Maladaptive daydreaming hastalığına öneriler

Merhaba. Size mesajla ulaşmak istedim ama beceremedim, sanırım kapatmışsınız ya da ben bilmiyorum pek. Problemim için psikiyatra gitmeye karar verdim. İlaç kullanmak istiyorum fakat direk ilaç kullanmak doğru mu bilmiyorum. İlaç olarak da odaklanmaya yarayan ilaçlar veriyorlarmış sanırım concerta gibi. Direk dinlemeden yazıyorlarmış ki zaten ben de bunu istiyorum 😂 Bu ilacı bıraktıktan sonra hayatımda bir şeyler ters gider mi, insanlar bir müddet bu ilacı kullandıktan sonra ömür boyu mu bu ilaca bağımlı yaşıyor? Sizce doğru mu yapmış olurum?
Bu ilacın hiç faydasını görmedik ne ben ne kardeşim belki görenler vardır ama yani ilaç içicem sorunlarım bitecek sanma diye diyorum.

Evet. Dediğim gibi meşguliyetim arttığı zaman ya da Bi sıkıntım olunca falan düşünecek geçiyor zaten. Boş kalma,
Takip ettiğin Bi dizin olsun, okuduğun Bi kitap olsun. Kendini odakladığın Bi amacın olsun. Muhtemelen senin beynin de benim gibidir. Tek iş yapamam mesala. Bi şey yerken bile birşey okurum temizlik yaparken kulaklıkla Bi şey dinlerim. Müzik değil ama müzikle hayal kuruluyor. 🙂 Sevdiğim Bi programı açarım. Ama tek iş yapamam. Muhtemelen hayal kurmanın verdiği mutluluğa kapılıp uygunsuz zamanlarda yatmak istiyorsun. Yalnız kalmak istiyorsun. Bunları yapma. Kendini hep meşgul et. Ha ben kendi kendime çok düşünürüm yine. Ama hayal şeklinde değil. Gerçek konuların üzerinde. Ben bunun Bi hastalık olduğunu düşünmüyorum. Özel Bi durum gibi. Belki de beyin korumaya almıştır.
Evet asla ve asla tek iş yapamıyorum. Ama okuduğum bölüm de kodlamayla ilgili yani yoğun dikkat istiyor, tek işe odaklanmak zorundayım, nasıl halledeceğim bilmiyorum 🤦🏻‍♀️ Yalnız kalmamak zor, iletişim becerilerim yüksekti aslında zaman geçtikçe böyle oldu. Sevmediğim bir yerde olup sevmediğim bölümü okumanın da etkisi vardır elbet, ve ait hissetmediğim bir çevre. Zihinsel hastalıkların çoğu da burada başlamıyor mu zaten? :) İlaç alıp kolaya kaçmak istiyorum ama bir hayat amacı bulup çalışmak lazım :)

Olur. Bir bakayım. Ben de olduğunu düşünmüyorum ama belki işe yarar.

konuda benim ve başkalarının başka mesajları da var ne gibi şeyler yaşadıklarına dair

Benimde bölüme pek ilgim yoktu çocukken teşhis edilmiş bir dikkat eksikliğim var hap falan vermişlerdi ama kullanmadım faydasınıda görmedim 1 yıl kadar kullanmıştım başta.dersi dinleyemiyorum sayfa belirleyip çalışın derim mesela 10 sayfaya bölün belirli süre verin sayfalara o sürede ezberleyin sözel bir bölümse.hukuk fakültesini bu şekilde bitirdim ilaç kullanmadan.hatta bir kere cevap kağıdına yazacağıma cevapları soru kağıdına yazmışım zar zor cevap kağıdına geçmiştim süre bitmeden😂kısacası biraz zorlamak gerek hemen ilaca hastalığa sığınmamak lazım.simste youtubeda dizi yapanlar var özellikle bir yabancı kanal var netflix tadında😂
Evet biraz kolaya kaçıyoruz. Bölüm yazılım mühendisliği. Kodlamalar, projeler.. Yoğun odaklanma istiyor o yüzden zorluyor beni.

