Saç Uzatma Yöntemleri Mary'le grupça saç uzatma ♡

mary jane

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2015
1.908
1.486
Merhaba kızlar
Ben geçtiğimiz yıl bu dönemlerde saç uzatmak için birsürü yöntem denedim. Sinemaki küründen evigen bemix bepanthol ve diğer yağ karışımlarına kadar. Çam terebentin şampuana katma vs. Saçlarım 5-6 cm uzadı geçtiğimiz marta kadar. Uzadı ama cok kurudu uçları. O dönemde şuanki kadar bilinçli değildim. Bulduğum formülleri hemen uyguluyordum. 2 kez sıgır iliği yapmıştım. 2 haftada bir elma sirkesi. Maya kürü aklınıza ne gelirse. Hiçbirini tek başına 8er haftalık kürler halinde yapmadım. Bakım haftada 1 bazen 2ydi. Ama böyle karışık ilerlemeye rağmen yine birkaç ayda 5 6 cm yine iyi gibi geliyor bana. Sonra hangi saç tipine hangi bakım yapılır bunu araştırıp öğrendiğimde gördüm ki, asla benim çam terebentin kullanmamam lazım, asla sinameki kürü uygulamamam lazım.
Çünkü benim saç uçlarım ombreden dolayı kuru, çok kabarmaya müsait ve kırılmaya da öyle. sinamekş ve çam terebentin yağlı sçalara uygun bakım ürünlri. o yüzden kuru saçlar kaçınmalı.
Sonra ingiltereye gittim orda yağ falan bulamayınca bıraktım bakımı. Bu agustos ayında yeniden başladım. Bu sefer daha da bilinçli olarak. Dax süpergro bana çok yardımcı oluyor mesela. Denediğim onca şey arasnda en kolay pratik olanı. Tabi ona ben başka karışımlar da ekliyorum. Bende ağırlık yapmıyor çünkü kuru saçlarım var. Mesela yağlı saçlılar da dax'ı kullanmamalı bakımlarına katmamalı. İşte böyle saçlarımızı tanıyarak bir karar aldık bakım konusunds birkaç arkadaşımla. Burdan da düzenli bakımlarımı, fotoğraflarımı, süreçlerimi paylaşıcam. Benim saçlarım göğüs hizamda. Hedefim kurutmadan kırılmaları engelleyerek bele kadar uzatmak. Kozmik bakım günlerinde saçlarımın kırıklarını temizliyorum. Henüz 2 kez yaptım. Bu yazı ilk açılış olarak kalsın bakımlarımı yavaş yavaş aşağıda paylaşıcam. Geçtiğimiz ekimde kestirdiğim saçımın fotosunu, mart ayında hangi boya geldiğini, kaç kere kestirdiğimi ve şuanki halini paylaşıcam. Hep beraber yapalım istiyorum, saçı dolgunlaştırarak, kırılma ve kurumasını önleyerek uzatmadıkça o saçlar çalı süpürgesi gibi oluyor o yüzden burası kuru ve yıpranmış(boyalı) saç tiplerinin uzatma topiği olsun dilerseniz. Tabi ki yağlı saçlar da katılabilir ama önerilerim hep kuru saç tipine uygun olucak. Katılımlarınızı bekliyorum

Bu geçtiğimiz ekim ayında kestirdiğim saçlarım

Eklentiler

• PicsArt_10-24-03.04.07.jpg
    29,3 KB · Görüntüleme: 161
Bu kadar yolculuk eğitim vs sebebiyle marta kadar hiç bakım yapamadığım süreç sonu. Mart ayındaki hali

Eklentiler

• DSC_0445-1-1.jpg
    54 KB · Görüntüleme: 163
Bu da arada bir(2 haftada) the lifeco nun hindistan cevizi yağını (yanımda götürmüştüm) sürmeyi akıl ettikten sonraki mayıs hali. Uzama hızlanmış görünüyor.

