• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Mamadan bıktııı

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

bademcik

Guru
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
253
1
296
Ankara
başka bi yerdede başlık açıp sordum ama belki bebeklerimin prematüre doğup daha uzun süre mama ile beslenmeleriyle ilgisi olabilir diye bi de benzer sorun yaşayan prematüre annelerine danışmak istedim:

sütüm olmadığı için bebeklerimi doğumlarından itibaren mamayla beslemek zorunda kaldım. kızımda bi problem yaşamıyorum ama oğlum son bi aydır biberonu almak istemiyor.önceleri bazı öğünlerde bunu yaparken son iki haftadır her öğün zorla yer oldu mamasını; kendini,başını kaçırıyor,ağzını açmıyor ya da kocaman açıp emme işlemini yapmıyor,zorla tıkıyorum bu kezde feryat figan ağlıyor...
doktora danıştık,idrar kültürüne bakıldı,bişey çıkmadı..diline baktı pamukcuk falan var mı diye,yok..öğün arasını açın dedi açtık..hatta mamayı bile değiştirdik, ama sonuç değişmedi..oğlum düzeltilmiş olarak 2 ay bi haftalık(28 haftalık doğdu)..5 kilo 200 gr.zayıf bi bebek değil ama artık yemediği için kilo alımı yavaşladı. 3 saatte bir 120 yemesi gerekirken 4 saatte 80-90,o da ağlata zırlata bi saatte..
görüş ve önerilerinizi bekliyorum..bebeklerde ikiz olunca tüketiyo birine bi saatte yemek yedirmek

aynı sorun bendede var benimkide aynı doğdu 5 kilo şimdi 120 den bahsetmişsin onu yiyorsa şükret benimki bazen 60 cc zor alıyor biberon almak istemiyor öğürüyor kafayı yiyorum psikolojim bozuldu ama napalım kilosunda sorun yoksa dert etme dedi doktor acıkınca yer nasıl olsa bebişi fazla zorlama anlıyor zorla yedirdiğini çok akıllı onlar biraz aç bırak ilerde inş düzelir buna şükredelim bence 28 haftalık yani:))

canım mama olarak ne kullanıyorsun ? biz 4 ay prematil kullandık ve aynı işlemlerden geçtik daha sonra mamayı değiştirdik 2-3 gün gayet güzel aldı tekrar aynı sorunları yaşadı ve üçüncü kez mamayı değiştirdik gayet güzel alıyor fakat 10 gündür biberonun sonuna geldiğinde kafasını çeviriyor ağlıyor 20-25 cc kalıyor bazen zorla veriyorum bqazende bırakıyorum kilo alımı iyise sorun etme bu arada anne sütü takviyesi varmı?iştah açıcı mamalr var onları denedinmi??

kızlar benımkılerde aynı.........su an 4 300 cıvarındalar sızınkıler masallah...........saglıgımız ıyı cok sukur...........mama konusuna gelınce gundıuz bıberon maması yemıyolar uyku ıçınde verıyorum azcık uyanınca yıyolar ıyıce ayılıbca asla almıyolar kasık mamasına basladık cok sevıyolar aptamılın mamaları .........veya bebelac ...........annesutu olarak hero bebı verıyodum su an aptamıl verıyorum yıne dıonucem ............meyve karısımları olan kavanoz mamalarını cok sevıyolar aryık sebze corbalarına baslıytoruz ............kasık olayını cok evıyolar ıyı oldu ...........opt sızı kızlar

aynı sorun bendede var benimkide aynı doğdu 5 kilo şimdi 120 den bahsetmişsin onu yiyorsa şükret benimki bazen 60 cc zor alıyor biberon almak istemiyor öğürüyor kafayı yiyorum psikolojim bozuldu ama napalım kilosunda sorun yoksa dert etme dedi doktor acıkınca yer nasıl olsa bebişi fazla zorlama anlıyor zorla yedirdiğini çok akıllı onlar biraz aç bırak ilerde inş düzelir buna şükredelim bence 28 haftalık yani:))

