Bebislerimin ikisi de doğru yerde tutunmuş bu sefer, yani kısmetse bende ikiz annesi olucam
Ama bi sorum var 2kez dra gittim 2side vajinal muayneydi ne zaman karindan muayene olmaya baslicam diye sordum drum 9ay boyunca vajinal muayene olacaksın ikiz olduğu için dedi ben hiç bir yerde böyle bişey okumadım duymadım hatta bunun düşüklere sebep olduğunu duymuştum. Sizin muayeneleriniz nasıl olmuştu?:26:
Bu arada dikkat etmem gereken seyler varsa yazarsaniz sevinirim tavsiyelerinize ihtiyacım var
Ikiz gebelik gecirmis biris olarak yaziyorumki, boyle bir sey ilk defa duydum, mecburi durumlar disinda geneli karindan bakiliyor canim en azindan benim gebeligimde oyleydi, kanaman oldunda bakiyolar altan, veya goremedikleri zaman cunku vginal yoldan daha net goruyorlar.
Tavsiyelere gelince ikiz gebelik ikiz endise hic bir zaman unutma.
Kanamalara hazirlikli ol, oldunmu korkma gayet nomal, yinede doktoruna tabiki bildir
Testlerini ve tahlilerini duzenli yaptir ihmal etme
Ikiz olduklari icin ultrasyonda bazi olcumlerde zorlanabiliyorlar kesinlikle karnini sarsmalaraina, sallamalarina, ikide bir saga veya sola cevirmlerine izin verme, gormuyosan zorlama bi dahakine de.
Ikiz gebelikte belirtiler tek gebelige gore daha once ve daha etkin seyir eder derler ama.benim migde yanmasi disinda bir derdim olmadi.
Ayak sismesini cok ciddiye al ilerleyen haftalarda cok dikkat et, ikiz gebelik normal.deselerde inanma, sislikle beraber ayakda durdunda hafifde olsa.morarma gordunmu hemen doktora git.
Ikiz.olduklari icin hareketlerini takip etmek cok zor cunku zat3n her yerinde bisey hissediuorsun sanki, ama hareket duzenliligine dikkat et, tatli veya sogukseyler ictinde sag tarafina yat hemen hareket ederler.
Hep dikkatli ol hic bir zaman 3 qy gecti daha bisey olmaz deme, hamileligin tadini cikar cik gez dolas, bol bol morel topla... hasta gibi surekli evde yatmana gerek yok tehlikeli bir durum.olmadiktan sonra. Rabbim saglikli sihatli kucagina almayi nasip etsin ins.