Sims dizisine de çok güldüm valla Allah sizi de güldürsün 😂😂😂

Bir de bu maladaptive ‘nin faydası yok mu acaba bunu avantaja çevirsek de bari bir işe yarasa.

Bu ilacın hiç faydasını görmedik ne ben ne kardeşim belki görenler vardır ama yani ilaç içicem sorunlarım bitecek sanma diye diyorum.
Odaklanmanızı artırmadı mı? Kullananların yorumlarını okuduğumda saatlerce ders çalışabilenler olduğunu gördüm.

Odaklanmanızı artırmadı mı? Kullananların yorumlarını okuduğumda saatlerce ders çalışabilenler olduğunu gördüm.
Hiçbir işe yaramadı malesef keşke yarasaydı asla ders dinleyemiyorum ve uzun süre çalışamam dediğim gibi küçük parçalara bölerek kısa kısa çalışabiliyorum☹️😂

Evet biraz kolaya kaçıyoruz. Bölüm yazılım mühendisliği. Kodlamalar, projeler.. Yoğun odaklanma istiyor o yüzden zorluyor beni.

Bir de bu maladaptive ‘nin faydası yok mu acaba bunu avantaja çevirsek de bari bir işe yarasa.
Bir de sizde dehb yokmuş ama kendi taktiğimi söyleyeyim belki sizde de işe yarar. Bir ders ya da iş yapacağımda o konuyu hayal ederek yapıyorum. Kodlamada bu olur mu bilmiyorum ama diyelim ki hücreyle alakalı bir konu var kafamda canlandırıyorum an be an. Başka hayal değil de ders hayali kurmuş oluyorum :KK70: Bir de biraz absürt hayal ediyorum mesela kalsiyum molekülleri elinde bıcakla enzimlerin ipini kesiyor, enzimler hücre zarını parçalıyor mesela. Bunun çok faydasını gördüm.

Bu arada harika bir bölüm okuyorsunuz, çok özendim.. Geçmişe gidebilsem ben de isterdim yazılım mühendisi olmak.

Evet asla ve asla tek iş yapamıyorum. Ama okuduğum bölüm de kodlamayla ilgili yani yoğun dikkat istiyor, tek işe odaklanmak zorundayım, nasıl halledeceğim bilmiyorum 🤦🏻‍♀️ Yalnız kalmamak zor, iletişim becerilerim yüksekti aslında zaman geçtikçe böyle oldu. Sevmediğim bir yerde olup sevmediğim bölümü okumanın da etkisi vardır elbet, ve ait hissetmediğim bir çevre. Zihinsel hastalıkların çoğu da burada başlamıyor mu zaten? :) İlaç alıp kolaya kaçmak istiyorum ama bir hayat amacı bulup çalışmak lazım :)
Yalnız kalmamak zor deme. Çalışıyorsun okuyorsun muhakkak çevren var. Gör o insanları. 🙂 Sık görüştüğün samimi Bi iki dost edin. Ne bileyim hayatını da çok bilmiyorum mesala oğlumu büyütmek ona birşeyler öğretmek beni meşgul ediyor. Evcil hayvan olabilir sorumluluk olarak. Kodlama yaparken sesli çalışabilirsin. Birine anlatır gibi.

