Masabaşı Çalışanların Zayıflama Deneyimleri

anafol ekmek çok bencede. tam tahıllı ekmek al. ya da kepekli. tam tahıllı ekmeğin 1 dilimi çok tok tutuyor diyorlar. ben pek ekmek yemediğim için.

Zaten sürekli aynı cins ekmeği yememk lazımmız diyette. Kepekli,tahıllı karışık yemek lazımmış.Sürekli kepek ekmekte iyi değilmiş yani.

anafol ekmek çok bencede. tam tahıllı ekmek al. ya da kepekli. tam tahıllı ekmeğin 1 dilimi çok tok tutuyor diyorlar. ben pek ekmek yemediğim için.

Ben sabah yedigim kepekli ya da tahilli tost disinda hic ekmek yemiyorum, Ama cok az, 2-3 yemek kasigi pilav, makarna yiyorum. O da bazen...

kizlr, ara ogun yiyemedim bgn, Hicbirseim yok, meyvem bitti, kurukayisim bitti, yogurdum bitti. Market yollari gorundu ban bu aksam...bide nesfit tarzi biseyler almak istiyorum, faydasini gordunuzmu, ne onerirsiniz, avantaj ve dezavantaji varsa nedir??

selam kızlar
sabah kahvaltıda bir dilim kepekli ekmek bir dilim peynir bir zeytin ve şekersiz çay içtim
saat 10 da bir fincan neskafe içtim
şimdi de 2 adet kuru kayısı yedim
akşam az yicem diye çok kasıyorum sanırım eşim fırçaladı biraz beni
bugünde eşimin doğumgünü akşam pasta yemek kaçınılmaz :KK50:

daha önceleri çok yediğim içim istemiyorum ama sözünüzü dinlicem bu hafta hatta bugün okul çıkışı tam tahıllı ekmek alıcam belki her defasında ekmeğimi değiştirmek iyi olur teşekkürler:KK16:

MErhaba herkese,
Dün hiç giremedim, ama kilo bildirimimi yaptım. :)))
Ben dün biraz kaçamak yaptım, akşam makarna yedim. Ama genelde iyi gidiyor.
Lafa ortasından turp sıktıysam da affola, okuyamadım 25 sayfayı.

Zaten sürekli aynı cins ekmeği yememk lazımmız diyette. Kepekli,tahıllı karışık yemek lazımmış.Sürekli kepek ekmekte iyi değilmiş yani.

kesinlikle katılıyorum ben 2 yıl önce aynı markanın aynı ekmeğinden yedim şuan o ekmekleri yiyince lokmalar büyüyor sanki yemekten soğutuyor insanı

kizlr, ara ogun yiyemedim bgn, Hicbirseim yok, meyvem bitti, kurukayisim bitti, yogurdum bitti. Market yollari gorundu ban bu aksam...bide nesfit tarzi biseyler almak istiyorum, faydasini gordunuzmu, ne onerirsiniz, avantaj ve dezavantaji varsa nedir??

nestle nesfit alıyorum bazen normal kahvaltı bzende nesfit yiyorum meyveler var içerisinde.
biraz bağırsak çalıştırıyo. bu sayede süt tüketmiş oluyorum.kuru kayısı kuru erik alıcam ama aktara gidemedim bir türlü.
bende az önce altın çileğimi yedim 4 tane. 2 litre suyum bitti. wc ye gidip ordan da çıkıcam.
öğleden sonra görüşmek dileğiyle bye

aman dikkat et markette canım görüdüğüm kadarıyla nesfitleri öğün olarak alıyorlar ben daha önce denemedim

selam kızlar ..nasılsınız dün giremedim..ben hep cumaları bildirim yapmaya alışık olduğumdan tartılmadım da dün akşam aklıma geldi kusura bakmayın ama ben daha isetede değildim zaten umarım sorun olmamıştır..
haftasonu yoğun geçti..biraz da kaçaklı geçti..
dünkü menüm:
sabah 2 dilim ekmek,peynir
öğle:1 paket eti form+zero
ara:yarım paket eti form
ara:elma
akşam:ton balıklı salata
1 dilim ekmek
gece:süt

bugünkü menüm:
sabah:2 dilim ekmek peynir domates
öğle:ton balıklı salata
ara eti form 3 tane
akşam:salata+ızgara tavuk+1 dilim ekmek
gece:süt

Öğlen bir kase tavuk çorba, kızartma(2 dilim patates,2 dilim patlıcan) ve yoğurt yedim. Ekmek yok tabi. Kızlar şu yavaş yeme işine alışabilsem aslında, bu şekilde haftada 1-2 kilo verenler varmış. Ama bir türlü yapamıyorum. Sanki yemeği önümden kaçıracaklar. Gerçi ben tokken de yemek kalmasın diye yiyebilen biriyim.

