Mali Müsavirler

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kuzey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
selam arkadaşlar bende bir mali müşavir adayıyım. 5 dersim kaldı yeterlilik sınavında.

bende smmm yim ama maalesef mesleğimi yapamıyorum kazanana kadar o kadar eziyet çektim ki şimdi bin pişmanım bu belgeyi aldığıma ama yapacak birşey yok

Benim de mesleğim bu ama iş bulamıyorum malesef.
Belge alabilmek için stajı bırak iş yok

Yolda gördüğüm muhasebe bürolarına girdim dün ama yok:tomato:

ben de onu anlatmaya çalışıyorum belge alınca hiçbirşey olmuyor benim belge tam 4 yıldır çekmecede duruyor bakalım ne zaman bir işe yarayacak

ben de mali müşavirim ama şu an belgemi kullanamıyorum sizinle biraz dertleşmek isterim

Bilmiyorum canım benim ya bir bürodan haber bekliyorum
çalışan kızlardan biri evlenip ayrılmayı düşünüyormuş.
Ama hala haber yokakannehir

inşallah en kısa zamanda haber alırsın..bu süreç çık sancılı yaa..ben de son demleri yaşıyor muşum gibi..kendimi çok çaresiz hissediyorum:çok üzgünüm:

Son düzenleyen: Moderatör:
evet arkadaşlar maalesef iş bulmak sorun .. staj başlatmak sorun başlatsanda staj yapacağın bir iş bulmak sorun, işi buldun diyelim bitirme sınavlarına cok çalısman lazım..stajyer oldugun için az maaş vercekler bide geçinmek sorun...üstüne belge alıyosun ( bende 2 yıllık belgeli biri olarak ) işini değiştirsen olmaz, değiştirmesen adamlar diyoki senin belgenin bana yararı yok aynı işi yapmaya devam ediyosun..yani belgenin yararını göremiyosun çekmecende duruyo... Büro açmak istesen birikmiş yapman lazım ki bu da bizde anne baba desteksiz çook zor. Hadi büroyu açtın mükellef bulmak var , hadi onuda buldun biliyosunuz ki muhasebe ücretlerini genelde " amaaan bi ara öderiz " deyip geçiştiriyolar heleki yumuşak yüzlüyseniz tahsilat yapmak daha zor... bu durumda neden bu kadar sıkıntı çekip mali müşavir olmuşum diye düşünmeden edemiyorum. (Valla komşu kızı ortaokuldan sonra tekstile girip çalıştı benden çok para kazanıyo . )Okumasamıydık bilmiyorumki ??

sıkıntılar bunlar arkadaşlar . çözüm bulabilirsek ne mutlu bize...

evet çok haklısın dediklerinde..herşey bir sorun,en sancılı mesleklerden biri bana göre.ama müşavirlik mesleği biraz daha denetime kayacak gibi görünüyor..ben belgemi alıp büro açmayı düşünmüyorum açıkçası..ger.i kısmet olcak mı bakalım o günler hala staj yeri bulamadım..ama son derece iyi yerlerde çalışan arkadaşlarda mevcut..kısmet işte..yine aynı noktada düğümleniyoruz aslında...ne olcak bu bizim halimiz??

inşallah en kısa zamanda haber alırsın..bu süreç çık sancılı yaa..ben de son demleri yaşıyor muşum gibi..kendimi çok çaresiz hissediyorum:çok üzgünüm:
Üzülme tatlım:teselli: Gerçi bana sorsan ben de aynı durumdayım.
Bilmiyorum ben zaten muhasebe işi olmasa da
başka bir işe girip çalışmak niyetindeyim
fakat o başka işi dahi bulamıyorum.
2 tane diplomam da var ama işe yaramadığı
acı da olsa koca bir gerçek
:1no2:

Evet canım.Dün gittiğim büroda da adam öyle dedi.Mükellef(ler) bulabilirsen gel çalış
zaten mevcut mükelleflerden tahsil edemiyorum alacaklarımı diyorakannehir
Müşteriyi de ben bulacakmışımsempatiksalakcinni

He bir de laptop sordu.Masaüstü varmış ama yavaşmış:roflol:

Son düzenleme:

yuh diyorum başkda bişiy demiyorum gerçekten...alsanaalsanasmile

evet var var olmasına da herkes bir dertli:sinifsinif: belge alan iş yapamıyorum diye,sınavı kazanan staj yeri bulamıyorum diye...nolcaz bilmem

ne diyeyim Allah herkese kolaylıklar versin.
Benim bi şikayetim yok, bilinçli olarak belgeyi aldıktan sonra ne yapacağımı düşünüp ve yapabilirmiyim ailecek oturup tarttıktan sonra mantıklı geldi tabi ilk başta sevmek önemli bu işe atıldım. nitekim şikayetçide değilim. ruhsatımı aldıktan sonra çekmecede de durmadı a.s

HAkkımızda herşeyin hayırlısı olsun

offff kızlar yüksek lisans mezunu 6 senelik tecrübem ve smmm belgem var ama 1 yıldır iş bulamıyorum evde oturmaktan kronik ürtiker oldum 10 aydır bu hastalıkla uğraşıyorum, bıktım artık senağlama
bu hükümette bütün lise mezunlarını smmm yaptı, bi ortaklık ümidim vardı onuda bitirdi
nolcak sonumuz offffffffffffffffsenağlama

geçmiş olsun çokkbilmiyorumkismile sen en azından belgeni de alabilmişsin diyorum..bende sınavı kazandım kös kös bekliyorum bir yıldır çıldırmaya az kaldıııdelikafadulden

geçmiş olsun çokkbilmiyorumkismile sen en azından belgeni de alabilmişsin diyorum..bende sınavı kazandım kös kös bekliyorum bir yıldır çıldırmaya az kaldıııdelikafadulden

cnm sınav sonucum şubatta açıklandı, belgeyi almak için yaklaşık 2,5 milyar lazım, çalışmadığım için alamadım senağlama

merhaba arkadaşlar,
bende stajımı bitirdim ve temmuz yeterlilik sınav sonuçlarını bekliyorum. yazdıklarınızı okudum ve hepinize teker teker hak veriyorum. bazen yanlış bir meslek seçtiğimi düşünüyorum.çünkü bizim işimiz bir bayan için çok stresli. ama ne diyeyim yinede kısmet işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…