• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mayıs ayı tüp bebek yaptıracaklar 2019:)

Arkadaslar 6 aydir tup bebek seruveninin icinde olan biri olarak sizlere bisiler yazmak istedim:) cunku bizi bizler anlariz biz sebepsiz infertilite hastasiyiz 2 asilama sonucu tup bebege basladik igneler vitaminler ilk ay yumurta toplandi 32 yumurtam 7 yumurtam 5. Gune dondurduk ilk transferimi 2 ay rahim dinlendirdik sonra trasfer oldum tek emrio transferi oldum milyonda 1 üce bolundu ucuzlerim kalp atisindan 15 gun sonra 10 haftalik kaybettim simdi geven ay ikinici emriomu koydurudum yine tutu insallah bisefer dogurmak nasip olur trasnfer 5 gun kala havuc suyu ictim tavsiye ediorum halada icioorum sormak istediklerinizi yazabilirsiniz moral keyif stresssiz olmak yumurta kaliteniz acisindan cok onemli lutfen mutlulukla dolasin

Selamlar ❤️ Geçen ay 7 tane 3. Gün embriyosu donduruldu. 1 ay rahim dinlendirme sürecim vardı. nasipse regl olunca transfer süreci için tedaviye kaldığım yerden devam edecez inşallah olumlu sonuçlar alırız birlikte 😊 dondurulmuş embriyo transferi için bilgi verebilecek kimse var mı acaba ? Süreç nasıl ilerliyor. İlk tüp bebek denemem olacak

Merhaba kızlar ben de yarın ilk iğnemi olucam korkuyrm nasıl yapcam bilmiyrm yakıyo diyen de var bişey hissetmiyorm diyende. İnş bu sıkıntılarımızın sonu mutlu biter. İki poşet ilaç aldık bunların hepsini olacaksam yandım valla ben yapamam heralde kendime

Selamlar ❤ Geçen ay 7 tane 3. Gün embriyosu donduruldu. 1 ay rahim dinlendirme sürecim vardı. nasipse regl olunca transfer süreci için tedaviye kaldığım yerden devam edecez inşallah olumlu sonuçlar alırız birlikte 😊 dondurulmuş embriyo transferi için bilgi verebilecek kimse var mı acaba ? Süreç nasıl ilerliyor. İlk tüp bebek denemem olacak
Canim adetin 2 gunu muayene olduktan sonra estorferm adli rahim kalinlastirici hap ve corasprin basliosun adetin bittikten sonra 2 3 gun sonra tekrar bi kontrol sonrada transfer gununu soyliyecek 5 gun kala progestan igne ve jel basladik ve prednol die bi hap prednol sadece 5 gun sonrasida transferin olucak trasnfere su icip girmen gerekecek ama abartmamak lazm ben hic sikismadan girdim ki sonrasi hemen cikmamak icin 5. Gun emriosu adetle beraber 17-19 gun sonra transfer oldu

Merhaba kızlar ben de yarın ilk iğnemi olucam korkuyrm nasıl yapcam bilmiyrm yakıyo diyen de var bişey hissetmiyorm diyende. İnş bu sıkıntılarımızın sonu mutlu biter. İki poşet ilaç aldık bunların hepsini olacaksam yandım valla ben yapamam heralde kendime
Reçeteyle sağlık ocağına git cnm orda yapıyorlar

Canim adetin 2 gunu muayene olduktan sonra estorferm adli rahim kalinlastirici hap ve corasprin basliosun adetin bittikten sonra 2 3 gun sonra tekrar bi kontrol sonrada transfer gununu soyliyecek 5 gun kala progestan igne ve jel basladik ve prednol die bi hap prednol sadece 5 gun sonrasida transferin olucak trasnfere su icip girmen gerekecek ama abartmamak lazm ben hic sikismadan girdim ki sonrasi hemen cikmamak icin 5. Gun emriosu adetle beraber 17-19 gun sonra transfer oldu
Çok sağol canım cvp için teşekkür ederim tuttumu senin belli oldumu