Eklentiler

• PicsArt_10-24-03.01.45-1.png
    507,7 KB · Görüntüleme: 172
Mayıstan agustosa kadarki süreçte daha bilinçli olarak düzenli h.cevizi yağımı kullandım. Tony and guy'ın yıpranmış saçlar için bir maskesi var. Onu kullandım haftada 1.
Ve 15 günde bir de uçlarından kırıklarını aldım birer ikişer cm. O yüzden uzaması daha sağlıklı oldu. Ortaya daha iyi bir sonuç çıktı. Ağustosta çekilmiş fotom vardı ama bulamadım onu. o yüzden eylül ve ekim döneminde yaptığım bakım sonrası saçlarımın fotosunu atıcam size. 2 gün önce çektim.

Ama öncesinde hangi bakımları yaptığımı yazmak istiyorum. Dax süper groyu edindikten sonra shiffa home'un "hint,argan, jojoba, susam, ylang ylang, h.cevizi" yağlarını aldım. Aslında doa'nın yağlarını öneririm ama ben aceleyle o akşam bakım yapmak istiyorum diye dax'ı alırken onları da alıverdim
Saçlarımı bir gün bakım yapıp yıkıyor ertesi gün yıkamıyorum. Sonraki gün tekrar bakım. Yani gün aşırı bakım yapıyorum. Dax ile bu yağları karıştırıyorum. İçine 1 "evigen" ampül katıyorum. Saç diplerime masaj yaparak sürüyorum. Benmari usulü de ısıtıyorum tüm yağları. En son uçlarına bu karışımı sürmüyorum çünkü karışım yağlar da uçları kırıp hassaslaştırıp kurutuyor. Hele ki bilinenşn aksine e vitaminini uçlara sürmek kızlar tam bir felaket. Tabi eğwr kuru saçlıysanız. Boylara da değişmekle birlikte bir bakım günü h.cevizi yağı, bir bakım günü hint yağı şeklinde gidiyorum. Haftada 1 de tony and guy'ın yıpranık saç onarıcı maskesini uyguluyorum. Bunlar banyo öncesi uygulamalar.

Ben banyoda saçlarımı kremlemiyorum çünkü banyoda uygulanan krem işlemleri her ne kadar saçların kolay taranmasına yardımcı olsa da saçı hassaslaştırıyor. Yani kalın dirençli bir urgan ipliği düşünün bir de iğne ipliği. Dirençli olan ipliğin kopması yıpranması daha zordur. O yüzden banyo kremleri kullanmıyorum.

Banyo sonrası saçlarımı havluya sarılı olarak 15-20 dk bekletiyorum. Saçlarım bukle bukle benim. Kabarmaması için nemliyken kremlerimi serumlarımı sürüyorum. Serum olarak çok memnun kaldığım ve kullanmaya devam edeceğim fiyatı da aşırı pahalı olmayan bir ürün olan Urban Care'in dışı hardal renkte olan yıprabmış saçlar için uv korumalı serumunu kullanıyorum. Saçlarımı çok güzel yatıştırıyor. Onu saçımda bi 10 dk bıraktıktan sonra yine boylara elsevin krem yağından kullanıyorum. Saçıma direkt yağ kullanamıyorum ben. Saçım emmiyor gibi geliyor yağı ve sonra ağırlaşıyor ertesi gün. O yüzden kremi benim için olmazsa olmaz.

Yine dove'un kırık uçlar için olan kremini saç uçlarıma sürüyorum. Ve saçımı örüp yatıyorum. Saçlarımdskş kırıkları da hala kozmik bakım günlerinde alıyorum. Düzenli olarak bu bakımları yaptığım zaman saçlarımdaki farkı ben bile gördüm. Buraya da 2 gün öncesine ait fotoğrafımı paylaşıcam az sonra.

Saçlarımın en son hali bu kızlar

Eklentiler

• CYMERA_20161024_144903.jpg
    29,3 KB · Görüntüleme: 160
Bu bir yıllık süreçte saçımdaki fark bu şekildeydi. Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce uzaması nasıl? Bu arada saçımın uçlarını 15 günde bir 1.5 cm (minimum) kestim. Çalı çalı olmasınlar diye. Bundan sonra ayda 1 kesicem sadece kozmik bakım günlrinde. Aslan burcundaki günü tercih ediyorum bu arada.

