Gebeliğe Hazırlık MART 2022 GEBELİK PLANLAYANLAR

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Selamlar herkese bu ay düzenli şekilde ilişkiye girdim bat 17 mart göğüs hassasiyeti kasık batmalari ve bel ağrısı çekiyorum ovulasyon testi kullandim yumurtlamayı da gördüm şükür o günü değerlendirdik ondan sonra da düzenli oldu zaten sizce bu belirtiler yöne pskolojik mıdır? Biraz da yorgun ve halsiz hissediyorum
İnşallah değildir canım bir kaç gün daha geçsin test yap inşallah pozitif olur.

Mesajlarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Allah hepinize nasip etsin inşallah. İnşallah sağlıkla devam eder henüz çok erken tabi. Belirtilerime vs gelecek olursam.
Çocuk denememizin 3. Ayı bu. Aslında ilk ay pek sayılmaz çünkü cok üzerinde duramamıştık. 2 ay önce folik asite başladım. Bu ayda ilk defa ovülasyon kullandım. 27 şubat ovülasyonda koyu çift çizgiyi gördüm. 28 şubat pikti. 1 martta çatladı. Biz 25-27-28-1-2 değerlendirdik. Onun dışında da gün aşırı oldu. Benim 26 şubattan beri kasık ağrım var. Ama baya şiddetli ve regl olacak gibi ağrı. Bugüne kadar devam etti. Ve sürekli akıntım oldu. Bende sadece 2 belirti vardı. Dediğim gibi yumurtalamadan bugüne kasık ağrısı ve akıntı. Son birkaç gündür de akşamları yorgunluk var ama hamilelikle ilgili mi bilemiyorum. Onun dışında göğüste acı baş dönmesi vs. Hiç olmadı. Herkesin gebeliği, belirtileri farklıdır bunu unutmayın ben de sürekli belirti aramıştım vücudumda. Bat'a 4 gün kala test yaptım negatif. Yarın regl günüm. Yani bat a 1 gün kala yapınca ikinci çizgiyi gördüm. O da baya silik. Yani çatlamadan itibaren bugün 13. Günüm. Yüksek ihtimalde Yumurtalama zamanı oldu çünkü betamda düşük 54. Henüz daha çok yeni. Söyleyeceklerim bu kadar kızlar. Tekrar dediğim gibi umarım Allah isteyen herkese nasip eder. Umarım benimde sağlıkla devam eder. Güzel dualarınızı alırım
Mesajlarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Allah hepinize nasip etsin inşallah. İnşallah sağlıkla devam eder henüz çok erken tabi. Belirtilerime vs gelecek olursam.
Çocuk denememizin 3. Ayı bu. Aslında ilk ay pek sayılmaz çünkü cok üzerinde duramamıştık. 2 ay önce folik asite başladım. Bu ayda ilk defa ovülasyon kullandım. 27 şubat ovülasyonda koyu çift çizgiyi gördüm. 28 şubat pikti. 1 martta çatladı. Biz 25-27-28-1-2 değerlendirdik. Onun dışında da gün aşırı oldu. Benim 26 şubattan beri kasık ağrım var. Ama baya şiddetli ve regl olacak gibi ağrı. Bugüne kadar devam etti. Ve sürekli akıntım oldu. Bende sadece 2 belirti vardı. Dediğim gibi yumurtalamadan bugüne kasık ağrısı ve akıntı. Son birkaç gündür de akşamları yorgunluk var ama hamilelikle ilgili mi bilemiyorum. Onun dışında göğüste acı baş dönmesi vs. Hiç olmadı. Herkesin gebeliği, belirtileri farklıdır bunu unutmayın ben de sürekli belirti aramıştım vücudumda. Bat'a 4 gün kala test yaptım negatif. Yarın regl günüm. Yani bat a 1 gün kala yapınca ikinci çizgiyi gördüm. O da baya silik. Yani çatlamadan itibaren bugün 13. Günüm. Yüksek ihtimalde Yumurtalama zamanı oldu çünkü betamda düşük 54. Henüz daha çok yeni. Söyleyeceklerim bu kadar kızlar. Tekrar dediğim gibi umarım Allah isteyen herkese nasip eder. Umarım benimde sağlıkla devam eder. Güzel dualarınızı alırım 🤍
Hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah 🙏🏻 yumurtlama ve çatlama günlerimiz aynı, ben 10. Gün erken gebelik testi ve kaset test yapmıştım negatifti. Daha sonra da tekrar test yapmadım. Sizin bata 4 gün kala yaptığınız test erken gebelik miydi acaba? Okuyunca ümitlendim açıkçası 🙈

Ah kıyamam Yaaa.. bu sefer bende eşime hiç caktirmiyorum.. kanamam oldu bitti ama ona söylemedim ben yerlesme kanaması olarak düşünüyorum.. eşim beni adetli sanıyor öyle kalsın ... bugün bende test yaptım negatif... Yanlız nette okudmda yerleşme den sonra bir kaç gün geçmesi lazımmış Mesela 5 gün sonra kanda çıkarmış ondan birkaç gün sonra idrarda.. erken davrandım sanırım 🤦🏻‍♀️@dceke
-Arwen- -Arwen- Ginnys Ginnys Papatyamelo Papatyamelo
Kuzum yerleşme kanaması yaşanmadı çevremde pek bir bilgim yok o yüzden, yumurtlamanın üzerinden ne kadar geçti?

