- 31 Mayıs 2019
- 7.259
- 17.453
-
- Konu Sahibi Cogsicagtir02
Ben manuel kullanabiliyorum. Otomatik bana cok zor geliyorMerhaba arkadaslar. Bu konu bana dert oldu resmen.2 yıldır ehliyetim var. Araba almak istiyorum. Sadece ehliyet alabilecek kadar öğrendim. Vites geçişlerim de iyiydi aslında. Ama bende heyecan panik oluyordu. Otomatik araba fiyatları cok yüksek malum. Normal manuel bir araba alıp,iyice öğrenmek istiyorum. Ama cok da korkuyorum, kullanamazsam diye. Sürekli aklıma ya kaza yaparsam nasıl olacak, aniden önüme bir sey cıkarsa, debriyaj fren nasıl yaparım diye düsünüyorum. Aranızda benim gibi olup suan hiç bir sıkıntı olmadan kullanan var mı. Ayrıca çevremde otomatik kullanan cok kimse yok o yüzden de manuel almak istiyorum. Lütfen bana biraz cesaret verir misiniz
Yaparsin herkes yaptigina gore zor olmamali demi ilk trafige cikma alistir kendini kirsal yerlerde sonra trafige cikarsinehliyet alırken kullanıyordum iyi sayılırdım ama 2 yıldır hic direksiyona gecmedim. Ayrıca hic trafige de cıkmadım
yaniii umut hep vardır... Trafikteki insanlara bir bak kimler kimler kullanıyor sen mi kullanamayacaksın ayrıca birkaç ay sonra her şeyi otomatik bir şekilde yapabildiğini fark edeceksin. Aslansın yaparsınMerhaba arkadaslar. Bu konu bana dert oldu resmen.2 yıldır ehliyetim var. Araba almak istiyorum. Sadece ehliyet alabilecek kadar öğrendim. Vites geçişlerim de iyiydi aslında. Ama bende heyecan panik oluyordu. Otomatik araba fiyatları cok yüksek malum. Normal manuel bir araba alıp,iyice öğrenmek istiyorum. Ama cok da korkuyorum, kullanamazsam diye. Sürekli aklıma ya kaza yaparsam nasıl olacak, aniden önüme bir sey cıkarsa, debriyaj fren nasıl yaparım diye düsünüyorum. Aranızda benim gibi olup suan hiç bir sıkıntı olmadan kullanan var mı. Ayrıca çevremde otomatik kullanan cok kimse yok o yüzden de manuel almak istiyorum. Lütfen bana biraz cesaret verir misiniz
Manuelin verdiği zevki vermiyor otomatik panik yaparsanız her ikisinide kullanamazsınız bir kaç gün özel ders alırsanız pratik yapmış olursunuzMerhaba arkadaslar. Bu konu bana dert oldu resmen.2 yıldır ehliyetim var. Araba almak istiyorum. Sadece ehliyet alabilecek kadar öğrendim. Vites geçişlerim de iyiydi aslında. Ama bende heyecan panik oluyordu. Otomatik araba fiyatları cok yüksek malum. Normal manuel bir araba alıp,iyice öğrenmek istiyorum. Ama cok da korkuyorum, kullanamazsam diye. Sürekli aklıma ya kaza yaparsam nasıl olacak, aniden önüme bir sey cıkarsa, debriyaj fren nasıl yaparım diye düsünüyorum. Aranızda benim gibi olup suan hiç bir sıkıntı olmadan kullanan var mı. Ayrıca çevremde otomatik kullanan cok kimse yok o yüzden de manuel almak istiyorum. Lütfen bana biraz cesaret verir misiniz
Manuel arabada otomatik araba değil miOtomatik vites çok kolaylık ama vites geçişleriniz iyiyse manueli biraz pratik ile yaparsınız bana göre mauel daha zevkliöteki ne öyle hiç araba kullanıyor gibi değiller
Aa öyle miBen manuel kullanabiliyorum. Otomatik bana cok zor geliyor
Panik yapıyorum evet. Hele akan trafikte nasıl yaaprım diye kendimi üzüyorum. Ama kullanmak da cok istiyotrumBütçen hangisine el veriyorsa onu al. Senin durumun panik yapmak panik anında manuel otomatik farketmiyor. tekrar kullanımı öğrendiğin zaman birazda pratik yaparsın çözülür ...
İnsallah tesekkür edeerimBende manuel kullananlardanım.
İnan bana otomatiğe göre daha keyifli.
Kendine güvensin gerisi geliyor zaten
Evet manuelin böyle bir dez avantajı da varManual araba kullanınca gideceğin yere daha çabuk var muyorsun ya da madalya takmiyorlar çok zorlama yani olmasa otomotik alırsın bu sırada biraz ders al..evet otomotik biraz daha pahalı ama uygun olanlarida var gerçi arabalirin hepsi şuan çok pahalı..ama ben ikisini de kullana bilmeme rağmen özelikle otomotik uzun yolarda daha çok seviyorum diğeri bacak kaybına yol açabiliyor çünkü acayip yoruyor bence..
Aynı sizin gibiyimBenim de manuel araç kullanma konusunda korkularım var, bir ara eşim çalıştırdı.ilk kez vites değiştirme debriyaj cart curt görüyorum bu ne be böyle, sürekli kafada olan kurgu yokuşa geldiğinde düşür, dönüş yaparken düşür, hızını artırırken vites yükselt filan. Acayip panik olmuştum. Kış geldi çalışmayı bıraktık, baharda tekrar deneyeceğim ve bu sefer yapacağım. Herkesin yaptığı şeyi ben neden yapmayayım, gerizekalı değilim sonuçta tarzı cümlelerle kendimi rahatlatıyorum size de tavsiye ederim