- 2 Ocak 2021
- 2.232
- 1.104
- 32
-
- Konu Sahibi Cogsicagtir02
Yok asla aileden ders alamam. Bir sürücü kursundan ders alacağım insallah. Yapabilirim umarım cok istiyorumRahatlıkla üstesinden gelirsiniz hiç tasalanmayın bunun için diğer üyelerimizin de dediği gibi. Ben de özellikle manuel istemiştim, manuel kullanamadı gibi olmasın diye kendimle bir yarıştı kısmen benimkisi. Sonrasında da hiç otomatik kullanma isteğim olmadı. Bir üyemizin de yazdığı gibi otomatik araba kullanımında (otomatik kullanan 1-2 kişinin yanında oturduğum zaman) aynı sürüş hissini verebilir gibi gelmemişti bana da. Tabi ki her şey tercih meselesi, isteyen dilediğini kullanır. Ancak başarırsınız merak etmeyin. Sadece destek alırsanız iyi olur manuelde biraz hakimiyet kazanmak için destek gerekli en başta. Özel ders alırsanız (Profesyonel ders öneririm kesinlikle, yakın desteği, ailedeki erkeklerin desteği vs değil, onların ne yaptın vs demesi, değişik tepkiler vermesi zira stresinizi artırabilir) belirli bir sürede çok hızlı ilerleme sağlayacaksınız inanın.
Evet biraz alıskanlık diyorlar da ben sadece ehliyet alırken kullandım. Araba alınca cok alıstırma yapacağım insallahTrafiği sürekli dur kalklı bir yerde yaşamıyorsanız manuel ve otomatik arasında pek fark yok, kullanırken debriyaj vs aklınıza gelmez bile düşünmeden kullanıyosunuz zaten.
Otomatik arabalar cok yüksek fiyat olarak. O yüzden almak istemedim. Yani cok borca da girmek istemiyorumYapmasina yaparsin ama gerek var mi?
Benim ehliyetim bile sadece otomatik ehliyeti.
Bas gitsin bas dursun, cocukkenki akulu arabalarimizin az buyugu.
Tertemiz.
Ha desen ki manuel araba var bosta, bunu kullanabilir miyim. Tabi ki kullanirsin. Ama yeni alinacaksa...
Gercekten yürüyen merdiven varken yandaki merdivenden kendin yürümek gibi.
Öyle mi diyorsunuzHer ikisininde kullandım kesinlikle otomatik araba asansöre binmek gibi durumunuzu düzeltip otomatik alin
Tesekkür ederimBende yeni öğreniyorum aracımız manuel korktuğum gibi olmadı her gün biraz daha yol alıyorum çok başındayım ama yapılamayacak gibi değil mantığı öğrenip pratik yapmak gerek
Ehliyetim yok eşim iyi bir şoför o öğretiyor biraz pratik kazandıktan sonra ehliyete başvuracagım inşallah
Yalnız değilsiniz sadece biraz cesaret gerek bol şans
Ders almadan asla trafige cıkmam zaten. Ders almayı düsünüyorumGeçer o da zamanla. Araba uzvunuz gibi oluyor bir süre sonra. Siz yine de kendi aracınızla bi özel ders alın. Bana çok faydası olmuştu. Bir de araca iyice hakim olduktan sonra alabilirseniz güvenli sürüş teknikleri dersi öneririm.
İnsallah ben de kullanebilirimAraba kullanmayi manuel arabada ogrendim hala manuel araba kullaniyorum. Otomatik araba alissam belki kullanirim ama su an icin kullanamiyorum. Elim hep vites ariyor otomatik arabada
Allah affetsin ben de bazen öyle diyorumKullanırsınız. Ne gerizekalılar kullanıyor. Pratik yapmanız lazım sadece
Cesaret edemiyorum ama otomatik de alsam düsük bir model alacağım öyle de olsun istemiyorumBen de ogrenmeye calisiyorum. 7 yil once aldim ehliyeti ama bir turlu pratik yapacak hevesim ve cesaretim olmadi. Ama kafaya koydum ve bugun basladim. Bizim arabamiz manuel, o yuzden mecbur onu ogrenmem gerek. Otomatik alacak durumda degiliz su an. Ama siz cesaret edemiyorsaniz otomatik alin. Keske bizimki de otomatik olsaydi.
Otomatik araclar yüksek suanda. Alsam düsük model almak zorunda kalacağımVar olan araç manuel olsa tamam da yeni alacaksınız otomatik vites candır diyorum ben.
Neden manuele şartliyorsunuz kendinizi?
Kullanmaya gelince elbette kullanırsınız, biraz pratikle.
Merak etme bir sure sonra aliskanlik haline geliyor, vitesleri falan dusunmeden ceviriyorsun. Yaparsin.İnsallah ben de kullanebilirim
Yavas yavas olur bu kadar buyutmeyin. Ben de sizin gibiyim ama bir yerden sonra zorunluluk aslinda. Benim iki kucuk cocugum var, Allah korusun acil birsey olsa esimi beklemek zorundayin ya da taksi cagirmaliyim. Neden? Herkes yapabiliyorsa biz de yapabiliriz.Cesaret edemiyorum ama otomatik de alsam düsük bir model alacağım öyle de olsun istemiyorum
Çok haklısınız. Ben de onun icin istiyorum. Acil bir sey olsa araba kullanmak gerekse yapamıcamYavas yavas olur bu kadar buyutmeyin. Ben de sizin gibiyim ama bir yerden sonra zorunluluk aslinda. Benim iki kucuk cocugum var, Allah korusun acil birsey olsa esimi beklemek zorundayin ya da taksi cagirmaliyim. Neden? Herkes yapabiliyorsa biz de yapabiliriz.
Çok tesekkür ederim insallahMerak etme bir sure sonra aliskanlik haline geliyor, vitesleri falan dusunmeden ceviriyorsun. Yaparsin.
Aynen hiç ugrasmayin debriyajla vitesle mis gibi alın otomatik araciniziÖyle mi diyorsunuz