• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Malum görümceyim ama çok kirginim

Herkesi kendi haline bırakın. Kendiniz de dahil. Ayrıca abinizin eşiyle olan sorunlarını size anlatması çok saçma bir davranış üstüne bir de siz eşinizle birlikte gelinin evine gitmişsiniz olayları ondan da duymak için. Karı koca ilişkisine karışmamaniz gerekirdi.

Aileye sonradan katilan bu kisilerle samimiyet olsa da bir sure sonra moka sariyor diye dusunuyorum. Kendim de gorumcemle bu sekilde sorun yasadim. Surekli gorusmek istedi,surekli kendi sevdigi seyleri burnuma burnuma soktu, allahin gunu telefonlar ziyaretler taciz boyutuna geldi. Halbuki merhaba merhaba seklinde bir iliskimiz olsaydi optimum duzeyde gorusmeye devam edebilirdik. Bence hic uzulmeyin, mesafeyi korumaya devam edin. Siz kardeslerinizle iyi olun,gerisini akisina birakin,kotu de olmayin, iyi de olmayin

Herkesi kendi haline bırakın. Kendiniz de dahil. Ayrıca abinizin eşiyle olan sorunlarını size anlatması çok saçma bir davranış üstüne bir de siz eşinizle birlikte gelinin evine gitmişsiniz olayları ondan da duymak için. Karı koca ilişkisine karışmamaniz gerekirdi.
Olaylari ondan duymak için değil destek olmak için .
Hiç aramasaydik ozaman aramadilar sormadilar olacakti .
Ben belki olaylarin içine fazla girdim ,dişardan el gibi bakamadim doğrudur

Aileye sonradan katilan bu kisilerle samimiyet olsa da bir sure sonra moka sariyor diye dusunuyorum. Kendim de gorumcemle bu sekilde sorun yasadim. Surekli gorusmek istedi,surekli kendi sevdigi seyleri burnuma burnuma soktu, allahin gunu telefonlar ziyaretler taciz boyutuna geldi. Halbuki merhaba merhaba seklinde bir iliskimiz olsaydi optimum duzeyde gorusmeye devam edebilirdik. Bence hic uzulmeyin, mesafeyi korumaya devam edin. Siz kardeslerinizle iyi olun,gerisini akisina birakin,kotu de olmayin, iyi de olmayin
Ben ama insanlari hiç öyle sıkmiyorum .
Kiz kardeşim evlendi evleneli anca hafta bir ararim onunla konuşurum belki ayda bir belki iki ayda bir görüşürüz .artik onunda kendi ailesi eşi olduğunun farkindayim belki eşi istemeye bilir .

alttan alan , fedakarlıkta sınır tanımayanlar herzaman kaybeder.Yapmışsınız yapacağınızı eğer bir kırgınlık varsa ortada siz tarafınızdan olmamış enazından , o yüzden kafanız rahat etsin ben elimden geleni taptım ama bunlar kıymet bilmedi deyip kendiniz rahatlatın. Hayatınıza bakın . Oluruna bırakın herşeyi.

Adı görümce diye değildir.
İyi anlaşırken birden bu kadar mesafe olması kendiliğinden ortaya çıkmamıştır.
Siz hatalısınız demiyorum. Gereksiz alınma, yanlış anlaşılma veya kasıtlı söylenen laflar sebep olabilir. Anne babanız ve abinizle ilgili bir durum olmuş siz objektif olamamış olabilirsiniz.
Ben kendimden örnek vereyim. Kayınvalidemle anlaşamıyorum. Görümcem başka şehirde. Sırf kayınvalidem peşimize takılacak hafta sonum rezil geçecek diye görümceme gitme sıklığımı azalttım.
Sadece kayınvalidemin gelemeyeceğinden emin olduğumda gidiyorum artık.
Görümcemin bir kabahati yok bunda ama etkileniyor.
Bu kadar dert ediyorsanız geçin karşısına konuşun. Ben olsam konuşurdum.

Kardeşlerimde eşlerinin arkasinda gidiyorlar .
Onlarida arada birakmak istemiyorum.
Burda çok okuyorum ,kizlar hep eşim beni dinlemiyor sürekliailesiyle görüşüyor diye kavga cikiyor.
Onada ben sebeb olmak istemem
Kardeşlerinize,kardeşleri olduğunuzu hatırlatın. Bırakın ne derlerse desinler. Kimsenin arasını açmaya niyetiniz yok zaten.

