Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları MALTEPEDE ANAOKULU KREŞ ACİL...

gibigibi88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2015
832
268
MALTEPEDE ANAOKULU ARAYISINDAYIM GOKYUZU KOLEJI VE BELIT ANAOKULU VAR FAKAT NASIL YERLER HICBIR BILGIM YOK .. ARAMIZDA MALTEPE CIVARINDA KREŞ ANAOKULU TAVSİYE EDEBILICEKLER VARMI?

Merhaba Maltepede bir çok okul gezdim. En son Maltepe Küçük Şeyler Anaokulu'nu gezdim ve olumlu izlenimler aldım. Acikcasi cok umutsuz durumdayken bu yıl açılacağini ve bir Üstün Dökmen Okulu olduğunu duyunca görmeye gittim ve iyiki de gitmişim. Müdüre hanım oldukça samimi ve sıcaktı. Çocuk merkezli, idealist bir düşünce yapısına sahip biri. Odtü Rehberlik ve psikolojik danışmanlık mezunu imiş. Okul, yeni bir bina ve anaokulu olarak tasarlanmış, bahçesi yeterli büyüklükte ve çim. Sınıflar geniş. En fazla 15-17 kişilik sınıflar, her sınıfta 2 öğretmen olacakmış. Bu yıl haziranda açılacakmış. Maltepede görüştüğüm en profesyonel, samimi, güven veren bir okuldu diyebilirim. Kurumsal yapıda olması da aslında olumlu bir yan veli görüşlerini önemseyen bir yapısı var. Maltepe köprüsüne çok yakın E5 üstünde. Bizim galiba burası olacak.

Bende yoğun bir şekilde anaokulu arıyorum. Hemen hemen hepsini gezdim ancak Maltepe de yeni açılan küçük şeyler anaokulu için yazılan, reklam kokan yazıyı okuyunca ben de kendi fikrilerimi yazmak istiyorum.
Sorumlu bayan olaya sadece ticari amaçla bakan ve bir o kadar samiyeyetsiz ve soğuk
Akşam üstüydü, kalan çocuklar yerlerde boş boş oturup yatıyor öğretmenleri çocuk sandalyesinde otuyor.
Eğitime açılmış ama sınıflar çok boş ve eğitime hazır hissetmedim.
İlk girişi ve okulun içi sıcak bir okul ortamı gibi değil, kızım hastane zannetti.
Hala karar vermiş Değilim yarında Dragos bölgesini gezip karar vereceğiz inşallah

Merhabalar bizde kızım için çok gezdik Dragos bölgesinde Türk Amerikan derneği anaokuluna kayıt yaptırdık geçen sene çok başarılı bir kurum öğretmenleri ilgileri kurucuları çok memnun kaldık ve İngilizce eğitimleri çok çok başarılı fiyatlarıda uçuk diil bilginiz olsun

Katılıyorum size bende görüşmeye gittim bayan konuşturmadı bile sorucaklarımı unuttum :) bahcesıde kucuk geldı . evımın sokagında maltepe beledıyesı kres actı oraya verdım sımdılık denemedeyım

kızım 2 yıldır akd kids maltepe anaokuluna gidiyor. bu zamana kadar hiç problem yaşamadık. müdiresi betül hanım oldukça deneyimli ve güler yüzlü bir hanım. yemek menüleri ve eğitim sistemlerinden olduıkça memnunum.

Merhaba
Bizde bu sene maltepe küçükşeylere kayıt yaptırdık bahsedilen asık suratlı müdür ayrılmıs yerine bilfen okullarının anaokulu müdürü gelmiş bizde henüz eğitim kısmını görmdik ama kampüs olarak gerckten maltepede gezdiğimiz okullar arasında en temiz ve donanımlı olan okul burası. Eylül ayında ilk izlenimlerimizi paylasırız yine

Biz de kararımızı küçükşeylerde verdik. Yukarıdaki yazdıklarım onca yoğun görüşme ve gezmelerin sonucu yapmış olduğum çıkarımlardı. Reklam kokusunu yanlış almışsınız:)) Gerçekten de Maltepe olarak baktığımızda alternatifi olmayan bir okul. Biz ekimde başladık eski müdürle okulu gezerken tanıştık. Sonra bayram falan araya girdi. Ekim başında başladığımızda o eski müdür gitmişti. Şimdilik çok memnunuz. Adaptasyon süreci sıkıntısız oldu. Eğitim konusunda diğer okulların ne yaptığını bilmediğim için kıyaslama yapamayacağım fakat kurumsal bir okul olmasından dolayı müfredat veya program konusunda bir sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum. Aslında iş öğretmende bitiyor. Bunu da zamanla göreceğiz. Hayatlarındaki ilk öğretmenleri çocuklarımız için çok önemli. İsterim ki sevgiyle ansın. Güzel şeyler hatırlasın. Vicdan, sevgi, şefkat önemli. Bu okulda da bu hassasiyeti gösterdiklerini düşünüyorum. Şimdilik izlenimlerim bunlar

