• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mantıklı alışveriş...

fisfis

yalansın dünya..
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2014
610
599
103
kızlar alışveriş yaparken nelere dikkat ediyoruz?
  • mesela kıyafet alırken pamuk vs. oranı ve fiyatı..
  • gıda alışverişinde fiyat performans oranı, mesela standart fiyatların olduğu bi site olsa ordan standart fiyatları görsek, alışveriş yaptığımızda kazıklanmasak.. ambalaj üstündeki işaret ve semboller.. doğala yakınlıkları vs vs...
  • beyaz eşya alışverişinde doğa dostluğu, + değerleri, marka tavsiyesi, renk tavsiyesi
  • mobilya alışverişinde dikkat edilmesi gereken hususlar..
  • deterjan alışverişinde dikkat ettikleriniz..
yani aklınıza ne gelirse hanımlar...

mesela arkadaşlar reklamlarla aklımıza "kaliteli" diye lanse ettirilen ürünler, pahalı diye aldığımız bir çok şey gerçekten kaliteli mi.. "p....r" meyvesuyu şirketinde bir arkadaşımın eşi çalışıyor, kesinlikle içmeyin çer çöp böcek.. aklınıza ne gelirse dio ki bu sadece küçük bir örnek.. hele salçalar...
kimbilir bilmediğimiz daha neler var...

belki bu örnekleri çoğaltabiliriz kendi tecrübelerimizle birbirimize faydalı olabiliriz diye düşündüm arkadaşlar :KK52:

Son düzenleme:
Kıyafet alırken önceliğim ihtiyacımın olup olmadığı varsa kalitelisini alırım yoksa çok ucuz bile olsa almam
Gida alırken markanın güvenilir olup olmadığına bakarım.Bilmediğim ,duymadığım markalara güvenmem.Fiyat önemli değil.
Beyaz eşya alırken netten şikayet sitelerine ve forumlara bakarım.Eş,dost tavsiyesi de önemli tabi.
Mobilya alırken de marka ve kalite önemli.
Her zaman kaliteli malda indirimleri takip eder,beklerim.

vanityfairr vanityfairr teşekkürler cevabınız için
bilmediğimiz markaları almamak tabi ki hepimizin tercihi de, bildiğimiz markaları ne kadar biliyoruz mesele o işte..
mesela reklamlarla aklımıza kazınmış markalar bence çoğu hepsi..

meyvesuyu fabrikasında çalışıyor bi arkadaşımın eşi... iyi diye bildiğimiz diğerlerine nazaran pahalı bir marka olan "p...r"
içmeyin kesinlikle diyor.. çer çöp toprak çamur kurt böcekkkk. ay anlatırken bile tuhaf oldum :kusmuk:

valla ben sadece parasına dikkat ediyorum. Parası aynıysa rengine ya da kokusuna bakıyorum. O kadar.
imla

vanityfairr vanityfairr teşekkürler cevabınız için
bilmediğimiz markaları almamak tabi ki hepimizin tercihi de, bildiğimiz markaları ne kadar biliyoruz mesele o işte..
mesela reklamlarla aklımıza kazınmış markalar bence çoğu hepsi..

meyvesuyu fabrikasında çalışıyor bi arkadaşımın eşi... iyi diye bildiğimiz diğerlerine nazaran pahalı bir marka olan "p...r"
içmeyin kesinlikle diyor.. çer çöp toprak çamur kurt böcekkkk. ay anlatırken bile tuhaf oldum :kusmuk:

Hazır meyve suyu asla almam ,içmem.Nar ve portakalı kendim sıkarım.Konserve de almam mesela tazesini alır kışlık hazırlarım.Böyle şeylere özellikle sağlık için dikkat etmek lazım.

kıyafet alırken gerçekten bilinçli olmak gerekiyor. Naylon ürünler sırf marka ve tasarım yüzünden fahiş fiyatlara satılıyor. Üstelik sağlıksızda. Ben normalde kolay kolay terlemem ter kokmam. Ama polyester ürünler giyince vucudumda benim bile dayanamadığım bir koku oluşuyor.

Ek olarak aceleniz yoksa sezon sonunu beklemenizi tavsiye ederim. Sezonda 100 lira olan gömlek,sezon sonu 30 40 liraya kadar düşüyor.

