Manik depresyon (bipolar bozukluk) tedavisi gören hamileler.. Gelin birlik olalım..

bahargunay

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2011
150
19
118
İstanbul
MANİK DEPRESYON TEDAVİSİ GÖREN VE HAMİLE KALAN, BEBEK UĞRUNA ÇOK BÜYÜK HATTA DELİCE RİSKE GİRİP GEBELİĞİ DEVAM EDEN ARKADAŞLAR VARMI? ŞU ANDA 12+2 HAMİŞİM, 15 YILDIR MANİK DEPRESİF TEDAVİSİ GÖRMEKTEYİM. PSİKİYATRIM İLAÇLARIMI MAALESEF KESEMEDİ, ANNE OLMAK İÇİN 34 YAŞIMA KADAR BEKLEMEK SORUNDA KALDIM. GENÇLİĞİMİN EN GÜZEL YILLARI BU HASTALIĞA GİTTİ. HALA İLAÇ KULLANIYORUM ARKADAŞLAR.. SAĞLIKLI BİR BEBEK DÜNYAYA GETİRMEK İÇİN BELKİ DE ÇOK AZ ŞANSIM VAR AMA BU DURUMDA OLAN ARKADAŞLARA TECRÜBELERİMLE IŞIK OLURUM DİYE DÜŞÜNÜYORUM. SORULARINIZ VE SORUNLARINIZ İÇİN BURADAYIM..

sevgili arkadaşlar, 2 gün donra ikili tarama testi sonucumu alacağım, sonucu size yazarım... inşallah güzel çıkar...umudumuz olduğu sürece yaşamak güzel..bu konuyu okuyanlar var ama cevap yazanlar yok.. neyse ben yinede tüm gebeliğim boyunca yazmaya devam edeceğim. belki birgün birisine ışık olurum.

Hersey allahi. Elinde cnm ...o isterse hersey numkun..umarim cok saglikli bi bebegin olurr.

teşekkür ederim canım, güzel dileklerin için.. birilerinin benim için dua ettiğini bilmek ne güzel

herkese teşekkür ederim canlarım, bu arada ikili test sonucum hala çıkmadı, ay meraktan çatlayacağım vallahi...

sevgili kadınlar kulübü arkadaşlarım, bugün ikili test sonucumu aldım... sonuç çok güzel.. bir tanesi 2005/1 bir diğeri ise 5760/1 sınırın 250/1 olduğu düşünülürse doktorum bu test sonuçlarını çok beğendi. kan değerlerin ve diğer tahlil sonuçlarımda süper çıktı.. hepinizi kucaklamak istiyorum. dualarınız ve dualarımız kabul oluyor galiba. haftaya dörtlü tarama testine gireceğim. onunda sonuçlarını sizinle paylaşacağım. tüm gelişmelerle yakında buradayım

gebeliğimin 15. haftasındayım, haftaya dörtlü tarama testim var, hadi hayırlısı arkadaşlar...sonuçları yazacağım tabiiki, beni bekleyin tamammı?

Merhaba ,
Annemde manik hastası fakat bana hamileyken ilaçlarına devam etmemiş.Hamilelik sürecinde ve doğumdan sonra 5-6 yıl kadar hiç atak geçirmemiş.Hamilelik ve doğumun bu hastalık üzerinde bastırıcı etkisi varmış.Sonraki yıllarda annemin doktoru bir çocuk daha doğurabileceğini söylemiş hatta.Paylaşmak istedim,sizin durumunuz biraz farklı ama sanırım..

evet ben ilaçlarımı bırakır bırakmaz çok kötüleştim ve mecburen yine başladım. gebelikte değişen hormonlar beni çok etkiledi. mani değilde depresyon atağı geçirdim. ama şimdi toparladım ve daha iyiyim. annenizede geçmiş olsun. allah şifa versin.

tebrik ederiiim çok şükür... inş sorunsuz geçer gebeliğinn =) çocuğun sağlıkla doğar inş...

tebrik ederiiim çok şükür... inş sorunsuz geçer gebeliğinn =) çocuğun sağlıkla doğar inş...

teşekkürler arkadaşım, 30 Eylül'de dörtlü tarama testim var, sonucunu yazacağım mutlaka. bu arada bebeğin ilk hareketlerini hissetmeye başladım çok güzel bir duygu....:)))) pıtır pıtır oynuyor maşallah. 4 ay doldu bile :))

sevgili arkadaşlar dörtlü teste girdim sonucu 1 hafta sonra alacağız. dört boyutlu ultrasonda bebeğin her şeyi tam gözüküyor. boyu 16 cm. ağırlığı 187 gr. maşallah dedi doktor. sizinle paylaşmak istedim.

teşekkürler keslka, ve tüm arkadaşlar, önümüzdeki hafta dörtlü test sonuçlarını ve 12 Ekim'de ayrıntılı doppler ultrason sonuçlarını da yazacağım... hepinize sevgilerle...

