Malzeme sorunu

vanilyalimuffin

En Vanilyalı Muffin
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2009
4.524
4.279
248
Kızlar bi arkadaşım gelin tacı el çiçeği gibi şeyler yapıcak maddi geliri olsun diye. Ama malzeme bulamıyoruz.

Acemiyiz biraz. Yardım ederim diye çıktı ağzımdan ama ben ne anlarım böyle el işinden. Ben sana malzemesini bulurum dedim. Bin pişman oldum.

Nerden bulurum nasıl bulurum öyle yapay çiçeklerin tüllerin çeşit çeşit olanını. Dönemiyorum da sözümden iki kere aradı bu saate kadar. Heveslendirdiğim ve bulunur sanıp bulayım ben sana dediğim için bulamadım demek istemiyorum bilen varsa yazabilir mi lütfen..

Nerden alabiliriz? Ben gidemem ders çalışıyorum ama güzel bi şekilde tarif edebilirseniz ona söylerim ya da abisine vs alırlar. Yeter ki yer bulalım gidilir bi şekilde..

Not: istanbuldalar arkadaşlar. ben de dönem dönem gidiyorum. Benim olduğum yerde bulunmaz ama eğer online site biliyorsanız onlardan alabilirim.

Bir de bu iş tutar mı? Kırmak istemiyorum asla ama artık gelin çiçeği gelin tacı vs herkesin yaptığı şeyler. Bu avantaj mı dezavantaj mı? Herkes yapınca malzemesi vardır her yerde sandım demiş bulundum bulunur diye. Ne zormuş internetten bulurum dedim hazır taç çiçekler çıktı

İtanbulda bilmem ama eminönünde falan vardır heralde. Gelinlikçilerin şekercilerin falan olduğu yerlerde.

Bence pek kazandıracak bir iş değil ama tutarsa kazanır. Çok var bunu yapan 3-5 kişi ciddi anlamda gelir elde ediyor.

Bu işe el yatkınlığı varsa ve yapacaksa neden kendisi de araştırmıyor. Yani internete girip bilgi edinmek için çok zeki olmaya gerek yok.
Neden stres yaptın bu kadar?

nette bulabilirsin cnm google yaz bakalm çıkar belki

Bu işe el yatkınlığı varsa ve yapacaksa neden kendisi de araştırmıyor. Yani internete girip bilgi edinmek için çok zeki olmaya gerek yok.
Neden stres yaptın bu kadar?
İpek baktım canım zekayla alakası yok. Ama orda herkesin ulaşabildiği şeyler var. İlk kez böyle bişeye kalkıştı ben de malzeme bulunabilen bişey sandım. Tam da senin gibi düşünüyodum ama enteresan şeyler bulamadım yazınca.

Kendisi çalışıyo çünkü ama yetmiyo. Ben de öğrenciyim. Malzeme bulurum dedim ama bilemedim bu kadar sıkıntılı olduğunu

Bilemedim işte. Bişey de diyesim gelmedi emin olamadım. Öyle mi dersin seph:) bakalım bi tutar inşallah geliri olsun:)

Ben de eminonu diyorum.
Sarkhan ve cevresinde bulabilir.
Hatta sarkhanin girisinin orda bi tane perdeci var, yaninda da pasaj gibi bir yer. O pasajda var. Kendi gelin cicegimi ordan aldiklarimla yaptim.

Bilemedim işte. Bişey de diyesim gelmedi emin olamadım. Öyle mi dersin seph:) bakalım bi tutar inşallah geliri olsun:)

Madem el becerisi var bir yerle anlaşıp nikah şekeri ya da gelin buketi yapsın. Hem sabit geliri olur az da olsa hem de müşteri bulmakla, malzeme bulmakla, tutunmakla uğraşmaz. Vakti kalırsa üç beş numune de yapıp internete koysun, satılırsa ne ala.

Şimdi satış yapmak için elinde 8-10 farklı model numune olmalı. Onların malzeme parası cebinden çıkacak. Muhtemelen yaptıklarını alan olmayacak özel sipariş verecekler, numuneler ya elinde kalacak ya ölü paraya gidecek.

Ben de eminonu diyorum.
Sarkhan ve cevresinde bulabilir.
Hatta sarkhanin girisinin orda bi tane perdeci var, yaninda da pasaj gibi bir yer. O pasajda var. Kendi gelin cicegimi ordan aldiklarimla yaptim.
Ayyy slim içime su serptin. Yani şöyle şık güzel şeyler bulunabilir demek ki. Hep klasik basit şeyler çıktı ben yazınca. Gerçi mobilden çok araştıramadım neti.

Mantıklı geliyo ama çalıştığı için evde kendi kendine serbest çalışabileceği bişey düşündük. Çünkü davetiye katlama işi falan sormuş belli saatlerde teslim gerekiyormuş. En son bunda karar kıldık.

Aslında ben biraz daha serbestim. Ben çalışabilirim dediğin gibi. Ne kadar getirisi olur ki?

Eminönü, Mahmutpaşa, Sirkeci, Tahtakale bunlar hammaddenin kalbi. Gezsin dolaşsın en fazla Sultanahmet'te veya Taksim'de bulur kendini. Kaybolmaz yani.
Hele o Tahtakale'de yok yok..

Annem de yapıyordu bir zamanlar bu işi
Eminönünde marputcular iş merkezi var. Orda incisinden kurdelesine tülüne herşeyi bulur alır çıkardı.
Ama bu marputcular iş merkezi ismekte revaçta olan branşlara göre değişen bir yer.
Bir zamanlar takı tasarımı kursları tuttu o çarşının içinde herkes takı malzemeleri sattı. Sonra kurdele nakışı malzemesi. Çok eskiden kumaş boyama malzemelerini alırdık.
Şu anda ne vardır bilmiyorum ama bakmak lazım.

Tanesine 5-10 kuruş falan veriyorlar nikah sekerlerinde. Günlük 20-30 lira kazancı oluyor yapanların. Boş vakit varsa eğlenceli de. Ben kendi nikah sekrlerimi, kuzenlerinkini falan yaptım hep.

Anadoluda ama geçilir ya geçer o kadar. Eminönüne bi kez gittim çok karışıktı neresindedir acaba
Şarkhanda ve Mısır çarşısının üst taraflarında var birkaç yer.

Birde bu iş tutar mı demişsiniz el becerisi iyi ise tutar evet.sadece taç ,çiçek ve nedime bileziği ile başlar devamı gelir zaten. Şık nişan tepsileri yapabilir ,kadife kaplama kutular yapabilir hatta şişeler var kokulu su(bambu veya kolonya deniyor ama geçici bir koku) konuyor onlardan yapabilir.hem basit hem maliyeti düşük.

Yalnız denesin birkaç defa.düğün mevsimi de geliyor madem ihtiyacı var inşaallah tutturur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…