Manuel araba kullanabilir miyim ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben manuelde öğrendim ama işe gidiş gelişim çok trafikli ve çileli olduğu için hep otomatik kullandım. Endişeleriniz manuel arabaya özgü şeyler değil otomatik arabada da aynı şeyler başınıza gelebilir. Debriyaj dediğiniz şey de zaten çok ekstra çaba sarf etmeyi gerektirmiyor, hatta bazen otomatikten daha avantajlı bile olabiliyor. Direksiyon hakimiyetiniz çok iyi olmalı ve ayna kontrolü yapmayı alışkanlık haline getirmelisiniz. Manuelde maksimum stop ettirirsiniz, o zaman da yakarsınız dörtlüleri tekrar çalıştırırsınız.

Arabadan saymayan yok ki, konu sahibinin belli ki kısıtlı bütçesi var eğer manuel kullanmak durumundaysa kullanılır sıkıntı olmaz diyoruz. Özellikle kalabalık şehirde otomatik elbette daha rahat fakat manuel de "off çok zor ya" değil yani, pek farkı yok.

Size istinaden yorum yapmış gibi mi olmuşum anlamadım herhangi bir yorumunuzu okumadım. Ve arabadan saymayan, akülü araba falan yakıştırması yapan etrafımda çok var
Ve de evet diğer söyledikleriniz için aynı fikirdeyim zaten. İkisini de kullanıyorum, manuelin zor oldugunu vurgulamadım, ama benim tercihim otomatik

Yok bana istinaden demiş olmadınız olsa da problem değil bilgi alışverişi yapıyoruz, konuda manueli tavsiye edenler otomatiği beğenmediğinden değil konu sahibinin bütçesi kısıtlı olduğu için tavsiye etti ondan yazdım keşke arabalar ateş pahası olmasa, bütçe de varsa otomatik vites alınır tabi, isteyen akülü araba desin kullanımı rahat mı rahat önemli olan o. Manuel de kullanılır ama elde o varsa, ben dümdüz ve geniş bir iç anadolu şehrindeyim otomatikmiş manuelmiş fark etmiyor.

Manuel kullanırsınız tabi ama biraz zorlayıp otomatik almak en iyisi.

Babamın arabası manueldi. Manuelde aldım ehliyeti. Babamın arabasınıda arada bir kullandım. Evlendim bir ara araba kullanmadım esimin arabası manueldı esime dedim biraz seninle surersem hatırlarım bu arada cocugum oldu. Esim arabayı otomatiğe cevirelim ben yokken cocuk olacak arabada stop ettirirsen arkandan kornaya basarlar panik olursun cocukla dedi arabayı değistirdik otomatik araba aldık.

Bu arada esim otomotiv sektorunde ve bir daha hic manuel araba almadık.

Artık manuel uretmeyen markalar var. Mesela bizim son aldigimiz arabanın otomatik olması standart ozelliği yani arabanın manueli yok.

Cok yakın bir zaman dileminde olmasa bile ilerleyen zamanlarda manuel tamamen silinecek piyasadan.

Hiç kendinizi kasmayın otomatik araba alın aralarındaki fark daglar kadar değil.

Ayy manuel araba candır daha zevkli benim için. Emin olun alışırsınız bu korkular geçer yavaş yavaş. Ben mesela ilk kullandığım zamanlar yanımda biri olduğunda daha çok heyecanlanıyordum. Tek başıma daha rahat kullanıyordum. Bence yapabilirsiniz. Kötü düşünmeyi bırakın iyi düşünün.

Ehliyeti manuel aldım .Fakat yıllardır otomatik kullandım .Otomatik araba trafikte ve her koşulda daha rahat .Yeni alacaksan kesinlikle acele etme olmuşken otomatik al .

Ben her ikisinide kullaniyorum,kaza riski ayni ,bence iyice ogrenmeden trafige cikmayin ,ders alin

Otomatik varken neden hala manuel araba uretiyorlar hic anlamiyorum
Bence otomatik daha çok üretiliyor.Yani daha kullanışlı çünkü. Manüel olani kullanmak daha zevkli vs diyorlar ama sabahın 7.30unda herkesin telaşla ise gitmeye çalıştığı vakitlerde zevk olsun diye arabaya binmiyoruz ki. Sürekli dur kalk. Yeşil yandığında bile geçeme tekrar yeşil yansın yine geçeme trafiği oluyor sabah. Şartlar sağlanıyorsa kesinlikle otomatik alınmalı diyorum keyfekeder sürülmeyecekse.

Kardesim surundu resmen ehliyeti alabilmek icin sonra aldi sukur ama hep vitesi degistirip hem suremiyordu gitti otomatik kullandi bir sene simdi manuele gecti yani oluyor biraz caba gostermen gerekiyor sadece
ehliyet alırken kullanıyordum iyi sayılırdım ama 2 yıldır hic direksiyona gecmedim. Ayrıca hic trafige de cıkmadım

çok sükür bir problemim yok. Sadece panik yapıyorum

çok sükür bir problemim yok. Sadece panik yapıyorum
Geçer o da zamanla. Araba uzvunuz gibi oluyor bir süre sonra. Siz yine de kendi aracınızla bi özel ders alın. Bana çok faydası olmuştu. Bir de araca iyice hakim olduktan sonra alabilirseniz güvenli sürüş teknikleri dersi öneririm.

Evet fren yapmak gerekirken debriyaj fren yapın diyordu hocam. Direk fren de mi yapılıyor

İnsallah ben de kullanırım ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…