120 doktorun yemesi gerekir dediği rakam canım...6 ya da 7 öğün ,ve her öğün başı alması gereken rakammış..ama bizimki nerdeeeee...genelde 100 den azalıyo.bende korkuyorum zorla yedirdiğim için daha da soğuyacak diye,daha oturtup önlüğünü taktığımda anlayıp ağlamaya başlıyo çünkü..ama son 4 gündür kilo almıyo,hatta zayıflamaya başladı.mamadan önce 6 saatte beklesem yine aynı, iştahla sarılmıyo biberona..mama yesin kilo alsın şeklinde düşünmüyorum ama onun içindeki proteinler vs sağlıklı büyüme ve gelişmesi için gerekenler, prematüre olduğu için endişeleniyorum

canım mama olarak ne kullanıyorsun ? biz 4 ay prematil kullandık ve aynı işlemlerden geçtik daha sonra mamayı değiştirdik 2-3 gün gayet güzel aldı tekrar aynı sorunları yaşadı ve üçüncü kez mamayı değiştirdik gayet güzel alıyor fakat 10 gündür biberonun sonuna geldiğinde kafasını çeviriyor ağlıyor 20-25 cc kalıyor bazen zorla veriyorum bqazende bırakıyorum kilo alımı iyise sorun etme bu arada anne sütü takviyesi varmı?iştah açıcı mamalr var onları denedinmi??

sütüm hiç yok canım.. bizde prematille başladık.onda sorun yoktu.sonra pdf ve aptamil 1.ikisindede aynı tepkiyi verince sma ve milimul denedik.faydası olmadı.bizimki şişenin dibini görmeden ,daha biberon ağzına girer girmez reddediyo

kızlar benımkılerde aynı.........su an 4 300 cıvarındalar sızınkıler masallah...........saglıgımız ıyı cok sukur...........mama konusuna gelınce gundıuz bıberon maması yemıyolar uyku ıçınde verıyorum azcık uyanınca yıyolar ıyıce ayılıbca asla almıyolar kasık mamasına basladık cok sevıyolar aptamılın mamaları .........veya bebelac ...........annesutu olarak hero bebı verıyodum su an aptamıl verıyorum yıne dıonucem ............meyve karısımları olan kavanoz mamalarını cok sevıyolar aryık sebze corbalarına baslıytoruz ............kasık olayını cok evıyolar ıyı oldu ...........opt sızı kızlar

canım senin üçüzlerde 28 haftalık doğmuş..ek gıdaya düzeltilmiş kaçıncı ayda başladınız?

Benim bebeğim de 28 haftalık doğdu. Düzeltilmiş 3.5 aylıkken ek gıdaya başladık.
ılk zamanlar biberonla güzel güzel yiyordu. Fakat sonra iştahsızlık başladı. Ek gıdaya geçtikten sonra biberonla vereceğimiz sütünü bile kaşıkla veriyorduk. Daha çok kaşıkla yemek istiyordu sanırım. Şimdi de sadece geceleri biberonla yiyor.

bademcık...............canım duzelmış üç bıucuk basladım ıyı oldu bıraz kabız oldular ama zaten öleydıler cok fark etmedı............hazır muhallebılerden verdım mehtap canım sen de hazır muhallebılerden verdınmı dr ver dedı sımdı elma armut suyu katıyorum onlara bazen sebze corbasından bı kasık kadar yıyolar daha com sevıyolar evde pırınç unbundan denıcem bakalım bıde ..............ınş senınılerde yer canım..........gunduz bıberon almıyolar............mehtap sen kecı sutru verıyomusun canım

bademcık...............canım duzelmış üç bıucuk basladım ıyı oldu bıraz kabız oldular ama zaten öleydıler cok fark etmedı............hazır muhallebılerden verdım mehtap canım sen de hazır muhallebılerden verdınmı dr ver dedı sımdı elma armut suyu katıyorum onlara bazen sebze corbasından bı kasık kadar yıyolar daha com sevıyolar evde pırınç unbundan denıcem bakalım bıde ..............ınş senınılerde yer canım..........gunduz bıberon almıyolar............mehtap sen kecı sutru verıyomusun canım

