- 23 Kasım 2020
- 412
- 583
- Konu Sahibi turkoblomov
Merhabalar. Yaklaşık 13-14 yaşlarından beri bende olan bir durum, maladaptive daydreaming (Md). Türkçesi uyumsuz hayal kurma bozukluğu. Kafanda karakterler yaratıyorsun, senaryolar kuruyorsun. Onların hissettiğini hissediyorsun. Kurduğum karakterin rolüne bürünüyorum mesela. Ağlıyorum, gülüyorum, müzik dinlerken değişik hareketler yapıyorum, sinirleniyorum vs. Dışarıdan görülse şizofreni denir o derece. İnsanlarla konuşurken bile hayal alemindeyim, çoğu zaman konuştuklarını kaçırıyorum. Bir iş yaparken yine kafam işte değil, uyuşuğum ve bir işi uzattıkça uzatıyorum. Derse hele hiç odaklanamıyorum, dikkatim çok kolay dağılıyor ve hayal kurmaya başlıyorum. Bu sorun sıkıntı yaratmaya başladı. Zaten eskisi gibi sosyal de değilim nerdeyse hiçbir arkadaşımla görüşmüyorum, çok az konuşuyorum gün içinde, hep hayal kuruyorum. Bu sorun yüzünden mi böyleyim yoksa fark etmediğim sorunlarfan dolayı böyle bir sorun mu oluştu bilmiyorum. İnsanlarla konuşmaya da çekinmeye başladım, eskiden özgüvenli konuşkan biriydim. Şuan yeni bir ortama girmeye, yeni insanlara tanışmaya çekiniyorum. Acaba irade sorunu mu diye de düşünüyorum. Benim gibi bir durumu olan var mı, ya da olmayıp da tavsiye verecek olan? Bu durumu atlatabilen? Hayatım elimden kayacak diye korkuyorum çünkü hiçbir şey yapmadan geçiyor günler. Tavsiyelerinizi bekliyorum...