Aynen öyle dislanmislik bu bana göre sabahı zor ettim üzüntüdenBenim eşiminde annesi ve babası yıllar önce ayrılmış ikiside tekrar evlenmiş babası neyi varsa ikinci eşinin üstüne yaptı malesef eşimede kalacak birşey yok üvey annesine ve çocuklarına kalacak.
Evet herşeyi evlendikten sonra aldilarYazlık ev babanız kadınla evlendikten sonra mı alındı? Yani kadının ev alınmasında katkısı var mı? Yoksa ev eskiden kaldı da babanız sonradan mı kadının üzerne geçirdi? Bu önemli.
Çok haklısınız kesinlikle dışlanmak eşimin çocukluğunu mahvettilkeri yetmiyormuş gibi birde dışlıyorlar biz Allaha havale ettik sizde üzmeyin kendinizi.Aynen öyle dislanmislik bu bana göre sabahı zor ettim üzüntüden
Aynı sekilde ben de öyle yapıyorum.Sukur eşim iyi.Yoksa daha çok takardım.Çok haklısınız kesinlikle dışlanmak eşimin çocukluğunu mahvettilkeri yetmiyormuş gibi birde dışlıyorlar biz Allaha havale ettik sizde üzmeyin kendinizi.
Var evet.Zaten kardeşimi özel ortaokul lise de okuttular,okutuyorlar,günlük sigara harçlık vs veriyorlar.Babamin eşi oğlu ve kardeşime harcatiyor fazlasıyla.Evet ev kadinin ustune oldugu icin baban vefat ettiginde evin tamami kadina kalacak ve sen hic bir hak talep edemeyeceksin .kadin acikca soylemis zaten once ev icin beni ara demis .
Az once baska bir konuda daha yazdim bosanip yeniden evlenince mal paylasaimi inanilmaz sikintili .ilerde degil simdiden oglunun ustune bile yapabilir .ortak kardesin var mi bu kadindan ?
Evlendikten sonra aldılarsa kimin üzerine olduğunun bir önemi yok o zaman. Her şey ikiye bölünür boşanma olursa. Allah gecinden versin babanızın ölümü halinde de siz ve kardeşleriniz üvey anneyle beraber yasal mirasçı olursunuz. Ama üvey anne önce ölürse bu sefer onun diğer evliliğinden çocukları da varis olur. Yanlış biliyorsam uzman arkadaşlar beni düzeltebilirEvet herşeyi evlendikten sonra aldilar
Eşi ilk evlilikten oğlunu kardeşimi ve kendini düşünüyor.Ben kız evladım ama evlendim diye beni disladilar gibi geliyorYazlık üvey annenin üstünde 2. Eşler zaten ortada kalmamak için bazı malları kendi üstlerine yaptırırlar zaten.
Bizim bi tanıdık da 2. Evliliği ikisinin de ev aldılar kredi ile kadın üzerine yaptırdı ‘ kocam ölür kalır oğlu sattırmaya çalışır kendi üstüme yaptırdım’ dedi. Krediyi kocası ödüyor.
Ev kimin üzerineydi pekiEvlendikten sonra aldılarsa kimin üzerine olduğunun bir önemi yok o zaman. Her şey ikiye bölünür boşanma olursa. Allah gecinden versin babanızın ölümü halinde de siz ve kardeşleriniz üvey anneyle beraber yasal mirasçı olursunuz. Ama üvey anne önce ölürse bu sefer onun diğer evliliğinden çocukları da varis olur. Yanlış biliyorsam uzman arkadaşlar beni düzeltebilir
Babamın ilk evliliğinden iki kızı var. Babamın ölümüyle evi 4e böldük. Annem önce ölseydi de aynısı olacaktı,annemin benden başka biyolojik çocuğu olmadığı için.
Eşi ilk evlilikten oğlunu kardeşimi ve kendini düşünüyor.Ben kız evladım ama evlendim diye beni disladilar gibi geliyor
Ev babamın üzerineydi.Ev kimin üzerineydi peki
Tedirginlik değil dislanilmis olmak gibi geliyor,şu sıra babam kredi çekiyor arsa alıyor biz kefil oluyoruz eşimle mesela ama arsalar evler kimin üzerine alınıyor bilmiyoruz oğlunun üzerine mi eşine mi.Yani bizim kefilligimizle babam eşinin ve üvey oğluna destek oluyor gibi.Ortak alsınlar ikisininde adına olsun tapu karısı ister çalışsın ister çalışmasın fakat,eşi kendi üzerine yaptırıyor çoğu şeyi,Allah gecinden versin babama birşey olsa ev eşinin üstüne,ölmeden oğlunun üzerine yapabilir mi,ki yapar.Bu durumda da hak oluyor mu mesela bende...Olmuyorsa demek ki danışıklı dövüş bu diyorum ve tüm saygı sevgim bitiyor onlara karşı.Plancilar ve beni disladilar gibi geliyor.Ev babamın üzerineydi.