Canım kabızlık problemini biz de çok uzun süre yaşadık gereksiz yere duphalac falan gibi bağırsak düzenleyiciler kullanmak zorunda kaldım. Ama fizik tedaviye başladıktan sonra bağırsak kasları da güçlendiği için sanırım artık kabızlık bitti çok şükür. Muhallebinin pek besin değeri olmadığı için verme taraftarı değildim ama biraz kilo alsın diye günde bir öğün milupa muhallebi veriyoruz. Ben de keçi sütü vermeyi çok istiyorum ama piyasada kay süt diye bir firmanın uzun ömürlü sütleri var o da pek doğal değil gibi geliyor bana. Doğal keçi sütü bulabilsek çok iyi olur. Babama söyledim o da maltepe de keçisi olan birilerini arıyor bulabileceğimizi pek sanmıyorum ama keçi sütü bulamasak da taze inek sütünden yapılmış günlük yoğurt vermeye çalışıyoruz her gün. Çünkü yoğurt çok çok faydalı. Elimde büyük 3 kutu Aptamil 3 var. Onlar bittikten sonra artık mama vermemeyi düşünüyorum.

elmullim canım armut suyunu verme hiç bir dr armutu önermiyor bana hamileyken bile yasaklanmıştı özellikle deveci armutları.
bademcik bizim drumuz beyin gelişimi önemli olduğu için dedi pramatili 4 ay kullandırdı daha sonra milumil veya confirmili kullan dedi milimulu 3-4 gün güzel aldı daha sonra aynı sorunlar başladı bende hipp kullnamay başladım onu gayet iyi alıyor ve sonunda aynı işlmeleri yapıyor drumuza danıştım iyi olmuş hiip daha iyi dedi ve şimdi ek gıdalara başladık sorun yaşıyoruz:))))severek almıyor

sher canım dr ver dedı ama galıba guven vermıyo armutlar sagol............kecı sutu vermeyı dusunuyorum ben bebegın nasıl bız ıyıyız gazımız cok .............herkes ıyı baksın bebışlere

elmullim canım armut suyunu verme hiç bir dr armutu önermiyor bana hamileyken bile yasaklanmıştı özellikle deveci armutları.
bademcik bizim drumuz beyin gelişimi önemli olduğu için dedi pramatili 4 ay kullandırdı daha sonra milumil veya confirmili kullan dedi milimulu 3-4 gün güzel aldı daha sonra aynı sorunlar başladı bende hipp kullnamay başladım onu gayet iyi alıyor ve sonunda aynı işlmeleri yapıyor drumuza danıştım iyi olmuş hiip daha iyi dedi ve şimdi ek gıdalara başladık sorun yaşıyoruz:))))severek almıyor

elimde 1 kutu pdf, 1 kutu apt 1, 1 kutu milumil ,1 kutuda sma var şu anda..onlardan bi ikisini bitirince bide hipp deneyelim bakalım ne olacak..
dün farklı bi yol denedim..herzaman kucağıma oturtup besliyodum..dün başını iyice yükseltip yatarkonuma yakın verdim..kısmen daha iyi aldı gibi..o pozisyona tepki geliştirmiş artık..beslemediğim zamanlarda bile o şekilde tututuğumuzda ağlayıp kendini atıyo

sher canım dr ver dedı ama galıba guven vermıyo armutlar sagol............kecı sutu vermeyı dusunuyorum ben bebegın nasıl bız ıyıyız gazımız cok .............herkes ıyı baksın bebışlere

gaz için browns biberonu öneririrm,gerçekten iyi geliyo..
canım bi de merak ettim,bebeklerine yalnız mı bakıyosun, onları uyanık olduklarında nasıl oyalıyosun? ben bu konuda zorlanıyorum ikizlerle.aynı anda uyanıp uyuyolar

