- 3 Mayıs 2015
- 13.335
- 48.784
- 598
- Konu Sahibi Bana Diyor Nau Nau
-
Bugün koli koli ev yerleştirdimBen kadınların kendi aralarında birbirlerine bu tarz konularda zorbalık yapmalarına katlanamıyorum valla
Mama- süt
Sezaryen-normal doğum falan filan
Zorbalık hiç bitmiyor
Bana da saatlerxe süt sağdığım dönemde kolaya kaçıyorsun diyorlardıBugün koli koli ev yerleştirdim
Gözümden bedenimden uyku fışkırıyor
Ama şu an oğlum mememde
Bekliyorum ki doysun da yatayım
Halbuki suç bende. Kolaycıyım hazır ver mamayı içsin 5 dk da sende uyu dimi
Yarım saattir bi damla bi damladır diye direniyorum
Doymayıp ağlarsa mama vereceğim
Sıcak oldu soğuk sudan ekleMama veren anneye de kolaya kaçıyorsun denmez be…pes vallahi
Geceleri sıcak yatağından kalkıp su ısıt ölç biç karıştır. Üstelik bunları bebeğin ağlıyorken yapabil, sonra mama kolaymış de.
Siz doğru olanı yapıyorsunuz.Bugün koli koli ev yerleştirdim
Ama şu an oğlum mememde
Henüz anne olmamış biri olarak ben emzirmekten de korkuyorum yaAy dünyada memeden daha kolay bi ieu yok inan
Aklı olan hiç kimse kolaylık olsun diye meme bıraktırmaz
Doğumdan sonra ilk haftalar beynimi yediler onu verme bunu verme illa da anne sütü diye
Sarılık olmasındansa beslenmesini tercih ettim
Çocuk gayet hiçbi şeye alışmadı
Hatta ilk zamanlar ağzına göğsümü sokamadığım çocuğum şimdi nerdeyse amuda kalkıp içecek
Önemli olan emin ol çocuğun beslenmesi
Bana gore yatip uyumaliydin mama vermeliydin bu seferlik.. duygusal degilde mantik olarak bakiyorum olaya.Bugün koli koli ev yerleştirdim
Ama şu an oğlum mememde
İnan memene gelene kadar neler neler oluyorHenüz anne olmamış biri olarak ben emzirmekten de korkuyorum ya. Çok hassas benim memelerim, hemen her şeyde huylanıyor rahatsız oluyorum. Sanki emzirirken böyle çok zor sabredecekmişim gibi geliyor şimdiden, zamanı geldiğinde o annelik psikolojisine girip gözüm görmez umarım bu rahatsızlık hissini .
Siz de biraz saçmalıyorsunuz hanımefendi kusura bakmayın.Bu konuda uzmanlar bile gruplaşmış. Kimi anne sütü için su diyorlar, kimi başka. Ama ben mamayı daha faydalı buluyorum.
Doktor parmaklarını şeyine sokuyorHenüz anne olmamış biri olarak ben emzirmekten de korkuyorum ya. Çok hassas benim memelerim, hemen her şeyde huylanıyor rahatsız oluyorum. Sanki emzirirken böyle çok zor sabredecekmişim gibi geliyor şimdiden, zamanı geldiğinde o annelik psikolojisine girip gözüm görmez umarım bu rahatsızlık hissini .
DenedimYaklaşık beş yıl önce aynı yollardan geçmiş biri olarak yazıyorum
Bebeğim doğdu doymuyor zayıf diye mamaya başladık inanır mısın iki hafta neredeyse doğru düzgün emzirmediğim olurdu neden çünkü mama istedi zaman gectıkce . Daha sonra bir arkadaşım sayesinde kendıme geldim . Sürekli emzir dedi sütüm az dedim arz talep meselesi dedi yanı gak meme guk meme . Doğada bütün canlılar yavrularını besliyor sen neden besleyemeyesin dedi . Zor olan mama diyorlar ama bence zor olan emzirmek . Çünkü süt inene kadar çok uğraşmak gerekıyor . Neyse ben beslenmeme dikkat ettim ve birden mamayı kestim ilk başlarda biraz kilo verdi ama inanır mısın iki aylık iken tamamen anne sütüne döndük evdeki bütün mamaları kaldırdım çünkü gerek yoktu artk . Emzirdikten sonra süt artsın diye sağardım bide . O da arttırdı, mama zehir mi diye sormuşsunuz hayır zehir değil ama asla da bir anne sütü değil , anne sütünün bir damlasında bile o kadar çok şey var ki.. bebeğin güvenli bağlanmasını ayrıca destekliyor , bütün yolları tükettiğine emin misin , bazen diğer insanlar kötü niyetli söylemiyor , yeni doğum yaptığın için hassas olabilirsin bu çok normal . Ama çocuk emiyorsa o süt gelir , ikinize bir şans verebilirsin belki , bende aynı şu anki durumunu yaşıyordum ama biraz sabırla bişeyler belki değişebilir . İki hafta doğru düzgün emmeyen bebek , memeyi neredeyse üç yaşında bıraktı .. o kadar söyleyeyim .. benimle aynı durumda olduğın için yazdım , bi kere stres yapma bi defa dene .. Ama olmazsa da tabi dünyanın sonu değil , çocuğuna bol bol sarıl öp sev , bugünleri özleyeceksin sonra ..
Pes etmeyinDenedim
Nen de tüm mamaları kaldırdıkabus gibi 2 hafta geçirdik
Doktora gittik. Kilo almamış hiç
Mecbur mama verdik
Ben de hep sağdım
Her emzirmeden sonra sağdım
Yemediğim içmediğim şey kalmadı
Öncelikle ben bir mama çocuğuyum. Doğumumdan kısa süre sonra annemin sütü kesilmiş. Aptamil ile devam etmişler. 32 yaşında ve turp gibiyim.Merhaba hanımlar,
Bir çok annenin duyduğu bir cümledir bu. Sütün olsun olmasın, emzirmek iste veya isteme. Hep akıl verilir. Mama verme. Emzir.
Oğlum doğduğunda sütüm azdı. Açlıktan susmadığı için mamaya başladık.
Şunu ye sütün artar, bunu ye sütün artar denilen her şeyi yedim. İçtim. Artmadı.
Oğlum kilo verdi. Mecbur mamaya devam ettik.
Aylardır meme ve mama beraber gidiyoruz.
Şu aralar hiperlaktasyon yaşıyorum. Sütüm aşırı tazyikli geliyor. Oğlum da reddediyor doğal olarak. Bununla uğraşıyorum. Yani sütüm azken de mama içiyordu. Sütüm çok yinr mama içiyor. Sütüm çok ama her emzirme önce sağıp verecek kadar çok değil.
Ama ben artık kendimi yetersiz hissetmek istemiyorum.
Mama zehir mi?
Mama vererek kötülük mü ediyorum?
Bir de şu cümle var: sürekli emzirirsen sütün artar.
Şöyle düşünüyorum. Demek ki ben yeterince emzirmedim. A dan z ye herkes bunu söylediğine göre cidden emzirirsem artardı.
Demek ki ben çabalamadım yeterince.
Üzülüyorum
Ahhahahaha ay koptumSiz de biraz saçmalıyorsunuz hanımefendi kusura bakmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?