Mart ve Nisan Ayında Hamilelik Müjdesi Bekleyenler!

İşten anlamayan biriyle çalışmak ne kadar kötü bilirim =( Benimde müdürüm hiç anlamıyor işten sürekli saçma sorular soruyor cevap veriyorsun 5 dakika sonra yine soruyor çok kötü bi durum..Benimde mucizem gelince çıkıcam işten İnş. sende hem kpss'yi kazanır hem hamiş olursun...

Ateş ölçme yöntemini geçen aydan beri bende deniyorum ama hiç birşey anlamadım sürekli bi yükseliyor bi düşüyor... :44:

bi web sitesinde demiş ki, adetliyken başlayın ölçmeye. her sabah ölçün. yumurtlama gününden önce düşüp o günde yükselirmiş.

"Sağlıklı bir kadının vücut ısısı yumurtlama öncesi ortalama 36 ve 36,5 derece arasında değişiklik gösterir. Ovulasyon (yumurtlama) sonrasında ise 36,6 ve yukarısına çıkar. Bir dahaki mensturasyona (adet) kadar ateşiniz yüksek kalır. Bu da ortalama 12 ila 16 gün arasında sürer. Fakat o döngüde hamile kalmışsanız ateşiniz hamileliğiniz boyunca yüksek kalacaktır. Vücut ısısının yüksek olmasının nedeni progesteron hormonudur. Progesteronu üreten ise korpus luteumdur. Korpus luteus ise en basit tanımıyla yumurta atıldıktan sonra folikülün dönüştüğü ”sarı cisim” dir. Eğer döngünüz boyunca düzenli olarak ateşinizi ölçerseniz vücut ısınızın yükseldiğini gördüğünüz anda yumurtlamanın gerçekleşmiş olduğuna emin olabilirsiniz." (alıntıdır)

yumurtlamadım mı acaba ben?

puf boregı benım yenı bat tam belli degıl ama 18 mayıs dıyebılrsn yıne ama buay calısma yok streslı bekleyıste yok sizi takıp edıcem genede mutlu haberlerı gormek guzel:) ben dostınexımı kullanıp prolaktınımı dusurmeye calısıyorum haftaya cuma tekrar gıdıcem kontrole belkı prolaktıne bakar tekrar ben bakmasnı ıstıcem bı nebze dustugnu gormek mutlu eder ama adetı bekleyıp tekrar dıger hormonlrada bakılcak yenı haberlerle gelıp sizleride bılgılendırırm

Zaten test yapmadan hesapla yumurtlamayı hesaplamak kesin sonuç vermez kızlar.Çünkü yumurtlama günü adet döngüsünden 14 gün çıkarılarak bulunuyor Yani ben 34 günde bir oluyorum 34-14 =20.gün yumurtluyor gözüküyorum ama bir sıkıntı var çünkü luteal faz denilen yumurtlama sonrası dönem 14 gün kabul edildiği için 14 gün çıkarılıyor yani her kadının yumurtladıktan 14 gün sonra adet olacağı kabul ediliyor ama her kadında aynı değilmiş bazı kadınların bu süresi 16 gün yani adetten 16 gün önce yumurtluyorlar o yüzden hamile kalmak isteyen bir kadının garantiye alması için gün aşırı ilişkide bulunması gerekiyor.Özetle:
34 günde olan ben belki
20.gün yumurtlayıp 20+14 =34.gün adet oluyorum ya da
18.gün yumurtlayıp 18+16 =34.gün adet oluyorum ya da
19.gün yumurtlayıp 19+15=34.gün adet oluyorum
Bu sizde de böyle bir garantisi yok yani yumurtlama hesabının test yapmadıktan sonra.
En garantisi gün aşırı. Cumartesi,Pazar,salı ve perşembe :)

Son düzenleyen: Moderatör:
dogru soylyorsun ben bu ay fark ettım 14.gun yumurtlamadıgımı:)

Günaydınlaaaaar :)

Bu sabah kalkar kalkmaz ateşimi ölçtüm 36,9 çıktı :) yükselmiş. Demek ki gerçekten yumurtladımmmm :) Dün 36,2 idi. Zaten diyor önceki gün düşüp ertesi gün artar. Arttığı gün yumurtlama günüdür diye. Ya biz günaşırı olayını yapamadık bi kaç gündür. Her gün oluyor. Öyle olmazsa eşim yine kafama taktığımı düşünüp kızacak. Bişi diyemiyorum. Biraz önce kasıklarıma ağrı da girdi. Gıdak gıdaaaaaakkkkk hahahahahahahah :)

Peki can alıcı soruyu soruyorum tatatataaaammmm :) bugün yerine yarın akşam mik mik olsa olur mu bu iş, yoksa illa bugün de olmalı mı? Salı-çrş günü de mik mik olduğunu unutmayalım.

hımmmmm. mesela bak bnm bir gün ileri attı. bugün o gün :) oysa hesaplayıcı dünü göstermişti. neyse bi gün yanılma payı çok sıkıntı yaratmaz.
Geçen ay gün aşırı çalışma yapıp garantiye aldım ama olmadı. Bu ay bakalım ne olcak.