Uzaması gayet iyi bence Ki bakımlı duruyor gerçekten :) bende uzatmaya çalışıyorum ama daxtan başkasını kullanmaya üşeniyorum açıkçası :) hatta bugün bakım günüm sürmeye kalkmak için savaş veriyorum kendimle :)

Canım kalk hemen kalk :))
Bir de 5 saat en az bekletiyorum ben kafamda bu karışımı. Sürünce hemen yıkayıp yatma beklet baya. :)) gerçi artık bunu herkes biliyor gereksiz bilgi gibi oldu :))

Yaptım yaptım bende duruma göre bakıyorum eğer geç yaparsam bi iki saat bekletiyorum anca ama illa haftanın bir günü geceden yapıp sabaha kadar bekletiyorum inşallah faydasını görürüz artık :) ben bide şimdi biotin hapına başladım doktora gittim tahlil falan bi eksik çıkmadı biotin yararlı olur kullanabilirsin dedi takviye olarakta bi onu yapıyorum artık :) benim yolum senden uzun daha omuzlarıma gelmiyo saçım :)

ben de Solgar'ın Formula Snh'sini kullanıyorum. Daha önce biotinini de kullanmıştım. O da kuru ve sivilceye meyilsiz cilt tiplerinin kullanabileceği bir ürün. Yaglı ve sivilceli ciltlerde tüylenme ve sivilcelenme yapıyor :)

Merhaba kızlar. Dün eve gelir gelmez diplere yine aynı karışımı yaptım süpergro ve diğer yağlarımla. Boy ve uçlara da the lifeco'nun hindistancevizi yağını uyguladım. 5 saat bekletip yıkadım. 1 gün birşey yapmıyorum diğer gün bakım yapıyorum. haftada 3 güne denk geliyor maximum. Bakalım 2 hagta sonra tekrar saçımın son halinin fotosunu atıcam. Solgar ürününü de sabah akşam yemekten hrmen sonra alıyorum. Tırnaklarım baya güçlendi. soyulma kırılma kalmadı. saçlarım ve cildim de umarım güçlenir.

solgar biyotin 5 mg mı? yani toplam 10 mg mı alıyorsun?

solgar biyotin 5 mg mı? yani toplam 10 mg mı alıyorsun?

hayır biotin olanı günde 1 kez sadece. Solgarın dprmula snh sini kullanıyorum. sç tırnak ve cilt için topyekün bakım bu. o sabah akşam içiliyor. ben şuan onu kullanıyorum biotini cok önce kullanmıştım gçeen yıl.

canım senein saçların harika uzamışlar bayıldımmm, benim saçlarımı görsen çalı süpürgesi gibi uçları neler sürdüm konuma bekliyorum; Saçlarımı uzatıyorum (Fotoğraflı)
dax bana iyi gelmedi başka kurutan kürlerde yapamam saçlarımın uçları çok kopuyo hazirandan beri omzumun üzerinde aynı yerde 2 kutu dax bitirdim en az 200 tllik yağlar aldım onları kullandım solgar içtim biotin hiç fayda etmedi hala da aynı boydalar... önerilerini bekliyorum

canım öncelikle teşekkür ederim. bzı insanların saçları genetik olarak hiç uzamıyor. veya yılda 3 4 cm en fazla. Ailende varsa eğer senin gibi saçı hızlı uzamayan, muhtemelen ona çekmişsindir. anne baba hala teyze gibi biri. eğer böyle bi durum yoksa bir tahlil yapmanı öneririm. eğer içten gelen bir tahatsızlığın varsa karaciğer olur tiroid olur, demir eksikliği olur çinko eksikliği olur.. eğer bu seçenkte de bi sorunun yoksa saç tipin hakkınds konuşalım csnım. kuru mu yağlı mı saç diplerin eğer tıkanmışsa uzamaz. bir büyük eczaneye gidip saç kontrolü yaptır. ücretsiz bakıyorlar makinede phytonun temizleyici özellikteki saç şampuanını alırsın öyle bir sıkıntın çıkarsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…