• gıda alışverişinde fiyat performans oranı, mesela standart fiyatların olduğu bi site olsa ordan standart fiyatları görsek, alışveriş yaptığımızda kazıklanmasak.. ambalaj üstündeki işaret ve semboller.. doğala yakınlıkları vs vs...
  • beyaz eşya alışverişinde doğa dostluğu, + değerleri, marka tavsiyesi, renk tavsiyesi
Kıyafet alırken modası hemen geçecek birşey olmamasına dikkat ederim, şifon kumaştan uzak durmaya çalışırım çünkü ter kokusu yapıyor,

Gıda alışverişinde yerli malı almaya çalışıyorum, farklı markaları denemekten çekinmem ama önce internette falan araştırırım. Srbze meyveyi pazardan alırım, son kullanma tarihlerini falan mutlaka kontrol ederim,

Beyaz eşya zaten sık alınan birşey değil o yüzden en kaliteli olanını almalı diye düşünüyorum, bir de internette forumlara falan bakarım şikayet var mı diye

Mobilya konusunda da beyaz eşyayla aynı şekilde düşünüyorum

Deterjan konusunda özellikle almaktan kaçındığım birkaç marka var, indirimleri takip etmeye çalışıyorum ama fiyatları aklımda fazla tutamıyorum.

Bebek olduktan sonra herşeye çok daha fazla dikkat etmeye başladım

mesela arkadaşlar reklamlarla aklımıza "kaliteli" diye lanse ettirilen ürünler, pahalı diye aldığımız bir çok şey gerçekten kaliteli mi.. "p....r" meyvesuyu şirketinde bir arkadaşımın eşi çalışıyor, kesinlikle içmeyin çer çöp böcek.. aklınıza ne gelirse dio ki bu sadece küçük bir örnek.. hele salçalar...
kimbilir bilmediğimiz daha neler var...

belki bu örnekleri çoğaltabiliriz kendi tecrübelerimizle birbirimize faydalı olabiliriz diye düşündüm arkadaşlar :KK52:
Pamuk oranına çok dikkat ederim, çok eskiden bilmediğim şeyler alır giyince de çok rahatsız olurdum. Anneannem kumaştan çok iyi anladığı için onunla yaptığım iki alışveriş sonrası anladım neyin ne olduğunu. Pamuk oranı tam ya da çok yüksek şeyleri alıyorum. Marka takıntım yok, beğendiysem, üstüme uyduysa ve kumaşını da beğendiysem alırım. Pahalılık demek kalite demek değil.

Gıdada genelde hep bildiğim markaları kullanıyorum bilmediğim ürünleri alıp da tüketmem açıkçası.

Beyaz eşyada mesela ne olduğuna göre değişir, TV ise teknolojik özellikleri vs. diğer (çamaşır-bulaşık makinesi için) enerji sınıfı ve marka. Bizim evdekiler Beko'yu seviyorlar ve bence iyi de yani bi sorun olmadı. Tv Phillips alındı, tam fiyat/performans hatta kalite ürünü. Gidip de LG ya da Samsung'a fazla para vermedik yani, Phillips'ten çok bi farkları yoktu.

Hiç mobilya alışverişi yapmadım ama yapacak olsam her tarafına dikkat ederdim herhalde :D

Deterjanda bilinen markalar genelde sıkıntısız oluyor, ben yurttayım ve hep Tursil kullandım yanlış hatırlamıyorsam. Yumuşatıcı olarak da Yumoş ya da Vernel.

Meyve suyu konusunda haklı bence, Pınar, Dimes bi kere ben bunların tadını bile sevmiyorum. Cappy, Juss seviyorum. Bizim yurt hep MeySu dağıtıyor mesela ve güzel değil.

Kıyafette pamuklu olması ilk terchimiz. Çok pahalı şeyler almam,alamam ds yani elim gitmez. Ama bi tane alıp temiz iyisini almak her zaman iyidir. Bir söz vardı " kötü mal alacak kadar zengin değilim ". Hah işte bu önemli birsey zannimca.
Gıda da belli başlı markalar var zaten. Deterjanda en pahalısini da kullandım uygun fiyatlisini da tamamen deneme amacliydi. Çok bi fark görmediğim iyi temizleyen daha uygun.bir marka alıyorum simdilerde. Yumuşatıcı da keza öyle.
Yiyecek içecek de nette fırsat buldukça göz atarım arastirirm mesela bim marketin Dost marka sütü kalite kontrolden tam bir almış bilinen bi marka geçememisti
Bakar alırım böyle böyle

ben gıda muhendısıyım kesınlıkle ıcmeyın hazır meyve sularını zaten 3te 1i sitrik asit dıger kalanıysa gıda boyası ve çürük meyveler zaten saglam meyveyı adamlar meyve suyu yapar mı zarar ederler yapmazlar

ben gıda muhendısıyım kesınlıkle ıcmeyın hazır meyve sularını zaten 3te 1i sitrik asit dıger kalanıysa gıda boyası ve çürük meyveler zaten saglam meyveyı adamlar meyve suyu yapar mı zarar ederler yapmazlar
tavsiyelerinizi dinlemek isteriz :KK51:

