- 27 Ocak 2024
- 527
- 380
-
- Konu Sahibi imagination forever
Evet kuzum sorabilirsin genelde folik asidi düşük olan arkadaşlara vermiş doktor benim çevremde de
tatlım degerlerin iyiyse onu içme mg cok yüksek 5mg geciyor ama normalde 400mcg günlük almamız lazım yani onu genelge degerleri çok düşük olanlara veriyorlar sonra tahillerde yükseklik varsa degiştiriyorlar fazladan folik asit kullanmak bebege zarar verebilir
canım ben folidays kullanıyordum içeriğide güzel içinde folik asit d3 b6 b12 vitaminleride var ama şuanda ayrı kullandıgım vtaminin içindede oldugu için iki tane almak fazla gelir diye almıyorum vitamin bitince ondan devam ederimİçinde başka vitaminler var mı kuzum tek folik asit mi
banada gebelik düşünüyorum diye aile hekimi vermişti folbiol tabi o zaman hiç bilgim yok sadece 1 hafta kullandım kadın doğuma gittim orda tüm degerlere baktırdım baya yüksek çıktı normal aralık 4-20 arası benimki 20büyüktür işareti vardı dr onu kullanma dedi normal düşük degerde alman lazım dedi o yüzden biliyorum tabi tamamen tahlillere bakılması lazım bunu kullananda var çünkü yüksek kullandıkları halde degerleri çok yükselmiyor herkesin vucut yapısı farklı sonucta ama genelde bütün doktorlar günlük 400 mcg kullanın diyorO kadar da gebelik planlıyorum diye doktora gidiyorum hiç folik asit değerime bakilmamis resmen ya bak sinirlendim şimdi folat falan göremedim e nabizimda
Evet öyleymiş pazartesi tekrar baktircam inşallah bu sefer bakılır yani. Yüksek olunca belirtisi oluyo mu acaba nasil anlariz yüksek olduğunubanada gebelik düşünüyorum diye aile hekimi vermişti folbiol tabi o zaman hiç bilgim yok sadece 1 hafta kullandım kadın doğuma gittim orda tüm degerlere baktırdım baya yüksek çıktı normal aralık 4-20 arası benimki 20büyüktür işareti vardı dr onu kullanma dedi normal düşük degerde alman lazım dedi o yüzden biliyorum tabi tamamen tahlillere bakılması lazım bunu kullananda var çünkü yüksek kullandıkları halde degerleri çok yükselmiyor herkesin vucut yapısı farklı sonucta ama genelge bütün doktorlar günlük 400 mcg kullanın diyor
yok canım bi belirtisi olmuyor tahlilde cıkar folat degerine mutlaka baktır ama ona göre kullanırsınEvet öyleymiş pazartesi tekrar baktircam inşallah bu sefer bakılır yani. Yüksek olunca belirtisi oluyo mu acaba nasil anlariz yüksek olduğunu
Tamam canım çok teşekkürler ay iyi ki sormuş başakkkuşum yoksa bi habersiz kalacudumyok canım bi belirtisi olmuyor tahlilde cıkar folat degerine mutlaka baktır ama ona göre kullanırsın
Benim hiç yumurtlama akıntım olmaz mesela canım ama regl döngüm de çok düzenlidir. Bence o şart değilKızlar bu ay soldan yumurtladım bugün yumurtlamanın 4.günü ve sol kasığımdan bacağıma doğru acayip ağrı var sol bacağımı kaldıramıyorum bile. Bıde bu ay doktor kontrolünde ilerledim ama yumurtlama akıntısı hiç görmedim normalde ben yumurtlamayı akıntıdan takip ederdim doktor kontrolunde olmasam yumurtlamadım diyicem demem o ki yumurtlama akıntısı olmadan da yumurtlama olabiliyormuş
Bencede canım hiç kullanma ben vifolic aldım yine bildiğim yoldan gideyim dedimSorayim ya şimdi baktım da fazlası da zararli olabiliyormuş ben hiç icmeyim en iyisi tırstım .D
vifolic e devam edeyim bende dedim kuzum içinde bir sürü vitamin var onundacanım ben folidays kullanıyordum içeriğide güzel içinde folik asit d3 b6 b12 vitaminleride var ama şuanda ayrı kullandıgım vtaminin içindede oldugu için iki tane almak fazla gelir diye almıyorum vitamin bitince ondan devam ederim
yirimm seni
Benim normalde hep olduğu için garipsedim ama olmaya da biliyormuşBenim hiç yumurtlama akıntım olmaz mesela canım ama regl döngüm de çok düzenlidir. Bence o şart değil
Bu arada benim kuzenim ocean mommy kullanmış doktor önermiş onun içinde de bicok vitamin varmış o çok iyi diyordu memnunmuş baya hamilelikten sonra da kullansaydim keşke aklima gelmedi falan dedi hatta ama biraz pahalıymış heraldeBencede canım hiç kullanma ben vifolic aldım yine bildiğim yoldan gideyim dedim
vifolic e devam edeyim bende dedim kuzum içinde bir sürü vitamin var onunda
yirimm seniiyi oldu bak
Benim kuzenim de ocean mommy kullanmış doktor önermiş baya memnunum diyordu hatta hamilelikten sonra da kullansaydim keşke falan dedi aklına gelmemiş içinde bicok vitamin varmış onun da ayrıca folik asit içmesine gerek kalmamış yani ama baya pahalıymış heraldeBencede canım hiç kullanma ben vifolic aldım yine bildiğim yoldan gideyim dedim
vifolic e devam edeyim bende dedim kuzum içinde bir sürü vitamin var onunda
yirimm seniiyi oldu bak
Bunu bende merak ettim bak adet gününe 4 gün kala yumurtlama olduysa ve değerlendirdiysen 4 gün içinde nasıl tutacak bu kadar kısa sürede tutabiliyo mu tutuyosa adetin gecikecek mi ya da hamile mi kalacaksin kafamda deli sorularMerhaba kızlar bende ilk defa bu ay ovulasyon testi kullandım 24 Ocak son adet tarihim bir kaç gün sonra da ovulasyon testine başladım sonra dönem dönem kaçırdım unuttum yapmayı vs . Dün sabah uyandım kasıklarımda şiddetli ağrı bir anda aklıma geldi hemen yaptım uyanir uyanmaz iki çizgide kıpkırmızı neyse bu sabahta yaptım hafif siliklesmeye başladı tabiki günü değerlendirdik ama dört gün sonra adet günüm. Yaşayan varmı lütfen yardım
Geç yumurtlama olmuş canım yanı adet günün 4 gün sonra değilde. 14-16 gün sonra olacak. Tabi gelmez ve pozitifi görürsünMerhaba kızlar bende ilk defa bu ay ovulasyon testi kullandım 24 Ocak son adet tarihim bir kaç gün sonra da ovulasyon testine başladım sonra dönem dönem kaçırdım unuttum yapmayı vs . Dün sabah uyandım kasıklarımda şiddetli ağrı bir anda aklıma geldi hemen yaptım uyanir uyanmaz iki çizgide kıpkırmızı neyse bu sabahta yaptım hafif siliklesmeye başladı tabiki günü değerlendirdik ama dört gün sonra adet günüm. Yaşayan varmı lütfen yardım