Mama verme, emzir.

Ben kadınların kendi aralarında birbirlerine bu tarz konularda zorbalık yapmalarına katlanamıyorum valla
Mama- süt
Sezaryen-normal doğum falan filan
Zorbalık hiç bitmiyor
Bugün koli koli ev yerleştirdim
Gözümden bedenimden uyku fışkırıyor
Ama şu an oğlum mememde
Bekliyorum ki doysun da yatayım
Halbuki suç bende. Kolaycıyım hazır ver mamayı içsin 5 dk da sende uyu dimi
Yarım saattir bi damla bi damladır diye direniyorum
Doymayıp ağlarsa mama vereceğim

Bana da saatlerxe süt sağdığım dönemde kolaya kaçıyorsun diyorlardı
Aynı senin iş gibi mememi açıp 5 dkda vermek varken ven yarım aaat sağmalı bi kolaylığı seçiyormuşum
Ağzı olan konuşuyor işte

Sıcak oldu soğuk sudan ekle
Şimdi de soğuk oldu sıcaktan ekle
Su miktarı arttı birazını dök
Fazla dökmüşüm. Biraz sıcaktan ekle
Sıcak oldu soğuktan ekle
Şimdi de su miktarı arttı birazını dök
Fazla dökmülüm sıcaktan ekl
.
.
.
.

Siz doğru olanı yapıyorsunuz.

Henüz anne olmamış biri olarak ben emzirmekten de korkuyorum ya . Çok hassas benim memelerim, hemen her şeyde huylanıyor rahatsız oluyorum. Sanki emzirirken böyle çok zor sabredecekmişim gibi geliyor şimdiden, zamanı geldiğinde o annelik psikolojisine girip gözüm görmez umarım bu rahatsızlık hissini .

Bana gore yatip uyumaliydin mama vermeliydin bu seferlik.. duygusal degilde mantik olarak bakiyorum olaya.

Ben ilk cocukta bazen gereginden fazla pimpirikli oldugumuzu dusunuyorum. O bir damla sutu emsin diye dakikalarca ugrasmak yerine mama versen belki iyi uyusan dinlenirsen bi sonraki ogun daha doya doya icebilecek memenden.

Mama zehir diyelim, ee bu cocuk yarin obur gun ek gidaya gececek.. herseyi kendin yetistirmeyeceksin bahcende sonucta..

Birde bu sut olaylari cidden cocuktan cocuga bile degisiyor..yani tum annelerin sutu nasil ayni olabilir. Sanki uykumuzu super aliyoruz super dinleniyoruz stressiz bir hayat yasiyoruz. Herkesin bedeni farkli sonucta..sizinde basiniza baska baska isler geldi ev tasima vs

Ornek verirsem ilk cocugumda 1 seneye yakin emzirebildim ama ne emzirme.. neler cektim daha cok vaktim vardi hemde.. ama 3 numarada 2-3 ay anca.. cocugum hstalandi hastaneye yatti vs kopukluk oldu ara.. ikisini verdim sonra olmadi bi sekilde meme emmedi.. ee ilkindeki kadar vaktimde yoktu saatlerce zaten ugrasamazdim.. ortada 2 bebem daha vardi vs.

Bence yatmadan standart mama verebilirsin hem iyi doyar bi kac saat iyi uyur belki sende dinlenince sutun daha iyi olur.

İnan memene gelene kadar neler neler oluyor
O zaman meme işi de tuhaf gelmeyecektir
Bir şekilde hepsi oluyor

Asla üzülme valla arkadaşım olsan ay saçmalama beeeee derdim . E doğru emzirdikçe süt artar ama artmadı diyelim kim ne bilir allah aşkına. Forumda emzirme konusunda bir kaç tavsiye vermiştim biri çıkıp soylediklerin kanun gibi konuşma dedi :)))) o da bana sinirlenmişti emzirmedi diye sanırım doktorun bana söylediklerini söylemiştim oysa hiç kötü niyetim yoktu Çok yakın bir arkadaşım aynı anda doğum yaptık dedi ki valla hande ben emziremicem psikolojim kaldırmıyor sürekli emzir sağ kafayı yicem mutsuz bi annesi olmasindansa böylesi daha iyi dedi. Kim ne derse desin her anne en iyisini yapar kimseyi takma . Anneliğin keyfini çıkar. söyleyenler de belki kötü niyetle soylemiyorlardir emzirmek maddi manevi rahatlık cidden anne sütü çok faydalı ama olmuyorsa yapacak bir şey yok he deyin geçin. Ayrıca mamayla beslenen milyonlarca çocuk var ne oldu büyümüyor mu vallahi hiç takmayın. Mutlu anne mutlu bebek kural bu.

