Mantar mı kanser mi

zeylinhar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2025
3
0
1
24
Arkadaşlar merhaba henüz 24 yaşındayım.
Cinsel ilişki sırasında ağrı yaşıyorum
Vajinamda kaşıntı oluyor ama hem iç hem dış bölgesinde.
Çok sık idarara çıkıyorum ama öyle böyle değil vajinal mantar sık idrara çıkma yapar mı?
Daha önce doktora gittim mantar var dedi ilaçları kullandım hiç işe yaramadı 6 -7 aydan fazla süren mantar olur mu?
Bugün baktığımda vajinamın dış kısmında et beni ve sivilce tarzı şeyler çıkmıştı mantar deride bu tarz görüntüler yapar mı?
Vulva kanseri belirtilerine de çok benziyor özellikle şu siğil olayı canımı çok sıktı ağlıyorum.
Doktora gitmekten çok korkuyorum sırf duymaktan korktuğum için tabii ki gideceğim ama ne olursunuz vajinal mantarı olan veya buna benzer şeyler yaşayanlar deneyimlerini paylaşarak bu sorularıma yanıt verir mi?
Bir de vajinamın içi bembeyaz bir şeyle kaplıydı baktığımda ya da mantar ve kanser bir arada mı çok korkuyorum ne olur yardım edin

Öncelikle sakin ol lütfen. Doktor kontrol etmeden bilemeyiz kanser mi değil mi.
Mantar olduğunu vajinanızın bembeyaz olmasından belli. Çok sık idrara çıkma da aynı şekilde. Cinsel ilişki sırasında ağrı ise idrar yolları enfeksiyonu olabilir. Sivilce tarzı şeyler eğer jilet ile alıyorsanız olabilir. Et beni tarzı derken? Baya et beni mi çıktı bildiğimiz?
Kaç cinsel partneriniz var? Korunuyor musunuz? Cinsel birlikteliğiniz olan kişiye güveniyor musunuz başkalarıyla beraber olma durumu olabilir mi?

Eger siğil varsa hpv vardır. Hpv kadınlarda rahim kanserine yol acıyor. O beyaz dediginiz mantar ve evet mantar uzun aylar sürebiliyor. Ama kanser teşhisini kendiniz koyamazsınız tabi ki onun icin bir smear testi yaptırın. Doktorunuz da muayene etsin gecmis olsun

Yani hpvnin kanser yapan türlerinin kanser yapabilmesi için yaklaşık 10-15 yıl geçmesi gerekiyor. 15 yaşından beri aktif cinsel hayatınız yoksa kanser olma ihtimaliniz düşük. Ama hpv pozitif olabilirsiniz mutlaka hpv testi ve smear yaptırın rahim ağzında lezyonlar oluşmuş olabilir kanamaya sebep olabiliyor

Vajinanızın beyazla kaplı olması mantar belirtisi evet.
Kanserim gibi bir düşünceden çıkın öncelikle.
Mantar yıllarca devam edebilir maalesef.
Siğiller hpv olabilir.
Smear ve Hpv testi verin.

Nişanlıyım 3 yıldır ona güveniyorum evet ama bu bildiğiniz minik elimle tutuğum bir bene benziyor hareket ediyor ama yanında minik minik sivilceler de var mantar var evet ama vulva kanserinin her belirtisi de var kafayı yiycem mantar cinsel ilişki sırasında ağrı dış bölgede sivilce ve sık idarara çıkma yapar mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…