• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makyaj Ürünleri makyajlı makyajsız görünmek

Makyaj Ürünleri İçin Öneriler
Bir "makyaj" yazamadı diye kızı yerin dibine sokmuşsunuz resmen. Genelleme gibi olmasın ama dinimizde - dinimde - islam dininde ayıbı ortaya çıkarmak değil örtmek doğrudur. Kibarca düzeltmek yerine dalga geçmek hiç hoş değil.

Konu sahibine dönecek olursam fondoten yerine bb krem kullanın, kaş kalemi yerine far, rujunuzu da parlak değil de mat seçin ve son olarak allığı ya çok az sürün ya da sürmeyin bu şekilde makyajınız daha hafif duracaktır.

Teşekkür ederim cevap için bu bb cream neyse bilmiyorum ama deniycem fondoten yerine ve rujum zaten mat kullaniyorum ve cok hafif tonlarda göze batmasin diye

''yazmıyorlarmı'' değil
yazmıyorlar mı?
o halde :)

konu sahibesi arakadaşım yazdıklarına göre abartılı bir durumun yok içine sinmeyen başka şeyler olmasın?
Pardon bende yanlış yazmışım
konu sahibi düzeltti zaten bende düzelteyim dedim :/

"Yazmıyorlar mı?" :))

Ilkbahar38 Ilkbahar38 " Uzman bir makyözden dinlemiştim: Bazı hatunların yüzüne fazla makjay gerekmezmiş, sadece bir rujla yüz bütünlüğü zaten sağlanırmış fazlası çok abartı ve hatta güzelliği bozan şekilde yapay durabilirmiş. Bu tip yüze sahip kadınlara: Ruj kadını denirmiş" Ben de onlardanım. Günlük hayatımda, kıyafetimin yüzüme yansımasına uygun bir ruj sürer çıkarım ve fazlasıyla yeterli olur. Bazı kişilerde ise bir göz kalemi, ya da eyeliner yüzü tamamlayıcı olabiliyor. Önce, yüzünüzün her yerinde her malzemeyi kullanmak yerine tek tek veya 2 li uygulandığında yüzünüzü tamamlayan bölge ve ürünleri bulun deneyerek. Bunun yanında yüzünüzde bir yeri vurguladığınızda diğer yerleri var yok arası boyayın. Örneğin gözleri vurguladınız, dudaklara çok hafif belli belirsiz bir ton ya da parlatıcı uygulamak yeterli yoksa çok abartı bir şekilde göze batabiliyor. Bu arada kaşları boyarken rengi siyahsa mesela kaşlarınızın, gri tonları kullanırsanız çok koyulaşıp göze batmaz kalem yerine far da etkiyi yumuşatabilir.
Cevabin icin teşekkür ederim bende dediginiz gibi denicem belki gercekten daha fazla hoşuma gider

Evet yazmıyorlar mı ? Bende anlamıyourum herkesin başına gelebilirmiş demi insanız hata yapabiliyoruz
Arkadaşım düzeltigini ve yazdığın düzeltmeni beğenmişim
Hepmiz imla kurallarını tam kullanmıyoruz bazen konuşulduğu gibi yazıyoruz
Ama harfleri tam yazmaya gayret ediyoruz anlamamız iletişim kurmamız açısından
Olabilir insanlık hali ufak bir hata yapılır ama üstüne basa basa aynı hatayı tekrar etmemeye özen göstermeliyiz
Benim ilk yazdığım mesaj sana degildi
Genel anlamda fazla dikkat edilmiyor kullanılıyor demek istedim :)

Arkadaşım düzeltigini ve yazdığın düzeltmeni beğenmişim
Hepmiz imla kurallarını tam kullanmıyoruz bazen konuşulduğu gibi yazıyoruz
Ama harfleri tam yazmaya gayret ediyoruz anlamamız iletişim kurmamız açısından
Olabilir insanlık hali ufak bir hata yapılır ama üstüne basa basa aynı hatayı tekrar etmemeye özen göstermeliyiz
Benim ilk yazdığım mesaj sana degildi
Genel anlamda fazla dikkat edilmiyor kullanılıyor demek istedim :)

Evet haklısın bende burada bazı konuları okuyunca çok yazım hatası görüyorum uyarmakta haklısın bende üst üste konumda makyajı yalnış yazdığım için bana dediniz sandım ben yurtdışında yaşıyorum o yüzden türkçem hepinizden zayıf. Ben kelimleri nasıl konuşuyorsam öyle yazıyorum türkçe dilini okulda öğrenmedim okumadım. Hepimiz insanız hata yapıyoruz ama bazi insanlar yazmış yazmasını bilmiyorsan zaten kullanma makyajı satın alırken üstünde makyaj yazıyor onuda mı okumuyorsun felan önce türkçene bir makyaj yap felan dalga geçiyorlar