Kuzum yerleşme kanaması yaşanmadı çevremde pek bir bilgim yok o yüzden, yumurtlamanın üzerinden ne kadar geçti?
Tam bilmiyorum ama iki hafta geçtiği kesin..
Bak sana kopyalayim internette bir yazıyı

Gebelik testi yapmak için öncelikle adetinizin gecikmesini beklemeniz gerekir. Ancak yerleşme kanamasının gerçekleşmesiyle de gebelik testi yapabilirsiniz.

Yerleşme kanaması, gebeliğin erken belirtilerinden bir tanesidir. Döllenmiş yumurtanın rahim içi tabakaya tutunmasından 6-12 gün sonra gerçekleşen bu kanama hafiftir ve lekelenme şeklinde olabilir. Kadınların üçte birinde görüldüğü düşünülen bu kanama yaklaşık olarak o ay adet görülmesi gereken zamanda gerçekleşir.

Yerleşme kanamasından 4-5 gün sonra vücuttaki hCG seviyeleri kanda tespit edilebilecek seviyeye gelir. İdrarda gebelik testlerinde doğru sonuç almak için ise 7 gün beklemek gerekebilir.

Daha önce test yapmadıysanız, yerleşme kanaması gerçekleştiğinde test yapabilirsiniz. Bazı gebelik testleri diğerlerinden daha erken sonuç verdiğini iddia etmekle birlikle çok erken dönemde test yaparsanız, yalancı negatif sonuç alabilirsiniz. Bu nedenle yerleşme kanaması yaşadığınızı ve hamile olduğunuzu düşünüyorsanız, tekrar test yapmayı ya da doktora gitmeyi ihmal etmeyin

Ben adetim geciktiği için gittim gebelik yoktu hala yok bebek reglide yok hormon bakmadı burada bakmıyorlar hatta gebeliğe bile idrarla bakıyorlar almanyada böyleymiş neyse daha önce bastırdığında gelmeden önce Tr de herşey normalde ve geçen ay doktor gitiiğimdede muayene ile yine herşey normal demişti kendi de şaşırdı beklemedeyim bu arada o folekül yok desende ben testte gördüm değerlendirdim
Testte yumurtlamayı, çatlamayı gördün mü canım?

A
Çocuk denememizin 3. Ayı bu. Aslında ilk ay pek sayılmaz çünkü cok üzerinde duramamıştık. 2 ay önce folik asite başladım. Bu ayda ilk defa ovülasyon kullandım. 27 şubat ovülasyonda koyu çift çizgiyi gördüm. 28 şubat pikti. 1 martta çatladı. Biz 25-27-28-1-2 değerlendirdik. Onun dışında da gün aşırı oldu. Benim 26 şubattan beri kasık ağrım var. Ama baya şiddetli ve regl olacak gibi ağrı. Bugüne kadar devam etti. Ve sürekli akıntım oldu. Bende sadece 2 belirti vardı. Dediğim gibi yumurtalamadan bugüne kasık ağrısı ve akıntı. Son birkaç gündür de akşamları yorgunluk var ama hamilelikle ilgili mi bilemiyorum. Onun dışında göğüste acı baş dönmesi vs. Hiç olmadı. Herkesin gebeliği, belirtileri farklıdır bunu unutmayın ben de sürekli belirti aramıştım vücudumda. Bat'a 4 gün kala test yaptım negatif. Yarın regl günüm. Yani bat a 1 gün kala yapınca ikinci çizgiyi gördüm. O da baya silik. Yani çatlamadan itibaren bugün 13. Günüm. Yüksek ihtimalde Yumurtalama zamanı oldu çünkü betamda düşük 54. Henüz daha çok yeni. Söyleyeceklerim bu kadar kızlar. Tekrar dediğim gibi umarım Allah isteyen herkese nasip eder. Umarım benimde sağlıkla devam eder. Güzel dualarınızı alırım
Hayırlı olsun bebeğiniz :)
Akıntın yumurtlamadan kaç gün sonra başladı her gün mü geliyordu çok/az?
Rengi kıvamı nasıldı?

biliyorum negatif test ama birde siz bakin.. belli olmaz bu işler.. üçlü olan eski olanlar geçen aya ait.. biliyorsunuz ozaman da gebeydim ama adetim gectikten sonra bakmaitim o tetslere..