Son düzenleme:
Yaklaşık beş yıl önce aynı yollardan geçmiş biri olarak yazıyorum
Bebeğim doğdu doymuyor zayıf diye mamaya başladık inanır mısın iki hafta neredeyse doğru düzgün emzirmediğim olurdu neden çünkü mama istedi zaman gectıkce . Daha sonra bir arkadaşım sayesinde kendıme geldim . Sürekli emzir dedi sütüm az dedim arz talep meselesi dedi yanı gak meme guk meme . Doğada bütün canlılar yavrularını besliyor sen neden besleyemeyesin dedi . Zor olan mama diyorlar ama bence zor olan emzirmek . Çünkü süt inene kadar çok uğraşmak gerekıyor . Neyse ben beslenmeme dikkat ettim ve birden mamayı kestim ilk başlarda biraz kilo verdi ama inanır mısın iki aylık iken tamamen anne sütüne döndük evdeki bütün mamaları kaldırdım çünkü gerek yoktu artk . Emzirdikten sonra süt artsın diye sağardım bide . O da arttırdı, mama zehir mi diye sormuşsunuz hayır zehir değil ama asla da bir anne sütü değil , anne sütünün bir damlasında bile o kadar çok şey var ki.. bebeğin güvenli bağlanmasını ayrıca destekliyor , bütün yolları tükettiğine emin misin , bazen diğer insanlar kötü niyetli söylemiyor , yeni doğum yaptığın için hassas olabilirsin bu çok normal . Ama çocuk emiyorsa o süt gelir , ikinize bir şans verebilirsin belki , bende aynı şu anki durumunu yaşıyordum ama biraz sabırla bişeyler belki değişebilir . İki hafta doğru düzgün emmeyen bebek , memeyi neredeyse üç yaşında bıraktı .. o kadar söyleyeyim .. benimle aynı durumda olduğın için yazdım , bi kere stres yapma bi defa dene .. Ama olmazsa da tabi dünyanın sonu değil , çocuğuna bol bol sarıl öp sev , bugünleri özleyeceksin sonra ..

Son düzenleme:
Merhaba Çok samimi bir soru sorduğunuz için samimice cevap vermek istiyorum; evet emzirdikçe süt gelir. Bebeğine sütünün gerçekten yetmediği çok nadir anne vardır ki bu bir rahatsızlıktır. Maalesef Türkiye'de sezaryen doğuma teşvik olduğu gibi, formül süte de bir teşvik var. Özellikle sezaryen doğumlardan sonra sütün gelmesi biraz zaman alıyor ve o sürede bir çok yanlış yapılıyor.
Sütün sağılamaması, az gelmesi sütünüzün bebeğinize yetmeyeceğini anlamına asla gelmez. Ben oğlumda bir çok hata yaptım, çünkü sürekli aç olduğunu söylediler. Halbuki duş alıyodum sütüm akıyordu. Kızımdaysa hiç bir sür belirtisi yoktu neredeyse, sağlığımda 20cc bile çıkmıyordu ama tamamen anne sütüyle beslendi. Kilo alımı da çok iyiydi.
Yani anneler üzerine oynanan aa kilo vermiş mamaya başlayı doğru bulmuyorum. İlk zamanlarda emzirme sorunları olabilir bu süt yok anlamına gelmez. Mama verilecekse de bir çok yöntemi var biberonsuz.
Bir kere biberona bulaştığınızda anne sütüne devam etmek çok zor. Biberonla mama aldığında daha uzun uyuyor, daha çabuk uyuyor çünkü ağırlık çöküyor. Sindirmesi daha güç olduğu için daha geç kalkıyor. Herkes bunu oh doydu olarak algılıyor, ama değil. Bir de her mama verdiğinizde memeniniz emilmemiş oluyor uzun süre.

Bütün bunları bir yana koyarsak; siz her halükarda harika bir annesiniz, en azından bebeğiniz için mükemmelsiniz Kimsenin sizi kötü hissettirmeye hakkı yok. Her zaman her şeyin en doğrusunu da yapamayız. Sizin için uygun olan buymuş böyle olmuş. Çok kurcalayıp kafanızı yormayın.