Magyaj yapmıyorum Magyaj yapsam belki yardımcı olabilirim ama gel görki Magyaj yapmıyorum Magyaj malzemem bile yok.
Bende mi Magyaj yapmaya başlasam acaba :KK53:
:KK76:

Bende kendimi çok kötü hissediyorum artık canım çok sıkkın resmen kadınlıktan çıktım ne kaş ne bıyık ne saç baş kendimden utanıyorum resmen. Bebeğim var ve bu aralar diş çıkardığı için geceleri perişan oluyorum gündüzleri bildiğin sefil gibiyim içimden hiç bir şey yapmak gelmiyor kendim için kıyafetime bile dikkat edesim gelmiyor. Şu an ki halim banyo yapmam lazım kaşım bıyığım bizim evdeki kediyle yarışıyor yüzüm çökük gözlerimin altı kararmış rengim sararmış enerjim sıfır vaziyette yatıyorum. Ağlayasım var çok fena ne hale geldim nasıl bu hale geldim bilmiyorum. Eşimin yanında dolaşmaktan utanır oldum nasıl doğucam yeniden küllerimden ahh ahh :KK43: güzel bir kapatıcı fondöten önerisi olan var mı?

Bende öyleyim dediğin gibi Allah yardimcin olsun. Ama kendine zaman ayırmaya çalış kendini iyi hissedeceğin şeyler yapmalısın ozaman kendini daha enerjik ve iyi hissedersin inan bana bende makyaj yapmayınca bir kaç gün kendimi hasta halsiz hissediyorum buda yansıyor kendime. Kendime zaman ayıramassam çok bunalıyorum çocuğum da bunu anlıyor tabi onun da hareketleri değişiyor

Pudra tek başına kullanılabilen bir makyaj ürünü değildir. Kuru ciltte zaten kabuk kabul durur yağlı ciltte bir saate kalmadan topaklanip çizgilere dolar. Pudra için alta bir baz uygulamak şart.

Ben mac'in studio fix'ini kullanıyorum yıllardır ve hiç öyle bi sorunla karşılaşmadım. Yazın smashbox baz kullanırım ancak kışın nemlendiricimin üzerine direk uyguluyorum. Gayette memnunum.

Bb kremi gercekten doğal sananlar mevcutmuş!! Arkadaşlar fondotenden farkı yok kremi bol sadece o kadar ..Bol kimyasal içerir uzak durunuz.reklamlara kanmayın.cikt tonunu eşitliyomuş da bilmem ne ulan tüm cildi aynı tona boyarsan eşitler tabi.görende şeffaf krem ama sürünce cikt rengini eşitliyor sanır..

Bb kremin fondotenden farkı çok. Fondoten birebir boya iken bb krem adı üzerinde fondotenin krem ile yumuşatılmış - seyreltilmiş halidir. Ne kadar basite indirgesem de anlatsam diye düşünüyorum pastel boya ile sulu boya farkı gibi. Gayet bariz. Doğal olduğunu da kimse yazmamış zaten yorumlarda, "Doğal duruyor" cümlesinin anlamı başkadır.

Katılıyorum o yuzden bazı makyaj videosu izlediğimde ya makyajsız daha güzeldi bu kadın diyorum.
Aynen. Kendi yüzümüzü, tenimizi, renklerimizi tanımak ve abartmadan ona göre hareket etmek en doğrusu. Duruluk kaybedilince makyajın da kıymeti kalmıyor ters bile tepebiliyor.

Türkçemize sahip çıkalım diye ortaya atılıp iki kelimeyi düzgün yazamayan arkadaşların kafasını yaşamayı hep istemişimdir. Kaldı ki makyaj Türkçe bile değil. Kadın hata yapmış olabilir. Hor görmemek lazım. Sizin de "-de, -ki" bağlaçlarını bitişik yazmanız beni geriyor. Oturup bunu mu tartışacağız yani? Abartmayın bu kadar.

Madem konu makyaj ben de bir şey danışmak istiyorum. Youtube' da blogger videolarına baktım ama anlayamadım. Benim göz kapaklarım düşük, hatta sanırım bu sene daha da düştü ( yaş 36) ve ben eyeliner / kalem çekemiyorum. Maalesef ok gibi kirpiklerim yok ve en azından bir kalem hoş duruyordu. Düşük göz kapağı olan arkadaşlar nasıl makyaj yapıyorsunuz ?

