• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Malum görümceyim ama çok kirginim

Arada yeğenler olmasa bırak ne halleri varsa görsünler diyeceğim de. Bir hala olarak onları görme, sevme isteğini anlayabiliyorum. :KK61:

Doğru venimde hatam tavrim olmuştur .
Elbette bende bir insanim ve attimda sattimda ,evet bunlarin bir kismi büyük gelinimizin kulağina gelmiş .
Fakat biz bir aileyiz .
Evet çocuklardan dolayi içine kapanik ve sadece cekirdek ailemle zaman geciriyordum.
Burda eşimede öfkem var

E arkasından konuşup nasıl samimiyet bekliyorsunuz? Benim kv de böyleydi arkamdan demediğini bırakmaz sonra samimiyet beklerdi. Asıl samimiyet ve dürüstlük yüzüne karşı söylemektir, arkasından değil. Abinizin ve gelinlerinizin uzak durmasına şu an hak verdim hiç kusura bakmayın. İnsan olmakla atmak satmak arasında hiçbir bağlantı kuramadım. Yaptığınız çok ayıp.

Siz tüm hıncınızı, öfkenizi, yalnızlığınızı ve mutsuzluğunuzu gelinleriniz üzerinden çıkarmaya çalışıyorsunuz ama zararlı çıkan biz olursunuz bu durumda.

Onlar da bunu anlayıp iyice uzak duruyorlar sizden. Çünkü insan kendinde baskı hissediyor. Siz iyiniyetli olsanız da anladığım kadarıyla bir samimiyet istiyorsunuz, ama onlar bunun baskısı altında geri kaçıyor. Rahat bıraksanız bence çok daha iyi olur.

Bir de gelin görümce vs arkadaş olmaz. Arada ortak kişi var; abiniz. Onun da eşi , ister istemez özele girilecek ve hoş şeyler olmayacak.
Evet ben onlara muhtac gibi bir duygu salgiliyorum .
Yeşil cam filmine özendim işte "bizim aile"

Benim eski konuma bakarsan bizde gelinle çok samimiydik. Sonra yok yere benim tüm yaptıklarıma karşın beni dolduruşa gelip engellemiş.
Şimdi kendisi geldi barışmak istedi.
Ben ailem istediği için barıştım ama aramızda asla eski samimiyet yok. Olmasını da istemiyorum.
Beni o dönem çok üzmüştü. Kötü değiliz ama iyi olalım diye bir çabamda yok. O hep bizi davet ediyor gelin edin diye.
Yani diyeceğim o ki bence hiç bir tepki verme. Sen de görmezden gel.
Kimse kimseyi aramadığı için ölmüyor. Bak çocukların da varmış. Hatta bir çorba pişirsem seviniyorum demişsin. Bunlara vereceğin enerjiyi kendine harcamalısın.

Üzüntünüzde haklı olabilirsiniz ama mesela beni bu düşünce tarzı çok yoruyor ve açıkçası ben de sizin gibi insanlardan uzak duruyorum.

Sürekli impilant yaptırmış arıyım, bileğini burkmuş gideyim buz koyayım, başı ağrımış ilaç vereyim vs.. yani bu yoruyor.
Hep bi görevmiş gibi, hayat gailesine dalıp unutsam küsecek darılacak sanki karşımda ki kişi.
Çalışıyorsunuz, işiniz var, çocuklarınız var, evliliğiniz var.. o neden aramadı, bu neden sormadı kurup durmuşsunuz kendinizi.
Belli ki mesafeli durmaya çalışıyorlar, bunun altında illa kötü niyet olmasına gerek yok, sebepsiz mesafeyi ben de severim mesela.

Bence siz biraz kimin ne yaptığından izole olup, kendi hayatınıza odaklanın daha iyi gelecektir.

amaaaaaaannnnnnnnn boşverin diyorum.
abiniz ve kardeşiniz ile konuşun sadece. ama gelinleri şikayet etmek için değil, sizi seviyorum ve özlüyorum diyin.
onlar da kardeşlerini seviyorsa bırakın adım atsınlar.
canınızı sıkmayın. kendinize başka bir çevre edinin, onlarla vakit geçirin.

Yerinizde olsam gelinleri umursamazdım da,kardeşlerimi umursardım.
Kardeşlerimde eşlerinin arkasinda gidiyorlar .
Onlarida arada birakmak istemiyorum.
Burda çok okuyorum ,kizlar hep eşim beni dinlemiyor sürekliailesiyle görüşüyor diye kavga cikiyor.
Onada ben sebeb olmak istemem

Evet ben onlara muhtac gibi bir duygu salgiliyorum .
Yeşil cam filmine özendim işte "bizim aile"

Ama bakın o filmleri dikkatle izleyin orda kimse kimsenin arkasından atıp tutmuyordu. Hep dürüstlük, açıklık vardı. Hataları örtbas etme, kenetlenme vardı.

