1-Çukur göz
Çukur gözler göz kapaklarının yapısından dolayı olduğundan daha küçük gözükürler. Bundan dolayı açık renk far kullanılarak göz daha belirgin hale getirilir,ayrıca çıkık olan kaş altlarını da geri plana çekmek gerekir.
1) Kaş altlarına orta koyu renkte bir far ve göz kapağı üstüne açık, pastel tonlarda astar far sürülür.
2) Kirpik üstleri aydınlık olacak şekilde göz kapağı ile kaş arasına çok koyu olmayan bir farla gölge yapılır.
3) Kalem ve eye-liner gibi uygulamalar sadece göz kapağına ince bir şekilde uygulanır.
4) Göz içine beyaz kalem sürülür.
5) Rimel üst bölüme yoğun, alt bölüme de daha hafif bir şekilde uygulanır.
2-Canım bak fondotenin cildini yıprattığını farketmişsin.bence fondoten kullanmayı bırakmalısın.Özel günlerde kullan sadece.İlla renk bütünlüğü olsun diyorsan bb krem kullanmaya devam et canım.body shop bb krem önerebilirim.Çok pahalı bir ürün değil.Benim herkese söylediğim birşey var güzelim cildimiz için çok ucuz ürünlere yönelmeyelim.Anlıyorum öğrencilik işin içinde olunca kozmetiğe bütçe ayırmak pek mümkün olmuyor.Ama unutma cildin çok değerli onun için fiyatı uygun olsunda alıyım şu ürünü kullanayım düşüncesinde olmayın.Özellikle fondoten,pudra,bb krem ve allık seçerken dikkatli olmak lazım.
3-Dudak kalemi çok fazla kullandığım bir ürün değildir.Flormar öneririm.Seçeceğin kalemler dudak rengine yakın olsun ki doğallıktan uzaklaşma canım.
4-cilt renginden açık pudra kullanma bence.benimde cildim ve bacaklarım arasında bariz fark vardır malesef
beyaz tenli olmak istiyorsun ama bu sefer açık renk pudra kullanırsan boynunla ve kollarınla farklı olacaksın ve yüzünde sırıtır diye düşünüyorum.Bence buğday tenli olmak gayet güzel mutlu olmalısın :)
5-Gözlerin içinde sana body shop öneririm canım.Hem uygun fiyatlı ve hem kaliteli olarak gözüm kapalı önerebileceğim markadır.yaşına uygun ürünlerde bulabilirsin canım.
not:lütfen fondoten kullanmayı bırak.bu yaşında gerçekten çok yazık cildine.Ve dediğim gibi kalitesiz yada ucuz ürünlere cildin için yönelmemeye çalış.Bir tane pudarn olsun ama cildine zarar vermeyecek kaliteli bir ürün olsun.bu diğer malzemelerin içinde geçerli güzelim.