Bb kremin fondotenden farkı çok. Fondoten birebir boya iken bb krem adı üzerinde fondotenin krem ile yumuşatılmış - seyreltilmiş halidir. Ne kadar basite indirgesem de anlatsam diye düşünüyorum pastel boya ile sulu boya farkı gibi. Gayet bariz. Doğal olduğunu da kimse yazmamış zaten yorumlarda, "Doğal duruyor" cümlesinin anlamı başkadır.
Fondotende birebir boya değil işte içinde krem var,nemlendiriciler var,ikiside hemen hemen aynı inanın farkı bir fondotenden diğeri kadar..reklam numaraları ile milletin kafasında başka canlanıyor.kozmetik ürünlerin analizini yaptım istanbulda özel bir firmada.içler acısı hepsi..bol yalan bol reklam bol para.içinde vitamin yok hiçbirinin,özel bileşim,yağ yada formül yok..ucuz ürün kesinlikle kullanmayın,kullanacaksanız clinigue gibi markaları tercih edin .Diğer markalarda kanserojen içerikler oldukca fazla.anlatacak çok şey var aslında.Ama işte bilgisizlik almış başını gitmiş.

Madem konu makyaj ben de bir şey danışmak istiyorum. Youtube' da blogger videolarına baktım ama anlayamadım. Benim göz kapaklarım düşük, hatta sanırım bu sene daha da düştü ( yaş 36) ve ben eyeliner / kalem çekemiyorum. Maalesef ok gibi kirpiklerim yok ve en azından bir kalem hoş duruyordu. Düşük göz kapağı olan arkadaşlar nasıl makyaj yapıyorsunuz ?
Düşük göz kapağına sahip olanlar kesinlikle çok yukarıya doğru sürmemeli.Göz bitimine kadar düz bir sekilde sürülmeli ve sonra cok hafifce yukarı doğru kavis yapılmalı.Belirgin bir kavis doğallıktan uzak duracağı gibi kusuru daha cok ortaya cıkarır.

Ben akrep burcu olarak sadeliği değil gösterişi seviyorum, rujda hep koyu renkleri tercih ederim, ama ne olursa olsun çok abartılı, boya küpü bir görüntüm olmuyor. Çünkü;

Gözlerimi ön plana çıkardıysam ruju nude renklerde sürerim, koyu kırmızı ruj sürdüysem gözüme sadece rimel sürerim.
Göz makyajı yaptığımda da eyelinerın kuyruğunu abartmam, hafif bir kavis veririm.
Yüzüme hiçbir şey sürmem.

Abartılı görüntüye sebep olan şey yoğun göz makyajı ya da ruj rengi değildir hiçbir zaman. Yüze yoğun fondöten ve allık sürmek, hem gözlere hem dudaklara yoğun makyaj yapmak, eyelinera çok keskin kavis vermek ya da çok kalın sürmek gibi hatalar sebep olur o görüntüye.

Fondoten yerine bence bb yada cc krem kullansaniz kas kalemi yerine far kullanirsaniz makyajiniz hafifler.

Merhaba hanimlar
Benim bir derdim var dert de dert degil aslinda ama bana göre dert neyse.
ben makyaj yapmayi seviyorum ama makyaj yapincada kendimi cok abartili hissediyorum, yani fazla birsey yapmiyorum aslinda
fondoten allik rimmel bazen acik tonlarda ruj saclarimi düzlestiriyorum bukadar sizce günlük icin bu cok mu?
Bebegimle beraber gezerken de tuhaf hissediyorum bazen
sonra bir kac gün diyorum makyaj yapmiyim
evden cikiyorum ozamanda hasta gibi görünüyorum kendimide öyle hissediyorum ama makyaj yapincada yakistirmiyorum napsamki arada kaldim hem makyajli olmak istiyorum ama göze batmayan makyaj olsun istiyorum.
bide benim kaslarim ince ve cok acik ve aralikli kasimi hep kalemle kallinlastiriyorum o yüzdenmi acaba böyle cok makyajli görünüyorum lütfen bana yardim edin
kendimi bazen cok cirkin hissediyorum
en sevdiğim kadındır böyle kendine makyajı ile bakabilen
kendim yapamıyorum malesef
canım milletin gözüne dikenmi ,çöpmü oldun ki batasın,,,
keyfine bakkk

Tek harfi düzgün yazması çok zor heralde
Birde "değil" yerine "deyil"" "diil "
"böyle "yerine "böle"yazmiyorlarmi bende anlamıyorum
Arkadaşlar ne çok takılmışsınız ya kadın hepi topu yardım istemiş,sanki kk değil tdk.Bir arkadaşımız başta uyarmış işte herkesin üstüne gitmesine gerek yok ki.Ben de irite oluyorum ama daha çok yanlış yazanları çok bilmiş şekilde eleştirenlere.
"heralde" yazılmaz "herhalde" yazılır "birde" değil "bir de" yazılır. "bende" değil "ben de" yazılır.çünkü bunlar dahi anlamına gelen bağlaçlardır.Bulunma durumu anlamındaki de gibi yazıyorsunuz. Eleştirmeden önce biz de bilelim o zaman...

Back