Merhaba canım, çok az bi vakit kalmış, hayırlı olsun şimdiden :) ben beyaz esyada bosch yada siemens , TV de samsung öneririm. Halı biraz karışık her markanın iyi serileri var, içinde yün olduğunda leke tutuyor diye biliyorum ona dikkat edebilirsin. Mutfak eşyalarını tamamlamışsındır onlara çok girmiyorum o yüzden, varsa bi sorun yanıtlarım.
Mobilyaya gelincede tam üstüne gördüm konuyu :) ben şuan bekar evimde tek yaşıyorum, koltuklarım çok eskidi değiştirmesem idare edilecek gibi değil, değiştirsem 3-4 yıl sonra evlenirsem yazık günah atılacak diye uygun bişiler bakmak istedim hafta sonu mobilya baktık. Aman Allahım ateş pahası :)) Şunu anladımki idare ediyim 3 yıl sonra atarım diyebileceğin bi koltuk bile 1.500 TL den başlıyor. En iyisi adam akıllı bir şey bakayım evlenince oturma odamda kullanırıma çevirdim olayı çünkü çok dandik şeylere bile fahiş fiyat biçiyorlar. anladığım şu ki kalite sıralamasında sunta en kötüsü. MDF bir üstü eh işte. Onun bir üstü ise Yonga Levha. Fabrikasyon bi çok firmanın kullandığı bi ürün kötü diyemem ama ağaç mobilya gibi olamaz tabi. Masif diye geçenlerde ağaç oluyor işte. En güzeli bunlar. Ama pahalılar tabii. Aldora mobilyadan bi koltuk takımı begendim bana kalırsa gayet sağlamdı kasası ağaçtı ama aldora hakkında çok şikayet okuyunca vazgeçtim.. korktum açıkçası. Enzadan da elena modelini beğendim en uyguna burda buldum. 3lü + 2li koltuk takımını 2.500 e bıraktı. ve ayakları vs gürgen. Yani masif. Kelebek mobilyanında sağlam olduğunu düşünüyorum. çok bişey beklemeyerek girdim ama kaliteli geldi ürünleri. Doğtaşa girdim, yemek odalarında mesela Retro diye bir modeli vardı yonga levha. Birde noble diye bir modeli vardı masif ağaç. Ciddi fiyat farkı var. Buranın yonga levhalarınıda başarılı buluyorum. Ama örneğin istikbal ve bellonanın yonga levhaları çok başarısız bence görüntü olarak haketmiyor parasını çalışma masası gibi duruyo..
gez dolaş anlıyorsun kalite farklarını canım sorun olursa buralardayız