Bir de ben 4 sene doğum kont. hapı kullandım. Ocakta bırakmıştım. O da etkilemiş olabilir. Birkaç ayı buluyormuş kendine gelmesi. Gerçi bazı insanlar hapı unuttuğunda hamiş kalıyor kazara. nerde o günleeer

kızlar bakınız grafiğe.

Bu şemada yumurtlama büyük olasılıkla 14. Günde, yani 2 Kasım'da gerçekleşmiş. Çünkü 15. Günde, yani 3 Kasım'da vücut ısısının yükseldiğini gürüyoruz. Onu takip eden günlerde de yüksek kalmaya devam ediyor ve 29. Günde tekrar düşmeye başlıyor. Büyük ihtimalle bu günde mensturasyon (adet) başlıyor. 2-3 ay bu şekilde bir şema oluşturursanız ortalama hangi günlerde fertil olduğunuzu kolaylıkla takip edebilirsiniz. Ateşinizin yükseldiği ilk gün ve ondan önce düşük olduğu 3-4 gün kendinizi fertil sayabilirsiniz. Pek çok kadın ateşin en düşük olduğu günü (bugünü yumurtlama günü varsayarak) en fertil gün olarak kabul eder ama aslında en fertil olduğunuz gün diye bir şey yoktur. En azından derecenize bakarak bunu tayin edemezsiniz çünkü çok az kadının yumurtlama günü ateşi en düşüktür. Aynı zamanda ateşinizin yükseldiği ilk gün de artık fertil değilsinizdir çünkü o zamana kadar ovulasyon çoktan gerçekleşmiştir. Bazı durumlarda ölçümleriniz gerçeği yansıtmayabilir.Hastlık vs durumlarında... (Alıntıdır)

Buna göre benim dün düşmüş bu sabah yükselmişti. Demek ki yumurtlamam dün oldu. İyi ki okudum ben de yükselince sanıyordum. Bundan sonra rahatız demek :)

uzun zamandır oturamadım bilgisayara hamile olduğunu öğrenen arkadaşlar varsa allah sağ salim kucaklarına almayı nasip etsin hayırlı olsun.batını bekleyenlerden hayırlı haberler alırız inşallah.

kızlar kocam dun toptann gebelık testı aldı netten 35 tanebıde ovulosyon testı aldı bıdakı ay bende denıycem ovulosyon testını becerebılırsem tabi. kocam tek tek almaktan yoruldu herhal bıde bana dedıkı cıf cızgı gorcegın testı degıl tek cızgı cıkanları sakla bugune kadar yaptıklarını atmasaydın keske dedi

kızlar sıze bısey onercam benı yanlış anlamayın sakın bı artarnatıf sogan kuru rahmı gebelıge hazırlıyormuus cok faydalıymış gebelık ıcın bebegın tutunmasına cok yardımcı oluyormuş duşugu engellıyormuş rahmı varsa kıstlerden ıntaplardan temızlıyormuş veya kapalı tup varsa acıkcası i.b saracoglunun dedıgıne gore rabbım sankı soganı kadın rahmı ıcın yaratmış dıyor zararı yok faydası cokmuş uygulayan cogu kısı kullandıgı ay gebe kalıyor veya ıkıncı ay ve bu kur duzensız adet gorenler ıcınde cok ıyıymıs duzene sokuyormuş

Son düzenleme:
kızlar biras geç oldu ama kan testini bugün alabildim bende hamileyim :) Allahım herkese bu duyguyu tattırsın. İnş. ultrasonda da bi sorun çıkmaz. Allah herkese nasip etsin

Arkadaşlar ben bu ovulasyon tarihini pek anlamam ama benim doktorum su sekile anlatmıştı belki size de yardımcı olur bu bilgi ile eğer düzenli adet görüyorsanız adet gününün ilk günüden başlıyorsun saymaya 12. gün ile 17. gün arası ovulasyon zamanı oluyormuş örneğin adetinizin il günü ayın 12si diyelim ovulasyon tarihiniz ayın 23 ile 28 arası oluyor. Doktorum bana ilişkiden hemen sonra kalkmayacaksın belinin altına yastık koyup en az 1 saat o şekilde uyuyacaksın ve yastığı kaldırıp uyumaya devam edeceksin ertesi gün banyonu yapacaksın dedi. bu haftada ağır iş yapma dedi ve ilişkiden sonra en az 3 saat lavaboya gidip idrarını yapma dedi dayanabildiğin kadar dayan dedi. bu bilgiler belki size yardımcı olur arkadaşlar...

kızlar biras geç oldu ama kan testini bugün alabildim bende hamileyim :) Allahım herkese bu duyguyu tattırsın. İnş. ultrasonda da bi sorun çıkmaz. Allah herkese nasip etsin

cnm Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. İnşallah sağlıkla, mutlulukla büyür bebişin..

tebrık ederım canım saglıcakla kucagına al ınşallah bebışini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…