• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mantik mi sevgi mi agir basmali

Valla ben bitek ehliyete takıldım ne alaka sana ne yararı yada zarırı var ehliyetin o olmazsa evlenemiyomusunuz 40 yıl düşünsem birine ehliyet için baskı yapmak gelmez aklıma adam da demedi.mi sen napacan benim aldığım ehliyeti die bi garipsiniz
Gezmek icin ehliyet sart 😁

Adamın kişisel meselelerine amma karışmışsınız. Ortada annelerini 1 yıl önce kaybetmiş 2 çocuk var. Bu çocukların psikolojisi ne haldedir diye düşündünüz mü? Tutturmuşsunuz evlenelim diye, başka bir şey düşünmüyorsunuz. Zaten çocuklar travma geçirmişler, hayat boyu annesizlik onlarla olacak. Öyle oldu bitti denecek bir durum da değil, az buz değil yaşadıkları. Söylememesi gerekiyorsa söylemeyecek, evlenmemesi gerekiyorsa evlenmeyecek. Adam çocuğunu mu düşünsün, sizin evlilik acelenizi mi?
Ehliyet de adamın kendi bileceği iş. Sizi ilgilendirmez. Alsa 40 yaşına kadar alırdı. Koskoca adamı çocuk gibi yönetmeye çalışıyorsunuz, ters tepince de "eee beni oyalıyor, evlenmiyor". O adamın sizinle evlenmekten çok daha önemli problemleri var. Bunu buradan ben bile gördüm. Siz nasıl anlamadınız adamı... Adam anlaşamıyoruz dediyse haklı yani. Kendi yollarınıza gidin en iyisi.

Yazdıklarınızı okudum ve yazdıklarınızla edindiğim düşüncelerimi yazmak istedim.
Birincisi 10 aylık evliyim.2 yıla yakın nişanlı kalmıştık eşimle ve eşimle ilk tanıştığımda ona yönelttiğimde sorularda hep şuna dikkat etmiştim. " Benim her dediğime senin için herşeyi yaparım " diyor mu demiyor mu diye. Malesef ki, kimse; kimse için herşeyi yapmaz/ yapamaz. Herşeyi yaparım diyen adamında karakteri doğru oturmamıştır , yada eşinin vefatı hala onu etkiliyordur.Bu sebepten adamın söyledikleriyle yola çıkmayın derim.
Adamın çocuklarının psikolojisini düşünmesi çok normal gerçekten/ ki kendi de bence hala toparlanamamış. Siz ne kadar destek olsanızda 2. evlilik daha sağlam temeller üzerine oturmalı.Burada ters giden, zorla ittirelerek ilerleyen bi ilişki var.
Ki ehliyet isteyebilirsiniz, benim eşiminde ehliyeti yok ve araba şu devirde cidden çok önemli. insan çok zorlanıyor. sizin bu isteğinize olumlu cevap verip sonrasında geçiştirici cümleler kullanıyorsa o kişiden uzak durun derim. verdiği bi söz varsa yerine getirmeli.
2. evlilik içinde sürekli istekler yığını oluşturursanız erkeğin üzerinde, o da sizden korkacaktır. Benden çok şey isteyecek ama ben yapamayacağım psikolojisine girebilir. bu sebepten sizden uzaklaşıyordur. hiçbir erkek değiştirilmek istemez.kimse istemez aslında, kadınlığı erkekliği yok bu işin.
hem kendiniz adına maddi imkanları daha elverişli ve daha karakteri sözleri tutarlı biri ile yola devam edin derim. sonuçta şuan ortada büyük bir sevgi yok görünüyor. sevgi evlilik için gereklidir ama yeterli değildir.

Halihazırda iki çocuğumun babası şu kadar şart sunsa “Aa gelmişler buna,bi uzaklaş kendine gel” derim. Bence sizin kafanızda evlenilecek bi adam var,ehliyeti olacak sizi gezdirecek sizin istediğiniz hızda isteklerinizi yerine getirecek vs ve karşınızdaki adamı bu kalıba sokmaya çalışıyorsunuz,yahu 39 günlük bebem var istediğim saatte onu dahi uyutamıyorum değil ki 40 yaşında iki tane ergen kızı olan adama yaptırayım. Hem sormazlar mı adama gelirken araba mı getiriyorsun da zorla ehliyet aldırıyorsun,ayrıca sen ne katıyorsun bu evliliğe de dört ayda kendinde bu cüreti buluyorsun.

Yorumlariniz icin cok tesekkur ederim.ben evlilik icin dayatmiyorum sadece ona giden yolda yurumekti niyetim.onumuzde asilacak bir suru badire vardi cocuklar tanisirdi gelinip gidildikce huyu suyu anlasip anlamiyacaklari ogrenilirdi.ben ona dedim zaten 1 yildan once evlenemem cocuklarimin isi gucu duzeni oturmali diye.o da bende cocuklara soylerim dedi.ehliyet benim icin onemli dedim o da ben yazilirim dedi ama beni oyaladigini gecde olsa anladim bu konuda.maddi anlamd onun gucunun yetecegi sekilde duzenledik ben ustume ne duserse yapacagimi soyledim zaten.o sadece seviyorum bana zaman ver deyip duruyor cok yoruldum.bu iliskinin olacagi yok bende anladim artik.

Back