Doğru venimde hatam tavrim olmuştur .
Elbette bende bir insanim ve attimda sattimda ,evet bunlarin bir kismi büyük gelinimizin kulağina gelmiş .
Fakat biz bir aileyiz .
Evet çocuklardan dolayi içine kapanik ve sadece cekirdek ailemle zaman geciriyordum.
Burda eşimede öfkem var

İçine kapanık ve çekirdek ailenizle zaman geçirmeniz aileye yeni katılanlar için farklı anlaşılabilir. Herkesin aile anlayışı farklı. Bazen geçmişe dönüyorum bende. Aynı şehirlerde yaşamıyoruz görümcelerimle
,ama bende yeni evlendiğimde neden hiç gelmediler, neden hiç yardımcı olmadılar deyip üzülüyorum. Yeni ev tuttuğumuzda kimse gelip yardım etmedi mesela. Ben nöbetlerden çıkıp düğünüme 1 hafta kala yerleri, balkonu vs sildim. Uykusuzluktan ölüyordum ama nöbetten çıkıp temizlik yapıyordum. Son 1 haftaya kadar eşimin ailesi hiç aramadı. Ev tutuldu mu? Ne yaptınız diye. Ki bence arama da değil gelinmesi gerekirdi. Annem kardeşim var, Eyvallah ama insan eşinin ailesinden de yardım bekliyor. İşte o zaman bir aileye gelin olduğunu, bir aileye dahil olduğunu hissediyor. O zaman bir görümceyi abla, kayınvalideyi anne olarak görüyor. Ben kendimi onların kızı gibi hissetmiyorum mesela çok kırgınım. Sizin çoluk çocuğunuz olması, yoğun olmanız o dönemlerde yanında olmadığınız için bir sebep değil. Onlar için bir sebep değil yani. O ilk zamanlar destek göremeyince insan, bir soğukluk oluyor. Sizinkilerin bu tavrı bana anormal gelmedi.

Bir yildiz tilbe sözü bırakıp gidiyorum
Arayani ararim
Sorani sorarım
Sileni silerim.
Canım yani bende çok farklı degilim
Oglum 7.ayini bitirecek 3 dayisu var birkere arayıp sormadılar ilgilenmiyorlar böylemi olmalı diye kendim kendimi yedim şimdi onlar nasıl istiyorsa öyle yaptım gelinlerde aramıyor kendileri bilir görüşmüyorum hicbiriyle

İçine kapanık ve çekirdek ailenizle zaman geçirmeniz aileye yeni katılanlar için farklı anlaşılabilir. Herkesin aile anlayışı farklı. Bazen geçmişe dönüyorum bende. Aynı şehirlerde yaşamıyoruz görümcelerimle
,ama bende yeni evlendiğimde neden hiç gelmediler, neden hiç yardımcı olmadılar deyip üzülüyorum. Yeni ev tuttuğumuzda kimse gelip yardım etmedi mesela. Ben nöbetlerden çıkıp düğünüme 1 hafta kala yerleri, balkonu vs sildim. Uykusuzluktan ölüyordum ama nöbetten çıkıp temizlik yapıyordum. Son 1 haftaya kadar eşimin ailesi hiç aramadı. Ev tutuldu mu? Ne yaptınız diye. Ki bence arama da değil gelinmesi gerekirdi. Annem kardeşim var, Eyvallah ama insan eşinin ailesinden de yardım bekliyor. İşte o zaman bir aileye gelin olduğunu, bir aileye dahil olduğunu hissediyor. O zaman bir görümceyi abla, kayınvalideyi anne olarak görüyor. Ben kendimi onların kızı gibi hissetmiyorum mesela çok kırgınım. Sizin çoluk çocuğunuz olması, yoğun olmanız o dönemlerde yanında olmadığınız için bir sebep değil. Onlar için bir sebep değil yani. O ilk zamanlar destek göremeyince insan, bir soğukluk oluyor. Sizinkilerin bu tavrı bana anormal gelmedi.
Bir arayip abla bu hafta evi döşeyecğiz demiş olsaydi ,evet haklisin.
Sende bence ileri zamanlar için sessiz durup bekleme ,söyle ve istekte bulun .onlarda senden fark edildiklerini anlasinlar.
Mesela annenize kardeşlerinize haber vermediniz ,sormadinizmi ,anne abla herneyse yarin şunlar bunlar yapilacak yardim edebilirmisiniz diye .

