Mart bebeklerinin günlük mama ya da ek gıda listesini yapalım..

kızlar hakkınızı helal edin tariflerinzden bi kacını aldım :kedi:
benm kızım normalde 6 nisanda dogacaktı ama mart 17 dogum yaptım ve beni dogru dürüst emmedi ek gıdaya geçmişitim ama biraz tarif degişiritiyim istedimmm çok saoln kızlar güzel tarifler var

merall bu pirinç unlarının meyveli olanları var.onlardan alıp muhallebi yapmayı denedinmi hiçö. belki sever. benim bildiğim elmalısı ve muzlusu var.istersen ondan al dene.birde ben yoğurduna meyve rendeliyorum içerisinede 2 tane bebe bisküvisi katıyorum ozaamn cok seviyor. bilgin olsun

bugün ilk kez bakıcısı Adaya kahvaltısını ayrı ayrı verdi telda söyledim ne yaptı diye tekrar aradım bi güzel yemiş hepsini sadece yumurtada ve keçiboynuzu pekmezinde öğürmüş ama onlarıda yemiş opuyorumnanaktan

merall bu pirinç unlarının meyveli olanları var.onlardan alıp muhallebi yapmayı denedinmi hiçö. belki sever. benim bildiğim elmalısı ve muzlusu var.istersen ondan al dene.birde ben yoğurduna meyve rendeliyorum içerisinede 2 tane bebe bisküvisi katıyorum ozaamn cok seviyor. bilgin olsun

canım yoğruduna meyce rendelemeyi denedim ama onudna kabul etmedi ama sölediğin meyveli pirinç unundan alayım bi deneyim hiç duymamıştım umarım sever, çok teşekkürlera.s.

bugün ilk kez bakıcısı Adaya kahvaltısını ayrı ayrı verdi telda söyledim ne yaptı diye tekrar aradım bi güzel yemiş hepsini sadece yumurtada ve keçiboynuzu pekmezinde öğürmüş ama onlarıda yemiş opuyorumnanaktan

ohhh afiyet olsun adama, lop lop et olsun inşallah...

ben de yarın ayrı ayrı vermeyi denicem bakalım nolcak

böceim milupanın sebze çorbasını denedin mi? ilk başta yemedi ada ama sonra çok sevdi

slm canolar bugün sabah labne peynir+yumurta+kaysı reçeli+bebelac pekmezli sütlü muhallebi+ekmek içi verdim.yedi ıkına pıkınonra öğlen dün yaptığım sebze çorbası ve yoğurt verdim sabahta 150 ml mama içti.şimdide 150 ml mama vercem bakalım yiycekmi.akşamada köfte yapcam.kıyma içine pirinç,soğan sarımsak rendesi çok az ve maydanoz.ilk kez vercem bakalım sevecekmi böccükkkk.

ewet benim kızım elmalısına bayılıyor ham ham diye diye yiyor
bir hafta önce yoğurt vermişdim beyenmemişdi bugün gene verdim içine cici bebe koydum bayıldı gene ham ham diyerek yedi sıpa yaaa

alya sebze çorbası yemiyor ya:KK43:(((

gülşahcım Ada da brokoli gibi şeyleri yemiyordu bende sevdiği şeylerin içine katıpta verdim mesela brokoliyi tarhanasıyla karıştırıp verdim ozaman yedi sende sebze çorbasını sevdiği bişeyle karıştırsan en azından bikaç sebzesini ozamanda mı yemedi

Benim de yazasım geldi:)
Dün sabah: Bebe bisküvisi,süt,yumurta sarısı ve Labne'den oluşan kahvaltı
Ara: Ev yapımı Elma+armut püresi
Öğle: ıçine azıcık ekmek içi doğranmış yoğurt çorbası .(ılk kez verdim,çok beğendi.)
Ara: Şeftali püresi
Yatmadan önce: Gogly elmalı muhallebi

Bu sabah: kahvaltı tahıllı bebek maması içine, tahıllı mama yoksa devam sütü yada ıhlamurun içine, bebek ekmeği yada bebe bisküvisi, labne peyniri, yumurta sarısı, pekmez, ara öğün:mevsim meyvesi şeftali, muz yada hangileri varsa püresi. öğlen: sebze çorbası taze fasulye, kabak, brokoli ,havuç, düdüklüde haşlayıp içine bebek ekmeği yada bebe bisküvisi devam sütüyle yapıyorum. ara öğün; yoğurt. akşama tahıllı mama yada meyvalı muhallebi her uykusu geldiğinde de anne sütü emerek uyuyor çünkü gece her kalktığında da beni emiyor.

arkadaşlar benim kızım 6 ay 10 günlük ama hala ek gıda yediremiyorum ne yapmalıyım siz böyle yazdıkça imrendim vallaha hele yogurdu agzına bile almıyor çıkaracak gibi oluyor hemen nasıl alıştıracagım bilmiyorum

arkadaşlar benim kızım 6 ay 10 günlük ama hala ek gıda yediremiyorum ne yapmalıyım siz böyle yazdıkça imrendim vallaha hele yogurdu agzına bile almıyor çıkaracak gibi oluyor hemen nasıl alıştıracagım bilmiyorum

merhaba ben bebeğimin kilo alımı az diye doktorumuzun da tavsiyesiyle 4. ayda başlamıştım ek gıdalara ama bebeğimin alışması tabiyki de zor oldu ,ilk başlarda çok heves ediyordu yeni tatlara bakmaya fakat damak zevki geliştikçe çoğu şeyi yemeyi itiraz ediyordu öyleki bazen ağzını hiç açmıyordu bende zorlamadım zaten alışma sürecinde birde zorlasam ters tepecekti sabrettim neredeyse iki ay böyle geçti sonra zamanla itiraz etmemeye başladı arada yine yememezlik yapıyor ama genelde yiyiyor yaptıklarımı, yemediği zaman bende ne kadar yerse o kadarla bırakıyorum zorlamıyorum hiç...:ecrin_bebek:bu arada anne sütünü hiç bırakmadı aynen devam inşallah hep böyle sürecek...

alya sebze çorbası yemiyor ya:KK43:(((

benim kızımda sebze çorbası yemiyordu
ben şimdi bizim yediğimiz gibi hazırlıyorum sebze yemeklerini
az yağlı az tuzlu ama içinde herşeyi var salça hariç
yoğurtla yiyor bizimki tek asla yediremiyorum ilk başta yoğurdu veriyorum
ağzına sonra yemeği yemeği kaşığa alınca ucunu biraz yoğurda batırıyorum
öyle yiyor sende dene istersen nasıl alıştırırsan öyle gider diyorlar
ama bu bebelerin damak tadı var valla ben buna kanaat getirdim

benim kızımda bulamaç yemiyor kahvaltıyı öyle yese içine ne bulduysan kat çeşitlendir
bitarafa domates rendeliyoruz içine ekmek bitarafta yumurta peynir karışımı bitarafta süt cicic bebe karşımı sırf ona kahvaltı etttimek için 4-5 kase ayrı ayrı :S yesinde nasıl yerse yesin napıyım
bunada şükür biara ağzına mamadan başka bişey sürmüyordu

X