- 5 Şubat 2013
- 347
- 60
- 323
kızlar kusura bakmayın güncelleyemedim listeyi bi türlü. eve misafir geldi yatılı. iş yeri de fazla sıkı. örneğin bugün 20.30 da fln çıkabilcem işten. güya 9.00-18.00 çalışılan bi yer. benden yapılamayacak bir sürü şey istiyorlar. aklım almıyor. müdürüm işi bilen biri değil ve bizim sektörde işi bilmeyen biriyle çalışmak başa beladır.eşimle konuştum, 5 mayıs itibariyle işi bırakıcam. benden önce 3 kişi çıkmış. burdaki çalışanlar da ayrılmak istiyor. düşünün. öyle berbat.ama üzülmüyorum. ztn buraya kalıcı bakmıyordum çünkü kpss daha önemli bnm için. ona çalışmaya devam edicem kaldığım yerden.
bu arada hamişler artıyor, kırmızı kart görenler de. ama hamişleri gördükçe umutlarımız da bizimle olacak.
ben geçen gün ateş ölçer aldım ama normal seyrinde kaç olduğunu bilmediğim için şimdiki sonuçlardan bi anlam çıkaramadım. sabah 36,2 idi. yumurtlamadım mı bilemedim. ovulasyonum bugünü gösteriyordu. du bakalım yrn ne çıkcak? cuma günü de inşallah tahlil sonuçlarımı alcam. bi alamadım
İşten anlamayan biriyle çalışmak ne kadar kötü bilirim =( Benimde müdürüm hiç anlamıyor işten sürekli saçma sorular soruyor cevap veriyorsun 5 dakika sonra yine soruyor çok kötü bi durum..Benimde mucizem gelince çıkıcam iştenİnş. sende hem kpss'yi kazanır hem hamiş olursun...
Ateş ölçme yöntemini geçen aydan beri bende deniyorum ama hiç birşey anlamadım sürekli bi yükseliyor bi düşüyor... :44:
bi web sitesinde demiş ki, adetliyken başlayın ölçmeye. her sabah ölçün. yumurtlama gününden önce düşüp o günde yükselirmiş.
"Sağlıklı bir kadının vücut ısısı yumurtlama öncesi ortalama 36 ve 36,5 derece arasında değişiklik gösterir. Ovulasyon (yumurtlama) sonrasında ise 36,6 ve yukarısına çıkar. Bir dahaki mensturasyona (adet) kadar ateşiniz yüksek kalır. Bu da ortalama 12 ila 16 gün arasında sürer. Fakat o döngüde hamile kalmışsanız ateşiniz hamileliğiniz boyunca yüksek kalacaktır. Vücut ısısının yüksek olmasının nedeni progesteron hormonudur. Progesteronu üreten ise korpus luteumdur. Korpus luteus ise en basit tanımıyla yumurta atıldıktan sonra folikülün dönüştüğü sarı cisim dir. Eğer döngünüz boyunca düzenli olarak ateşinizi ölçerseniz vücut ısınızın yükseldiğini gördüğünüz anda yumurtlamanın gerçekleşmiş olduğuna emin olabilirsiniz." (alıntıdır)
yumurtlamadım mı acaba ben?[/QUOTE
canım yumurtlamada belırtı hısetmıyormusun hıc mesala kasıkta sancı goguslerdekı hasasıyet ve normala varanla daha cok akıntı ıslaklık gıbı
bi web sitesinde demiş ki, adetliyken başlayın ölçmeye. her sabah ölçün. yumurtlama gününden önce düşüp o günde yükselirmiş.
"Sağlıklı bir kadının vücut ısısı yumurtlama öncesi ortalama 36 ve 36,5 derece arasında değişiklik gösterir. Ovulasyon (yumurtlama) sonrasında ise 36,6 ve yukarısına çıkar. Bir dahaki mensturasyona (adet) kadar ateşiniz yüksek kalır. Bu da ortalama 12 ila 16 gün arasında sürer. Fakat o döngüde hamile kalmışsanız ateşiniz hamileliğiniz boyunca yüksek kalacaktır. Vücut ısısının yüksek olmasının nedeni progesteron hormonudur. Progesteronu üreten ise korpus luteumdur. Korpus luteus ise en basit tanımıyla yumurta atıldıktan sonra folikülün dönüştüğü sarı cisim dir. Eğer döngünüz boyunca düzenli olarak ateşinizi ölçerseniz vücut ısınızın yükseldiğini gördüğünüz anda yumurtlamanın gerçekleşmiş olduğuna emin olabilirsiniz." (alıntıdır)
yumurtlamadım mı acaba ben?[/QUOTE
canım yumurtlamada belırtı hısetmıyormusun hıc mesala kasıkta sancı goguslerdekı hasasıyet ve normala varanla daha cok akıntı ıslaklık gıbı
cnmcm daha önce hissediyordum ama bu ay hiçbir şey hissetmiyorum. Ne ağrı sızı ne de şişme ... Akıntı ise o kdr az ki... Ben yine de nolur nolmaz çalışmalara ara vermiyorum ama açıkcası durumu hiç çözemedim. Hesaplayıcılara göre bugün yumurtlama tarihim ama anlamadım hiç. :44:
bu arada sıkıntılı bi durum daha var. Dün mikmikimiz başarısız oldu. Utanıyorum söylemekten ama, yani ben üstteydim o halde oluverdi farkına varamadan.Spoş mpoş kalmadı içerde. Ya ovulasyon tarihiyse dün ya da bugün? Gitti bizim şans yine