Benim de sağ da 3-4 solda 2-3 diye not almış. En düşükleri toplarsak 5 tane benimde ama başladı tedaviye. Bu rakamlar net mi oluyor ki ? Sorma fırsatım olmadı da. Korkuyorum bende. Çok eziyetli bir süreç. Doktorlar zamanın verdiği de bir şey olmalı ki. Çok ruhsuz ve ifadesiz. Anlamıyorum. Kendimi hasarlı makine gibi hissediyorum. Bu da ayrıca üzücü. İnşallah iyi olur... :KK43:(

O sağda solda sayılan şeylerin adı folikül. İçi sıvı dolu küçük keseler.
Yumurtalar o foliküllerin içinde oluyor. Her folikül 1 yumurta taşır normalde ama bazen içi boş da çıkabiliyor.

Çatlama denen şey de aslında yumurtanın değil folikülün çatlayıp içinden yumurtayı bırakması.

Folikül sayısı her ay aynı olmayacağı gibi sayı çok fazla da değişmez yaş ilerlemedikçe. Bir ay 9 tane ise diğer ay 7 veya 10 tane sayılabilir. Folikül yani yumurta sayınız yaşınız kaç bilmiyorum ama normal değerin biraz altında sayılır. Ne çok yumurtanız var ne de çok az.

Sakin olun. Tedaviniz hayırlı olsun. :)

Yumurtalar o foliküllerin içinde oluyor. Her folikül 1 yumurta taşır normalde ama bazen içi boş da çıkabiliyor.

Çatlama denen şey de aslında yumurtanın değil folikülün çatlayıp içinden yumurtayı bırakması.

Folikül sayısı her ay aynı olmayacağı gibi sayı çok fazla da değişmez yaş ilerlemedikçe. Bir ay 9 tane ise diğer ay 7 veya 10 tane sayılabilir. Folikül yani yumurta sayınız yaşınız kaç bilmiyorum ama normal değerin biraz altında sayılır. Ne çok yumurtanız var ne de çok az.

Çok teşekkürler bilgiler için 😊❣ keşke olabilsem 🤦🏻‍♀️ evet zaten rezerv düşüklüğü sorunu ile başladık tedaviye. 31 yaşındayım. İnanın kararı bile telefonda verdik doktorla. Otobüste giderken anlattı tamam dedim. O muayeneler kan vermeler sonrası işte şu an iğne işlemi. Benim için müthiş korkutucu. Eminim ki bu süreci yaşayan bir çok kişi için öyle. Ben biraz fazla sanırım :( sağ olun inşallah iyi olur.

Siz İzmir de hiç bir yerde denediniz mi tedavi? Mesajlarınıza baktım da 🙈🙈🙈

Selam kizlar oncelille hepimize guzel bi surec diliyorum hepimizin cocuklari gelsin artik kucaklarimiza.. bende 3 gundur igne oluyorum. Amh dusuklugu ve endometriozis vardi bende. Martta ameliyat oldum iceriyi temizleyip uygun hale getirdi yumurtalara dokunmadi. 2 ay lucrinle menopoza soktu. 7 mayista ignelere basladim. Gonal f cetrotide ve menogon igne verdi gunde 3 igne oluyorum hemsire yapiyor sabahlari gidiyorum hastaneye. Ama hic beklemedigimiz bi sikinti olustu. Rahimde hic bi peoblemim yokken bi anda rahim inceligi olustu. 5 mm bu sekilde bebek yerlesemeyecegi icin ptesi catlatma ignesi vurup yumurta toplancak. Sonrada rahim kalinlasmasini beklicek cok modum dustu. Ztn yumurtada az bugun 3gyndur igne oluyorum 4 5 yumurta var 10 mm 12 mm civari umitsizim cok .
Allah şifa versin. Umarım güzel olur sonucu. Amh bende de sorun. Yumurtalar da hemen hemen aynı sayı olarak. mm bilmiyorum şu an. Kolaylıklar diliyorum hepimize... 💮

