- 16 Mayıs 2016
- 643
- 941
- 23
siz yazalı çok olmuş ve gördüğüm kadarıyla hamilesiniz sizde mi süt buharı yaptınız acaba?Arkadaslar merhaba dun bizzat icinde bulundgum bir olayi anlatmak istiyorum. Gorumcem yaklasik 13 senedir evli 9 yasinda bir kizi var ancak son uc senedir deniyorlar ama olmuyor bebekleri. Doktorlar rahim kaymasi var demisler dun gidip bir gebe getirdik koylerinden kadin cok yasli ama suanki doktorlara tas cikartir epey bilgi. Yilllarin ebesi.
Adetin bitis gunu yapildi bu islem. Islem sirasinda uc kisiydik. Ebe ve iki yardimci.Once el ile rahmi muayene etti. kayan rahmi eliyle buldu kaydirdi. Rahimi ortaladi bu surec epey acili geciyor sanirim gorumcem cok bagirdi, Daha sonra 2 kutu sutu kaynattik ve icerisine ocakta kizdirdigimiz yaklasik bir saat ateste duran mermer parcalarini attik el buyuklugundeydi parcalar. bunlarin buharina oturdu gorumcem 3 adet mermer kullandik biz sogudukca yeni kizgin mermerle buhar yaptik.ardindan tekrar yatirip rahimi tekrar ortaladik kaymasin diye. Bu arada iki su bardagi kalin tuzu kavurduk.kucuk coraplara doldurduk,Rahmin kenarlarina koyduk tekrar kayymasin ortali dursun diye sikica sardik belinden tuzlarla birlikte tabi bu arada sallamak da gerekiyor hastayi burda ben cok eglenmistim. Bas asagi amuda kalkar vaziyette dizleriniz onun baldirana gelerek vura vura sallamak gerekiyormus. Sonrasinda kimildatmadan ayaklar yukarda yatak basina gelecek sekilde yatirdik. Bu sekilde iliskiye girene kadar yatmasi gerekiyormus. Iliskiye girdikten sonra sabaha kadar normal yatarak bel altina yastikla beklemeliymis. Kadin % 99 u hamile kalir boyle dedi. Sut buharini siz de yapin bi sonraki ay dedi olmazsa ama olur ins dedi kadin. Sut buhari ile rahim asagi cekiliyormus ve icindeki tum pislikleri temizliyor buharla akiyormus. buhari yaparken uzerinize battaniye almalisiniz. cok terlemeniz gerekiyor.Ise yararsa kesin yazarim. Gorumcem tiroidlerinden rahatsiz ve hormon bozuklugu var. Biz boyle yaptik ama ebe vardi yanimizda siz tek basiniza denemeyin zira cok zor.. Eger ki gorumcem hamis kalirsa bende yapacagim burdan da yazarim zevkle