Mayıs ayı tüp bebek yaptıracaklar 2021

Ovitrelle vurulduktan 24-36 saat arasi yumurtalar catliyor. Catladiktan sonra da toplaniyor.

Bizde biyopsi alınıp incelenecek canım. Bugün biyopsi alıp embriyoları dondurdular. Bana da 15 - 20 gün dediler. Adetim başladı. Çok erken geldi. Çarşamba günü gidip görüşeceğim ben de.

Uzulmeyin diyemiyorum ama daha sansiniz illaki vardir ,dedigin gibi belki daha zamani gelmemistir Allah insaallh kucagini bos birakmaz ,en kisa zamanda bebeisine kavusursun

Normalde embriyo 5. Güne kadar lab ortamında hayatta kalabiliyorsa, düşük ihtimali vs az olarak görülür. Ama eğer ortada kısıtlı embriyo sayısı varsa, 5. Güne kadar zorlamak yerine ait olan yere yani rahme konulur.

Bu embriyolar 3. Gün 4. Gün hayatını kaybedebiliyor mu? Yada ilk gün tamamsa büyük ihtimal 5. Güne kadar gidebiliyor mu?
Benim büyük ihtimal 6 tane toplanacak mesala 4 tanesi kalsa 5 Güne mi yaparlar 3. Güne mi?

Canim benim 3 embriyo vardi. Doktorum cift embriyo koymaya karsi oldugu icin tek tek transfer etti hep. Ilki tuttu ama 7 haftalikken dusuk oldu, ikinci de direkt negatifti. Tutup da dusuk olmasindansa emin ol bastan negatif olmak daha rahat, dusukten sonra kendime gelmek icin 2 ay bekledim reglim anca duzene girdi. 2. de negatif olunca saline ultrason bakildi ve polip goruldu bu 3. Denemeden once ameliyatla aldirdim. Maalesef hepimiz icin coook zorlu surecler bana doktorum tup bebekle herkesin cocugu olur ama en az 4 kez denemek gerekir demisti. 4 defadan biri saglikli gebelik getirir diye. Hic moralini bozma imkaniniz varsa yeni denemeye hazirla kendini

Son düzenleme:
Bu embriyolar 3. Gün 4. Gün hayatını kaybedebiliyor mu? Yada ilk gün tamamsa büyük ihtimal 5. Güne kadar gidebiliyor mu?
Benim büyük ihtimal 6 tane toplanacak mesala 4 tanesi kalsa 5 Güne mi yaparlar 3. Güne mi?
Canim ben de 12 folikul gorundu 6 tane toplandi kaliteli yumurta. Bunun 5i dollendi. Biri 3. Gunde bana transfer edilmisti diger sonra kalan 4den 2si 5. Gune gitti ve donduruldu. Yani toplanan 6 yumurtadan 3 kaliteli embriyom olmustu. Bu 3. Transferim benim ilk transfer dusuk oldu 2.si tutmamisti.

Peki döllenme işlemi toplamadan hemen sonra mı yapılıyor? Yani ben toplama işlemine gittiğim gün mü eşim sperm verecek?
Evet senden yumurta toplandigi gun esinden de sperm isteyecekler o gun dolleyecekler. Ve seni her gun telefonla arayip bilgilendirecekler kac yumurta dollendi ne durumdalar diye

Evet çoğu embriyo 5. Güne kalmıyor. Oran olarak düşük diyelim, benim 29 yumurtadan 18i döllendi, 17si 4. Günün sonuna geldi ama 3 tanesi blaksosit olmuş. İyi olan blaksosit. 29'da 3 benim oranım. O yüzden sayı olarak azsa riske atmıyorlar. Bu arada illa blaksosit olan tutacak diye bir kaide yok. 3. Günde de tutan çok. Birçok dinamik var

5. Gün embriyosu yüzlerce hücreden oluşurken 3. Gün embriyosu sadece 6-8 hücreden oluşuyor . 3. Gün embriyo kalitesi diyelim ki 3aa 5. Gün embriyosu eğer 5bb ise 3. Gün embriyosu daha iyidir kalitesi de önemli . Embriyologlar nasıl uygun görüyorsa o bizim sevebileceğimiz bir şey yok aslında. Ama az sayıda embriyo kalırsa 3.gün transferi veriyorlar çünkü 5. Gune embriyoların 1/3 u kalıyormuş genelde ve 4. 5. Günler dış ortamda gelişemeyecek olan bir embriyo rahmin koşulları daha iyi olduğu icin gelişebilir

Okadar çabalayıp heveslenip sonunda kötü haber çok acı olmalı, Allahım birdaha yaşatmasın canım benim. Bende toplanacak durumda olan 6 tane dedi. O Güne kadar değişir mi ki? Pazar günü toplanacak.

Canım bence doktorunu bir daha gözden geçir . Bu aşamada kullanılan takviyelerin zararı olmadığı gibi faydası var. Ben d vitamini , b vitamini , folik asit , qoenzim q10, arada C vitamini , çinko ve magnezyum kullanıyorum

Kızlar iyi ki bu soruyu sordum, cevaplarınızla kafamı rahatlartınız. Teşekkür ederim. Bilgilenmek güzel

Yaa tüp bebekte transfer aşamasında takviye istemeyen çok doktor var, burada başka arkadaşlarla da konuştuk, bazı doktorlar belki çok fazla ilaç alıyoruz diye mi niyeyse ilk aşamada keseyi görene kadar vs istemiyor.. yoksa benim kadın doğum doktorum da multivitamin vermişti önceden, sonra toplama öncesi promotil kullandım.. tüp bebeğe yönelik diyetim de.. ama d vitaminine başlayacağım canım ben de

Benim 16 yumurtam toplandı . 10 u olgun yumurtaydı yani içi boş yumurtada çıkabiliyor . 10 olgun yumurtanın 7 si dollendi .5. güne 5 tanesi kaldı ve donduruldu . Embriyologlar gün ve gün yada iki günde bir arayıp bilgi veriyorlar canım onlar nasıl uygun görüyorsa o

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…