Fazla kilolarından kurtulmak isteyenler, uzmanların verdiği basit tavsiyelerle yağlarından kurtuluyor. Formda ve sağlıklı vücuda sahip olmak için bol egzersiz, yürüyüş ve ev işleri yapmayı tavsiye eden uzmanlar, “Bir saat koşarak 650 kalori, ip atlayarak 590, kayak yaparak 470 kalori verebilirsiniz” diyor. İşte yağ yaktıran formüller:

Canlanın: Günlük işlerinizi yaparken hareketli olun ve gideceğiniz yerlere mümkün olduğu kadar yürüyerek gidin. Örneğin kuru temizlemeciye giderken canlı ve hızlı bir tempoyla 30 dakika yürüdüğünüz zaman yaklaşık 120 kalori yakabilirsiniz. Bu, araba kullanmakla yakacağınız kalori miktarının tam iki katına eşittir.

Çok yağ yaktıran kaslarınızı çalıştırın: Ne kadar çok kasınız çalışırsa, yaktığınız kalori miktarı o kadar çok demektir, sadece oturuyor olsanız bile. Eğer amacını yağlarınızdan kurtulmaksa, en çok yağ yakmanızı sağlayacak kaslarınızı çalıştırmanız gerekiyor.

Sık sık hareket edin: Yapılan araştırmalar kendiliğinden gerçekleşen fiziksel aktivitelerin de kalori harcamanızı sağladığını gösteriyor. Örneğin ayak uçlarını yere vurmak ve elleri hareket ettirmek günde ekstradan 800 kalori yakmanızı sağlıyor.

Gücünüzü arttırın: Aerobik çalışmanızda daha fazla kalori yakmak için ya yaptığınız egzersizin şiddetini ya da hızınızı arttırın. Örneğin koşu bandında çalışıyorsanız, yokuş çıkmak 50 kalori daha fazla yakmanızı sağlayacaktır.

Daha çok yiyin: Kalorilere, onları yıkmak için ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Eğer uzun süre yemek yemezseniz, vücudunuz açlık alarmı verir ve metabolizmanız daha az kalori harcamak için yavaşlar. Bu yüzden öğün aralarında bir şeyler atıştırmaktan çekinmeyin. Yalnız bu yediklerinizin, salatalık, yoğurt gibi kalorisi düşük besinler olmasına dikkat edin.

Duş öncesi egzersiz yapın: Tuvaletin önünde durup, bir ayağınızı klozet kapağının üzerine koyun ve elinizle lavabodan destek alın. 15 kez oturup, kalkma egzersizi yapın. Daha sonra bacak değiştirip, hareketi tekrarlayın. Tek bacakla yapılan çömelme hareketi, iki bacakla yapılana göre daha çok kas yapar ve bu şekilde güz içinde daha çok kalori yakmış olursunuz.

Merdivenleri ikişer ikişer çıkın: Asansör yerine merdiven kullanmanın kalori yakmaktaki yararı bilinen bir gerçek. Ancak basamakları birer birer yerine ikişer ikişer çıkarsanız, yüzde 55 daha fazla yağ yakmanız mümkün.

Farklı egzersizler deneyin: Güçlendirici egzersizler ve kardiyovasküler egzersizi birleştirdiğinizde, normalden iki kat daha fazla kalori yakabilirsiniz. 5 dakika kardiyovasküler egzersizle başlayıp, güç gerektiren egzersize geçebilirler, daha sonra birkaç dakika için tekrar kardiyovasküler agzersiz yapabilirsiniz. Bu şekilde değişiklikler yaparak devam edebilir, 5 dakika kardiyo egzersizle çalışmanızı tamamlayabilirsiniz.

Duruşunuzu düzeltin : Oturabileceğiniz yerlerde asla yatmayın, ayakta durabileceğiniz yerlerde oturmayın ve dik durmaktan vazgeçmeyin. Çünkü bütün bunlar kaslarınız çalıştıran aktivitelerdir ve kalori yakmanızı sağlar.

