Mantıksız mı sanki ? Sevmiyor da galiba ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Önceki konunuzu hatırlıyorum.
Mantık evliliği için biraz mantıksız bir adam gibi geldi bana.Darılmayın ama.
Masraftan kaçmak için düğün istemiyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Varlık içinde yokluk gibi.
Ben olsam onun sunduğu şartları kabul etmek yerine kendi seceneklerime bakardım.
Oturmak istediğiniz evi ona gösterip bunu istiyorum deyin.Madem
Off yani artık var ya, bu ilişkiye inancım kalmadı ela diyip düğün günü kızı terk eden doktor leventi çok iyi anlıyorum 🤦🏻‍♀️

👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 😘😘😘

Şunu da eklemek isterim ki ben teklifi kabul ettiğimde nişanlımı seviyordum, sevmiştim. O zamanlar açtığım konuyada geldim yazdım içim kalbim ısındı evlenme kararı aldım diye. Sevmeden böyle bir evliliğe de girişmedim. Fakat sonraki hareketler soğuttu beni. İnsanlar 20 yıllık aşık oldukları eşlerinden soğuyor. Ben de soğuyabilirim normal.
Evet ben biliyorum önceki konuları da. Para için kendinden 20 yaş büyük çirkin bir adamla evlenmek gibi bir çıkar ilişkisi değil bu, işin içinde sevilmek ve el üstünde tutulma isteği var, bu da içindeki sevgi eksikliğiyle alakalı kesinlikle. ben çok iyi anlıyorum seni bunu anlamak için benzer şartlarda büyümek gerek zaten dışardan göründüğü gibi değil hiçbir şey

Dediğim biraz yanlış anlaşılmış sanırım. Ben aşktan umudunu kesen kadının aşksız evlenmeye razı olup yeni bir hayat kurmaya çalışmasına laf etmedim. Mantık evliliği sadece zengin veya maddi durumu yerinde koca bulmaya çalışmak mı olmalıdır sizce? Koca adayının karakteri güzeldir, iyi insandır, ömür geçirilebilecek sorumluluk sahibi vs.insandır, aşk yoktur ama ömür geçer bu insanla der evlenirsin. Bu da mantık evliliğidir mesela ve yargılamam. Herkes aşık olup evlenmiyor sonuçta.

Benim karşı çıktığım şey kadınlarımızın kendi güçlerinin farkında olmamaları. Hiçbir şey yapmayıp her şeyi erkekten beklemeleri. Hayatını bir erkeğin vicdanına endeksli yaşamaya razı olmaları. Her insan maddi zorluk çekmeden, düzgünce yaşamak ister tabi ki. Ama bunu istiyorsa az çok demeden üretmeli, bunun için çaba göstermelidir. Ben de aşk evliliği yapıyorum diye soğan ekmek yemeye razı değilim ayrıca tabiki. Kim demiş aşk evliliğinin soğan ekmek yemek olduğunu? Her iki taraf da elinden geleni yapar, emek gösterirse gayet iyi şartlarda yaşayabilir.

Karşınızdaki adamın size verdiği kadar değerli değilsiniz, onun avcuna bakmak zorunda değilsiniz. Gençsiniz, elinizde mesleğiniz var, kendi ayaklarınız üstünde durun kimseye muhtaç olmayın konu sahibi.

Ama keyfi sebeplerden çalışmak istemiyorsanız da kocanız size ne kadar verirse onunla yetinmek zorundasınız, bunu da unutmayın.
(Çocuğuna bakmak zorunda olduğu için veya bir hastalık vs.ile çalışamayan, veya istediği gibi bir iş bulamayan insanlardan tabiki bahsetmiyorum. Keyfi sebeplerle çalışmayıp “kocam değil mi geçindirsin” diyenlerden bahsediyorum.)
Ama bu konuda da asla yüzüne bakmak istemediği kendinden 20 yaş büyük bir adamla sırf para için evlenme durumu söz konusu değil ki, eski konularını da biliyorum kaldı ki bilmesem bile bu konuda da sürekli söylüyor bana olan ilgisi, sevgisi ve maddi anlamda görece rahat bir hayat sunması.

Şimdi düşününce hiç de fena vaatler değil bir çok kadın için. Ben burada ne konular okudum, görücü usulü tanışıp nişanlanmış ve yüzüne bakamıyorum ruhum almıyor, kötü kokuyor, dişleri çok çirkin vs nisanlisiyla ilgili olumsuz şeyler yazanlar. Asıl bunlar daha büyük çıkar ilişkisi. Burada win-win durumu söz konusu. Adam kadını seviyor, kadın adam için "güzel", kadın seviliyor, adam "maddi olarak güçlü".