Merhabalar 2011 dogumlu ve 2015 doğumlu iki çocuk annesiyim buradaki arayışları görür görmez yazmak istedim. Biz BeLiT Anaokulu olarak 7 yıldır Maltepe Zumrutevlerdeyiz. Kurumumun hem müdürü hem kurucusu hem de kendi oğlumu kendi eğitiminden geçirmiş bir anneyim. Eğitimimi Almanca öğretmenliği ingilizce öğretmenliği üzerine tamamladım ve ardından çocuk gelişimi ve Halkla iliskiler okudum. Kurumumuz oldukça butik toplamında 40 çocuk alıyoruz ve her yıl erkenden ksyitlarimizi kapatıyoruz. Özellikle anaokulu çocuklarımız aktif bir şekilde ingilizce konuşarak,okuma yazmaya geçmiş dikiş nakış yapabilen her türlü kültürel bilgiye sahip matematik bilgisini kazanmış dört işlemi yapabilen ve en önemlisi mutlu çocuklar olarak yetisiyorlar. Tum bunları oyunlarla öğreniyoruz eğlenerek ogreniyoruz. Sınıflarimiz 15 -15-10 şeklinde oluyor. Amacımız az ve öz parmakla gösterilen çocuklar yetiştirmek ki bunu da başardığımiza inanıyoruz. Maltepe de çocuklu birilerini çevirip sorduğunuzda duyacağınız hep olumlu cümleler olacaktır. Sizleri de aramızda görmek isteriz.

Son düzenleme:
preg hanım size sorum olucak
oğlumu 27 aylıkken kreşe verdim esenkentte belediyenin kreşi öğretmenleri çok tatlıydı orda çalışan güvenlikte arkadaşımızdı oğlum alışamadı 3 ay sürdü bu. en son tırnaklarını kopartmaya başlayınca kreş psikoloğuyla konusup aldım oğlumu psikologda almamı söyledi henüz eymen için erken dedi her çocugun bir olmadıgını soyledı. bende uzuldum acıkcası 3 ay oglumu mutsuz ettım dıye sınıfa adapte olmamıs arkadaslarıyla oynamamıs hep annem gelıcek babam gelıcek demıs. onumuzdekı eylulde tam 3.5 yasında olacak bende tekrar kres denemeyı dusunuyorum fakat eskı kresın yanından gecerken okul bitti okul eeghh oldu diyor. hala unutmadı bu sekıldeyken yenı bır krese adapte olabılırmı?

Merhabalar guleymen12 hanim okul kelimesini kullanmadan oyun evi vs gibi kelime oyunları ile güvendiğiniz ve alistiracagina emin olacağınız bir okula baslatmanizda fayda var yaşı da ilerlemiş bu okul psikolojisinden çıkması gerekiyor belli ki elektriğini tutmadığı birşey olmuş bu ufacık birşey de olabilir çünkü en geç 2 aya alısmis olmasi gerekiyordu. Ve gereken çaba maksimum gösterildiğinde alısmayan çocuk olmuyor. İlk başlarda sizi zorlayacaktir ama bu kez yilmamalisiniz çünkü ikinci kez vazgeçtiğinizde bu her okul konusu gündeme geldiğinde karşınıza ağlama ve reddedis seklinde cikacaktir. Bence artık araştırmaya başlayın derim:)

preg hanım ilk ay stresten ensesı kaşıya kaşıya yara yaptı son ayda tırnaklarını kopartmaya basladı kökten alınca yavaşça kesti. bu yaz pedegogla gorusucem nasıl yapalım neler yapalım dıye. çalışan anneyim 4 aylık oldugundan berı calısıyorum. babaanneyle nereye kadar bırseyler ogrenmesını ıstıyorum fakat bu seferde hepten okul hayatından soğuturum korkusu var

