- 6 Eylül 2019
- 769
- 1.000
- 53
- Konu Sahibi Sade frappe
-
- #2.101
Ovitrelle vurulduktan 24-36 saat arasi yumurtalar catliyor. Catladiktan sonra da toplaniyor.Kızlar inşallah hepimiz mucizemize kavuşuruz
Benim bugün muayenede ultrasonda 6 folikül gözüküyor dediler, rahim kalınlığı çok iyi dediler, bu kadarını anladım
Pazar günü Allahın izniyle büyük ihtimal toplama işlemi yapılacak.
Yalnız toplama işleminden 36 saat önce 2 tane ovitrelle iğne yapacaklar, bunu hiç anlamadım.
Yukarıdakini 4 gün üst üste popodan
Diğerleri göbekten yapılacak iğneler. Ovitrelle hariç diğerleri ne işe yarar bilmiyorum
Eki Görüntüle 2851089
Bizde biyopsi alınıp incelenecek canım. Bugün biyopsi alıp embriyoları dondurdular. Bana da 15 - 20 gün dediler. Adetim başladı. Çok erken geldi. Çarşamba günü gidip görüşeceğim ben de.Ben de sizinle tam olarak aynı durumdayım pgt kanda kromozom sayınıza mı bakılacak yoksa embriyodan bitopsi alınıp o şekilde mi bakılacak? Bizde kanda kromozom sayımıza bakılacak 25 günde çıkar dediler bu hafta 25 gün doluyor ben de adetimi bekliyorum adetten 15-20 gün arası transfer oluyormuş
Uzulmeyin diyemiyorum ama daha sansiniz illaki vardir ,dedigin gibi belki daha zamani gelmemistir Allah insaallh kucagini bos birakmaz ,en kisa zamanda bebeisine kavusursunilk deneme canım 5 yumurta toplanmıştı 2 tanesi uygundu yaştan dolayı 2 side tranfer yapıldı suan sıfır yani geride başka da yok sil baştan başlayacağım vakti gelmemiş mi diyeyim bilmiyorum bir çok insan var defalarca deneyip bu üzüntüyü yaşayan benim ilkti ama bambaşka bi süreç yaşadım 5 yıl vajinismustan dolayı doktor doktor gezdim onda da olmadı olmadı zamanı var demek dedim hep onu başardım şimdi bu süreç herşeyin hayırlısı hepimiz için yaşayıp göreceğim neler olacağını
İlkinde 5 toplandı 3 kaldı 5.gune giden. İkincide 6 toplandı 5e giden 3 kaldı yine. Yani iki farklı toplamada toplam 6 embriyo dondurulduÇok az derken kaçtane canım? Bana bugün muayenede 6 folikül toplanacak gibi duruyor dediler. Az mı?
Peki döllenme işlemi toplamadan hemen sonra mı yapılıyor? Yani ben toplama işlemine gittiğim gün mü eşim sperm verecek?Ovitrelle vurulduktan 24-36 saat arasi yumurtalar catliyor. Catladiktan sonra da toplaniyor.
Normalde embriyo 5. Güne kadar lab ortamında hayatta kalabiliyorsa, düşük ihtimali vs az olarak görülür. Ama eğer ortada kısıtlı embriyo sayısı varsa, 5. Güne kadar zorlamak yerine ait olan yere yani rahme konulur.Kızlar sizlere bir soru soracağım.
3. Gün ebriyosu ve 5. Gün embriyosu arasındaki fark nedir? 5 Gün embriyosunda şans neden daha yüksek? Ve madem 5. Gün embriyosunda şans daha yüksekse neden 3. Gün embriuosu transferi yaparlar ki?
Canım 5. Güne gidemeyen mesala kaçıncı gün iptal oldu?İlkinde 5 toplandı 3 kaldı 5.gune giden. İkincide 6 toplandı 5e giden 3 kaldı yine. Yani iki farklı toplamada toplam 6 embriyo donduruldu
Bu embriyolar 3. Gün 4. Gün hayatını kaybedebiliyor mu? Yada ilk gün tamamsa büyük ihtimal 5. Güne kadar gidebiliyor mu?Normalde embriyo 5. Güne kadar lab ortamında hayatta kalabiliyorsa, düşük ihtimali vs az olarak görülür. Ama eğer ortada kısıtlı embriyo sayısı varsa, 5. Güne kadar zorlamak yerine ait olan yere yani rahme konulur.