Herkesin ilişkiden beklentileri farklıdır. Herkes ister hem aşık olup hem de rahat bir hayat sürmek ama her istediğimiz olmuyor. Özellikle de aşktan umduğunu bulamayan bir kadın için hatta erkek için de, kendisini seven, maddi anlamda güçlü bir gelecek vaad eden karşı cins gayet tercih yaparken 1-0 öndedir. Ben bunu çok aşık olmuş, aşık olduğu adam için maddi manevi çok büyük fedakarlıklar yapmış, gözünü karartmis biri olarak söylüyorum. Bu şekilde bir evliliğe ben de hayır demem.

Elbette çalışıp kariyer yapmak, bu hayatta kimseye muhtaç olmadan ayakta durabilmek bir kadın olarak tercihim olur ve tüm kadınlarımız da böyle olsun isterim ama bazı insanlar için hayat eşit olmuyor, bazen sabah akşam çalışarak çıkamadığıniz basamakları, göremediğiniz saygıyı bazı kadınlar sırf birinin eşi olarak görüyor. Bu maalesef dünyanın gerçeği. Sabah akşam haftada 1 gün izinle çalıştığım iş yerinde, patronun arkadaşının eşi istediği saatte gelip isteği saatte çıkıyor, haftasonu izinli, ofisin sahibi gibi takılıyor. Eminim sizin çevrenizde de var böyle örnekler. Artık çalışmanın, insan emeğinin hiçbir değerinin kalmadığı bir çağa girdik özellikle ülkece. O yüzden bu konu haricinde genel anlamda insanların maddi anlamda rahata etmek için verdikleri ödünleri, seçtikleri kolay yolları asla kinamiyorum.

Konu için de başta dediğim gibi aşk-i memnu'daki gibi yaşlı adamin yanına yakışmayacak genç güzel kadın durumu yok. Kadın adama sadece aşık değil maddi manevi güven veren bir eş olarak tercih etmiş hepsi bu

Valla manevi olarak tercih edilmiş gibi durmuyor hiç, sırf maddi çıkarlar için tamam denilmiş ama yüzük 8 ayar ev 1+1 olmasa hiç de itiraz etmeyecekmiş gibi.

Bu kadar hesap kitapla yapılan evliliklerde nasıl bi aile kuracaksınız, çocuğunuza örnek ebeveyn olacaksınız anlamış değilim. Anne baba arasında çıkar ilişkisi var sürekli, iki taraf için de win-win hesabı...

inançlı biri misindir bilmiyorum ama annem geçen gün intsagram sayfasında bi yöntem görmüş, bi çeşit ritüel istihareyi duymuşsundur onun gibi bir sey. işte 2 rekat namaz kılıyorsun bir iki duası var sonra dilek tutup gözlerini kapatıp ihlas suresi okuyorsun. sağa dönersen hayırlı sola dönersen hayırsız demekmiş.

ben gecen eski sevgilimle yeniden buluşacaktım ama aşırı endişelerim vardı, hatta baska bir topikte konusruk. onunla ilgili seneler önce yazdığım, bir işaret bekliyorum dediğim mesajı buradan biri tesadüfen begenmiş tam 6 sene sonra. onu görünce iyice kafam karıştı. anneme dedim yapsana şunu benim için.

annem namazını kıldı duayı yaptı ve gözümün önünde şak diye sola döndü ya:skandal: şok olduk kadın dondu kaldı. bu neydi şimdi nasıl oldu bu diyor. istem dışı sola dönmüş bedeni. ertesi günü buluşacaktık iptal edemedim ve benim doğum günümdü. o kadar b.ktan geçti ki anlatamam. ona sorsan bana yeniden aşık olmuş ama ben bir sey hissetmedim ve bana gecen bahsettiğim promosyon hediyeleri getiren salak bu. doğum günüm ve seneler sonra beni yeniden ikna etmeye calısıyor. bir buket gül getirememiş şirketin promosyonlarını doldurmus bir kutuya, sevdiğim sigaralardan koymuş, bir tane de frenchpress, ki o da şirketten verilmiş gibi. maddi degeri falan değil konu. 50 liralık bi gümüş kolye bile olsa daha degerliydi bu kadar aptalca bir sey görmedim. keşke gitmeseydim.

