• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mali müşavirlik hakkında bilgi..

senpilic

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2014
96
27
28
35
kızlar selam..

eşim mali müşavirliğe hazrlanıyor. nasıl bi süreç bileniniz vr mı? stajer maaşları hakkında mali müşavir olduktan sonra (SMMM) kazanç nedir bilen duyan bilgisi olan var mı?

kızlar selam..

eşim mali müşavirliğe hazrlanıyor. nasıl bi süreç bileniniz vr mı? stajer maaşları hakkında mali müşavir olduktan sonra (SMMM) kazanç nedir bilen duyan bilgisi olan var mı?
merhaba.zorlu bir surec mali musavirlik.oncelikle esinoz odaya dosya actiracak.sonrasinda staj baslatma sinavina girecek basarili oldugu takdirde 3 yil staj yapmasi gerekecek.staj surecinde maddi olarak beklentiniz olmasin ama deneyimi var ise ve sirkette staj yaparsa biraz kazanci olur.staj bittiginde ise yeterlilik sinavlarina girecekki en zoru budur.bu sinavida verir ise yaklasik 4000-5000 tl odeyerek ruhsatini alir.hadi hayirlisi diyelim :)

Ben SMMM stajyeriyim. Yeterlilik sınavlarına hazırlanıyorum az kaldı bitmesine stajın. Öncelikle bu meslek tecürbeye bakar. Sıfır tecrübeliyse staj döneminde maaş beklemeyin pek. Ama zaten genel muhasebeye hakimse maaş şirkete göre değişir. Bürolar az veriyor. Stajyer olup 2,500 tl maaş alan da var 1,500 tl alan da. Dediğim gibi tecrübe önemli faktör. Uzun bir süreç, sırf ünvanım olsun diye başlanacaksa herkes katlanamaz. Muhasebeyi seviyorsa eşiniz, 3 yıl hemen geçiyor o problem değil. Başarılar dilerim...

merhaba.zorlu bir surec mali musavirlik.oncelikle esinoz odaya dosya actiracak.sonrasinda staj baslatma sinavina girecek basarili oldugu takdirde 3 yil staj yapmasi gerekecek.staj surecinde maddi olarak beklentiniz olmasin ama deneyimi var ise ve sirkette staj yaparsa biraz kazanci olur.staj bittiginde ise yeterlilik sinavlarina girecekki en zoru budur.bu sinavida verir ise yaklasik 4000-5000 tl odeyerek ruhsatini alir.hadi hayirlisi diyelim :)

dosya açtırmak yaklaşık 1,000.00tl.
3'er aylık dönemlerde yılda 4 kez stajyer sınavı var.
kazanamadığı her sınav için 100 tl gibi bir ücret tekrar alınıyor.
3 sene asgari staj süresi. bu süre içerisinde ssk lı olarak bir şirkette çalışmalı.
yeterlilik sınavını verirse, 5.000,00tl yaklaşık ruhsatını alırsa Mali Müşavir olmuş olucak.

Ofis açmayı ve serbest çalışmayı düşünüyorsa eşin için doğru bir karar olur.
ama özel sektörde mali müşavir çalışanları, konum ve maaşları hakkında pek bilgim yok

Ben SMMM stajyeriyim. Yeterlilik sınavlarına hazırlanıyorum az kaldı bitmesine stajın. Öncelikle bu meslek tecürbeye bakar. Sıfır tecrübeliyse staj döneminde maaş beklemeyin pek. Ama zaten genel muhasebeye hakimse maaş şirkete göre değişir. Bürolar az veriyor. Stajyer olup 2,500 tl maaş alan da var 1,500 tl alan da. Dediğim gibi tecrübe önemli faktör. Uzun bir süreç, sırf ünvanım olsun diye başlanacaksa herkes katlanamaz. Muhasebeyi seviyorsa eşiniz, 3 yıl hemen geçiyor o problem değil. Başarılar dilerim...

stajyer sınavı 3 kez mi 4 defa mı oluyordu ? bilg. unuttum bi an.

stajyer sınavı 3 kez mi 4 defa mı oluyordu ? bilg. unuttum bi an.
Dosya açtırıldığı taktirde 9 kez girme hakkı var. Ayrıca sizin verdiğiniz rakamlar eski rakamlar. Şimdi daha fazla :)) Ben büro açma konusuna katılmıyorum, bu devirde deli cesareti. Şirket bünyesinde çalışmak bence daha mantıklı.