Canim benim 3 embriyo vardi. Doktorum cift embriyo koymaya karsi oldugu icin tek tek transfer etti hep. Ilki tuttu ama 7 haftalikken dusuk oldu, ikinci de direkt negatifti. Tutup da dusuk olmasindansa emin ol bastan negatif olmak daha rahat, dusukten sonra kendime gelmek icin 2 ay bekledim reglim anca duzene girdi. 2. de negatif olunca saline ultrason bakildi ve polip goruldu bu 3. Denemeden once ameliyatla aldirdim. Maalesef hepimiz icin coook zorlu surecler bana doktorum tup bebekle herkesin cocugu olur ama en az 4 kez denemek gerekir demisti. 4 defadan biri saglikli gebelik getirir diye. Hic moralini bozma imkaniniz varsa yeni denemeye hazirla kendiniilk deneme canım 5 yumurta toplanmıştı 2 tanesi uygundu yaştan dolayı 2 side tranfer yapıldı suan sıfır yani geride başka da yok sil baştan başlayacağım vakti gelmemiş mi diyeyim bilmiyorum bir çok insan var defalarca deneyip bu üzüntüyü yaşayan benim ilkti ama bambaşka bi süreç yaşadım 5 yıl vajinismustan dolayı doktor doktor gezdim onda da olmadı olmadı zamanı var demek dedim hep onu başardım şimdi bu süreç herşeyin hayırlısı hepimiz için yaşayıp göreceğim neler olacağını
Canim ben de 12 folikul gorundu 6 tane toplandi kaliteli yumurta. Bunun 5i dollendi. Biri 3. Gunde bana transfer edilmisti diger sonra kalan 4den 2si 5. Gune gitti ve donduruldu. Yani toplanan 6 yumurtadan 3 kaliteli embriyom olmustu. Bu 3. Transferim benim ilk transfer dusuk oldu 2.si tutmamisti.Bu embriyolar 3. Gün 4. Gün hayatını kaybedebiliyor mu? Yada ilk gün tamamsa büyük ihtimal 5. Güne kadar gidebiliyor mu?
Benim büyük ihtimal 6 tane toplanacak mesala 4 tanesi kalsa 5 Güne mi yaparlar 3. Güne mi?
Evet senden yumurta toplandigi gun esinden de sperm isteyecekler o gun dolleyecekler. Ve seni her gun telefonla arayip bilgilendirecekler kac yumurta dollendi ne durumdalar diyePeki döllenme işlemi toplamadan hemen sonra mı yapılıyor? Yani ben toplama işlemine gittiğim gün mü eşim sperm verecek?
Evet çoğu embriyo 5. Güne kalmıyor. Oran olarak düşük diyelim, benim 29 yumurtadan 18i döllendi, 17si 4. Günün sonuna geldi ama 3 tanesi blaksosit olmuş. İyi olan blaksosit. 29'da 3 benim oranım. O yüzden sayı olarak azsa riske atmıyorlar. Bu arada illa blaksosit olan tutacak diye bir kaide yok. 3. Günde de tutan çok. Birçok dinamik varBu embriyolar 3. Gün 4. Gün hayatını kaybedebiliyor mu? Yada ilk gün tamamsa büyük ihtimal 5. Güne kadar gidebiliyor mu?
Benim büyük ihtimal 6 tane toplanacak mesala 4 tanesi kalsa 5 Güne mi yaparlar 3. Güne mi?
5. Gün embriyosu yüzlerce hücreden oluşurken 3. Gün embriyosu sadece 6-8 hücreden oluşuyor . 3. Gün embriyo kalitesi diyelim ki 3aa 5. Gün embriyosu eğer 5bb ise 3. Gün embriyosu daha iyidir kalitesi de önemli . Embriyologlar nasıl uygun görüyorsa o bizim sevebileceğimiz bir şey yok aslında. Ama az sayıda embriyo kalırsa 3.gün transferi veriyorlar çünkü 5. Gune embriyoların 1/3 u kalıyormuş genelde ve 4. 5. Günler dış ortamda gelişemeyecek olan bir embriyo rahmin koşulları daha iyi olduğu icin gelişebilirKızlar sizlere bir soru soracağım.
3. Gün ebriyosu ve 5. Gün embriyosu arasındaki fark nedir? 5 Gün embriyosunda şans neden daha yüksek? Ve madem 5. Gün embriyosunda şans daha yüksekse neden 3. Gün embriuosu transferi yaparlar ki?