eveet sevgili dostlar, dörtlü tarama testi sonuçlarımızı bugün aldık, sonuçlar muhteşem maaşallah. 9670/1 diyorum başka birşey demiyorum.dörtlü test sonuçları ikili test sonuçlarından 5 kat daha iyi çoktı. böylelikle amniyosentez riskimizi şimdilik atlatmış olduk. 12 Ekim'de tam 1 hafta sonra ayrıltılı doppler sonuçlarında görüşmek üzere canlarım.. şimdilik hoşçakalın..:)))) sizi seviyorum...

sevgili dostlar, dün detaylı ultrasona girdim, oğluşumun tüm organları incelendi ve hiçbir kusur görülmedi :)) boyu 20.5 cm kilosu 242 gr olmuş. teknolojinin ve tıbbın bu kadar ileri olduğunu bilseydim kesinlikle anne olmak için 34 yaşına kadar beklemezdim. ikili ve dörtlü tarama testleri ile birlikte detaylı ultrason sonucu da temiz gelince amniyosentez yaptırmaya gerek kalmadı. Artık doğumu bekliyoruz hayırlısı ile. Yolu yarıladık. Darısı tüm arkadaşların başına.. Herkese teşekkürler...

maşaallah diyim öncelikle bebeğini inşallah sağ sağlım kucağınada almak nasip olsun
konunu takip ediyordum ama yazmamıştım bende senelerce depresyonla mücadele ettim hastanede yattım çok kötü günler geçirdim allaha şükür hepsi geçti
ikinci bi çocuğu hiç düşünemedim risklerinden dolayı sürekli ilaç kullanıyodum ve doktorlarım izin vermiyordu bu arada benim yaşımda 34 e dayandı
iki üç senedir arada içtiğim xanax dışında ilaç almıyorum inşallah hamile kalırsam onuda almıcam rabbim o gücü vericektir umarım hepimize
senin adına çok sevindim canım bebeğinle sağlıklı günler dilerim
bide sormak istediğim acaba hamilelelikte te kullanılan antidepresanlar var mı acaba

evet sevgili arkadaşım, öncelikle geçmiş olsun diyorum. ve seni çok iyi anlıyorum. bu konuda yapılmış çok araştırma olmadığı için internette pek yanıt bulunamıyor. bende senelerce araştırdım ve sonunda bu riski almaya karar verdim, çünkü mecburdum. ne zaman ilaçlarımı azaltmaya karar verdiysem 1.5 ay sonra kötüleştim. ve tekrar başlamak zorunda kaldım. burada tüm deneyimlerimi paylaşıyorum ki benim durumumda olanlar faydalansın diye. 2008 yılında ilaçlarımı yazdırmaya gittiğimde bir genel cerrah bana "bu ilaçları kullanarak hamile kalmayı düşünmüyorsun değilmi? kesinlikle teratojenik bunlar, çocuğun 100% sakat doğar" demişti ve ben o zaman nişanlıydım. Günlerce ağladım ve araştırma yapmaya karar verdim.
Gelelim sorunuza, evet hamilelikte kullanılabilecek antidepresanlar var, buradan ilaç ismi yazamıyorum maalesef, özel mesaj atma hakkım da henüz yok sanırım. Ama benim çok yakın bir arkadaşım da 10 yılı aşkın bir süredir depresyon tedavisi görüyordu ve hamile kaldı, ve ilaçlarını kesemedi. Doktorların gözünde "asla kullanılmaması gereken X grubu olan" X---x ilacını yani sizin kullandığınız ilacı günde (2 mg olarak)mecburen içerek üstünede günde 1 paket sigara içerek nur topu gibi bir oğlan doğurdu ve oğlu şu anda 3 yaşında. Ve çok sağlıklı. İnanılmaz değilmi? Ve bu içtiği ilaçlardan sadece 1 tanesiydi. Bende şu anda 4 adet ilaç kullanıyorum, hepsi C grubu. İsimlerini buradan yazamıyorum maalesef. Ama hamileliğimi kadın doğum uzmanı ve psikiyatr birlikte kontrol ediyorlar, ve gebelik 4 ayına ulaştığı zaman detaylı ultrason ile beyini ikiye bölen zara kadar, ve ileride genetik olarak yaşayabileceği tüm hastalıklar size söyleniyor. Mesela benim oğluşumun ileride annesi gibi manik depresif olmayacağını biliyorum. Demekki genleri babasına çekmiş. Bunu bile şimdiden biliyorum. Tıbba olan güvenim şimdi daha da arttı.
Sizin ve benim durumumda olan tüm arkadaşların yanındayım. Çünkü durumu ciddi olan hiçbir hasta gebelik döneminde ilaçsız ve tek başına bırakılmıyor. Bunu unutmayın. Çünkü annenin psikolojik olarak iyi olması hamileliğinin iyi ve sorunsuz geçmesi için çok önemli. Psikolojisi kötü olan anneler depresyon tedevisini yarıda bıraktıkları zaman, anneden bebeğe geçen kan akışı yavaşlıyor ve anne kilo alsa bile bebek zayıf oluyor ve beslenemiyor. İşte tüm bunları düşündükleri zaman doktorlar mutlaka bir tedavi yolu öneriyorlar.
bu konuda şimdilik yazacaklarım bunlar, başka sorunuz olursa yine buradayım ben, gelen sorular olurmu diyede hergün bakıyorum. Hepiniz Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın... Görüşmek üzere...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…