Ben gıda konusunda helal sertifikalı olmasına dikkat ediyorum. Çünkü özellikle jelatinin girmediği hazır gıda neredeyse yok. Sertifika da da GİMDES i tercih ediyorum çünkü kameralı denetimleri var ve en ufak bir hata ya da yanlış uygulamada, hijyen de dahil sertifikalari iptal ediliyor. Çoğu bilindik markanın Gimdesten sertifikası var. Sitesine girip inceleyebilirsiniz.

Giyim de önce ucuz olsun çok olsun mantığını gozetiyordum ama hiç de iyi olmuyor. Bunu tamamen silip kaliteli ve pamuklu olanlarını, çocuklarda da resim baskılı olmayan kıyafetleri tercih ediyorum. İllaki marka olması şart değil. Az olsun öz olsun.

Beyaz eşya şans işi gerçekten evimde her turlu marka mevcut. Ama en çok profilo çamaşır makinemden ve philips marathon elektrikli süpürgemden memnunum.

Mobilyada bazı bilinen markalarda bile istediğiniz gibi olmuyor. Aslında kaliteli mobilya anlayışı bitti bence. Annemin 20 yıldan beri kullandığı bellona koltuk takımı gibi mobilyalar yok artık. Ben daha çok işimi karsilamAsi açısından mobilya seçimi yapıyorum zaten çok uzun ömürlü olmuyorlar. Mesela mobilyaların hepsinin altının yüksek olması çok önemli temizlik acisindan, baza ve gardırop da dahil. Biz hanımlar eşya itip kakmakla omur geciriyoruz. Ne gerek var. Bazen bazı şeyler de deneyip yanilarak bulunuyor napalim.:KK51:

Ben gıda konusunda helal sertifikalı olmasına dikkat ediyorum. Çünkü özellikle jelatinin girmediği hazır gıda neredeyse yok. Sertifika da da GİMDES i tercih ediyorum çünkü kameralı denetimleri var ve en ufak bir hata ya da yanlış uygulamada, hijyen de dahil sertifikalari iptal ediliyor. Çoğu bilindik markanın Gimdesten sertifikası var. Sitesine girip inceleyebilirsiniz.

Giyim de önce ucuz olsun çok olsun mantığını gozetiyordum ama hiç de iyi olmuyor. Bunu tamamen silip kaliteli ve pamuklu olanlarını, çocuklarda da resim baskılı olmayan kıyafetleri tercih ediyorum. İllaki marka olması şart değil. Az olsun öz olsun.

Beyaz eşya şans işi gerçekten evimde her turlu marka mevcut. Ama en çok profilo çamaşır makinemden ve philips marathon elektrikli süpürgemden memnunum.

Mobilyada bazı bilinen markalarda bile istediğiniz gibi olmuyor. Aslında kaliteli mobilya anlayışı bitti bence. Annemin 20 yıldan beri kullandığı bellona koltuk takımı gibi mobilyalar yok artık. Ben daha çok işimi karsilamAsi açısından mobilya seçimi yapıyorum zaten çok uzun ömürlü olmuyorlar. Mesela mobilyaların hepsinin altının yüksek olması çok önemli temizlik acisindan, baza ve gardırop da dahil. Biz hanımlar eşya itip kakmakla omur geciriyoruz. Ne gerek var. Bazen bazı şeyler de deneyip yanilarak bulunuyor napalim.:KK51:
tavsiyeleriniz çok güzel. özellikle gimdes.. kesinlikle inceleyeceğim..
yüksek mobilya da hiç aklıma gelmemişti, aslında çok mantıklı itme derdi yok temizlik yaparken..
tavsiyeleriniz olursa tekrardan dinlemek isterim..:kahve:

C:\Users\LENOVO\AppData\Local\Temp\mx394DB.png
Başlıksız20160802114710.webp

Arkadaşlar yaklaşık bir ay önce vermiştim bu siparişi aliexpress ten hala aynı yerde gözüküyor yukarıdaki turuncu nokta. Önce dedim çin burası karışık anca gelir ama 1 ay oldu yani...İngilizce de bilmiyorum napacağımı şaşırdım... Yardımm edinnn
Bu arada burun bandı niyetine şu serbest karbonlu olan siyah nokta temizleme ürününü sipariş etmiştim...

Back
X