Okadar çabalayıp heveslenip sonunda kötü haber çok acı olmalı, Allahım birdaha yaşatmasın canım benim. Bende toplanacak durumda olan 6 tane dedi. O Güne kadar değişir mi ki? Pazar günü toplanacak.Canim ben de 12 folikul gorundu 6 tane toplandi kaliteli yumurta. Bunun 5i dollendi. Biri 3. Gunde bana transfer edilmisti diger sonra kalan 4den 2si 5. Gune gitti ve donduruldu. Yani toplanan 6 yumurtadan 3 kaliteli embriyom olmustu. Bu 3. Transferim benim ilk transfer dusuk oldu 2.si tutmamisti.
Canım bence doktorunu bir daha gözden geçir . Bu aşamada kullanılan takviyelerin zararı olmadığı gibi faydası var. Ben d vitamini , b vitamini , folik asit , qoenzim q10, arada C vitamini , çinko ve magnezyum kullanıyorumD vitamini benim de hep düşük, endokrinde kontrole gittikçe bakıyor daha önce de vermişti doktorum, evet covid için de önemli diyorlar.. bu son tahlillerin sonuçlarını tüp bebek doktoruna da attım özellikle görsün değerlerimi diye, sonuçlar iyi dedi.. elimde vitaminler kaldı benim de özellikle sordum vitaminlere devam edeyim mi diye, hiçbirşey kullanmanı istemiyorum dedi tüp bebek doktorum, folik asit kullan sadece dedi.. bakalım bu haftaki kontrolümde tekrar soracağım, herkes kullanıyormuş madem..
Evet çoğu embriyo 5. Güne kalmıyor. Oran olarak düşük diyelim, benim 29 yumurtadan 18i döllendi, 17si 4. Günün sonuna geldi ama 3 tanesi blaksosit olmuş. İyi olan blaksosit. 29'da 3 benim oranım. O yüzden sayı olarak azsa riske atmıyorlar. Bu arada illa blaksosit olan tutacak diye bir kaide yok. 3. Günde de tutan çok. Birçok dinamik var
5. Gün embriyosu yüzlerce hücreden oluşurken 3. Gün embriyosu sadece 6-8 hücreden oluşuyor . 3. Gün embriyo kalitesi diyelim ki 3aa 5. Gün embriyosu eğer 5bb ise 3. Gün embriyosu daha iyidir kalitesi de önemli . Embriyologlar nasıl uygun görüyorsa o bizim sevebileceğimiz bir şey yok aslında. Ama az sayıda embriyo kalırsa 3.gün transferi veriyorlar çünkü 5. Gune embriyoların 1/3 u kalıyormuş genelde ve 4. 5. Günler dış ortamda gelişemeyecek olan bir embriyo rahmin koşulları daha iyi olduğu icin gelişebilir
Yaa tüp bebekte transfer aşamasında takviye istemeyen çok doktor var, burada başka arkadaşlarla da konuştuk, bazı doktorlar belki çok fazla ilaç alıyoruz diye mi niyeyse ilk aşamada keseyi görene kadar vs istemiyor.. yoksa benim kadın doğum doktorum da multivitamin vermişti önceden, sonra toplama öncesi promotil kullandım.. tüp bebeğe yönelik diyetim de.. ama d vitaminine başlayacağım canım ben deCanım bence doktorunu bir daha gözden geçir . Bu aşamada kullanılan takviyelerin zararı olmadığı gibi faydası var. Ben d vitamini , b vitamini , folik asit , qoenzim q10, arada C vitamini , çinko ve magnezyum kullanıyorum
Benim 16 yumurtam toplandı . 10 u olgun yumurtaydı yani içi boş yumurtada çıkabiliyor . 10 olgun yumurtanın 7 si dollendi .5. güne 5 tanesi kaldı ve donduruldu . Embriyologlar gün ve gün yada iki günde bir arayıp bilgi veriyorlar canım onlar nasıl uygun görüyorsa oBu embriyolar 3. Gün 4. Gün hayatını kaybedebiliyor mu? Yada ilk gün tamamsa büyük ihtimal 5. Güne kadar gidebiliyor mu?
Hepsi 4.gunde bozulduCanım 5. Güne gidemeyen mesala kaçıncı gün iptal oldu?
Ooo çok iyi canım ya, şükür ki hayatının neşesine kavuşmuşsun. İnşallah rahminde olanıda sağlıcakla kucağına alırsınHepsi 4.gunde bozulduama olsun şu an bir kızım var çok şükür. Ve yine pozitif gördük kese bekliyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?