neyse eğer inanıyorsan bunu bi dene. hatta deneyenler varsa yazsınlar ya bunun bir açıklaması bir seyi var mı aşırı merak ettim. bu tip konular açmak yasak diye de açamadım konuo_O

inançlı biri misindir bilmiyorum ama annem geçen gün intsagram sayfasında bi yöntem görmüş, bi çeşit ritüel istihareyi duymuşsundur onun gibi bir sey. işte 2 rekat namaz kılıyorsun bir iki duası var sonra dilek tutup gözlerini kapatıp ihlas suresi okuyorsun. sağa dönersen hayırlı sola dönersen hayırsız demekmiş.

ben gecen eski sevgilimle yeniden buluşacaktım ama aşırı endişelerim vardı, hatta baska bir topikte konusruk. onunla ilgili seneler önce yazdığım, bir işaret bekliyorum dediğim mesajı buradan biri tesadüfen begenmiş tam 6 sene sonra. onu görünce iyice kafam karıştı. anneme dedim yapsana şunu benim için.

annem namazını kıldı duayı yaptı ve gözümün önünde şak diye sola döndü ya:skandal: şok olduk kadın dondu kaldı. bu neydi şimdi nasıl oldu bu diyor. istem dışı sola dönmüş bedeni. ertesi günü buluşacaktık iptal edemedim ve benim doğum günümdü. o kadar b.ktan geçti ki anlatamam. ona sorsan bana yeniden aşık olmuş ama ben bir sey hissetmedim ve bana gecen bahsettiğim promosyon hediyeleri getiren salak bu. doğum günüm ve seneler sonra beni yeniden ikna etmeye calısıyor. bir buket gül getirememiş şirketin promosyonlarını doldurmus bir kutuya, sevdiğim sigaralardan koymuş, bir tane de frenchpress, ki o da şirketten verilmiş gibi. maddi degeri falan değil konu. 50 liralık bi gümüş kolye bile olsa daha degerliydi bu kadar aptalca bir sey görmedim. keşke gitmeseydim.

neyse eğer inanıyorsan bunu bi dene. hatta deneyenler varsa yazsınlar ya bunun bir açıklaması bir seyi var mı aşırı merak ettim. bu tip konular açmak yasak diye de açamadım konuo_O
Evet inançlıyımdır ve rüyalarımdan da çok etkilendiğim oluyor ve bazılarını birebir yaşadığım da olmuştur.
Dün gece de rüyamda elimde bir alet pusula gibi kıbleyi arıyordum . İkili bir yolun birleşimi şeklinde yeşil renkli işaretle gördüm kıbleyi . Sonra kendimi büyük bir caminin avlusunda buldum namaz kılmak istedim ama yanımda tülbent yoktu. O sırada Sevdiğim bir erkek arkadaşım bana kahverengi bi tülbent uzattı. En sonunda da kendimi çoook büyük bir camide secde ederken buldum. Şuanki aklımda soru işareti olan dönemimde olduğumdan kıble arayışı fln rüyama yansıdığını düşünüyorum. Rüya hayırlı görünüyor. Fakat nasıl bir karar vereceğim de hayırlı olacak buna dair bir şey anlayamadım ne yazıkki 🤷‍♀️Anlayan biri yorumlasa keşke 😞

Eveet kızlar ben diyordum ya gelinlik konusunda bakalım ne yapacak diye. Bugün daha önceden de ona gösterdiğim gelinliği insta üzerinden fiyatını sordum. Satılık 5500 kiralık ise 4200 lira imiş fiyatı. Neyse gelinlikçiyle konuşmamı aynen attım ekran resmi olarak kendisine hiç bir şey de söylemedim.

“Ben kendisine daha önce gelinliği satın almak istemediğimi kiralamak istediğimi çünkü düğünden sonra ihtiyacım kalmayacak bir şeyi neden yük edeceğimi söylemiştim. “

O da beni aradı Mesajımın üzerine . Ben fiyatında pazarlık eder daha uygun bişeler baksan olmaz mı diye düşünürken bana satılıkla kiralık arasında fiyat farkı çok yokmuş al gitsin hatıra olur bence satın alalım dedi. Bende düşünürüz dedim. Tamam gelince gider alırız o gelinliği okey dersen dedi kapattık. Bilemiyorum fiyatı belki de uygun gelmiştir ama ben 5 bin lira bi gelinliğe mi verilir aynı modelin daha uygunu vardır bi bakalım demesini bekliyordum 🤷‍♀️

Eveet kızlar ben diyordum ya gelinlik konusunda bakalım ne yapacak diye. Bugün daha önceden de ona gösterdiğim gelinliği insta üzerinden fiyatını sordum. Satılık 5500 kiralık ise 4200 lira imiş fiyatı. Neyse gelinlikçiyle konuşmamı aynen attım ekran resmi olarak kendisine hiç bir şey de söylemedim.