Belki söylediğiniz laflar da eşinizle gelininizin arasını açıyor, hiç düşündünüz mü?

Gelinin arkasindan laf ettim kulagina gitmis dediniz ya .Oncesinde guzel bir samimiyet vardi. Gelin de demistir amannn iste onun dostlugu buraya kadarmis.Koyundan post olmaz misali... Esiyle sorunlu oldugu donemde sizinle olan samimiyetini sorgulamis ve uzak kalmayi tercih etmis. Siz de cok takilmayin. Baska insan mi yok ...

Üzüntünüzde haklı olabilirsiniz ama mesela beni bu düşünce tarzı çok yoruyor ve açıkçası ben de sizin gibi insanlardan uzak duruyorum.

Sürekli impilant yaptırmış arıyım, bileğini burkmuş gideyim buz koyayım, başı ağrımış ilaç vereyim vs.. yani bu yoruyor.
Hep bi görevmiş gibi, hayat gailesine dalıp unutsam küsecek darılacak sanki karşımda ki kişi.
Çalışıyorsunuz, işiniz var, çocuklarınız var, evliliğiniz var.. o neden aramadı, bu neden sormadı kurup durmuşsunuz kendinizi.
Belli ki mesafeli durmaya çalışıyorlar, bunun altında illa kötü niyet olmasına gerek yok, sebepsiz mesafeyi ben de severim mesela.

Bence siz biraz kimin ne yaptığından izole olup, kendi hayatınıza odaklanın daha iyi gelecektir.

+1 gerçekten çok yorucu ve gerici bir durum. Benim eski kv ona teşekkür etmedim diye küsüyordu, tüm hayatı biz ve yaptıklarımız. Bir grip olmak, basit bir iş bile onun için önemliydi, çünkü aynısını benden de bekliyordu.

Örnek olarak verdim bunu ve bu tarz insanlar tıpkı konu sahibi gibi çok çok yorucu.

Annemle halam ayni sokakta oturur. Yilda 1 2 kez bayramda koyde gorusurler.
Dayim bize 10 dk mesafede bile degil. 1 senedir onlarla küsüz. Kardesimin evlenmesinden reesmen korkuyorum. Bizde bu tip seyler yasayacagiz diye
Çok üzücü değilmi ,herkes ailesiyle vakit gecirken,destek alirken bu kadar yakininda olmak ama gönülde okadar uzak durmak .
Beni böyle şeyler üzüyor işte .
Keşke uzakta olsam en azindan gelemiyorlar diye kendimi kandiririm

Çok üzücü değilmi ,herkes ailesiyle vakit gecirken,destek alirken bu kadar yakininda olmak ama gönülde okadar uzak durmak .
Beni böyle şeyler üzüyor işte .
Keşke uzakta olsam en azindan gelemiyorlar diye kendimi kandiririm

Benim anlamadığım nokta hem çocuklarıma çorba pişirsem mutlu oluyorum diyorsunuz yani çok yoğunsunuz hem de görüşmüyorum diye üzülüyorsunuz, hani vakitte görüşeceksiniz?

bu hayatta kimleri kafaya takarik biliyo musunuz.annemi babami kardeslerimi esimi cocugumu onun disinda hic kimseyi takmam.hatta yeri gelir esimi bile takmam beni uzuyorsa.diyecegim su ki ne halleri varsa gorsunler hic umursamayin onlari

Yok ya o kadar beklentim yok ve öyle baskici değilim .
Aslinda herkes kendi havasinda ,arada bir insan elbette bir ailesiyle görüşmek istiyor .
Onlar bizim gelinimiz ama ben onlari benim ailem olarak bildim .
Yeğenlerimide görmek istiyorum .
Yalniz kardeşlerim yetmiyorki

Ben artık insanların arayıp sormamasina o kadar alıştım ki. Senden alacakları birşey yoksa, kendileri de yok ortada. Ama abinizin gelip bütün özelini ailesine dökmek aşırı yanlış. Eşini ailesinin gözünde küçük düşürüyor. Oda bunu unutmaz. Sonra tekrar barisiyorlar, olan aile ilişkilere oluyor. Birdaha abiniz özelini anlatmaya kalksa aynen hatirlayin

Back
X