En çok yağ yaktıran 5 egzersizi deneyin: Eğer bütün bu tavsiyelerin hangisini yapacağınız konusunda kararsızsanız, en çok yağ yakmanızı sağlayacak 5 egzersizden birini seçebilirsiniz.1. Kardiyo kikboks (saatte yaklaşık 700 kalori) 2. Koşma (saatte yaklaşık 650 kalori) 3. İp atlama (saatte yaklaşık 590 kalori) 4. Karate (saatte yaklaşık 590 kalori) 5. Kayak (saatte yaklaşık 470 kalori).

Kalori cetveli internet sitesinden okudum, alintidir. Hosuma gittigi icin paylastim.

İNGİLTERE’de yayınlanan Daily Mirror Gazetesi, en iyi zayıflatan 10 yiyeceği belirledi. En iyi zayıflatan yiyecekler ve vücutta yaptıkları etkiler şöyle:

Esmer pirinç: B Vitamini deposu olması sayesinde proteinleri, yağları parçalıyor, hazmı kolaylaştırıyor.

Greyfurt: Metabolizmayı hızlandırıyor, vücut direncini artırıyor.

Kırmızı üzüm: Dolaşım sistemini temizliyor. İçerdiği lif, vitamin ve mineraller sayesine kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor.

Salatalık: Lif zengini olması sayesinde tokluk hissi veriyor. Ayrıca sağlıklı bir su deposu.

Nar: Hormonları dengeliyor. Bu sayede kiloyu kontrol etmek daha kolaylaşıyor. Ayrıca güçlü bir antioksidan…

Azuki fasulyesi (Küçük kırmızı fasulye): Fasulyeler arasında en az yağ oranına sahip… Vücutta daha fazla suyu tutuyor.

Brokoli: Lif ve C vitamini deposu… Ayrıca kilo vermeye yarayan kalsiyum içeriyor. Karaciğere iyi geliyor.

ayni siteden alinti...

merhaba bu siteyi uzun zamandır takip ediyorum ben de masa başı çalışıp kilo vermek isteyenlerdenim beni de aranıza alırsanız sevinirim belki kilo vermeme bir vesile olur:KK1:

Hayat tarzını biraz değiştirerek kilo vermek mümkün. Aşağıda bazı ipuçları verdik. Bunlara uyulduğu zaman belli bir fayda sağlayacağı kesin. Daha aşağıda ise hangi besinde kaç kalori olduğunu gösteren bir kalori cetveli var. Bu kalori listesi ile alınan kalori miktarı hesaplanabilir.

Gazetelerde veya dergilerde okuyup, çevreden duyulan, sizlere uygun olup olmadığı konusunda emin olunmayan diyetler yerine, yeme-içme alışkanlığını, yaşam tarzını biraz değiştirmek ve uygun derecede spor yapmak elbette daha doğrudur.

1- Kilo almanın en önemli nedenlerinden biri yemek aralarında atıştırmaktır. Atıştıracağın zamanlarda su iç!

2- Buzdolabını boşalt. Böylece hem para harcamazsın hem de seni atıştırmaya iten neden yok olur!

3- Yeterince uyu. Böylece, yiyerek alacağın enerjiyi uyurken toplamış olursun!

4- Alkol, ekmek ve karbonhidratlardan uzak dur!

5- Mutlaka kahvaltı yap. Bu sana gün içinde harcaman gereken enerjiyi verecektir ve öğlen yemeğinde çok acıkmıyor olacaksın!

6- Öğün aralarında yemek yeme isteği doğduğunda, sevdiğin bir müziği dinle. Araştırmalara göre müzik dinlediğinde de sevdiğin bir yemeği yediğinde de beyninin aynı bölgesi uyarılıyor.

7- Ayakta hiçbir şey yeme!

8- Yeşil çay iç. Araştırmalar gösteriyor ki, yeşil çay içmek vücuttaki kalorilerin yakılmasında çok etkili. Günde 3 bardak yeşil çay içmeye çalış!

9- Yediğin şeye konsantre ol. Televizyon seyrederken, bir şeyler okurken ya da e-maillerine cevap verirken yemek yeme!

10- Asansör kullanmak yerine merdivenden çık!

X