Marilyn Monroe

19736123915529472511045.jpg
gülmek bi insana anca bu kadar yakışabilir :69:

hiç dip boyası gelmiş resmi yok, özenli kadınmış.bizimkiler boyası gelmiş saçla klip, film bile çekiyorlar:68:

Dünyanın en güzel kadınlarından.
Çook beğeniyorum.
Resminin baskılı olduğu birçok elbisem ve çantam bulunmakta :69:

Herkese güvenmezdi
Anne, Marilyn'in 1943-62 yılları arasında yazdığı yüzlerce not, şiir ve mektupları yayımlamaya karar vermesini şöyle anlatıyor: “Bir gün, kağıtlarımı toparlarken onun notlarını bir daha gözden geçirdim. Yazdığı şiirleri okumak gözlerimin yaşarmasına sebep olunca onları yayınlama zamanının geldiğini düşündüm.”
Fiction&Cie yayınevinin yöneticisi Bernard Comment'le iletişime geçen Anna, “Mektuplar için pek çok teklif aldım ancak şiirler için bu bir ilkti. Bütün editörler onları ele geçirmek için milyonlarca doları gözden çıkarmaya razıydı. Bense edebi ve sanatsal, 'gerçek' bir kitap istedim” diyor.

Bir ikonun bilinmeyen yüzü
Marilyn'in el yazısıyla yazdıkları, onun duyarlılığını, nüktedanlığını, şiddetli yalnızlığını ve zekasını ortaya çıkarıyor:
“Yalnızım!!! / Ben yalnızım her zaman yalnızım / Ne olursa olsun / Yalnızım, yalnızım” veya
“Artık eskisi gibi ürkek bir kız çocuğu değilim /Unutma, dünyanın tepesinde oturabilirsin (ama yine de öyleymiş gibi hissetmezsin)”

Yazı: Michéle Fitoussi 06 Kasım 2010

29wof0g.jpg

8da10b7f.jpg

38d17155.jpg

114f0784.jpg

Güzel bir kadın. Ama bir arkadaş daha belirtmiş, ne kadar yüzü gülerse gülsün bir dram yatıyor sanki altında.
Zoraki gülümsemeleri var, mutluluktan değil.

mm_032.jpg

Back
X