- 5 Ocak 2016
- 2.713
- 3.296
- 53
- 35
Kknın güzel ve maharetli hanımları
Yine bir yarışma ile karışınızdayım.bu benim 3.yarışmam sondan birinciliklere doyamıyorum
Laf çorbadan açılmişken herbirinizin eline sağlık hazır çorbalardan bıkkınlık gelen bu günlerde ve ramazan öncesinde çok faydalı bir yarişma oldu
Neysee lafı fazla uzatmıyorum benim tarifim Mantılı Çorba Adana yöresine ait.
Yüksük çorbasıda deniliyor.
Dolabında haşlanmış nohut ve mantı koyanlar için 5 dk da yapılacak muhteşem bir tad...Damak çatlatan bol vitaminli ve çok doyurucu bir çorba...hazır manti ile de yapılabilirmiş ama ben hiç hazır mantı svmem onun için hazır mantı ile tadı nasıl olur bilemiyorum.
Neyseee artık tarifime geçiyorum
Malzemeler
#1su bardağı haşlanmış nohut
#1 su bardağı mantı
#1 kaşik un(yoğun olması için)
#1 orta boy soğan
#1-2 diş sarimsak(bende yoktu)
#tuz
#nane
#pul biber
#sıvı yağ
Yapılışı
Sıvı yağ tencereye alıyoruz ince dogradıgımız soganları atıyoruz.
Bir iki çevirip unumuzu atıyoruz.unun kokusu çıkmasını bekliyoruz.sonra salcamızı ilave ediyoruz.5bardak sıcak suyumuzu ilave edip bir tıkırdamasını bekliyoruz.
Sonra nohutlarimizi ekliyoruz.nohutla biraz kaynatıyoruz en son mantımızı ekliyoruz
Sonra tuz nane ve pul biber ekleyip servise alıyoruz.
Şimdiden afiyet olsun
Yine bir yarışma ile karışınızdayım.bu benim 3.yarışmam sondan birinciliklere doyamıyorum
Laf çorbadan açılmişken herbirinizin eline sağlık hazır çorbalardan bıkkınlık gelen bu günlerde ve ramazan öncesinde çok faydalı bir yarişma oldu
Neysee lafı fazla uzatmıyorum benim tarifim Mantılı Çorba Adana yöresine ait.
Yüksük çorbasıda deniliyor.
Dolabında haşlanmış nohut ve mantı koyanlar için 5 dk da yapılacak muhteşem bir tad...Damak çatlatan bol vitaminli ve çok doyurucu bir çorba...hazır manti ile de yapılabilirmiş ama ben hiç hazır mantı svmem onun için hazır mantı ile tadı nasıl olur bilemiyorum.
Neyseee artık tarifime geçiyorum
Malzemeler
#1su bardağı haşlanmış nohut
#1 su bardağı mantı
#1 kaşik un(yoğun olması için)
#1 orta boy soğan
#1-2 diş sarimsak(bende yoktu)
#tuz
#nane
#pul biber
#sıvı yağ
Yapılışı
Sıvı yağ tencereye alıyoruz ince dogradıgımız soganları atıyoruz.
Bir iki çevirip unumuzu atıyoruz.unun kokusu çıkmasını bekliyoruz.sonra salcamızı ilave ediyoruz.5bardak sıcak suyumuzu ilave edip bir tıkırdamasını bekliyoruz.
Sonra nohutlarimizi ekliyoruz.nohutla biraz kaynatıyoruz en son mantımızı ekliyoruz
Sonra tuz nane ve pul biber ekleyip servise alıyoruz.
Şimdiden afiyet olsun
Son düzenleyen: Moderatör: