• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makyajli kadin guzel kadin midir?

Herkesin dusuncesi farklidir saygi duyarim ama ben medikal estetisyen oldugum icin makyaja karsiyim diger para avcisi meslektaslarima kizdigim icin meslegimi biraktim onun icin dogallik herseyden once gelir benim icin :)

Valla estetik deyince kendini komple baştan yaratanlar var makyaj onların yanında pek masum kalıyor ben de ayda yılda bir makyaj yapan biriyim hele yazın hiç çekilmiyor ama özel bir günde yaptığımda da kendimi pek beğenirim bu kadınsal bir dürtü ihtiyaç gibi doğal halimle 15 yaşıdaki bebe gibi görünüyorum makyaj yapınca kadınsı hissediyorum yani herkesin yapma şekli farklı ama şuna asla katılmıyorum makyaj yapan kadın aslında çirkindir kimse bu kandırmacayla kendini aldatmasın ne afetler var bu dünyada en azından ben görüyorum makyajsızda çok güzel makyajlı da çok güzel olan kadınlar örneği benim göz rengim yeşil lens takıyormuşum kirpiklerim kaşıma kadar takma kirpik takıyormuşum kadınlar olarak birbirimizi gömmeye o kadar hazırız ki

Meslegi yapasin yokmus zaten. Para avciligi ya da meslege aykiri davranis sergileyen insanlar bir cok meslekte var. El alem para duskunu diye kimsenin "cok basarili" oldugu meslegini biraktigini gormedim. :)))
Makyaja karsi degilim ama suratima botox bilmem ne yaptirmam. Bilemedim simdi hangisi dogallik.
Babaannelerimizin yuzunde botoxmu vardi :))) simarik zenginlere calismak kadar zor birsey yok zaten bizim meslekte sirf oara kazanmak icin insanları kandirarak calisma yöntemi var ben kandırmayı sevmedigim icin meslegimi biraktim ornek dudak dolgunlastirmak isteyen insani kandiriyorsun sirf cebime oara girsin diye kasinizida kaldirsak cok iyi olur göz kapaginiz cok düşük gibi para tuzaklaridir bunlar normalde lazer epl. 4 seansta biter hormon tedavisi ile fakat 10 seansa bilerek cikartanlar var ben dogalliktan yanayim sizi bilemem

Valla estetik deyince kendini komple baştan yaratanlar var makyaj onların yanında pek masum kalıyor ben de ayda yılda bir makyaj yapan biriyim hele yazın hiç çekilmiyor ama özel bir günde yaptığımda da kendimi pek beğenirim bu kadınsal bir dürtü ihtiyaç gibi doğal halimle 15 yaşıdaki bebe gibi görünüyorum makyaj yapınca kadınsı hissediyorum yani herkesin yapma şekli farklı ama şuna asla katılmıyorum makyaj yapan kadın aslında çirkindir kimse bu kandırmacayla kendini aldatmasın ne afetler var bu dünyada en azından ben görüyorum makyajsızda çok güzel makyajlı da çok güzel olan kadınlar örneği benim göz rengim yeşil lens takıyormuşum kirpiklerim kaşıma kadar takma kirpik takıyormuşum kadınlar olarak birbirimizi gömmeye o kadar hazırız ki
Yerine göre makyaj yapmak ayri birsey tabiki ama bakkala bile makyaj yaparak giden tipleri kasdettim ben yaratmakta Allaha mahsustur kimse kimseyi bastan yaratamaz cirkin kadin yoktur bakimsiz kadin vardir fakat bu bakim dedigim makyaj yapmak degil yuzune buhar tutar siyah noktalarini gozeneklerini temizlersin maske yaparsın kasini aldirirsin yuzunde kil varsa onu halledersin bana gore dogal kadin kendi kisisel bakimana onem veren kadindir kisisel bakim yapan kadin zaten guzeldir makyajla kendini degerli hissetmek farklidir buda ozguven sorununu tetikler ben 26 yasindayim bende yerine gore makyaj yaptim asla föndöten pidra vs.kullanmadım cilt temizse dudaga parlatici sür gozune rimel cek cik bu kadar basit

Babaannelerimizin yuzunde botoxmu vardi :))) simarik zenginlere calismak kadar zor birsey yok zaten bizim meslekte sirf oara kazanmak icin insanları kandirarak calisma yöntemi var ben kandırmayı sevmedigim icin meslegimi biraktim ornek dudak dolgunlastirmak isteyen insani kandiriyorsun sirf cebime oara girsin diye kasinizida kaldirsak cok iyi olur göz kapaginiz cok düşük gibi para tuzaklaridir bunlar normalde lazer epl. 4 seansta biter hormon tedavisi ile fakat 10 seansa bilerek cikartanlar var ben dogalliktan yanayim sizi bilemem

Insanlarla muhattap olunan her meslek zordur. Secerken meslegin dolgu, kaş vs kaldirma oldugunu bilmiyor muydunuz dogalliktan yanaysaniz?

Illa kandirmaniz gerekmiyor. Gerekli olan seans kadar yapabilirdiniz. Dusuk olmayan kaşa dusuk demek zorunda degilsiniz. Belki az kazanirdiniz ama durustce devam edebilirdiniz. Tabi ki yapmak istememek sizin seciminiz ama meslektaslarim yuzunden meslegi biraktim bahanesi...

Herseyin yapaylastigi, ozellikle burnu estetik gormeyen kimsenin kalmadigi su donemde kesinlikle dogalliga daha cok onem vermeye basladim. Yuzume medikal ya da cerrahi bir işlem uygulatmam. Sac boyamam, lens takmam. Bakim, maske yaparim, makyaj da yaparim.

Makyaj yapiyorum diye dogal olmadigimi dusunmuyorum. Kontur yapma, burun inceltme, dudak kalinlastirma, goz buyutme, kucultmeli, porselen ya da plastik makyaj yapmiyorum.
Makyaj sahip olmadigim birseyi vermiyor bana buyuzden.

Insanlarla muhattap olunan her meslek zordur. Secerken meslegin dolgu, kaş vs kaldirma oldugunu bilmiyor muydunuz dogalliktan yanaysaniz?

Illa kandirmaniz gerekmiyor. Gerekli olan seans kadar yapabilirdiniz. Dusuk olmayan kaşa dusuk demek zorunda degilsiniz. Belki az kazanirdiniz ama durustce devam edebilirdiniz. Tabi ki yapmak istememek sizin seciminiz ama meslektaslarim yuzunden meslegi biraktim bahanesi...

Herseyin yapaylastigi, ozellikle burnu estetik gormeyen kimsenin kalmadigi su donemde kesinlikle dogalliga daha cok onem vermeye basladim. Yuzume medikal ya da cerrahi bir işlem uygulatmam. Sac boyamam, lens takmam. Bakim, maske yaparim, makyaj da yaparim.

Makyaj yapiyorum diye dogal olmadigimi dusunmuyorum. Kontur yapma, burun inceltme, dudak kalinlastirma, goz buyutme, kucultmeli bir makyaj yapmiyorum. Makyaj sahip olmadigim birseyi vermiyor bana buyuzden.
Anlamadiniz galiba hem meslektaşlarımın sahtekarligindan hemde jet sosyete kokoşlarindan daraldigim icin meslegi biraktim makyaja karsi degilim estetige karsiyim asiri makyaja karsiyim cogu kizlara bakiyorum asiri makyajdan ciltleri delik delik guneste fondotenle gezmekten cilt lekesi olusmus bir suru bayan var ego tatmini yapmak kisiye özgüdür buda beni yargilama hakkini size vermez herkesin dusuncesi kendisinedir

Anlamadiniz galiba hem meslektaşlarımın sahtekarligindan hemde jet sosyete kokoşlarindan daraldigim icin meslegi biraktim makyaja karsi degilim estetige karsiyim asiri makyaja karsiyim cogu kizlara bakiyorum asiri makyajdan ciltleri delik delik guneste fondotenle gezmekten cilt lekesi olusmus bir suru bayan var ego tatmini yapmak kisiye özgüdür buda beni yargilama hakkini size vermez herkesin dusuncesi kendisinedir

Ben yanlis anlamisim o zaman ilk soyelemek istediklerinizi.

Ben yanlis anlamisim o zaman ilk soyelemek istediklerinizi.
Yani 30 yaslarindaki cogu bayana bakin makyajsiz babaannem gibi duruyor disarda kuafore gittiğim zaman cogu genc 18 yaslarindaki kizin yuzune bakip kac yasindasin diye sordugumda 18 demesi beni cildirtiyor yazik günah guzel olucam diye sonradan kendine zarar vermeye ne gerek var sür parlaticini sur rimelini iste bu kadar haksizmiyim

Yerine göre makyaj yapmak ayri birsey tabiki ama bakkala bile makyaj yaparak giden tipleri kasdettim ben yaratmakta Allaha mahsustur kimse kimseyi bastan yaratamaz cirkin kadin yoktur bakimsiz kadin vardir fakat bu bakim dedigim makyaj yapmak degil yuzune buhar tutar siyah noktalarini gozeneklerini temizlersin maske yaparsın kasini aldirirsin yuzunde kil varsa onu halledersin bana gore dogal kadin kendi kisisel bakimana onem veren kadindir kisisel bakim yapan kadin zaten guzeldir makyajla kendini degerli hissetmek farklidir buda ozguven sorununu tetikler ben 26 yasindayim bende yerine gore makyaj yaptim asla föndöten pidra vs.kullanmadım cilt temizse dudaga parlatici sür gozune rimel cek cik bu kadar basit

O dediğiniz kedicikler cişişler tarzı hatunlardır :) cildim yağlı olduğu için benim fondoten kullanmam sayılıdır pudram hiç olmadı bile ama gözlerime siyah kalem sürmeyi severim kirpiklerime özel bakım yaparım çok uzunlar zaten bi rimel darbesiyle kaşımın üstüne çıkıyorlar göz rengim yeşil olduğu için çok bişe yapmaya gerek olmuyor zaten benim sülalem bu şekilde ama bana özel bi durum değil çerkesiz biz elini sallasan yeşil ya da mavi gözlüye çarpar :)

Ben bir şey biliyorum. Özgüvenli kadın güzeldir.

"İş yerinde güzel kadınlar var mı, hiç bakıyor musun, şu kız sence güzel mi, benden daha güzel dimi" vs vs baş şişiren kadınlar bana bile güzel gelmez.

Ayyy şu kız güzel mi diye bende sorarım ama ünlülerden dizi izlerken falan bu kız nasıl derim. ama kıskançlıktan değil ben beğeniyorumdur acaba onun fikri ne gibisinden sorarım :)) siz böyle deyince ben bi kaldım :)

Yani 30 yaslarindaki cogu bayana bakin makyajsiz babaannem gibi duruyor disarda kuafore gittiğim zaman cogu genc 18 yaslarindaki kizin yuzune bakip kac yasindasin diye sordugumda 18 demesi beni cildirtiyor yazik günah guzel olucam diye sonradan kendine zarar vermeye ne gerek var sür parlaticini sur rimelini iste bu kadar haksizmiyim

Dogru. 16 yasinda cok guzel bir kuzenim var. Cildi pek sorunlu degil ergenlikte olmasina ragmen yogun bir sivilce problemi yok. O kadar makyaji, dandik urunlerle, iyi temizlemeden bu yasta ben yapsam yuzume bakilmazdi heralde sivilceden.

Yuzu bebek gibi ama hergun okula giderken fondoten suruyor, surmek zorunda hissediyor. Cok anlatmaya calistim ama olmuyor.
Makyaj iyi guzel ama maske halini almamali. Onlari surmeden de okula gidebilmeli, disari cikabilmeli insan. Gercekten o fondoteni, makyaji vs surmeden de zaten guzel olan bir kiz.

O dediğiniz kedicikler cişişler tarzı hatunlardır :) cildim yağlı olduğu için benim fondoten kullanmam sayılıdır pudram hiç olmadı bile ama gözlerime siyah kalem sürmeyi severim kirpiklerime özel bakım yaparım çok uzunlar zaten bi rimel darbesiyle kaşımın üstüne çıkıyorlar göz rengim yeşil olduğu için çok bişe yapmaya gerek olmuyor zaten benim sülalem bu şekilde ama bana özel bi durum değil çerkesiz biz elini sallasan yeşil ya da mavi gözlüye çarpar :)
Cerkez bayanlar genelde beyaz tenli renkli gozlu oluyorlar dediginiz gibi cildin yaglanmamasi icin buhar almanizi gozenek temizlemenizi ve kil maskesi yapmanizi oneririm ama karma cilt degilse tabi

Dogru. 16 yasinda cok guzel bir kuzenim var. Cildi pek sorunlu degil ergenlikte olmasina ragmen yogun bir sivilce problemi yok. O kadar makyaji, dandik urunlerle, iyi temizlemeden bu yasta ben yapsam yuzume bakilmazdi heralde sivilceden.

Yuzu bebek gibi ama hergun okula giderken fondoten suruyor, surmek zorunda hissediyor. Cok anlatmaya calistim ama olmuyor.
Makyaj iyi guzel ama maske halini almamali. Onlari surmeden de okula gidebilmeli, disari cikabilmeli insan. Gercekten o fondoteni, makyaji vs surmeden de zaten guzel olan bir kiz.
O pskolojik olabilir takinti haline getirmistir sivilcesine elma sirkesi sursun cildi lekeliyse bebe pudrasi limon karisimi yapip sursun cildine haftada 1 size katiliyorum ileride makyaj yapsa bile oda sikilcak ve makyajin yakismadigini dahada olgun gosterdigini kendisi daha net gorucek

Bence is yerinde calisan bir kiz bikinili resmini whatsapp a koymaz buraya takilin
Ne alaka?
Şimdi benim telefonumda iş yerinden bir sürü kişinin numarası ekli.
Ben bikinili mayolu resmimi koysam, onların eşleride mi böyle düşünmeli?
Kusura bakmayın ama bu düşünce çok saçma geldi.
Ben listemde iş yerindeki erkekler var diye istediğim resmi koyamaz mıyım?
Belki o kız da öyledir.

Ne alaka?
Şimdi benim telefonumda iş yerinden bir sürü kişinin numarası ekli.
Ben bikinili mayolu resmimi koysam, onların eşleride mi böyle düşünmeli?
Kusura bakmayın ama bu düşünce çok saçma geldi.
Ben listemde iş yerindeki erkekler var diye istediğim resmi koyamaz mıyım?
Belki o kız da öyledir.
Eslerimi oyle dusunmeli demisim sence sana normal gelebilir ama bana herkese acik bir platformda mayolu bikinili fotograf mantikli gelmiyor hos bana resim koymak her anlamda gereksiz

Cerkez bayanlar genelde beyaz tenli renkli gozlu oluyorlar dediginiz gibi cildin yaglanmamasi icin buhar almanizi gozenek temizlemenizi ve kil maskesi yapmanizi oneririm ama karma cilt degilse tabi

Volkanik kil aldım aktardan güvendiğim bi yer onu yapıyorum her hafta bide ayda bir güzellik merkezlerinde profosyonel bakım yaptırıyorum çok da kurcalamıyorum kendimi sabah akşam yıkar toniklerim yağsız kremle de gece yatmada önce kremle masaj yaparım cilt yağlı die krem kullanmamazlık etmemek gerekiyormuş göz altımla çok uğraşıyorum yüz yogası filan 30 yaşına gircem ama tek bi kırışığım yok yağlı cilt zor kırışıyormuş hakketten de öle halamın torunları var ama yüzü akça pakça bi tane kırışık yok valla halaya çekerim inşallah :)

Bende sadece eyeliner kullanirim zaten sorun o degil isterse kadinin yuzu yanar makyajla cok guzel olabilir ama bazi kadinlar cekemiyor.Akillarinca kocalarina sevgililerine islemeye calisiyorlar insalari elestirerek.Halbuki erkekler bu yorumu he haklisin diyip gecistiriyor.Onlar icin goze guzel gelsin yeter.Konu sahibine o yuzden kizdim bosuna kendini dusurmus.
Mesajınızda hedef göstermeden direk genelleme yapmışsınız da ben de öyle olmadığını söyleyeyim dedim. Çekemeyen var mıdır bilemem ama fondoteni ruju sevmiyo da olabilir kişi. Ondandır belki tepkisi. Sonuçta zor bi şey değil bunları yapmak :KK70: ama şu bi gerçek ki makyaj bağımlılık yapıyo. Sürekli makyaj yapan birini makyajsız gördüğüm zaman tuhaf geliyo gözüme kendileri de makyajsız yeterince iyi hissetmediklerini söylüyolar zaten :))

Valla ben o yaşta yüzüme bembeyaz bebek pudrasını sıvardım bildiğin talk pudrası, hangi akla hizmetse :D Ne derseniz deyin anlamayacaktır ne de olsa ergen :) Kaliteli ürün kullanırsa sıkıntı olmaz, olmadı organik fondötenler var onlardan alıp hediye edin :)

O pskolojik olabilir takinti haline getirmistir sivilcesine elma sirkesi sursun cildi lekeliyse bebe pudrasi limon karisimi yapip sursun cildine haftada 1 size katiliyorum ileride makyaj yapsa bile oda sikilcak ve makyajin yakismadigini dahada olgun gosterdigini kendisi daha net gorucek

Makyaj yakisiyor da gerek yok. Oyle yuzunde renk esitsizligi, iltihapli sivilce, leke olsa yine anlayacagim fondotensiz duramamasini ama hicbiri yok. Cildi lekesiz, guzel :) ona ragmen boyle yapiyor.

Valla ben o yaşta yüzüme bembeyaz bebek pudrasını sıvardım bildiğin talk pudrası, hangi akla hizmetse :KK70: Ne derseniz deyin anlamayacaktır ne de olsa ergen :) Kaliteli ürün kullanırsa sıkıntı olmaz, olmadı organik fondötenler var onlardan alıp hediye edin :)

Oyle az buz kullanmiyorki ayda 2 sise bitiriyormus. Hergun okula giderken, evdeyken, haftasonlari dahil makyaj yapip duruyor. Silip silip tekrar yapiyor. Birlikte markete gidecek olsak eger oldu da makyajsizsa hemen makyaj yapar markete bile oyle gider. Marketle mesafe 5 dakika bile degil. :))))

Back