bence şansın devamedıyo ya acıksacı hep 14 gun derler ama mesala ben kendımı takıp ettım 17 gun oldu yumurtlamam bunu esımde fark ettı dedı sen bugun yumurtluyosun dedı ınanılmaz fazlalıkta atesım yukselmıstı ogun cok ıslaklık ve kasıklarda agrı hıssettım bence her ay 14 gun olmaya bılır yumurtlamacnmcm daha önce hissediyordum ama bu ay hiçbir şey hissetmiyorum. Ne ağrı sızı ne de şişme ... Akıntı ise o kdr az ki... Ben yine de nolur nolmaz çalışmalara ara vermiyorum ama açıkcası durumu hiç çözemedim. Hesaplayıcılara göre bugün yumurtlama tarihim ama anlamadım hiç. :44:
bu arada sıkıntılı bi durum daha var. Dün mikmikimiz başarısız oldu. Utanıyorum söylemekten ama, yani ben üstteydim o halde oluverdi farkına varamadan.Spoş mpoş kalmadı içerde. Ya ovulasyon tarihiyse dün ya da bugün? Gitti bizim şans yine
dogru soylyorsun ben bu ay fark ettım 14.gun yumurtlamadıgımı:)Zaten test yapmadan hesapla yumurtlamayı hesaplamak kesin sonuç vermez kızlar.Çünkü yumurtlama günü adet döngüsünden 14 gün çıkarılarak bulunuyor Yani ben 34 günde bir oluyorum 34-14 =20.gün yumurtluyor gözüküyorum ama bir sıkıntı var çünkü luteal faz denilen yumurtlama sonrası dönem 14 gün kabul edildiği için 14 gün çıkarılıyor yani her kadının yumurtladıktan 14 gün sonra adet olacağı kabul ediliyor ama her kadında aynı değilmiş bazı kadınların bu süresi 16 gün yani adetten 16 gün önce yumurtluyorlar o yüzden hamile kalmak isteyen bir kadının garantiye alması için gün aşırı ilişkide bulunması gerekiyor.Özetle:
34 günde olan ben belki
20.gün yumurtlayıp 20+14 =34.gün adet oluyorum ya da
18.gün yumurtlayıp 18+16 =34.gün adet oluyorum ya da
19.gün yumurtlayıp 19+15=34.gün adet oluyorum
Bu sizde de böyle bir garantisi yok yani yumurtlama hesabının tes yapmadıktan sonra.
En garantisi gün aşırı. Cumartesi,Pazar,salı ve perşembe :)
Zaten test yapmadan hesapla yumurtlamayı hesaplamak kesin sonuç vermez kızlar.Çünkü yumurtlama günü adet döngüsünden 14 gün çıkarılarak bulunuyor Yani ben 34 günde bir oluyorum 34-14 =20.gün yumurtluyor gözüküyorum ama bir sıkıntı var çünkü luteal faz denilen yumurtlama sonrası dönem 14 gün kabul edildiği için 14 gün çıkarılıyor yani her kadının yumurtladıktan 14 gün sonra adet olacağı kabul ediliyor ama her kadında aynı değilmiş bazı kadınların bu süresi 16 gün yani adetten 16 gün önce yumurtluyorlar o yüzden hamile kalmak isteyen bir kadının garantiye alması için gün aşırı ilişkide bulunması gerekiyor.Özetle:
34 günde olan ben belki
20.gün yumurtlayıp 20+14 =34.gün adet oluyorum ya da
18.gün yumurtlayıp 18+16 =34.gün adet oluyorum ya da
19.gün yumurtlayıp 19+15=34.gün adet oluyorum
Bu sizde de böyle bir garantisi yok yani yumurtlama hesabının test yapmadıktan sonra.
En garantisi gün aşırı. Cumartesi,Pazar,salı ve perşembe :)
Eki Görüntüle 695038
kızlar bakınız grafiğe.
Bu şemada yumurtlama büyük olasılıkla 14. Günde, yani 2 Kasım'da gerçekleşmiş. Çünkü 15. Günde, yani 3 Kasım'da vücut ısısının yükseldiğini gürüyoruz. Onu takip eden günlerde de yüksek kalmaya devam ediyor ve 29. Günde tekrar düşmeye başlıyor. Büyük ihtimalle bu günde mensturasyon (adet) başlıyor. 2-3 ay bu şekilde bir şema oluşturursanız ortalama hangi günlerde fertil olduğunuzu kolaylıkla takip edebilirsiniz. Ateşinizin yükseldiği ilk gün ve ondan önce düşük olduğu 3-4 gün kendinizi fertil sayabilirsiniz. Pek çok kadın ateşin en düşük olduğu günü (bugünü yumurtlama günü varsayarak) en fertil gün olarak kabul eder ama aslında en fertil olduğunuz gün diye bir şey yoktur. En azından derecenize bakarak bunu tayin edemezsiniz çünkü çok az kadının yumurtlama günü ateşi en düşüktür. Aynı zamanda ateşinizin yükseldiği ilk gün de artık fertil değilsinizdir çünkü o zamana kadar ovulasyon çoktan gerçekleşmiştir. Bazı durumlarda ölçümleriniz gerçeği yansıtmayabilir.Hastlık vs durumlarında... (Alıntıdır)
kızlar biras geç oldu ama kan testini bugün alabildim bende hamileyim :) Allahım herkese bu duyguyu tattırsın. İnş. ultrasonda da bi sorun çıkmaz. Allah herkese nasip etsin
cnm Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. İnşallah sağlıkla, mutlulukla büyür bebişin..
tebrık ederım canım saglıcakla kucagına al ınşallah bebışinikızlar biras geç oldu ama kan testini bugün alabildim bende hamileyim :) Allahım herkese bu duyguyu tattırsın. İnş. ultrasonda da bi sorun çıkmaz. Allah herkese nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?