Bence faydası ancak kitap yazarsanız senaryo falan yazarsanız olur😂böylede bir işle uğraşmadığımız için pek faydası yok gibi aslında ben seviyorum bu özelliğimi çünkü heryerde kendimi eğlendirebiliyorum uzun yol olsun beklerken olsun bence bu bir sorun değil🤔yazılım zor bir bölüm gerçekten nasıl çalışılır pek fikrim yok ben sayısal çıkışlıyım aslında genel olarak derslerimde iyidi matematik geometri hariç fen derslerim çok iyidi asıl ilgi alanım biyolojiydi veterinerlik fakültesi yazmadığıma pişmanım☹️

Bir de sizde dehb yokmuş ama kendi taktiğimi söyleyeyim belki sizde de işe yarar. Bir ders ya da iş yapacağımda o konuyu hayal ederek yapıyorum. Kodlamada bu olur mu bilmiyorum ama diyelim ki hücreyle alakalı bir konu var kafamda canlandırıyorum an be an. Başka hayal değil de ders hayali kurmuş oluyorum :KK70: Bir de biraz absürt hayal ediyorum mesela kalsiyum molekülleri elinde bıcakla enzimlerin ipini kesiyor, enzimler hücre zarını parçalıyor mesela. Bunun çok faydasını gördüm.

Bu arada harika bir bölüm okuyorsunuz, çok özendim.. Geçmişe gidebilsem ben de isterdim yazılım mühendisi olmak.
Maladaptive olanlara da sizin taktiğiniz öneriliyor. Başka birilerine ders anlatır gibi çalışın diyorlar, sesli olarak hem de.

Bölüm güzel de istemediğim bölümdü. Bitirebilecek miyim bakalım :))
Bir mesajda bahsettiginiz psikolog cagla kim? Su sahte olan mi?
hayır sahte değil bu kadın. Özgür Düş Platformu var bakabilirsiniz.

Ben bu dediklerinizi çok nadir yapıyorum.
Tavsiyem Hikaye ve roman yazın sosyal platformda
Yazdıklarınız okurla buluşup yorum aldığında farklı boyuta evrilecek sizin ürününüz olacak.
Hayallerinize böyle yaklaşın.
Ben yazıyorum ve bu çok tatmin ediyor.

Yalnız kalmamak zor deme. Çalışıyorsun okuyorsun muhakkak çevren var. Gör o insanları. 🙂 Sık görüştüğün samimi Bi iki dost edin. Ne bileyim hayatını da çok bilmiyorum mesala oğlumu büyütmek ona birşeyler öğretmek beni meşgul ediyor. Evcil hayvan olabilir sorumluluk olarak. Kodlama yaparken sesli çalışabilirsin. Birine anlatır gibi.
Artık iyileşmek adına zorla sosyalleşeceğim mecbur :) Teşekkür ederim önerileriniz için. Oğlunuzla size iyi eğlenceler:)
Bence faydası ancak kitap yazarsanız senaryo falan yazarsanız olur😂böylede bir işle uğraşmadığımız için pek faydası yok gibi aslında ben seviyorum bu özelliğimi çünkü heryerde kendimi eğlendirebiliyorum uzun yol olsun beklerken olsun bence bu bir sorun değil🤔yazılım zor bir bölüm gerçekten nasıl çalışılır pek fikrim yok ben sayısal çıkışlıyım aslında genel olarak derslerimde iyidi matematik geometri hariç fen derslerim çok iyidi asıl ilgi alanım biyolojiydi veterinerlik fakültesi yazmadığıma pişmanım☹️
En güzel kısmı asla sıkılmamak zaten :) Ama gün sonunda çok yorgun bir kafam oluyor o da ayrı :/

İmkanınız varsa sevdiğiniz bölümde okuyun. Öteki türlü zorlanıyor insan..

Ben bu dediklerinizi çok nadir yapıyorum.
Tavsiyem Hikaye ve roman yazın sosyal platformda
Yazdıklarınız okurla buluşup yorum aldığında farklı boyuta evrilecek sizin ürününüz olacak.
Hayallerinize böyle yaklaşın.
Ben yazıyorum ve bu çok tatmin ediyor.
Deneyeceğim, teşekkür ediyorum önerileriniz için..

Evet bende de sizinki gibi. Derse ya da herhangi bir okuma, dinleme vs. faaliyetlerine doğru düzgün odaklanamam. Yanımda konuşulanların bir kısmını duymam bile mesela, sürekli soruyorum hatta ne dedin, o ne dedi, şu ne dedi diye.

