• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çorbalar Mantı(Yüksük)Çorbası-Duru Nohut Sponsorluğunda

Konudaki etiketler varya onu diyorum...:dondurma:

Screenshot_2016-05-07-17-06-25.png

Son düzenleme:
Kknın güzel ve maharetli hanımları
Yine bir yarışma ile karışınızdayım.bu benim 3.yarışmam sondan birinciliklere doyamıyorum :-)
Laf çorbadan açılmişken herbirinizin eline sağlık hazır çorbalardan bıkkınlık gelen bu günlerde ve ramazan öncesinde çok faydalı bir yarişma oldu:-)
Neysee lafı fazla uzatmıyorum benim tarifim Mantılı Çorba Adana yöresine ait.
Yüksük çorbasıda deniliyor.
Dolabında haşlanmış nohut ve mantı koyanlar için 5 dk da yapılacak muhteşem bir tad...Damak çatlatan bol vitaminli ve çok doyurucu bir çorba...hazır manti ile de yapılabilirmiş ama ben hiç hazır mantı svmem onun için hazır mantı ile tadı nasıl olur bilemiyorum.
Neyseee artık tarifime geçiyorum :-)

Malzemeler

#1su bardağı haşlanmış nohut
#1 su bardağı mantı
#1 kaşik un(yoğun olması için)
#1 orta boy soğan
#1-2 diş sarimsak(bende yoktu)
#tuz
#nane

pul biber
#sıvı yağ
Yapılısı
Sıvı yağ tencereye alıyoruz ince dogradıgımız soganları atıyoruz.bir iki çevirip unumuzu atıyoruz.unun kokusu çıkmasını bekliyoruz.sonra salcamızı ilave ediyoruz.5bardak sıcak suyumuzu ilave edip bir tıkırdamasını bekliyoruz.
Sonra nohutlarimizi ekliyoruz.nohutla biraz kaynatıyoruz en son mantımızı ekliyoruz sonra tuz nane ve pul biber ekleyip servise alıyoruz.
Şimdiden afiyet olsun:-)

Eki Görüntüle 1828533

Eki Görüntüle 1828534

Eki Görüntüle 1828535

Eki Görüntüle 1828536

Eki Görüntüle 1828538

Eki Görüntüle 1828537

Eki Görüntüle 1828538

Eki Görüntüle 1828539
Ellerine sağlık kuzum, yarışmada başarılar dilerim :KK36:

Bak şimdi oldumu bu :sopa: Bende bu tarifi yapacaktım ama tabikide mantıksınız kendim yapacaktım şansım bol olsun diye :KK45:
Ellerine emeklerine sağlık. Ramazan'da davet sofrasında genelde tercih ettiğim,çok beğendiğim ve beğenilen özel çorbalardan bence ;)
Yarışmada başarılar bol şanslar :KK54:

Bak şimdi oldumu bu :sopa: Bende bu tarifi yapacaktım ama tabikide mantıksınız kendim yapacaktım şansım bol olsun diye :KK45:
Ellerine emeklerine sağlık. Ramazan'da davet sofrasında genelde tercih ettiğim,çok beğendiğim ve beğenilen özel çorbalardan bence ;)
Yarışmada başarılar bol şanslar :KK54:

Canım istersen sende yap zaten benzer tariflerde var.mantıda acakcakmişsin senin tarifin daha ayrıntılı olur.benim hazır dolabımda vardı mantı onu kullandım :-)
Teşekkür ederim ayrıca :-)

Back