Merhabaa.Benim de 9 aylık ikiz kızlarım var:)34 haftalık doğdular eve geldiklerinde 1500 kiloydular şimdi gayet iyiler çok şükür:)Anne sütünü 2 ay alıp bıraktılar aptamille başlamıştık ama kabız oldular bebelacla devam ettik çok yaradı bebelac.3.5 aylıkken biberon mamasını istememeye başladılar biberonu görünce ağlıyorlardı bizde kaşık mamalarına başladık.Hem kaşık maması hem biberonla devam ettik uzun süredir biberon istemiyorlar bebelacı mamalarına karıştırıp veriyorum.Hepimizin bebişlerine Allah sağlık versin:Saruboceq:

evet canımda çoğu çocuk dr ve kadın doğum drları önermiyor çok riskli bi gıda gerçi mamalrda öyle ama ne yapalım allah korusun kuzularımızı ben bi an önce milupadan kurtulmak için dua ettim hipp kullanıyorum bebeiğimde bende mutluyum içim rahat az da olsa...bende bu ay drumaz danışıcam keçi sütünü bu arada keçi sütünden yapılan mamada var bilgin olsun golden diye gaz için confirmili öenriyorlar birde dr browns özel biberonu var gaz için onuda deneyebilirsin...kuzumun ufak tefek sağlık sorunları dışında şükür bişeyi yok senin kuzlar nasıllar takip gerektiren durumları varmı

sher canım ben brovsun buberonunu kullandım faydasını goremedım benımkıler cıddı anlamda gazlı dr altı ayı bekle dedı ve ılgınç brovsun bıberonunu ıstemıyolar avent kullanıyorum ............caylar ıyı gelıyo azcık bazen muskat cevızı suyu verıyorum ıyı gelıyo en guzel gaz damklası sab........mama conformıl kullandım mulımıl alerjık mama vs hepsı gaz yaptı beklıyorum altı ayı.............saglık ols ınş canım kecı sutune bslıcamn bende metroda var yogurduda onla mayalıcam mamaları duydum ama tr yede yok galıba bademcık bı yardımcım var gercekten tek bakamama gazlılar ve aynı anda aglıyolar ........yınede cok zor oluyoo bırır acıkta kalıyo bazen rabbım yardımcımız olsun kasık maması ıyı yıyolar ......

sher canım ben brovsun buberonunu kullandım faydasını goremedım benımkıler cıddı anlamda gazlı dr altı ayı bekle dedı ve ılgınç brovsun bıberonunu ıstemıyolar avent kullanıyorum ............caylar ıyı gelıyo azcık bazen muskat cevızı suyu verıyorum ıyı gelıyo en guzel gaz damklası sab........mama conformıl kullandım mulımıl alerjık mama vs hepsı gaz yaptı beklıyorum altı ayı.............saglık ols ınş canım kecı sutune bslıcamn bende metroda var yogurduda onla mayalıcam mamaları duydum ama tr yede yok galıba bademcık bı yardımcım var gercekten tek bakamama gazlılar ve aynı anda aglıyolar ........yınede cok zor oluyoo bırır acıkta kalıyo bazen rabbım yardımcımız olsun kasık maması ıyı yıyolar ......

canım türkiyede satılıyor golden meat galiba adı internette araştır seni oraya online alışverişe yönlendiriyor umarım gaz sorunu kolaylıkla atlatırlar bizde hipp kullanıyoruz ek gıdaları sevmedi özellikle yoğurdu veremiyorum kavga ediyor resmen benimle en sonundada çıkartıyor bu sebeple pes ettyim bakalım dr ne önericek:)))

aynı durum bendede var biberonu görünce kusuyor hattaa..deli olacakdım ki gündüzleri biberonu kesdim..şimdi babrdağa alışmasını bekliyorum....şapur şupur içiyor fakat çok hava yutuyor bu seferde gazı çıkarırken kusuyor...ne yapacağımı şaşırmış duurumdayım bende.....ek gıdaya geçeli biberonn öğğ..bende geceleri veriyorum....birde reklamlarda diyorlar 500 ml aptamilverin nerde bizdeeeeeeeeeeeee...benımkı ancak taze ekmeyi verecen o yiyecek:))))))) 5 dişimiz oldu 3 tane daha geliyor valla çok sıkıntıdayız iştah falan kalmadı............

zorlamayın kızlar biberonun dibinde kalırsa kalsın benımkı hep kusardı içirmeye çalışırdım....bu sefer içtiyide giderdi çok üzülürdüm...en azından içtiyiyle kalsın...

keçi sütü bizde köyden getirtdik çok fena kokuyor ama çok faydalı...köy yakın olsa hep alırım bende metroda nasıl bilmiyorum hiç...pastörizemiyki???

Back