Özel değilse kardeşinizin durumu nasıl oldu sonradan? İlaç işe yaradı mı?
İlacın adını tam yazmayayım ama bilindik bir ilacı reçete etti doktor. Ri*****. Final zamanında bir süre kullandı. Konsantre olabilmiş. Yan etkisi sanırım uyuyamamaydı. Yaz tatilinde bıraktı sonra. Daha da kullanmıyor diye biliyorum.

İlacın adını tam yazmayayım ama bilindik bir ilacı reçete etti doktor. Ri*****. Final zamanında bir süre kullandı. Konsantre olabilmiş. Yan etkisi sanırım uyuyamamaydı. Yaz tatilinde bıraktı sonra. Daha da kullanmıyor diye biliyorum.
Evet biliyorum o ilacı. Bıraktıktan sonra normal bir şekilde hayatına devam edebildi mi peki? Bazıları eskisinden saha berbat bir duruma dönüyormuş sanırım.

Merhaba. Size mesajla ulaşmak istedim ama beceremedim, sanırım kapatmışsınız ya da ben bilmiyorum pek. Problemim için psikiyatra gitmeye karar verdim. İlaç kullanmak istiyorum fakat direk ilaç kullanmak doğru mu bilmiyorum. İlaç olarak da odaklanmaya yarayan ilaçlar veriyorlarmış sanırım concerta gibi. Direk dinlemeden yazıyorlarmış ki zaten ben de bunu istiyorum 😂 Bu ilacı bıraktıktan sonra hayatımda bir şeyler ters gider mi, insanlar bir müddet bu ilacı kullandıktan sonra ömür boyu mu bu ilaca bağımlı yaşıyor? Sizce doğru mu yapmış olurum?
Böyle bir şeyin mümkün olduğunu düşünmüyorum. Bahsettiğimiz hastalık bir çeşit psikoz olarak tanımlanabilir, ama tabi kişi hayal kurduğunun farkındadır. Geçmiş mesajları okumadım, o yüzden tanıyı siz mi koymuştunuz yoksa psikiyatri uzmanı mı hatırlayamadım.

O bahsettiğiniz ilaç kırmızı reçeteli bir ilaç ve psikoz varlığında mutlak kontraendikedir. O yüzden sizi dinlemeden, tanıdan emin olmadan hiçbir doktor yazmaz. Yani yazmamalı.

Dehb hastalığında kullanılan bir ilaç o, mdd ‘de işlere odaklanmakta zorluk ortaya çıkabilir ama sonuçta dehb den farklı bir durum. Bildiğim kadarıyla eğer dsm-5 kriterlerine göre gerçekten mdd iseniz, başka bir ilaç tedavisi verilecek size.

Öyle dinlemeden, odaklanamıyorum diyen herkese yazmıyor psikiyatristler c ile başlayan ilacı.

Dediğim gibi, psikoz, okb ve depresyonda mutlak kontraendike olan bir ilaç, öyle herkese verilmez.

Yapacağınız şey doktora gidip KONUŞMAK, ve doktorun size tanı koymasına izin vermek. Geçmiş olsun 💐

konuyu hortlatmak olacak ama aynı sebepten dissiyotif kimlik bozukluğu hastalığınız olabileceğini biliyor musunuz?
kısmi dissiyotif kimlik bozukluğu...
medaim yanık diye bir prof. var. onun bölünmüş zihinler kitabında hafif ve çok hafif dissiyotiflere de detaylı değiniyor. psikiyatristler genelde tam anlamıyla dissiyotif olmayan bir hastayı bu kulvara almaz ve doğru tedavi etmezler.
bu hayallerin sizin zeka seviyenizin belli bir ortalamın üstünde olduğunu da gösterdiğini biliyor musunuz?
mutlaka destek alın.

X