Doktor parmaklarını şeyine sokuyor
Meme ne ki
Fiyuuu

Denedim
Nen de tüm mamaları kaldırdıkabus gibi 2 hafta geçirdik
Doktora gittik. Kilo almamış hiç
Mecbur mama verdik
Ben de hep sağdım
Her emzirmeden sonra sağdım
Yemediğim içmediğim şey kalmadı

Denedim
Nen de tüm mamaları kaldırdıkabus gibi 2 hafta geçirdik
Doktora gittik. Kilo almamış hiç
Mecbur mama verdik
Ben de hep sağdım
Her emzirmeden sonra sağdım
Yemediğim içmediğim şey kalmadı
Pes etmeyin
Azaltın mama destekli gidin gittikçe azaltın
İnanın sizde o süt var
Ben inanıyorum
Stres yapmayın her durumda siz harika bir annesiniz

Öncelikle ben bir mama çocuğuyum. Doğumumdan kısa süre sonra annemin sütü kesilmiş. Aptamil ile devam etmişler. 32 yaşında ve turp gibiyim.

Kızımda süt sorunu yaşamadım yani miktar olarak vardı çocuk da emiyodu ama kilo almıyordu. Bir sürü doktorlara gidildi testler yapıldı mama ver emzirdikten sonra denildi. Piyasadaki tüm mamalar denendi ama kızım emdikten sonra mama içmiyodu. Ben akıllı da doktor yine kilo almamış diyeceği ve sürüyle test yapacağı için sütümü sağıp buzluğa atıyor çocuğu mamayla besliyordum 1 ay kadar böyle yaptım.
7 aylıkken nihayet 5 kilo olunca mamayı bıraktım ama 1 yaşına geldiğinde hala 7 kilo olmamıştı. Bu defa doktor raporlu gelişim geriliği için kullanılan mama yazdı. Şimdi 3 yaşını geçti hala o mamayı içiyor. 21 aylıkken emzirmeyi kestim ama raporlu mama devam ve isterse 15 yaşına kadar içsin çünkü ola ola 12 kilo oldu.
Kreşe gidiyor orada da yemiyor. Öğretmenleri diyor ki şarkıyla, yarışmayla, neler neler yaparak yedirmeye çalışıyoruz :)

Neyse konudan sapmayayım, ilk mama vereceğimde bana sütüm varken vermek biraz ağır gelmişti. Ama sonrasında şöyle düşünmeye başladım ikinci bi çocuğum olsa sanırım ilk 3 ay dışında emzirmez verirdim mamayı :)

Mama zehir değil elbette, zorunlu durumlarda kurtarıcı
Ben ilk çocuğumu mamayla besledim maalesef 9 ay sonra da sütüm tamamen gitti. Ama ikinci bebeğimde çok araştırdım okudum cok şükür emzirebildim. Ha sütüm coşmuyor ama yetiyor. Bazı kadınların birsey yapmasa da sütü çok olur bazıları bizim gibi ekstra çaba harcar
İnsta da emzirme danışmanlarınin sayfalarını incele bir sürü kişi var mamayı bırakıp sadece emzirmeye dönen elinden geleni yaptıktan sonra da olmuyorsa yapacak bir şey yok
Ama anne sütü bir kaşık bile olsa alsın demişti bir doktor ben ona inanarak ilk çocuğuma azda olsa verdim insallah şifa olmustur. Ama şu bir gerçek sadece emzirdiğimin bağışıklığı daha güçlü

Emzirsen mama ver diye baskı yaparlar, mama versen emzir derler, bebek emmese sağıp versen memeden almak kadar faydalı değil derler. Ağzı olan konuşur.
Ben de hala kendimi suçlama evresini aşamadım. 3-4 aylıkken meme reddi yaşadık. Çok besin alerjisi ve reflü sebebiyle. Doktorumuz kilosu az çabuk biberona alıştır bunu dedi. Boşver memeyi falan almıyor bazı bebek böyle olur dedi.
Ben de başladım. 8 aylığız hala sütümü sağıp veriyorum. Acaba yeterince çabalamadım mı emzirmek için diye sürekli vicdan muhasebesindeyim. İşte emzik vermişindir ondan olmuştur, biberon vermişindir ondan olmuştur diyenler sürekli tepemde. Ama aynı insanlar doğar doğmaz emzik ver çok rahat edersin diyordu.
Diyeceğim o ki analık kocaman bir vicdan azabıymış. Etrafındaki gerizekalılar da bunu sürekli körüklüyormuş.
Yaaa emmiyor mu. Emzirmek kadar güzel bir şey yok cümlesini duyduğum an gözlerim doluyor. İnsanlar anlamıyor bunun beni ne kadar yaraladığını.

Sen elinden geleni yapmışsın. Her bebek bir değil işte. Bazısı geliyor luk luk emiyor. Bazısı güzel ememiyor sütün de iyi olmuyor. O arada sağdıysan falan tazyik artıyor ya da başka sebepten bilmiyorum. Tazyik arttıkça bunlar hiç emmiyor emse de gaz yapıyor.
Sen emzirmişindir sadece senin bebeğin emmedi. Sadece bazı bebekler kadar memeye düşkün değil arkadaş işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…