Kızlar size birşey sorucam, siz olsanız napardınız?
Benim kalabalık bir grup misafirim vardı, yaklaşık 20 kişi kadar.
4+1 odalı, 230 metrekare büyük bir evin var, kv ve bekar 2 görümcem arkamdaki sokakta oturuyorlar, gelip hiç yardım etmediler temizliğe vs. Kayınvalidem 1 çeşit ikram yaptı, 1 çeşitte hazır almıştı. Öğlen biri aracılığıyla gönderdi onları, misafirler geldi yedi içti topladım. Kv tek başına saat 3.30 gibi geldi, alındım biraz hani hiç gelip yrdmcı olmadılar diye. 5 gibi misafirlerim kalktı, tabi ev baya baya dağıldı. Misafirler gider gitmez kv kalktı bende gideyim akşam kız kardeşimle açık hava bir yerde planımız var oraya gidecem dedi ve gitti O planı da o gün içinde yapmışlardı, yani benim misafir planımdan önce değil. Misafirimiz olduğu gün öğlen yapmışlar. Hiç demedi bu kıza yardım edeyim evi beraber toplayalım vs. Bende sinirlendim, eşime söyledim. Eşim beni haklı buldu, zaten ona da kızmıştı niye bu saate kadar gitmedin halâ diye.
Sizce tavrını koymalı mıyım? Üzüldüğümü, bozulduğumu kendisine belirtmeli miyim? Görümceme söyledim, hiç yardmcı olmadınız vs diye o da haklısın düşünemedim keşke sen direk beni çağırsaydın dedi alttan aldı, seni tatlı yemeye götürecem affet vs diye gönlümü almaya çalıştı ama en çok kv ye çok sinirlendim.
Annem yrdm etti hep o da 60 yaş üstü, gerçekten merhamet çok önemli birşey. Geldi ikramlarımı hazırladı, toplamama yardım etti.