Gebeliğe Hazırlık Mart 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Nasil anlamis kalin oldugunu😐ben sordum ancak tup asamasinda belli olur dedi.folik asit yazmadi bu ay bana q10 mu kullansam🤭
Ultrasonda muayenede oldum canim😊 orada olcu falan yapiyorlar ya sordum aciklama olarak yapti. Yalniz o vitamini doktoruna danis istersen canim sayisiz marka var banada isim vermedi 1 ay daha kullanacagim folik asiti sonra ara verilip kullanilacak. Bende eczaci tanidiklarimizdan fikir alayim demistim de onermediler dr vermeden alma hormonlarina bagli kullan demisti. Bugunde sukur normal cikti dogal sekilde denemelere devam😊

Aynen canım yumurtlama işareti o. Bende polip var. Dr o yüzden takip ediyor bu ay. Eğer hamile kalmazsam sonraki polip i alacakmış cerrahi işlemle. Gebeliğe engel mi değil mi görelim dedi.
Kızlar bide benim bugün çatlamış yumurtam ama bi baktıki büyümüş bir yumurta daha var. Şok oldu doktor. Bu ay ikinciye yumurtlayacaksın dedi. Ve tutarsa çift yumurta ikizi olur dedi. Ay çok şaşırdım ya? Ne yapsam bilemedim de😁😂
benim doktor çok karamsar konuştu ya polipi kesin almamız lazım vs ama forumlarda okudum. o şekilde hamile kalan da doğuran da çok normalde polipten kaynaklı bir şikayetim de yok eşimde de zaten sperm sorunu olduğu için hemen acele etmek istemedim histereskopi için.

Aynen canım yumurtlama işareti o. Bende polip var. Dr o yüzden takip ediyor bu ay. Eğer hamile kalmazsam sonraki polip i alacakmış cerrahi işlemle. Gebeliğe engel mi değil mi görelim dedi.
Kızlar bide benim bugün çatlamış yumurtam ama bi baktıki büyümüş bir yumurta daha var. Şok oldu doktor. Bu ay ikinciye yumurtlayacaksın dedi. Ve tutarsa çift yumurta ikizi olur dedi. Ay çok şaşırdım ya? Ne yapsam bilemedim de😁😂
ay ne güzel canım ikiz bebek inşallah hayırlısını versin Rabbim

Yaa ne güzel 2 yumurta birden olgunlaşırsa zaten ikiz olur çünkü illaki döllenir canım olgunlaştıktan sonra.. Hayırlısı olsun hakkında

Kızlar benim bu aralar çok moralim bozuk ne yapacağım bilmiyorum. Evleneli 2 sene oldu eşimin işi dolayısıyla düzenli bir hayatımız olmadı ancak düzen kurduk derken bu sefer başka şeyler çıktı yine ertelemek zorundayız. Hadi tamam neyse diyeceğim kısa süre ara vereceğiz ama bu sefer de yine denemeye kalktığımızda 2-3 yıllığına farklı yerlerde kalmamız gerekebilir. Bu olaylar beni 30 yaşıma getirecek ve bir sorun var mı yok mu ikimizde de bilmiyoruz. Nasıl bir çıkar yol bulacağım yoruldum. Çok istiyorum bir evlat bu ay 3. Denememiz olacaktı ovulasyonla 2 ay denedik olmadı bir sorun olduğunu düşünmeye başladım artık. Biraz uzun oldu ama içimi dökmek istedim 😔

Önceki gün değerlendirdiysen sorun olmaz 72 saat yaşayabiliyor spermler .görev gibi olunca gergin oluyo insan hakveriyorum onlarada .sıkma canını olcak inşallah 🙏
Değerlendirdik bakalım ama garanti olsun istiyordum. Nasip bakalım:KK43:

Onceki degerlendirdiklerin de yeterli olabilir aslında. Sen yine de ilk fırsatta kandır
Kendine güveni de azaldı. Çok hassas bu konularda morali bozuldu hemen uyudu. Ona da üzüldüm. Neyse yapacak bir şey yok.

Yok artık olurmu öle şey karı koca arasında neden günah olsun ha şöle derlerse anlarım o gece ibadetle geçse daha makbul olur ama günah olur mu hiç
Yani ben zaten namazda kıldım hani şimdi bebek için hacet namazı falan da kıldım. Rabbim mübarek günün yüzü suyu hürmetine belki dualarımızı kabul eder..

Kızlar benim bu aralar çok moralim bozuk ne yapacağım bilmiyorum. Evleneli 2 sene oldu eşimin işi dolayısıyla düzenli bir hayatımız olmadı ancak düzen kurduk derken bu sefer başka şeyler çıktı yine ertelemek zorundayız. Hadi tamam neyse diyeceğim kısa süre ara vereceğiz ama bu sefer de yine denemeye kalktığımızda 2-3 yıllığına farklı yerlerde kalmamız gerekebilir. Bu olaylar beni 30 yaşıma getirecek ve bir sorun var mı yok mu ikimizde de bilmiyoruz. Nasıl bir çıkar yol bulacağım yoruldum. Çok istiyorum bir evlat bu ay 3. Denememiz olacaktı ovulasyonla 2 ay denedik olmadı bir sorun olduğunu düşünmeye başladım artık. Biraz uzun oldu ama içimi dökmek istedim 😔
Canım hemen illa bişey vardır diye düşünme bu bence birazda yapı meselesi. Benim eşimde mesela görev nedeni ile yanımda değildi ilk evlendiğimde. Mesela eşim göreve gittiği gün ben hamile olduğumu öğrendim hamileliğimi yalnız geçirdim.. Sen üzülme ve de sakın illa bi sorun var diye kafana takma. Çünkü vaktını beklıyor dur. Hayırlı zaman da gelsin inşallah bebeğiniz

Ben şunu anladım hayatta hiçbir şey ertelemeye gelmiyor. Eğer evlilik oturduysa seviyorsan çocuğu erteleme. İleride olmazsa daha çok üzülürsün

IMG_20210219_131540.jpg
hanimlar Çarşamba pikti. Bugün böyle çıktı. Birde kahve leke gelmeye başladı. Sizce yumurtam mı catladi

Bende aynı bu dertten olanlardanım. Eşimle çok bir arada olduğumuzda 1 hamile kaldım düşük yaptım sonrası çok bir arada olamadık sürekli birşeyler çıktı benim işim onun işi ayrı yerde. bende o süreçte hiç takmadım acelesi yok filan olur bir tane oldu iki de olur sanırsam dedim bu işin bu kadar zor olduğunu hiç düşünemedim 1 yılım pandemiyle geçti maddi imkanlar için çalışmak zorundayız. Seni çok iyi anlıyorum benimde hiçbir sorunum yok lakin adam da olmaması büyük sorun 😌ovulsayon zaten bu yüzden kullanıyorum. Peki eşin nereye gidiyor çok mu uzağa gidiyor üzüldüm senin içinde. Ne zamandır evlisiniz? Çok yeni denemeleriniz hemen olmaması normal. Yeni evliyseniz olmaması doğal. Herkes bir değil ki. 🙈

X