A airy-fairy -Arwen- -Arwen- Ginnys Ginnys partalina_ partalina_ Dilos6342 Dilos6342 Papatyamelo Papatyamelo OKYANUS302 OKYANUS302
PrensesAriel PrensesAriel bacım sanırım senin tecrübem varmış bu konuda 😁
ve diğer kızlar 🤷🏻‍♀️
Bu arada bilmeyenlere adetimden erken adet gören biryim.. sat 13 Şubat.. 10 mart yerlesme kanaması gibi bir kanama gorudm 12 mart bitti tamamen

Eklentiler

• IMG_20220313_120023.jpg
    IMG_20220313_120023.jpg
    73,7 KB · Görüntüleme: 87
  • IMG_20220313_144601.jpg
    IMG_20220313_144601.jpg
    70 KB · Görüntüleme: 84
  • IMG_20220313_145334.jpg
    IMG_20220313_145334.jpg
    31,3 KB · Görüntüleme: 74
  • IMG_20220313_145816.jpg
    IMG_20220313_145816.jpg
    61,1 KB · Görüntüleme: 90
Hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah 🙏🏻 yumurtlama ve çatlama günlerimiz aynı, ben 10. Gün erken gebelik testi ve kaset test yapmıştım negatifti. Daha sonra da tekrar test yapmadım. Sizin bata 4 gün kala yaptığınız test erken gebelik miydi acaba? Okuyunca ümitlendim açıkçası 🙈
Saolun Allah size de nasip etsin inşallah. Yok kasetti kuruma çizgisi bile yoktu 😂 en erken reglden 1 gün önce yapın bence.

Selamlar herkese bu ay düzenli şekilde ilişkiye girdim bat 17 mart göğüs hassasiyeti kasık batmalari ve bel ağrısı çekiyorum ovulasyon testi kullandim yumurtlamayı da gördüm şükür o günü değerlendirdik ondan sonra da düzenli oldu zaten sizce bu belirtiler yöne pskolojik mıdır? Biraz da yorgun ve halsiz hissediyorum
Bel ağrısı hariç bütün belirtilerimiz aynı benimde bat 18 mart.psikolojikte olabilir olmayabilirde. Vucudumuz bazen oyun oynayabiliyor. İnşallah güzel haber alırız.

Arkadaşım senin tam koyumuydu peki benimde 6 gün gecikti az önce ovaluasyon yaptım orta koyulukta çıktı. Daha önce adetim geleceği zaman yaptığımda ç ıkmamıştı bende unitlendim biraz. Birde son günlerde adetim yerine sürekli beyaz akıntım geliyor. Testini az önce yaptım şu şekilde bir bakabilir misin rica etsem.
bak kuzum batıma bir hafta kala çıkan ovü testlerim.

Eklentiler

• IMG_20220304_121350.jpg
    IMG_20220304_121350.jpg
    69,7 KB · Görüntüleme: 85
biliyorum negatif test ama birde siz bakin.. belli olmaz bu işler.. üçlü olan eski olanlar geçen aya ait.. biliyorsunuz ozaman da gebeydim ama adetim gectikten sonra bakmaitim o tetslere..

A airy-fairy -Arwen- -Arwen- Ginnys Ginnys partalina_ partalina_ Dilos6342 Dilos6342 Papatyamelo Papatyamelo OKYANUS302 OKYANUS302
ve diğer kızlar 🤷🏻‍♀️
Bu arada bilmeyenlere adetimden erken adet gören biryim.. sat 13 Şubat.. 10 mart yerlesme kanaması gibi bir kanama gorudm 12 mart bitti tamamen
Canım bunlar erken gebelik mi? Tekli olanlarda çok hafif görüyorum gibi ama burda önemli olan tam olarak yumurtlamanin üstünden kaç gün geçtiği. Birde başka testle daha denemeni öneririm çünkü biliyorsun benim başıma geldi değerim yükselmesine rağmen bi markanın testi negatif çıkıyordu

Kızlar merhaba ben 2 gün önceden kırmızıları gördüm bugün adet oldım. Salı günü işin doktora randevu aldım kontrol İçin hemde hormon testi talep edicem. İlk muayene nasıl oluyor ilk defa gidicem tedirginim biraz. Hastayım alttan bakar mı kusura bakmayın çok açık sordum. 4 aydır deniyoruz olmadı artık olacağı varsa da stresten olmayacak artık çok takmaya başladım 😞

Havuç bir şey yapmazzzz yiyebilir eğer regli günü değilse yumurta çatlamıyordur ve çatlamasa kist oluşur eğer regli yakınsa ve hala çayçtlaöıuorsa o zaman gebelik ihtimali göz önünde bulundurulur
kuzum bence arakadaşımız hamile onunda süreci ben gibi geç döllenme olmuş ovü testleri uzun süredir iki çizgi her çatlama olamayan yumurta kiste dönüşmüyor bunu doktora bizzat sormuştum. bebek varsa ve tutunmaya çalışıyorsa havuç belki olumsuz etki yaratabilir diye dedim. Her iki durumda da inşallah arkadaşımız hamiledir ❤️❤️

ve diğer kızlar 🤷🏻‍♀️
Hafif ince bi çizgi var gibi bide Boyle bak filtreli 2 gün daha gecsın bi daha yap koyulascak mı

Eklentiler

• IMG_20220313_173640.jpg
    IMG_20220313_173640.jpg
    68,7 KB · Görüntüleme: 79
  • IMG_20220313_173604.jpg
    IMG_20220313_173604.jpg
    62,1 KB · Görüntüleme: 72
Back