Dosya açtırıldığı taktirde 9 kez girme hakkı var. Ayrıca sizin verdiğiniz rakamlar eski rakamlar. Şimdi daha fazla :)) Ben büro açma konusuna katılmıyorum, bu devirde deli cesareti. Şirket bünyesinde çalışmak bence daha mantıklı.

evet fiyatlar yükselmiştir, doğrudur. ofis açmak bence de riskli, çevre faktörü devreye giriyor.
ama meslek olarak ideal bence özellikle bayanlar için ;) bilgi için teşekkürler

evet fiyatlar yükselmiştir, doğrudur. ofis açmak bence de riskli, çevre faktörü devreye giriyor.
ama meslek olarak ideal bence özellikle bayanlar için :KK66: bilgi için teşekkürler

SMMM olup da 5 bin alan tanıdıklarım da var, 3 bin alan da, 2500 alan da ama yeni smmm olmuş biri ortalama özel sektörde 3 bin alıyor. Bence de iyi para, Allah bereket versin :) Ben teşekkür ederim size.

ayrıca mali müşavir olup ofis açtığında bağkur a tabi sigortalı oluyorsun, ve makbuz kesmeye vergi ödemeye başlıyorsun.
özel sektörde iyi bir firma olursa evet o parayı alabilir. yabancı dil faktörü ve tecrübeye bağlı olarak artabilir. tazminat hakkı vs. özelde çalışmak daha avantajlı bence ;)

tatlım çok teşekkür ederim. eşim muhasebeci olarak uzun yıllardır bir iş yerinde çalışıyor. tecrübesi var ama ikisi farklı şeyler tabiki. umarım hayırlısı olur hakkımızda muck :)

Benim tek dersim kaldı Vergi, Masrafı bir yana uzun ve mesakkatli bir süreç. . Ama sonuça bir adım yaklaştıktan sonra başarma hissi değer diye düşündürüyor. . Başarılar dilerim..

Benim tek dersim kaldı Vergi, Masrafı bir yana uzun ve mesakkatli bir süreç. . Ama sonuça bir adım yaklaştıktan sonra başarma hissi değer diye düşündürüyor. . Başarılar dilerim..
Vergi den sana tavsiyem birebir kitabi cumleler yazmaya calisma.sorulari bi yerden yakala ve pratik de uyguladigin konulari aktar.emin ol 50 alirgecersin.

Vergi den sana tavsiyem birebir kitabi cumleler yazmaya calisma.sorulari bi yerden yakala ve pratik de uyguladigin konulari aktar.emin ol 50 alirgecersin.

Inan in tamamen şans.. Vergiye de çok çalıştım. Her konuya hakimim ama gelgorki bilmediğim yerden geldi soru; cevabını tahmin ettiğim halde yazmadım çok pismanim ☺ Tavsiyenizi dinleyece ğim çok teşekkür ederim

Inan in tamamen şans.. Vergiye de çok çalıştım. Her konuya hakimim ama gelgorki bilmediğim yerden geldi soru; cevabını tahmin ettiğim halde yazmadım çok pismanim ☺ Tavsiyenizi dinleyece ğim çok teşekkür ederim
kesinlikle yaz.sakin bos birakma.emin ol mart sinavinda verceksin o dersi.

cok moral oldu bu tesekkur ederım.. Siz sanırım belgenızı aldınız .. darısı basıma inşallah.
ben alali 2 yil oldu canim.buromu acalida 1 yil oldu :) hangi ildesin.nisanlimin da tek dersi kaldi maliyet...bu sinavda ikinizde halledeceksiniz

ben alali 2 yil oldu canim.buromu acalida 1 yil oldu :) hangi ildesin.nisanlimin da tek dersi kaldi maliyet...bu sinavda ikinizde halledeceksiniz

Tebrik ederim.. Bayanlarin basarili olmasi beni cok mutlu ediyor. Hele büro açmış olman beni çok cesaretlendirdi.. Helal olsun. istanbuldayiz biz..Benimde nisanlim müşavir. .Hatta ablası ve kuzenim de .. ☺ darısı nişanlıniz ve benim başıma inşallah ...

ben daha yolun başındayım :((
1,5 ay sonra staja başlama sınavına gireceğim. çok heyecanlıyım.

Back