım sıkıldı çok üzüldüm var mı böyle bir şey yaşayan 🥺
Selam, bende 4 Mayısta başladım estrofeme dün doktor kontrolüm vardı alttan ultrason yapti ve dün muayeneden sonra tuvalete gittigimde peceteye sildiğimde çok çok az kan gördüm ama iç camasirima bulaşacak kadar bile yoktu. Doktorumu aramadım söylemedim belki muayenedendir diye takip ettim ama bugün herhangi birşey yok. Ama sanki adet olacakmisim gibi kasiklarimda bir his var. Cumartesi de transfer olacağım kanama olmazsa tekrar gideceğim transfere

Yanlış anlamayın lütfen kızlar ama bence doktorlardan çok fazla kişisel beklentiye girmişsiniz. Benim için önemli olan işini düzgün yapması o kadar. Sorularımı cevaplıyor mu ona bakıyorum ve canımı yakıyor mu prosedurler esnasında. Yoksa bi doktorun onlarca hastası var hepsiyle can ciğer olması beklenemez. Ki ben yurtdışındayım, burada da evet çoğunlukla doktora değil hemşiresine ulaşırım dün kan sonucumu da hemşire haber verdi, doktor bey sonucunuzu gördü lütfen ilaçlara devam edin çarşamba tekrar test yapıcaz dedi. Sanıyorum şu an sosyal medyanın da etkisi de yüksek, Türkiyede olsam sosyal medyayla uğraşan bir doktora gider miydim emin değilim. Çünkü orası bir ilüzyon, ben doktorumdan sosyal medyaya post atmasını değil en yeni gelişmeleri takip etmesini bekliyorum.

Selam, bende 4 Mayısta başladım estrofeme dün doktor kontrolüm vardı alttan ultrason yapti ve dün muayeneden sonra tuvalete gittigimde peceteye sildiğimde çok çok az kan gördüm ama iç camasirima bulaşacak kadar bile yoktu. Doktorumu aramadım söylemedim belki muayenedendir diye takip ettim ama bugün herhangi birşey yok. Ama sanki adet olacakmisim gibi kasiklarimda bir his var. Cumartesi de transfer olacağım kanama olmazsa tekrar gideceğim transfere
Benim de yok canım bir kere oldu sadece tutma riskini azaltmayalım dendi bence sende bir danış sonuçta az uz para vermiyoruz manevi tarafı apayrı

Benim de önceden doktorlardan ilgi alaka yönünde belli bir beklentim vardı. Düşük yaptigimda doktorumdan cogu doktorun dusuk yapan hastalarina "yine olur, ilklerde bu tarz sorunlar yaşanıyor, üzme kendini vb telkin edici konusmalar yapmasını beklerken doktorum, ayıldığımda yanıma gelip bir geçmis olsun bile dememisti. Başka bir doktor da beni gördüğünde sırf igili, alakalı, samimi doktorum tarafını göstermek için "canıımm, tatlımm, hayatım..." tarzı yaklaşimları sanki mahalleden bir arkadaşıyla karşılaşmışım hissi yaratiyordu. Bursada 8'e yakın doktor gezmeme rağmen iste bu diyebilecegim bir doktor olmadı malesef. Oysaki tek beklentim hasta psikolojisinden anlayan bir doktor bulmaktı. Işin sonunda psikolojiden anlayan, anlayışlı, düşünceli doktor bulmanın çok zor olduğunu anladım. İşin özeti ben artık doktorlardan beklentimi minimum seviyeye indirdim. Işlerini ciddiyetle yapsınlar, yaptıkları işi önemsesinler, beni herhangi bir aksilikle burunburuna getirmesinler başka da bir beklentim yok. Şuanki tüp bebek doktorumdan da tek beklediğim bu. Tedavinin sonucuna göre beni tebrik etmiş ya da dıger yandan üzüntülerini dile getirmiş getirmemiş hiç umrumda değil. Yumurtalarımı toplarken rahmime zarar vermesin, narkozu dozajımda versin, embriyolarim titizliklikle transfer etsin tek beklentim bu.
Eger sizin de bu konularda bir şüpheniz yoksa devam edin bence. Çünkü bu süreçte doktor degistirmek, adam akilli doktor bulmaya calismak felan sizi strese sokabilir. O sizi aramıyorsa, siz onu arayın " aranacagımı söylediler ama aranmayınca ben aradım; merak ediyorum." Diyerek sorulariniza yanit bulmaya çalışın.
Ben istanbuldayım aslında aklımda bir dr vardı hatta kuzenimin eşi tedavi oldu o dr da ikizleri oldu ilk seferde ama benim normalde gittiğim dr tüp bebek için şuraya git orası iyi dedi bende gittim vakit kaybetmiyim diye şans işte

Yanlış anlamayın lütfen kızlar ama bence doktorlardan çok fazla kişisel beklentiye girmişsiniz. Benim için önemli olan işini düzgün yapması o kadar. Sorularımı cevaplıyor mu ona bakıyorum ve canımı yakıyor mu prosedurler esnasında. Yoksa bi doktorun onlarca hastası var hepsiyle can ciğer olması beklenemez. Ki ben yurtdışındayım, burada da evet çoğunlukla doktora değil hemşiresine ulaşırım dün kan sonucumu da hemşire haber verdi, doktor bey sonucunuzu gördü lütfen ilaçlara devam edin çarşamba tekrar test yapıcaz dedi. Sanıyorum şu an sosyal medyanın da etkisi de yüksek, Türkiyede olsam sosyal medyayla uğraşan bir doktora gider miydim emin değilim. Çünkü orası bir ilüzyon, ben doktorumdan sosyal medyaya post atmasını değil en yeni gelişmeleri takip etmesini bekliyorum.

Ben de size katılıyorum. Hatta 1. negatifimde doktorun garip tesellileri benim çok moralimi bozmuştu. Çok üzgün görünüyordu, her şeyi de çok iyi yapmıştık ama olmadı gibi ölüm haberi verir edasıyla konuştu çok moralim bozulmuştu. Keşke benim de doktorum sadece bir sonraki tedavide ne yapacağımızı ve tahminini söyleyip geçseydi.

Kızlar tutunmamasının nedeni %95 embriyodan kaynaklanıyor. Benim embriyolarım da gayet güzel görünüyordu ama genetiğini bakıp anlayamıyoruz. Hatta genetik incelemeye gidip sağlam denen embriyolar bile tutmayabiliyor çünkü belki de tutunması için gerekli olan genetiği bozuk? Bakılan genetik bozukluklar sadece okyanusta bir su damlası gibi düşünün.

Ben 34 yaşında toplattım bu tutunmayan embriyolarımın yumurtalarını (şimdi 35 oldum) yaş var. Bir de üstüne üstlük amh düşük. Erken yumurta yaşlanması var. Embriyom 5.güne gelse de yumurta kalitesizliğinden maalesef genetik olarak kötüymüş işte. Yapacak tek şey de tekrar deneyip iyi yumurtayı yakalamaya çalışmak.

Doktor bunun imkansız olduğunu söylerse de yumurta donasyonundan başka bir şans kalmıyor.

Doktordan bence dürüstçe neden olmadığı ile ilgili bunları duymalıyız. Zaten her transferde mükemmel embryo ile bile tutma oranı %60 ki benim gibi hastalarda max %45 lere düşüyor. Tutmaması çok ilginç beklenmedik bir olay değil, yarı yarıya ihtimal aslında.

Denemeye devam etmekten başka yapacak bir şey yok evlatlık düşünmeden önce.

Back