Çorbalar Mantı(Yüksük)Çorbası-Duru Nohut Sponsorluğunda

-Kristal-

""Guncel:66.1 Hedef:60"".mütemadiyen diyette!
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2016
2.713
3.296
53
35
Kknın güzel ve maharetli hanımları
Yine bir yarışma ile karışınızdayım.bu benim 3.yarışmam sondan birinciliklere doyamıyorum
Laf çorbadan açılmişken herbirinizin eline sağlık hazır çorbalardan bıkkınlık gelen bu günlerde ve ramazan öncesinde çok faydalı bir yarişma oldu
Neysee lafı fazla uzatmıyorum benim tarifim Mantılı Çorba Adana yöresine ait.
Yüksük çorbasıda deniliyor.
Dolabında haşlanmış nohut ve mantı koyanlar için 5 dk da yapılacak muhteşem bir tad...Damak çatlatan bol vitaminli ve çok doyurucu bir çorba...hazır manti ile de yapılabilirmiş ama ben hiç hazır mantı svmem onun için hazır mantı ile tadı nasıl olur bilemiyorum.
Neyseee artık tarifime geçiyorum

Malzemeler

#1su bardağı haşlanmış nohut
#1 su bardağı mantı
#1 kaşik un(yoğun olması için)
#1 orta boy soğan
#1-2 diş sarimsak(bende yoktu)
#tuz
#nane
#pul biber
#sıvı yağ

Yapılışı

Sıvı yağ tencereye alıyoruz ince dogradıgımız soganları atıyoruz.

Bir iki çevirip unumuzu atıyoruz.unun kokusu çıkmasını bekliyoruz.sonra salcamızı ilave ediyoruz.5bardak sıcak suyumuzu ilave edip bir tıkırdamasını bekliyoruz.

Sonra nohutlarimizi ekliyoruz.nohutla biraz kaynatıyoruz en son mantımızı ekliyoruz

Sonra tuz nane ve pul biber ekleyip servise alıyoruz.

Şimdiden afiyet olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerinize saglik. Tadi nasil bilmiyorum daha once hic yapmadigim bi corba. Yarismada basarilar:))

Ellerine, emeğine sağlık canım
Beğendiğim çorbalardan biri
Hatta yapmayı düşünmüştüm, biri yapar diye vazgeçmiştim
İyi ki yapmadım
Yarışmada bol şans diliyorum.
Benim aklımda hiçç yoktu bu çorba ama dolaba baktım nohut var mantı var yapayım dedim Çok teşekkür ederim canım

Vay vay vay,neler görüyorum.İyice ustalaşmışsın sen.Ellerine sağlık canım,tarif olarak ta ,sunum olarak ta çok başarılı olmuş.Yarışmada başarılar dilerim.
Yarışmalar bana çok şey katti her ne kadar dereceye bile giremesemde
Çok teşekkür ederim canım

Ellerine sağlık.
Sunum çorban harika görünüyor yarışmada başarılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…