Bir yildiz tilbe sözü bırakıp gidiyorum
Arayani ararim
Sorani sorarım
Sileni silerim.
Canım yani bende çok farklı degilim
Oglum 7.ayini bitirecek 3 dayisu var birkere arayıp sormadılar ilgilenmiyorlar böylemi olmalı diye kendim kendimi yedim şimdi onlar nasıl istiyorsa öyle yaptım gelinlerde aramıyor kendileri bilir görüşmüyorum hicbiriyle
Üzüldüm,evet öyle olmasi gerekti

Bir arayip abla bu hafta evi döşeyecğiz demiş olsaydi ,evet haklisin.
Sende bence ileri zamanlar için sessiz durup bekleme ,söyle ve istekte bulun .onlarda senden fark edildiklerini anlasinlar.
Mesela annenize kardeşlerinize haber vermediniz ,sormadinizmi ,anne abla herneyse yarin şunlar bunlar yapilacak yardim edebilirmisiniz diye .

diger üyenin yazdigi gibi bende ayni (ve fazlasi) sebeplerden görüsmüyorum.
gecen sene nisanlimla evleri birlestirdik- toplamda 3 ev tasidik ve kimse bir isin ucundan tutmadi.
ben bide sehir ve is degistirdim ayni zamanda. KV, kayin vs. bir kere arayip sormadilar.
bende hem kirginim hemde kizgin.
yani- kirginligim okadar derinki dügüne bile davetli degiller. düsün- nisanlim kendi annesini ve kardesini cagirmiyor. cagirsa zaten dügün olmaz.
neyse, kücük gelin belkide bu sebepten mesafelidir. büyük gelin icin bir fikrim yok- belkide siz herseyi bildiginiz icin utaniyordur

Ben ama insanlari hiç öyle sıkmiyorum .
Kiz kardeşim evlendi evleneli anca hafta bir ararim onunla konuşurum belki ayda bir belki iki ayda bir görüşürüz .artik onunda kendi ailesi eşi olduğunun farkindayim belki eşi istemeye bilir .
Farkinda olmamis da olabilirsiniz. Benim gorumceye de sorsaniz ay ben naptim ki der mesela. Takmayin. Valla hic arkadasim yok benim de ama medet umacagim son kisiler aile uyeleridir inanin. Olmasalar daha guzel

Ben böyle durumlarda 'el kızı' diye
tabir edilen eltiye,görümceye,
yengeye kızmam.
Erkek kardeşime kızar,gönül koyarım.
Gelinler erkek kardeşlerimizin veya abilerimizin elini,ayağını,ağzını bağlamıyor ya.
Bazen annem de eski defterleri açar, yengemlere söylenir,rahmetli anneannemle hastalığı sırasında ilgilenmediler diye.
En son ona 'ille de kızacak birini arıyorsan
sen yengemleri bırak,dayımlara kız,
hanımları ilgilenmediyse,
ilgilenecek yatılı bir bakıcı tutabilirdiniz üç kardeş' dedim,ondan sonra bitti bu konu.
Kısacası siz de bırakın yengelerinizi,
erkek kardeşlerinizde sıkıntı var.

Sizin için söylemiyorum ne yaşadığınızı bilemem ancak ben de görümcemle hiç ama hiç görüşmüyorum binde bir eşimle memleketlerine gidersek görüyorum. O da gelin bizi hiç sevmiyor gelin bizle konuşmuyor vs bi sürü şikayette bulunuyormuş. Biz birşey yapmadık ona diyormuş. Ancak bana çok zulmettiler psikolojik olarak. Dedikleri şeyler yenilir yutulur değil. Asla unutamıyorum ve görüşmek istemiyorum. Kendi yaptıklarını görmüyorlar hep bir bahaneleri var. Sonra gelin olarak ben kötü oluyorum

Kimse kimseyle konuşmak zorunda değil ha iyi olsa iyi ama değilse yapılacak konuşulacak bişey yok kendi bilir der kapatirim ben bende gorumceyim kendi gorumcem de var asla taraf tutmuyorum ama suç kardeslerinizde demek ki size değer vermiyor benim kardeşim kendi istegiyle veya karisi istegiyle bana gelmiyorsa silerim bu bana değer vermediğini kardeşlik bagimizin olmadığını gösterir kimseyi ezdirmemesi herkesin yerini ayrı tutmasını bilmeli. Benim esimde gitme desem gitmez konuşmaz kardesleriyle iki lafına bakar çünkü kardeşlik bağları yok ama eşim bana gitme gelme deme gibi lüksü yok diyemez desede bosarim yine dinlemem kişinin kendisiyle alakali sorarsa söyleyin bence sormazsa sizde aramayın gitmeyin

Benim de bir erkek Kardesim var. Zaman ne gosterir bilmiyorum, buyuk konusmak da istemiyorim ama beklemezdim Heralde kardesimin karisi beni arasin sorsun, bana gelip gitsin. Yani ne biliyim herkes kendi evinde kocasiyla cocuklariyla. Mutlu huzurlu olsun bana yeter. Ben gorumcelerimi bayramdan bayrama anca ararim. Beklemesinler de benden daha fazla ilgi alaka. Esimin ablasisin kardesisin. Benim hicbir seyim degilsin ki daha fazla samimi oluyum 🤷🏻‍♀️