“Ben kendisine daha önce gelinliği satın almak istemediğimi kiralamak istediğimi çünkü düğünden sonra ihtiyacım kalmayacak bir şeyi neden yük edeceğimi söylemiştim. “

O da beni aradı Mesajımın üzerine . Ben fiyatında pazarlık eder daha uygun bişeler baksan olmaz mı diye düşünürken bana satılıkla kiralık arasında fiyat farkı çok yokmuş al gitsin hatıra olur bence satın alalım dedi. Bende düşünürüz dedim. Tamam gelince gider alırız o gelinliği okey dersen dedi kapattık. Bilemiyorum fiyatı belki de uygun gelmiştir ama ben 5 bin lira bi gelinliğe mi verilir aynı modelin daha uygunu vardır bi bakalım demesini bekliyordum 🤷‍♀️
Beş bin den aşağı gelinlikler pek.yok diye blyrm ben İstanbul'da yaşıyorsanız seneler önce 4.500 e ydi ama en iyi siz bilirsiniz siz anlattgnz için biz yorumluyorz dilerm.mutlu olursun

Beş bin den aşağı gelinlikler pek.yok diye blyrm ben İstanbul'da yaşıyorsanız seneler önce 4.500 e ydi ama en iyi siz bilirsiniz siz anlattgnz için biz yorumluyorz dilerm.mutlu olursun
Zaten bende çok şaşırdım fiyata baya güzel bi gelinlikçiye sordum. Fiyatı öğrenince şok oldum. Ben 10 binden aşşa fiyat beklemiyodum .

Aynen o yüzük benimde günlerdir aklımdan çıkmıyor ama peluş oyuncağa daha bir gıcık oldum. Önemli birşeymiş gibi birde kargoyu sorup durmuş falan... Ünv. Okurken arkadaşın sevgilisi 5li gofret, susamlı bisküvi ve 5 elma yollamıştı ta Ankara'dan, kızcağız bize, kargom gelecek, diyip duruyordu. Beraber açmıştık ve hüsrana uğramıştı. Öyle aklıma geldi.
Hayir o yiyeceklerin parasini kizin hesabina havale etse daha karli olurmus. Bosa kargo parasi vermis. Madem pintisin hakkini ver. 🤦🏻‍♀️
Ya tamam kucuk surprizler guzeldir ama yani ne bileyim durmadan sorup karsindaki insani beklentiye sokmadan falan olsa daha şık olur🤷🏻‍♀️

Keşke bemde evlenmeden baktırsaydım.Beni soymaya kalkmazlardı en azından.Tüm bankacılar mı gorebılıyor?
Keşke bemde evlenmeden baktırsaydım.Beni soymaya kalkmazlardı en azından.Tüm bankacılar mı gorebılıyor?
gişede çalışanlar hariç , bireysel, ticari kredilerde çalışan herkes görür ama birisinin bilgilerini 3. Kişilere söylemek yasak , işten atılma sebebi hatta. O yüzden samimi bi tanıdığınız olması lazım.

gişede çalışanlar hariç , bireysel, ticari kredilerde çalışan herkes görür ama birisinin bilgilerini 3. Kişilere söylemek yasak , işten atılma sebebi hatta. O yüzden samimi bi tanıdığınız olması lazım.
6-8 tl’ye kredi notu sorgulama uygulamaları var. Tc kimlik no gerekiyor sadece yanılmıyorsam.

Çıkar giderim o evden o da bunu çok iyi bilir. Daha evvel benzer bir şey oldu çünkü. Hoşuma gitmeyen bir durum vardı ve onun verdiği 5 bin lira parayı yaktım beğenmediğim için. Baştan ben bunu beğenmezsem yakarım demiştim bile bile yaptı. Bende çektim gittim .
Bu adam asla sana saygı duymuyor, sana böyle davranmasına müsaade etme lütfen ya

Hayir o yiyeceklerin parasini kizin hesabina havale etse daha karli olurmus. Bosa kargo parasi vermis. Madem pintisin hakkini ver. 🤦🏻‍♀️
Ya tamam kucuk surprizler guzeldir ama yani ne bileyim durmadan sorup karsindaki insani beklentiye sokmadan falan olsa daha şık olur🤷🏻‍♀️
:) 5li gofretin üzerinde ki sarı ve büyükçe "Ekonomik boy" yazısı aklımdan çıkmıyor. Bencede hediyenin değeri değil ama sunumu önemli. Odadaki kızlar demişlerdi ki, bari ekonomik paketi yırtıp tekli tekli yollasaydı, ona bile zahmet etmemiş. Elmanın da barkodu duruyordu, 2,25 hiç unutmam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X