Merhabalar konuyu görünce müdahil olmadan edemedim. Benim oğlum şuan 2. Sınıfta ve Belit mezunu. Ilk oryantasyon döneminde neler yaşadım bilemezsiniz. Belit bizim ikinci okulumuz ama iyi ki bulmusuz burayı. Gerek eğitimi gerek samimiyeti ile bence bir annenin isteyeceği herşey var. Oglumun gelisimini gördükçe daha bi ovesim geliyo. Sorumluluk sahibi ve egitim açısından bi çok yasitindan daha ilerde. Eğer okul arıyorsanız mutlaka bi görüşün derim. Okul sahibi burdan alacağı eğitim sizi 4. Sinifa kadar götürür demişti de inanmamistim. 1. Sinifta zaten okulda aldığı ses dersleri sayesinde okumayı öğrenmişti nerdeyse. şimdi de ingilizce ve matematiğin meyvelerini yiyoruz. Geçenlerde düğmesi düştü oğlumun anne ben dikerim dedi bende güldüm dene bakalım dedim. Yaşına göre gayet başarılı bir şekilde dikti. Ve bunuda anaokulunda öğrendiğini hatırladım. Daha neler neler var anlatmakla bitmez. Ben konuda arama yapan tüm arkadaslara Belit anaokulunu öneriyorum. Belit ailesinde olmak sizi pişman etmeyecektir inanın

Merhabalar konu açılmış baya zaman geçmiş üzerinden ama belki benim gibi sonradan gören veya ihtiyacı olanlar olabilir.Benim çevremde arkadaşlarım mezun olanlar hala devam edenler var küçükyalı drc koleji mevcut isimler arasında maltepe yerleşkeside var DRC kolejinin öyle biliyorum.Ulaşımı falanda çok kolaymış.DRC özel anaokulları arasında arkadaş çevremde konuşulan bir okul açıkcası bende küçükyalıda yaşıyorum çok memnunlar ihtiyacı olan varsa bende sizinkiler dışında burayı öneriyorum.DRC Kolejleri ile devam edip Özel lisesine kadar çocuğunuz kopukluk yaşamadan devam edicektir bence bunuda göz ardı etmeden okul seçmek lazım adaptasyon önemli bir unsur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.kinuyu guncellemek istiyorum bizde kres bakiyoruz. Kimler nerelere gidoyor ve memnuniyet durumu nedir. Ogrenmek isterim. Bu islernzor insan cocugu uzulsun isyemiyor:dua::dua:3

Merhaba.kinuyu guncellemek istiyorum bizde kres bakiyoruz. Kimler nerelere gidoyor ve memnuniyet durumu nedir. Ogrenmek isterim. Bu islernzor insan cocugu uzulsun isyemiyor:dua::dua:3
Ben de yorumları bekliyorum . Saat ve fiyat bilgilendirmesi de iyi olur

Bende Maltepe de kreş arayanlardandım.Zümrütevlerdeki hemen hemen her kreşe gittim görüşmeye.idea çocuk akademisindeki tavırla hiçbiyerde karşılaşmadım.Çocuğundan ilk defa ayrılacak ve kreşe verecekler anlar beni.Zaten zor bir karar vermişim çocuğumdan ayrılıcam öyle merhametsiz öyle katı bir tavırla karşılaştımki anlatamam.Orda sorumlu S.M. Nin yaklaşımı çok kötüydü.İlk gittiğimde 1100 sonra 1300 sonra 1400 fiyat söyledi.Hayır bir fiyat kaç kere değişir.Bana daha önce 1100 dediniz dediğimde ise elinizde bunu kanıtlayacak belge var mı dedi.Ben eşimle görüşmeye gittim her defasında .Hayır bu işlerde güven esastır ben her dediğinizi not alıp size imzalatacakmıyım?Bizi resmen yalancı yerine koydu.Neyse dedik önemli olan öğretmen.En son gittiğimizde 1 hafta deneme süreci olacak dedi günde 2 saat dedim ücrete dahil mi hayır dedi.Bugün kayıt için gittiğimzde öyle birşey yok ücrete dahil dedi.Artık dayanamadım bu ne tutarsızlık ! Ayrıca söz konusu şahısa neden fiyatlarınız bu kadar yüksek civara göre dddiğimde işinize gelirse gibi bir tavır takındı.Ön görüşme için tellerini aradım yine bu bayan çıktı kendini tanıtmıyo kimsiniz demiyo bugün müsait değiliz yarın arayın ,ertesi gün arıyorum bugün müsait değiliz.Artık çat kapı gittim .Her gittiğimde aynı tavır.Kreşin sahibi ile görüşmek istedim denk gelirseniz görüşürsünüz diyo.Yarın öbürgğn bişey olursa bu bayanla ben nasıl muhattap olucam ! İdea çocuk akademisi beni çok yıprattı.Bu bayanın tavrı çok itici.Resmen gelmeyin kayıt yapmayın diyo hareketleriyle ilginç !!!bugün gittim kayıt için deneme sürecini başlatalım yok haftaya başlatalım.Pardon siz bu süreci bizden daha iyi biliyo olmalısınız bizim bi hafta bırakacak yerimiz olsa zaten kreşe vermeyiz

X