Herkese merhaba,
Bizim iki gelinimiz var büyük ve küçük diyelim.
Büyük gelinimizle önceleri cok iyi anlaşirdik .
Beraber pikniğe gider,haftasonlari yemek yer veyada çocuklari parka götürürdük.
Malesef abimle arasi iyi değildi ve arada bir istemsiz olaylarini duyorduk fakat ben hep gelinimizi savunurdum çünkü abimide taniyorum.Yani aramizi bozacak hiç birşey yapmadim ve söylemedim .
Sonra kardeşim evlenecekti ve bizim büyük gelinin arkadaş cevresinden cikti kücük gelin.
Ozamanlar ben full çalişan kücük çocuklari olan ve bir inşaat icinde yaşayan kadindim.
Çok fazla düğünlerinde ve evlerinde yardimim dokunmadi yalan yok .Ben çocuklarima bir kap çorba pişirdimmi seviniyordum.
Bu gelinler ev kadinlari, kanka oldular olsunlar kiskanmadim desemde kiskanmişim biraz.
Gündüzleri hep beraberlerdi fakat beni dişladilar.Ben nekadar arasam sorsamda hiç beni kendileri aramaz oldular.
Mesela ben küçük gelinimizin her çağirdiği faaliyete gittim ,yardimda ettim .
Onlar üç yildir kapimi actiklari yok ,davet ettiysem sonra haber veririm diyerek geri dönmedi.
Önceleri arada hafta sonlari kardeşim gelirdi yeğenimle.Çocukta bizde onu çok seviyoruz,artik onuda getirmez oldu.
Sordum kardeşime gelmiyorsunuz diye bahaneler uydurdu bunuda bir gözü gelinimize bakarak.

Neyse,abimle büyük gelinimiz şiddetli kavgalari oldu .Ailecek maf olduk.Gecelerce ağladim üzüldüm.yardimci olmaya çaliştim.
Abim bize geldi derdini bize anlatti ,şok olmuştum bazi seylerden .Büyük gelinimize konduramiyordum .Fakat bir yandan canim yaniyordu abimi öyle görmek.
Gelinimiz evine gitmişti onuda görmek ve dinlemek için ziyarettine gittim eşimle.
Sonra bunlar geri birleştiler ama bizi sildiler gibi .Abimde aramaz sormaz gelmez oldu.
Ben bütün ayrintilari bildiğim için soğumuşlardir diye düşünüyorum.

Şimdi biz ayni ilcede oturuyoruz ,arabayla aramiz 10 dak. ama artik bayramdam bayrama görüşüyoruz .
Bana koyan olanlardan biri yeni oldu.
Abimin oğlu rahatsizlanmiş ve hastaneye gitmişler .Bir gece kontrol aldinda kaldi .
Babamda hastanede olduğu için gidemedim.
Fakat tel edip gecmiş olsun diledim ve sonra
Tekrar evlerine gittim.Herşey cok normaldi.
Iki hafta sonra benim dizkapağim kirildi ve haftalarca aletle yürümek zorunda kaldim.
Küçük gelinimiz beni ne aradi ne sordu.(haberleri vardi kardeşlerimle sürekli hastanede görüşüyorduk)
Büyük gelinimiz tel etti .Ama evime gelmediği için kirildim .

Büyük gelinimiz implant diş yaptirmak için başka bir şehire gitti ve geldi .Abimden duydum .Bende bu sefer ne aradim ne sordum .Şimdi üzerinden bir ay gecti
Hic bir iletişim yok aramizda .
Bu benim canimi çok yoruyor ,düşünüyorum üzülüyorum ve cok öfkeleniyor kinleşiyorum.
Dertleri neymiş ?
Keşke burdaki görümceler gibi laf soksaydim cirkef olsaydim kirsaydim dökseydim ozaman hak ettim derdim .Abime kardeşimede kiziyorum insan senede birkerdemi ailesini kardeşini ablasini ziyaret etmez.

Nasil konuşsam,kimle konuşsam bilmiyorum.

Bence siz abilerinizle aranızı iyi tutun bırakın gelinlerinizi. Abilerinizle aranızı açmayın. Onlar getirsinler yeğenlerinizi size.
Hak etmeyen insanlara değer verdikçe kendilerini bir şey sanıyorlar. Sizin abilerinizle aranız iyi ise gerisini düşünmeyin. Mutlu olmaya bakın....

Back
X