Annemin üzerine olsa da bence bir şey değişmezdi. Neden tedirgin oluyorsunuz ki? Her şey yasal,üvey annenizin de o eve katkısı var evlilik sonrası alındığı için.
Eşi ilk evlilikten oğlunu kardeşimi ve kendini düşünüyor.Ben kız evladım ama evlendim diye beni disladilar gibi geliyor
Ev üvey annenin üzerine olduğu için konu sahibi mirastan pay sahibi olamayacak. Tabii ki tedirgin olabilir. Eğer o eve katkısı olduğu içinse ortak tapu yapsalardı.Ev babamın üzerineydi.
Annemin üzerine olsa da bence bir şey değişmezdi. Neden tedirgin oluyorsunuz ki? Her şey yasal,üvey annenizin de o eve katkısı var evlilik sonrası alındığı için.
Zaten benim birşey demeye hakkım yok,kardeşim evi sattirip kendine motorsiklet aldırmayı düşünüyor babamın yakasına yapışıyor,Zaten özel okulda maddi manevi ona destek oluyorlar kafası çalışmadığı halde.Benim.tum tercihlerini silip acikogretim okutturmustu.Ben de bu durumu da görünce iyice soğuyorum.Ki adamın mali da değil artık eşinin malı.İlk eşinden oğlunun kendisinin ve kardeşiminAkıl sağlığı yerinde olduktan sonra evlatları dahil kimsenin böyle konularda birşey demeye hakkı olmadığını düşünüyorum.Sonuçta adamın kendi malı,kendi parası.
Yani hicbirsey almasın demiyorum.Esi oğlunu ve kendini düşünüyor da babam neden benim de kızım var demedi diye üzüldüm.Cunku babaannem büyüttü zaten büyütürken emeği olmadı.Beni de düşünmesini beklerdim.Ev üvey annenin üzerine olduğu için konu sahibi mirastan pay sahibi olamayacak. Tabii ki tedirgin olabilir. Eğer o eve katkısı olduğu içinse ortak tapu yapsalardı.
Maalesef,gerçekle yüzleşememek işte benimkisi.Art niyet var mı sorusu çok saçma olmuş zira bu iş art niyetin ta kendisi
Anlıyorum. Kefil olmanız esasen doğru değil bence,ev kimin üzerine olursa olsun. Bu yaşa gelip hala krediyle ev arsa alınmamalı. Ununu elemiş eleğini duvara asmış bu insanlar. Kefil olacağınıza siz kendinize kredi çeker kendinize mal mülk alırsınız zaten. Kendinizi de huzursuz etmemiş olursunuz.Tedirginlik değil dislanilmis olmak gibi geliyor,şu sıra babam kredi çekiyor arsa alıyor biz kefil oluyoruz eşimle mesela ama arsalar evler kimin üzerine alınıyor bilmiyoruz oğlunun üzerine mi eşine mi.Yani bizim kefilligimizle babam eşinin ve üvey oğluna destek oluyor gibi.Ortak alsınlar ikisininde adına olsun tapu karısı ister çalışsın ister çalışmasın fakat,eşi kendi üzerine yaptırıyor çoğu şeyi,Allah gecinden versin babama birşey olsa ev eşinin üstüne,ölmeden oğlunun üzerine yapabilir mi,ki yapar.Bu durumda da hak oluyor mu mesela bende...Olmuyorsa demek ki danışıklı dövüş bu diyorum ve tüm saygı sevgim bitiyor onlara karşı.Plancilar ve beni disladilar gibi geliyor.
Biz aldık zaten.Esnaf kefalette kredi düşük olduğu için ordan çekti babam arsa aldi.zaten peşin ödeyecek durumu var kredi düşük diye yatırım yapiyor.Yaslari da çok değil aslında 50 yasindalarAnlıyorum. Kefil olmanız esasen doğru değil bence,ev kimin üzerine olursa olsun. Bu yaşa gelip hala krediyle ev arsa alınmamalı. Ununu elemiş eleğini duvara asmış bu insanlar. Kefil olacağınıza siz kendinize kredi çeker kendinize mal mülk alırsınız zaten. Kendinizi de huzursuz etmemiş olursunuz.