masadamı yemek yiyiorsunuz yer sofrasında mı?

masada..

yer sofrasında asla yemek istemem..

yer sofrası kurulan bir eve misafirliğe gitmişsem, toplamda 3 5 lokmadan fazla gıda tüketemeyerek, eğreti eğreti oturur kalkarım.. kendimi de çok ama çok mahcup hissederim.. hiç hoşnut olmam insanları üzdüğüm için.. ama yere oturmak olsun, o yerdeki tozları yemekte hayal etmek olsun.. aklıma envayi çeşit felaket senaryosu gelir ve isterse bana dünyanın en güzel yemekleri sunulmuş olsun, lokmalar boğazıma dizilir..

kendimi bilmeyecek kadar küçük bir yaşımda yer sofrası ile ilgili bir travma mı geçirdim, bilemiyciiim :1:

ortaya karışık :9:

canım sanırım bekarsın.....

aile kalabalık bazen sandalye bulup oturmak istemediğimden elime alır yerim.
gerçi çocukluktan gelen tehlikeli bir alışkanlık
ailesiyle birlikte masad yiyen çocuklar şişmanlık problemi çekmiyormuş.
demek ki ben ondan böyleee oldum :37:

biz normalde masada yeriz ama kışın tek bir odanın sıcak olması dolayısıyla akşam yerde kahvaltı ederiz
yada kısır , batırık , lahmacun gibi topluca yediğimiz yemeklerde salonunun ortasına yada oturma odasına yere serer yeriz.
yılbaşı akşamları salon masasında yeriz

biz ne tuhaf aileyiz hiç bir gruba uymuyoruz.:27:

evlenene kadar hep masada yedim
eşimin ailesi yer sofrasında yerdi
bende mutfak soğuk sobalı ortamda yemek için koyuyorlar düşünürdüm
alırdım tabağımı koltukta yerdim
baktım yazında aynı şeyi yapıyorlar o zaman alışkanlık olduğunu anladım
sizlerde nasıl bilemem ama eşimin tarafında sulu yemekte varsa 2 tabağa konur
kimler yakınsa o tabaktan yer
açıkcası ben sevmiyorum bu kısmını yerde de yemek hoşuma gitmiyor
zaten 8 kişilik yemek takımını boşunamı aldım:44:

her zaman masada yemek yedim arada bir köy yerine gidilince yere sofra kurulur o kadar

2 sene öncesine kadar yerde yiyoduk, hep sonra annem ameliyat oldu, annem yerde otururken zorlanmasın diye masada yemeye başladık.alıştık masada yemeye artık yere hiç oturamıyorum ayakalrım çok kötü uyuşuyo:37:

Hep masada yiyoruz biz evlenincede öyle yaparım halıma çay falan dökülür masaya dökülsün hemen silerim ben :)yer sofrasında rahat edemiyorum herkes birbirine değiyo otururken kardeşimin koca tarafıda hep yerde yer masalarıda olmasına ragmen mecbur değilsem yerde sofra kurmam

küçükken masamız yoktu yerde yiyoduk yer soframızda yoktu plastik bira kasasının üstüne sini koyuyoduk şimdi ne rahatlık ama mutfakta masa var ye topla ya buzdolabına ya bulaşık makinasına 5 dk sürmez ocakta çay kaynar zaten ama odada olsa soğurdu çaydanlığı içeri götürünce biz rahatız çileyi eskiler çekmiş bana göre böyle şimdi hem mutfaklarda hem salonlarda masalar var sehpalar var

ben yerde yemeyi seviyorum ama eşim göbüşünden dolayı yerde oturmaktan rahatsız oluyo ve masada yemek zorunda kalıyoruz.. Onu evde rahat ettiriyim yeter.. alıştım zaten masaya :38:

Masada yeriz bizde
Doktorlar masayı öneriyor uzun yıllar boyunca yerde yiyen insanlarda diz rahatsızlıkları görüldüğünü söylemişti gittiğimiz bir ortopedi doktoru

masada yiyoruz.. yer sofrasında yemek yemeyeli nerdeyse on yıl olmuştur...çevremde de hiç yer sofrasında yemek yiyen yok...

Genelde masada yeriz ama yer sofralarının tadı bir başka oluyor.
Kayınvalidemlere gittiğimizde hep yer sofrasında yeriz.
Çok güzel, samimi geliyor bana.
Kalabalık olunca daha hoş oluyor sanırsam yer sofrası.

Son düzenleme:
eşimle ben evlendiğimizden beri yerde yemek yiyoruz. masada böyle ye kalk olayı oluyor rahat değil. yerde yayıla yayıla yiyoruz valla.

anne tarafım baba tarafım biz eşimin ailesi hap masada yiyoruz yerde çok nadir yemişliğim var zaten ben yer sofrasında safi zararım çünkü bağdaş kuramıyorum ayaklarımı terse kıvırabiliyorum o da yere oturunca acayip yer kaplıyor neredeyse üç kişilik yer kaplıyorum maşallah :)) ama eşim geç gelecekse genelde kucağımda laptop- karşımda televizyon elimde tabak şeklinde koltukta yiyorum :((

bizm sülalede hem anne tarafı hem baba tarafı herkes masada yer ama köye faln gittgmzde toplanıp bayramlarda vs. cok kalabalık oldugumuzda heryerde yer sofraları oluyo .. :):)
bence yer sofrası daha samimi herkes daha yakın oluyo :) aslında en saglıklı olanda yer sofrasıymıs.. yerde oturarak yedigimzde midemiz katlanıyormus ve daha az yemek yiyormusz.. :):)
:68:

Son düzenleme:
baba tarafımda anne tarafımda hep yerde yer,bizde eğer çok kalabalıksak yerde,normal günlerde masada yeriz...
ama ben çok severeim yerde yemeyi,o yüzden okuldan gelince,yere sofra bezini serer,yemeğimi yerde yerim :125:
yerde yemenin keyfi bi başka :39:

Back
X