• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Mama sandalyesine alıştırma

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Merry gul

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2019
37
6
16
34
Merhaba kızlarr oğlum 1 yaşında mama sandalyesinde 5-10 dk dan fazla durmuyor önüne sürekli farklı oyuncak koyup oyalamaya çalışıyorum bu da içime sinmiyor aslında dikkatini yemeğe vermiyor aklı sadece oyunda ve yemeği bitmeden cıkmak istiyor beni işaret ediyor kucağıma gelmek istiyor biraz sandalyede verip sonra kucağımda devam ediyoruz ama büyüdü artık zorlanıyorum. Bir de yemek yemekten sıkılıyor zayıf bir bebek değil ama 1 kaç kaşık yedikten sonra kucak istiyor nasıl aşıcam bunu nasıl nasıl sandalyeye alıştırcam fikir verin bana da lütfen

Merhaba kızlarr oğlum 1 yaşında mama sandalyesinde 5-10 dk dan fazla durmuyor önüne sürekli farklı oyuncak koyup oyalamaya çalışıyorum bu da içime sinmiyor aslında dikkatini yemeğe vermiyor aklı sadece oyunda ve yemeği bitmeden cıkmak istiyor beni işaret ediyor kucağıma gelmek istiyor biraz sandalyede verip sonra kucağımda devam ediyoruz ama büyüdü artık zorlanıyorum. Bir de yemek yemekten sıkılıyor zayıf bir bebek değil ama 1 kaç kaşık yedikten sonra kucak istiyor nasıl aşıcam bunu nasıl nasıl sandalyeye alıştırcam fikir verin bana da lütfen
Kucagınıza almayın ağlasada oyalayın alışması lazım cunku.. yoksa alışmaz

Önüne onun kendi başina yiyecegi şeyleri koyun ve onun sizi gormeyecegi yere gidin kendi kendine kalsin biraz mama sandalyesinde gecirdigi vakti uzatin

Hala var mı bilmiyorum ama biz oğluma şöyle bir şey almıştık:

Kızım 4 yaşına geliyor, biraz minik olduğu için bununla çok rahat ediyor, masada bizimle aynı şekilde oturuyor gibi oluyor. Bir araştırın isterseniz.
fancy-chicken.webp

Kendi kendine yemesini sağlayın yani meyve koyun önüne öyle oyalansin hemen kucağınıza almayın

Hala var mı bilmiyorum ama biz oğluma şöyle bir şey almıştık:

Kızım 4 yaşına geliyor, biraz minik olduğu için bununla çok rahat ediyor, masada bizimle aynı şekilde oturuyor gibi oluyor. Bir araştırın isterseniz.
Eki Görüntüle 2990931
Ikea nın mama sandalyesini kullanıyorum masa kısmını cıkardım bizim masaya yaklaştırdım sanki bütün gibi bizimle yiyor gibi bi de öyle deniyorum

Kızım henüz oturamazken bile her sofrada kucağımıza alırdık zamanla her yemek yeyisimizde oda ağzını açmaya başladı
Buna kaşık farkındalığı deniyor sanırım (ek gıdaya geçişte kolaylık sağladı)
Oturmaya başladığında mama sandalyesi ne geçtik her sofrada bizimle oturtmaya çalıştım
Başlarda istemedi ama zamanla alıştı
Hepimiz masada olduğumuz için oda gelmek istedi sanırım.

Benim tecrübe ettiğim hep aynı rutini tekrar etmek sofra,uyku,oyun bebekte zamanla uyum sağlıyor zamanla

Back