Bazılarına Rahim dinlendirme yapıyorlarmış onlar neye göre belirleniyor

Çok teşekkürler bilgiler için 😊❣ keşke olabilsem 🤦🏻‍♀️ evet zaten rezerv düşüklüğü sorunu ile başladık tedaviye. 31 yaşındayım. İnanın kararı bile telefonda verdik doktorla. Otobüste giderken anlattı tamam dedim. O muayeneler kan vermeler sonrası işte şu an iğne işlemi. Benim için müthiş korkutucu. Eminim ki bu süreci yaşayan bir çok kişi için öyle. Ben biraz fazla sanırım :( sağ olun inşallah iyi olur.
Sizin fsh niz kac cikti hatirliyomusinuz

Merhaba bayanlar
ben bugun tedavime başlıyorum :) ilk tüp bebek deneyimim olacak inşallah ramazan ayı hepimize uğurlu olur.
doktor ilaç merıonal 300 grmla baslattı. sız neler kullanıyorsunuz
Merhaba hayirli olsun inşallah güzel haberler verirsiniz bize bende şuan tedavi aşamasindayim ben Gonal-f 300IU kullandim yumurtalarim toplandi 26 Nisanda pazarteside histeroskopi ameliyati olacagim😭

Bazılarına Rahim dinlendirme yapıyorlarmış onlar neye göre belirleniyor
Kuzum bana yaptilar cunku cok yumurtam cikti 32 tane rahim yoruldu bizim dr herkese yapior ki bence faydasi var ama 3. Gun emriosunu trasfer etmek zorunda kalirsa yapmaz rahimine bakior ilaclardan arinman icin bekleio dr karar verio ama tavsiye ederim

Merhaba hayirli olsun inşallah güzel haberler verirsiniz bize bende şuan tedavi aşamasindayim ben Gonal-f 300IU kullandim yumurtalarim toplandi 26 Nisanda pazarteside histeroskopi ameliyati olacagim😭
Zoru bitti ameliyatin iyilesincede beklemeye baslicaksin en guzel kismina gecis yapicaz ama moralini bozma cogu kisiye ayni surec uygulanoyormus

Sen ne durumdasin

Ben gecen sene doktor tavsiyesiyle asilama oldum sirf ileride niye olmadim pismanligi yasamiyim diye ama tutmadi. Tek tupum kapaliydi 2 ay once onu aldilar. Ameliyattan sonra psikolojim cok bozuldu cocugum hic olmicak artik diye ama toparlanip Buay tedaviye basladim ama fsh 20 cikmisti rahimde ince dedi doktor ama yinede basladik:( 5 6 folikul var dedi ama fsh yiksek oldugu icin isleri bos cikicak sanirim. Pazartesi tekrar kontrolum var yine bakicaklar fsh a heralde.
:(

Ben gecen sene doktor tavsiyesiyle asilama oldum sirf ileride niye olmadim pismanligi yasamiyim diye ama tutmadi. Tek tupum kapaliydi 2 ay once onu aldilar. Ameliyattan sonra psikolojim cok bozuldu cocugum hic olmicak artik diye ama toparlanip Buay tedaviye basladim ama fsh 20 cikmisti rahimde ince dedi doktor ama yinede basladik:KK43: 5 6 folikul var dedi ama fsh yiksek oldugu icin isleri bos cikicak sanirim. Pazartesi tekrar kontrolum var yine bakicaklar fsh a heralde.
:KK43:
Hic uzulme cok gecmis olsun bu surede pozitif olmaliyiz inaniyorum guzel gunler cok yakin hepimiz icin benimde pazartesi ameliyatim var histeraskopi olucam

Back